Karriere Planlegging

Beste sertifiseringsprogrammer for karrieretrener

Hvordan komme i gang som trener

Våre redaktører undersøker uavhengig og anbefaler de beste produktene og tjenestene. Du kan lære mer om vår uavhengige gjennomgangsprosess og partnere i annonsørbekjentgjørelsen vår. Vi kan motta provisjoner på kjøp gjort fra våre valgte lenker.

En karrierecoach er en person hvis rolle er å hjelpe folk med å identifisere deres karrierepotensial, interesser og planer. Noen karrierecoacher jobber innenfor en bedrift eller utdanningsorganisasjoner som en del av menneskelig ressurs-, organisasjonsutviklings- eller talentledelse, og mange karrierecoacher jobber uavhengig som bedriftseiere og hjelper studenter, ledere og ledere med å maksimere karrierepotensialet sitt.

Det er ingen reguleringsbyrå som krever at en karrierecoach skal være sertifisert eller bruke en spesifikk stillingstittel. Ikke desto mindre etablerer sertifisering av karrieretrener din troverdighet – enten det er innenfor din eksisterende organisasjon eller uavhengig for å starte og vokse en karrieretreningsvirksomhet.

Vi gjennomgikk trenersertifiseringsorganisasjoner, dusinvis av universitetsprogrammer og franchiseorganisasjoner som tilbyr proprietære sertifiseringer for å komme opp med de beste sertifiseringsprogrammene for karrieretrener som matcher dine mål og budsjett.

Beste sertifiseringsprogrammer for karrieretrenere i 2022

Beste sertifiseringsprogrammer for karrieretrenerSe altBeste sertifiseringsprogrammer for karrieretrener

Best sammenlagt : World Coach Institute


World Coach Institute

World Coach Institute

Lære mer

Hvorfor vi valgte det: Vi valgte World Coach Institute (WCI) fordi det er godt anerkjent, tilgjengelig i 35 land og gir flere nisje-sertifiseringer i tillegg til Career Coach Certification (CCC).

Hva vi liker
 • Flere karriereveier har plass til studenter og profesjonelle

 • Karrierecoach-sertifiseringsprogram kan fullføres på så lite som 8 uker

 • Ingen forkunnskaper kreves

 • Undervisningen er rimelig med betalingsplanalternativer

Hva vi ikke liker
 • Krever 10-34 timer selvstudium

 • Gir 60–82 Center for Credentialing & Education (CCE) godkjente timer, men oppfyller ikke kravet til Board Certified Coach (BCC) legitimasjon med mindre du allerede har betydelig coachingutdanning og erfaring

For de som streber etter å få en karrierecoaching-legitimasjon mens de jobber eller starter en bedrift, tilbyr WCI en rimelig pris rundt $2500 med betalingsplaner så lave som $104 per måned. I tillegg lar WCI deg tjene unike sertifiseringer som Life Coach, Spiritual Coach, Family Coach og Christian Coach. For de som ønsker å etablere en coachingvirksomhet, inneholder læreplanen innhold som hjelper deg med å starte og drive en coachingvirksomhet.

Studentene deltar på forelesninger to ganger i uken sammen med diskusjoner og får en lærebok, coachingverktøy, skjemaer og muligheten til å observere opptil 25 coachingøkter samt få tilbakemelding på egen coaching. Studentene blir en del av et fellesskap med vennetrenere og jevnaldrende. For de som ønsker å starte og utvide en coaching-virksomhet, er den 80-siders håndboken for Business Builder Program en bonus.

WCI har eksistert siden 2006 og gir individuell assistanse og støtte. Den mottar positive brukeranmeldelser for sin praktiske opplæring, og legger merke til funksjoner som det positive læringsmiljøet, ypperlige instruktører og karrieretjenester. I tillegg møter treningsprogrammene International Coaching Federation (ICF)/BCC godkjente trenerspesifikke treningstimer (ACSTH).

Runner-Up,Best sammenlagt : Karrierecoach sertifiseringsprogram


Karrierecoach sertifiseringsprogram

Karrierecoach sertifiseringsprogram

Lære mer

Hvorfor vi valgte det: Career Coach Certification Program (CCCP) er vår andreplass på grunn av sin robuste læreplan, rimelige priser og åpne påmeldinger – ingen bachelorgrad er nødvendig.

