Karriere Planlegging

Beste skuespillerbyråer

Få god representasjon for å bestille mer arbeid

Våre redaktører undersøker uavhengig og anbefaler de beste produktene og tjenestene. Du kan lære mer om vår uavhengige gjennomgangsprosess og partnere i annonsørbekjentgjørelsen vår. Vi kan motta provisjoner på kjøp gjort fra våre valgte lenker.

Skuespillerbyråer spiller en dobbel rolle: de hjelper rollebesetningsledere med å finne talenter å ansette, og de hjelper skuespillere med å få betalt arbeid på TV-serier, filmer, reklamefilmer, Broadway-skuespill og mer. Et godt skuespillerbyrå tar til orde for at skuespillerne skal få flere auditions, forhandle seg frem til høyere lønn for skuespillerjobber de bestiller, og gi skuespillere tilgang til muligheter de ikke ville kunne finne på egenhånd.

Som skuespiller krever det å signere en kontrakt med det beste skuespillerbyrået forskning, opplæring, nettverksbygging, utarbeidelse av CV, spole og hodebilde, samt intervjuer med agentene selv.

For å hjelpe deg med å finne det rette byrået for deg, så vi på 25 forskjellige skuespillerbyråer og undersøkte deres omdømme, kundelister, spesialiteter og tilgjengelighet. Dette er de beste byråene i bransjen.

De 6 beste skuespillerbyråene i 2022

Beste skuespillerbyråerSe altBeste skuespillerbyråer

Best sammenlagt : Byrå for kreative kunstnere


Byrå for kreative kunstnere

Byrå for kreative kunstnere

Lære mer

Creative Artists Agency (CAA) ble grunnlagt i 1975 i Los Angeles og har siden blitt fremtredende som et av de mest prestisjefylte byråene i verden (sammen med WME, United Talent Agency og ICM Partners). CAA har hovedkontor i Los Angeles, og har kontorer over hele USA, Europa og Asia og representerer høyprofilerte talenter innen komedie, film, TV, sosiale medier og sport. Med kunder som Jeremy Renner, Melissa McCarthy og Aaron Rodgers, er CAA unektelig et kraftsenter med et stjernespekket klientell. Vi valgte CAA som best totalt sett fordi det med over 2000 ansatte er litt større enn hovedkonkurrenten WME.

I likhet med WME jobber CAA bare med mer etablerte talenter og godtar ikke innsendinger utenfor. Den vanligste måten å bli signert av CAA er først å jobbe med et mindre boutiquebyrå for å bygge opp skuespiller-CV-en din for å bli lagt merke til. Å ha de rette forbindelsene hjelper også.

Runner-Up,Best sammenlagt : William Morris Endeavour


William Morris Endeavour

William Morris Endeavour

Lære mer

William Morris Endeavour (WME) ble opprinnelig grunnlagt i 1898 som William Morris Agency, og er, som et resultat av en fusjon i 2009 med det kommende byrået Endeavour, nå et av verdens ledende talentbyråer. Med flere kontorer i Beverly Hills, New York City, Nashville, London og Sydney, sammen med mer enn 1000 ansatte internasjonalt, representerer WME noen av de største navnene i Hollywood (Adele, Denzel Washington og Rami Malek, for å nevne noen). Vi valgte dette byrået som nummer to for best sammenlagt på grunn av dets litt mindre størrelse enn konkurrenten CAA. Det har imidlertid fortsatt uovertruffen ressurser og klientell på høyt nivå.

WME representerer mainstream-aktører innen film og TV, samt toppidrettsutøvere, komikere, musikere og voice-over-talenter. Som et ledende talentbyrå garanterer det å signere med WME nesten at du får auditions for store filmer og serier. Det er imidlertid viktig å merke seg at WME bare jobber med skuespillere som har bygget opp sine CV-er og legitimasjon.

Skuespillere kan gjøre en av tre ting for å fange byråets oppmerksomhet i håp om å bli signert:

  1. Få ganske betydelige roller på film og TV (mest sannsynlig gjennom et mindre byrå som jobber med mindre kjente skuespillere).
  2. Vellykket nettverk med WME-agenter og send materialet ditt gjennom dine personlige forbindelser.
  3. Lag virale internettvideoer (gjennom YouTube eller TikTok).

Alle disse er mye lettere sagt enn gjort, så selv om WME er et av de beste byråene i verden, er det sannsynligvis ikke det beste for spirende talent.

