Praksisplasser

Fordeler med et mellomår etter høyskole eller videregående skole

Et alternativ for nyutdannede fra videregående skole og høyskoler

Høyskoleutdannede med vitnemål

••• Heltebilder/Heltebilder/Getty Images

Ettersom eksamen nærmer seg og mange studenter ikke har funnet en jobb og ikke er interessert i å gå på videregående skole umiddelbart, har noen vurdert å ta et friår når skolen slutter. Folk opplever at et friår gir dem tid til å spre vingene og finne ut hva de egentlig vil gjøre med fremtiden. Tidligere trodde man det få en jobb eller å umiddelbart gå videre til forskerskolen var de eneste alternativene. Men med mange flere tilgjengelige valg og i en treg økonomi, kan det være en verdifull – og økonomisk – opplevelse å ta et mellomår etter college.

Hvem bør vurdere å ta et år unna studier

Selvfølgelig er det studenter som allerede vet hva de vil og har visst i ganske lang tid. Noen studenter er så målbevisste og klar over fremtidige ambisjoner tidlig, mens andre fortsatt ordner opp gjennom studieårene og utover. Det viktige er at alle er forskjellige og at noen mennesker kan ta avgjørelsene sine tidlig, mens andre tar litt lengre tid i prosessen beslutningsprosess .

Hvordan det kan hjelpe å ta et mellomår

Et gap year-opplevelse kan virkelig være en tid for å bli bedre kjent med deg selv. Å prøve nye ting og møte nye mennesker kan være opplysende og en positiv opplevelse der du også kan ta deg tid til å reflektere over dine personlige styrker, interesser og ferdigheter som kan føre til din første heltidsjobb. fullføre praksis, frivillig opplevelse , eller en jobb i utlandet kan være en mulighet til å lære mer om skikker og levesett til folk fra andre land. På denne globale markedsplassen foretrekker mange bedrifter søkere som har tilbrakt litt tid i utlandet.Å leve og jobbe med enkeltpersoner fra hele verden kan være svært nyttig når du jobber med en mangfoldig gruppe mennesker både i og utenfor en organisasjon.

Hva du skal gjøre med tiden borte

For noen studenter betyr et friår en tid for å slappe av og slappe av. Etter å ha brukt de siste fire årene på å fullføre utfordrende og strenge kurs på college, trenger en person litt tid til å ta en pause og ikke bekymre deg for finne en jobb eller tilpasse seg arbeidsstyrken.

Disse nyutdannede kan bestemme seg for å reise litt, eller de kan bare slappe av hjemme og dra nytte av et gratis sted å bo. Siden hvert individ er forskjellig, er det ingen riktig måte å gjøre det på; men det anbefales at uansett hva du bestemmer deg for å gjøre at du også forblir engasjert og gjør noe som vil videreutvikle ferdighetene dine og hjelpe deg å få ny kunnskap.

For de som ikke kan få en del- eller heltidsjobb, er frivillig arbeid et flott alternativ. Enten du jobber frivillig i statene eller i utlandet, hjelper frivillighet med å utvikle lederskap, teamarbeid og evnen til å jobbe vellykket med en mangfoldig gruppe mennesker. Å utvikle eller forbedre disse verdifulle overførbare ferdighetene vil bli sett på som positivt for de fleste arbeidsgivere. Sammenlignet med noen som nettopp bestemmer seg for å ta et friår, vil en nyutdannet som får mest mulig ut av sin erfaring fra mellomåret bli sett på som en mer motivert og ressurssterk person, så vel som et positivt tillegg til enhver arbeidsgiver som måtte bestemme seg for å ansette dem. .

Det er ingen grunn til panikk om fremtiden

Når noen studenter nærmer seg eksamen, begynner de å oppleve en følelse av redsel fordi de ikke har funnet ut hva de vil gjøre og forsøkene deres på å finne en jobb har ikke vært vellykket. Selv om det kan virke for dem som om alle andre har en jobb eller vet retningen de vil ta etter college, er sannheten at mange nyutdannede fortsatt er i utforskningsstadiet når det gjelder å forplikte seg til en heltidskarriere for fremtiden .

Studenter som ennå ikke har fastslått planene etter høgskolen, kan begynne å føle en følelse av panikk. Mange av disse studentene trodde at de ville ha en klar ide om hva de ønsket å gjøre etter endt utdanning, da de var i det siste året på college. Panikken deres begynner virkelig når de finner ut at mange av jevnaldrende vet nøyaktig hva de skal gjøre etter endt utdanning, noe som kan få den usikre studenten til å føle seg overveldet og som om det er noe galt siden de ennå ikke har kommet i nærheten av å ta en karrierebeslutning .

I disse stressende tider er det viktig å huske at noen ganger er den beste avgjørelsen å gjøre å unngå å ta en som kan ha negativ innvirkning på livet ditt senere. Av samme grunn som investorer venter på den rette muligheten, er det absolutt ingenting galt med å utvise tålmodighet til du er i stand til å gjøre det riktige trekket.