Hva vi liker
 • Fullfør seks moduler i ditt eget tempo, fra seks uker til 12 måneder

 • 100 % online arbeidsbokformat i eget tempo

 • Få en Certified Professional Career Coach (CPCC)-sertifisering

 • Et av de rimeligste fullserviceopplæringsprogrammene med sertifisering

Hva vi ikke liker
 • Helt selvstudieprogram med videoer krever betydelig lesing

 • Du må være medlem av PARW/CC (Professional Organization of CV Writers and Career Coaches) for å registrere deg

 • PARW/CC-standarden er ikke like utbredt som ICF eller andre internasjonale standarder

CCCP-programmet er 100 % online og tilgjengelig for deltakere i over et dusin land over hele verden. Programmet på $1200 er alt inkludert, noe som betyr at du vil motta opplæringen du trenger for å bli sertifisert ved slutten av kurset. Du vil også få ressurser du kan bruke med kundene dine og verktøy for å starte din egen coachingvirksomhet.

På grunn av dets rimelige priser og omfattende natur, har karriereveiledere på tvers av bransjer fra bedrifter til akademia fullført dette kurset og sertifiseringen. Online anmeldelser berømmer suppe-til-nøtter-tilnærmingen, coaching-planen og det helhetlige coaching-formatet.

PARW/CC ble grunnlagt i 1990 og er en av de eldste coachingorganisasjonene. I tillegg til å gi opplæringen, gir medlemskapet ditt synlighet for å hjelpe deg med å markedsføre karriereveiledningstjenestene dine.

Beste lavpris : IAP College


IAP College

IAP College

Lære mer

Hvorfor vi valgte det: IAP College er best for de som har et budsjett, så vel som de som ønsker å selge ideen om coaching-sertifisering til bedriftslederen for refusjon.

Hva vi liker
 • Ingen forutsetninger kreves for å melde deg på

 • Løpende kursplan med sen påmelding akseptert

 • Kan fullføre på så få som seks uker, deltidsopplæring

Hva vi ikke liker
 • Mye lesing og lite instruktør- eller kollegainteraksjon

 • Ingen videreutdanningsenheter (CEUs) gitt

 • Sertifisering ikke anerkjent av noen tredjeparts karrierecoachingorganisasjon

IAP College gir deg opplæring og et karrieretrenersertifikat du kan bruke under jobbintervjuer eller for å sikre deg en forfremmelse på jobben. Merk at det kun er et sertifikat i navnet og ikke anerkjent av noen av de store karrierecoachingorganisasjonene. Men for de som ønsker å demonstrere at de har mottatt coachingopplæring, er dette et kostnadseffektivt alternativ, med en standardpris på $377 for en seks ukers deltidstime. Kurset tilbyr imidlertid intermitterende salg (for eksempel i januar 2022 koster kurset $149).

IAP har laget dette programmet selv, sammen med andre sertifiseringer de tilbyr, for eksempel Bakery Owner Certificate og Closet Organizer Certification. Ikke desto mindre tjener IAP Career hundrevis av positive anmeldelser på nett fra studenter som setter pris på den rimelige opplæringen for å hjelpe dem med å skille seg ut og vokse karrieren.

Best for akademisk karrierecoaching : NCDA-sertifisert karriererådgivning


Karriere Coach Institute

Karriere Coach Institute

Lære mer

Hvorfor vi valgte det: The National Career Development Association (NCDA) tilbyr flere profesjonelle utviklings- og legitimasjonsprogrammer som Certified Career Counselor og Certified Master of Career Services.

Hva vi liker
 • Legitimasjon tilgjengelig for akademisk og tradisjonell karrierecoaching

 • Rimelige programmer

 • CEUer tilgjengelig for å støtte krav til etterutdanning

Hva vi ikke liker
 • Krever utdanning som forutsetning

 • Legitimasjon er kanskje ikke relevant eller passende i en bedriftscoaching-setting

 • Opplæringskurs tilbys basert på tilgjengelighet av instruktører

Som en avdeling av American Counseling Association (ACA), har National Career Development Association vært fokusert på karriereutvikling siden den ble grunnlagt i 1913 som National Vocational Guidance Association.

Mange av kursene er skreddersydd for karrierecoaching for spesifikke bransjer som høyere utdanning eller privatpraktiserende. Forskningsbaserte kurs går fra to måneder til 15 uker og undervises av lisensierte instruktører med betydelig erfaring. Instruktørledede kurs tilbys i tradisjonelle ansikt-til-ansikt økter, online eller som en hybrid.