Best for teater : Kazarian/Measures/Ruskin & Associates


Kazarian/Measures/Ruskin & Associates

Kazarian/Measures/Ruskin & Associates

Lære mer

Kazarian/Measures/Ruskin & Associates (KMR) ble grunnlagt som The Wormser Agency i Los Angeles tilbake i 1957. Byrået åpnet sitt New York-kontor i 2002 og har siden blitt et av de ledende bicoastal boutique talentbyråene. Mens mange skuespillerbyråer presser skuespillerne sine til å avslå teaterjobber i håp om at de vil få en høyere betalende film- eller TV-rolle, har KMR vært kjent for å oppmuntre sine skuespillere til å forfølge større roller på og utenfor Broadway i stedet. Vi har valgt KMR som det beste byrået for teater, hovedsakelig på grunn av sitt rykte for å prioritere teatralske roller fremfor andre.

KMRs kunder har fått roller i show som Hamilton: En amerikansk musikal , Rød mølle! , og Våroppvåkning . I tillegg til teater, representerer KMR også talent for reklame, film, TV, voice-over, og har en egen avdeling dedikert til å representere skuespillere med funksjonshemming. Enhver aktør som søker representasjon kan sende inn materialet sitt til begge kontorene via post, men de fleste av KMRs kunder kommer fra industrihenvisninger.

Best for bakgrunnsroller : Sentralstøping


Sentralstøping

Sentralstøping

Lære mer

Central Casting ble opprinnelig grunnlagt i 1925, født ut av et behov for å skaffe jobber til de anslagsvis 30 000 bakgrunnsskuespillerne som bodde i Los Angeles på den tiden. Mer enn 90 år senere har Central Casting den største databasen med bakgrunnsskuespillere og har kontorer i Los Angeles, New York, Atlanta og New Orleans. Vi valgte Central Casting som det beste byrået for bakgrunnsskuespillere fordi dets oppdrag, rykte og historie er uten sidestykke.

I tillegg til å være det ledende byrået for bakgrunnsroller innen reklamer, film, TV og print, har Central Casting også en dyp forpliktelse til å sikre at skuespillere får betalt i tide ved å tilby sine egne lønnstjenester. Nesten hver produksjon som jobber med Central Castings talent vil også bruke byråets lønnsadministrasjonstjenester. For å begynne å jobbe med Central Casting, fyll ut nettapplikasjonen på nettsiden deres, og besøk ditt nærmeste Central Casting-kontor for å fullføre personlig papirarbeid, en kort orientering og få hodebildene dine tatt for å bli lagt til databasen. Enhver amerikansk statsborger, uavhengig av opplæring eller bakgrunn, kan legges til byråets liste.

Best for arbeidende skuespillere : Gersh


Gersh

Gersh

Lære mer

Gersh Agency ble opprettet i 1949 i Beverly Hills av Phil Gersh og drives nå av hans to sønner. I dag har byrået kontorer i Beverly Hills og New York City og representerer store navn så vel som voksende talent innen film, teater og TV. Vi valgte Gersh som det beste byrået for fungerende skuespillere på grunn av dets konsekvente og imponerende merittliste med å gi kommende skuespillere sine store gjennombrudd. Det var Gersh som hjalp Tobey Maguire med å få rollen som Edderkopp mann og Hayden Christensen får rollen som Anakin Skywalker i Stjerne krigen prequels.

Gersh er betydelig mindre enn WME og CAA, noe som betyr at den kan gi oppmerksomhet og ressurser til skuespillere som ennå ikke er store stjerner. Faktisk fortsetter mange av Gershs kunder å signere med de fire store byråene etter å ha fått større roller gjennom Gersh. For å signere med en Gersh-agent, trenger du en bransjehenvisning, noe som betyr at noen i nettverket ditt må henvise deg for å sende inn materiale. Arbeidende skuespillere med solide hjul og litt tidligere erfaring har den beste sjansen til å bli representert av og bygge sin karriere med Gersh. Telefonsamtaler og materialavlevering godtas ikke.

Best for nybegynnere : Boals,Winnett & Associates


Boals, Winnett og Associates

Boals, Winnett og Associates

Lære mer

Boals, Winnett & Associates ble grunnlagt i 2002 og er et New York-basert byrå som har jobbet med kommende Broadway-, film- og TV-talenter i nesten to tiår. Firmaets kunder har fått roller på film og TV i En stjerne er født , Korthus , og Iren og på Broadway in Ond , Kjære Evan Hansen , og Engler i Amerika . Vi valgte dette byrået som det beste for nybegynnere på grunn av dets svært hengivne oppmerksomhet og dedikasjon til sine kunder.