Kursene går fra $1000 til $1700 per kurs og kan refunderes av arbeidsgiveren din.

Best for lisensierte rådgivere og terapeuter : Karriereutviklingsnettverk


Karriereutviklingsnettverk

Karriereutviklingsnettverk

Lære mer

Hvorfor vi valgte det: Karriereutviklingsnettverket tilbyr to rimelige og robuste sertifiseringer som gir CEUer for videreutdanning.

Hva vi liker
 • Ett kurs, Career Transition Coach Certification Program, gir to coach-sertifiseringer

 • Kurset kan gjennomføres på så lite som 3 dager

 • CEU-er tilfredsstiller krav til videreutdanning for lisensierte fagfolk

Hva vi ikke liker
 • Karrierenettverkssertifiseringen blir kanskje ikke anerkjent av andre sertifiseringsorganisasjoner

 • Nettstedet er litt utdatert med nedlastbare brosjyrer i stedet for dynamisk navigasjon

For $1500 tilbyr karriereutviklingsnettverket et grundig opplæringsprogram for karrieretrener som sertifiserer en som både jobb- og karriereutviklingscoach og jobb- og karriereovergangscoach. Det har gitt karriereutviklingstrening siden 1979 og inkluderer forretningsfokusert karrieretreneropplæring samt sertifiseringer for etablerte fagfolk for å tjene CEUer.

Selv om Karriereutviklingsnettverket vanligvis gjennomfører personlig tredagers arrangementer som en måte for utøvere raskt å få en karrieretrenersertifisering, opplæring (pr.
januar 2022) gjennomføres online inntil videre. I likhet med IAP College og Career Coach Institute, er den proprietære sertifiseringen du mottar fra samme organisasjon som tilbyr treneropplæringen. Imidlertid er det anerkjent av coach-matching-byråer som Noomi som en anbefalt coachtreningsorganisasjon som betjener medlemmer over hele verden.

Beste heltidsgradsprogram : Rytter


Rytter

Rytter

Lære mer

Hvorfor vi valgte det: Rider University i New Jersey er mye mindre kostbart per studiepoeng enn konkurrerende universiteter, og tilbyr samme Board Certified Coach og Center for Credentialing and Education, Inc.-legitimasjon.

Hva vi liker
 • For de med en mastergrad i atferdsvitenskap, kreves kun ett kurs

 • Studenter kan enten tjene et sertifikat (18 studiepoeng) eller en mastergrad

Hva vi ikke liker
 • Du må ha en bachelorgrad og søke gjennom universitetets søknadsprosess

 • $1300 per kreditttime, mens mindre enn andre, er fortsatt bratt

 • Kurs tilbys på en akademisk kalender: 1. august, 1. desember og 1. mai

Til $1 300 per studiepoeng er Rider Life and Career Coaching-sertifikatet mye rimeligere enn akademiske programmer ved andre universiteter, inkludert New York University og Georgetown University som koster $1800 per studiepoeng opptil $8000 per kurs.

Med et forhold mellom student og fakultet på 10:1 får du ekspertinnspill som ikke finnes i et online sertifiseringskurs i eget tempo. Kursene kan tas personlig eller online. SAT- og ACT-poeng er ikke nødvendig for søknad til universitetet.

Rytter er rangert i topp 100 universiteter av U.S. News and World Report som rangerte den som #27 av 100 for skoler med best verdi i 2021.

Beste selvgående : Karriere Coach Institute


Karriere Coach Institute

Karriere Coach Institute

Lære mer

Hvorfor vi valgte det: Fordi det er i eget tempo og virtuelt, kan studentene fullføre Career Coach Institute-opplæringen mens de er ansatt, og den bruker en blandet e-læringstilnærming med webinarer, CDer, lærebøker og quizer.

Hva vi liker
 • Blandet læringstilnærming støtter arbeidende fagfolk og foreldre

 • Programmet fokuserer på å hjelpe studentene med å etablere en coachingpraksis/virksomhet

 • 100 % tilfredshetsgaranti (kan refunderes til slutten av tredje uke)

 • Rimelig med tilgjengelige finansieringsmuligheter

Hva vi ikke liker
 • Re-sertifisering krever 30 CEU timer hvert 3. år

 • Proprietær sertifisering er kanskje ikke anerkjent av globale coachingorganisasjoner

 • Faktisk pris er kun tilgjengelig når du velger å registrere deg

The Career Coach Institute ble grunnlagt i 2001 og bruker en proprietær coachingmodell referert til som Quantum Shift! Coaching. Vi valgte det for det robuste nettbaserte programmet utviklet ved hjelp av e-læringsmetodikk. Programmet koster rundt $5000 ifølge nettstedet, men prisen kan være lavere på grunn av spesialtilbud som kan bringe det nærmere $2000.

Fleksibel planlegging og finansiering gjør det til et fleksibelt alternativ for de som ikke søker et globalt anerkjent coachingsertifikat. Mange av alumniene, inkludert erfarne utøvere, skryter av hvordan programmet hjalp dem med å utvide coachingvirksomheten til seks tall.

Career Coach Institute tilbyr legitimasjonen Certified Career Coach (CCC).

Beste frittstående sertifikat : Udemy Karriere Coaching sertifisering


Udemy Karriere Coaching sertifisering

Udemy Karriere Coaching sertifisering

Lære mer

Hvorfor vi valgte det: Udemy Career Coaching Certification tilbyr rimelige 8–10 timers opplærings- og sertifiseringskurs arrangert av en mengde akkrediterte (og ikke-akkrediterte) tilbydere, som hver kan tilby sin egen versjon av et karrierecoaching-sertifikat.

Hva vi liker
 • Rimeligste alternativ for de som leter etter et raskt opplæringsbevis

 • Kursene koster $12 til $20, og du kan fullføre ett eller flere for spesifikke ferdigheter

 • Noen av kursene er akkreditert og gir CEUer

 • Ingen forkunnskaper kreves

Hva vi ikke liker
 • Udemy-kurs tilbys av en rekke instruktører

 • Stjernerangeringer viser selvfølgelig popularitet, ikke kvaliteten på innholdet

 • Kursets tidsrammer (1–17 timer) og kvalitet varierer betydelig

 • Video og nedlastbar (i egen fart) med lite/ingen instruktørinteraksjon

Sertifisering gjennom rimelige kurs på Udemys Career Coaching-sertifisering gir mening for de som jobber i et non-profit eller mindre selskap som har lite eller intet budsjett, men som ønsker å legge til legitimasjonen for å forbedre sine salgsfremmende muligheter. Disse kursene er også nyttige for de som ønsker å satse på karrierecoaching, legge til sine eksisterende ferdigheter og utdanning, eller bare ha et papir som sier at de har fullført en karrierecoaching-sertifisering.

På grunn av de lave kostnadene kan deltakerne oppleve at disse kursene gir dem eksponering for karrierecoachingfeltet med liten økonomisk risiko. I noen tilfeller kan det hende at arbeidsgiveren din ikke er opptatt av autoriteten til trenerbeviset ditt, men vil kanskje bare vite at du har fått opplæring i det grunnleggende.

Fordi coachingbransjen er uregulert, og det ikke finnes én standard, kan et sertifikat fra Udemy Career Coaching Certification-kurs være tilstrekkelig for å overbevise arbeidsgiveren eller bedriftskunder om at du har fått rikelig med opplæring innen karrierecoaching-feltet.

Beste variant av sertifiseringstrening : Coach Training Alliance


Coach Training Alliance

Coach Training Alliance

Lære mer

Hvorfor vi valgte det: Vi valgte Coach Training Alliance på grunn av bredden i treneropplæringen den tilbyr som en del av Det sertifiserte trenerprogrammet .

Hva vi liker
 • Seks måneders telekurs ledet av en instruktør med ukentlige samtaler og veiledning

 • Fokuser på dine unike interesser mens du følger ICF-standarder for sertifisering

 • Forretningsbyggende ferdigheter inkludert for karrierecoaching-yrket ditt

Hva vi ikke liker
 • Det er ikke noe hurtigalternativ

 • Helt online uten personlig økt

Coach Training Alliance koster rundt $3500 for et av sine karrierecoaching-programmer: Career Coaching Mastery Certification Program eller The Art and Science of Coaching Career Transitions. I tillegg tilbyr den gratis workshops for å lære mer om programmet før du melder deg på. Når du er sertifisert, kan du gå videre til organisasjons-, leder- eller executive coaching.

Du kan for eksempel studere organisasjonscoaching for bedriften din, karriereovergangscoaching eller sertifisering for yogier. Den tilbyr 22 IFC-sertifiserte programmer med opplæring som forbereder deg til å coache enkeltpersoner og grupper, starte virksomheten din eller skrive din første bok.