BWA har et rykte på seg for å hjelpe nesten nybegynnere med å bygge opp CV-ene sine, lande auditions og bestille kort- og langtidsjobber i kjente show og produksjoner. Som sanne cheerleaders sørger byrået alltid for å gi sine kunder suksesser en velfortjent shoutout på deres sosiale mediesider. BWA godtar innsendingsmateriell via post eller e-post, og intervjuer etter avtale.

Hva er fungerende byråer?

Skuespillerbyråer er grupper av talentagenter som hjelper til med å koble skuespillere til roller i TV, film, teater, reklamer og mer. Byråer er knyttet til rollebesetningsledere og har derfor tilgang til jobbmuligheter aktører ellers ikke ville kunne finne på egen hånd. Å signere en kontrakt med et skuespillerbyrå kan hjelpe en skuespiller med å få flere auditions og ideelt sett flere jobber, og dermed øke inntekten og eksponeringen.

Hva gjør et fungerende byrå?

Ting som vanligvis håndteres av skuespillerbyråer inkluderer:

  • Send inn headshot, CV og annet markedsføringsmateriell for auditions
  • Pitching dine evner til casting regissører, regissører og produsenter over telefonen
  • Planlegge tilbakeringingsprøver
  • Forhandler om bedre lønn
  • Anbefaler skuespillerskoler og hodeskudd fotografer

Selv om et byrå kan sende en skuespiller på dusinvis av auditions, er det til syvende og sist opp til skuespilleren å lande delene. En agent er ikke ansvarlig for å hjelpe deg med å friske opp skuespillerferdighetene dine, lage ditt image eller salgbarhet, eller å bygge nettverk med andre mennesker spesifikt på dine vegne. Skuespillere er fortsatt ansvarlige for å ta kurs, administrere sin egen tilstedeværelse på sosiale medier og bygge sitt eget nettverk av kontakter i underholdningsindustrien.

Hva koster det å bruke et fungerende byrå?

Ethvert skuespillerbyrå tar 10 % av en fagforening skuespillerens bruttoinntekt for hver jobb bestilt fra en audition byrået arrangerte.For ikke-fagforeningsaktører kan denne avgiften være så mye som 20 %.Denne betalingsstrukturen betyr at det er i et byrås beste interesse å sørge for at aktørene det signerer vil bestille jobber. Derfor vil de fleste byråer bare signere en skuespiller hvis de er sikre på at skuespilleren vil bli ansatt for roller.

Ingen gebyrer eller betalinger skal betales på forhånd for et legitimt byrå. Byråer som ber om forhåndsbetaling fra talent er mye mer sannsynlig å være svindel.

Er det verdt det å få en agent?

Det er veldig mulig å finne og bestille skuespillerjobber uten en agent, men agenter kan sende deg inn for roller som ikke er lagt ut for offentligheten. Agenter og byråer er mellommenn mellom skuespillere og rollebesetningsledere, og de kan bruke sine spesielle bransjerelasjoner og forbindelser de har bygget opp gjennom årene til din fordel. En agent tar seg også av alt det travle arbeidet som følger med å være skuespiller, slik at skuespillere kan bruke mer av sin tid og energi på å finpusse håndverket sitt. Denne ekstra tiden og energien til å øve og bli bedre kan være uvurderlig for en skuespillers suksess.

Hvordan vi valgte de beste skuespillerbyråene

For å bygge listen vår undersøkte vi 25 forskjellige skuespillerbyråer. I løpet av vår forskning fant vi ut at skuespillerbyråer kan imøtekomme ulike nivåer av skuespillererfaring så vel som ulike underholdningsmedier, og det er grunnen til at vi fremhevet ulike byråer for visse kategorier. For å velge de beste byråene, så vi på kundelister, omdømme, spesialiseringsområder og eksklusivitet. Vi følte at dette var de viktigste egenskapene å vurdere når vi leter etter de beste skuespillerbyråene.

Artikkelkilder

  1. SAG-AFTRA. GSA-kontraktoppdatering. Åpnet 23. desember 2021.

  2. Kysttalent. Kysttalentbyrå. Åpnet 23. desember 2021.