Online bedriftsanmeldelser nevner gode lærere, et positivt miljø og god karriereforberedelse.

endelig dom

Karrierecoachingprogrammet du velger avhenger av målet ditt (f.eks. få en forfremmelse, starte din egen bedrift) og utgangspunktet ditt. Alle disse treningsfirmaene for coaching-sertifisering kan gi deg et sertifikat. Vi anbefaler imidlertid at du finner opplæring som kulminerer i et sertifikat med global appell, som karrierecoaching-trening fra World Coach Institute, selv om det koster litt mer enn et proprietært sertifikat.

Hvis du ikke er sikker på hvor du skal begynne, tilbyr World Coach Institute et rimelig og anerkjent program du kan fullføre på kort tid.

Sammenlign leverandører

Program Kategori Kostnad / Tidsramme
World Coach Institute Best sammenlagt $2500 / 8 uker+
Karrierecoach sertifiseringsprogram Andreplass, best sammenlagt $1200 / 6 uker til 1 år
IAP College Beste lavkostnadssertifiseringsprogram uten forutsetninger $149 / 6 uker
NCDA-sertifisert karriererådgivning Best for akademisk karrierecoaching og CEUer $950 til $1700 / 2 måneder+
Karriereutviklingsnettverk Best for lisensierte rådgivere og terapeuter $1000–$1500 / 3 dager+
Rytter Beste universitetsgrad eller sertifikatprogram på heltid $1300 per kreditttime, 4 måneder
Karriere Coach Institute Beste blandede e-læringsprogram $2000–$5000 / 12 uker
Udemy Karriere Coaching sertifisering Best for et frittstående sertifikat $12–$20 per kurs / 1–2 dager
Coach Training Alliance Beste utvalg av kurs for sertifisering $3500 / 6 måneder

Vanlige spørsmål

Hva er et sertifiseringsprogram for karrierecoaching?

Et sertifiseringsprogram for karrierecoaching er et treningsprogram som dekker ferdighetene og kunnskapene som kreves for å være en effektiv karrierecoach og for å oppnå sertifisering at du besitter slike ferdigheter. Generelt bør et sertifiseringsprogram for karrierecoaching gi:

 • Verktøy for å hjelpe deg med å vurdere individuelle og gruppe karriereferdigheter og mål
 • Strategier for å hjelpe enkeltpersoner med å maksimere potensialet sitt, inkludert CV og intervjuer
 • Ferdigheter til å spore karrierefremgang og individuell måloppnåelse
 • En omsorgsfull tankegang fokusert på å lytte og hjelpe andre med å maksimere sine styrker
 • Et sertifikat eller merke du kan bruke for å demonstrere din trenerkompetanse

Flere veletablerte amerikanske og verdensomspennende sertifiseringsorganisasjoner tilbyr standarder og sertifiseringer for karrieretrenere, for eksempel Accredited Coach Training Program (ACTP). I motsetning til en regnskapssertifisering som CPA, er det ingen avtalt coach-sertifisering, og det er heller ikke en universell standard for en karrierecoach.

Disse coachingorganisasjonene for medlemskap og beste praksis tilbyr veiledning for karrierecoacher, inkludert coachingstandarder, sertifiseringer, anbefalte treningsorganisasjoner, nettverksbygging og karrierecoachsøketjenester for å hjelpe deg med å utvikle dine coachingferdigheter eller virksomhet.


Trenger jeg å bli sertifisert som karrierecoach?

Hvorvidt sertifisering av karrieretrener er nødvendig, avhenger av arbeidssituasjonen din. Her er noen eksempler:

 • Som rådgiver for skolekarriere kan distriktet ditt kreve sertifisering som karriereveileder.
 • Som HR-profesjonell kan sjefen din være imponert over, men krever ikke sertifisering.
 • Som lisensiert terapeut kan praksisen din be om at du får sertifisering som karriereveileder.
 • Som bedriftseier vil du kanskje ha sertifisering som karriereveileder for å markedsføre til kundene dine.
 • Som frivillig som jobber med militærveteraner, gir karrieretrenersertifiseringen en merverdi.
 • Som freelance coach på Noomi krever plattformen at du oppgir sertifiseringen din.

Sertifiseringer og medlemskap i profesjonelle organisasjoner eller bransjeforeninger kan ha en positiv innvirkning på lønnen. Og Burning Glass Technologies forskning viser at sertifisering generelt sett kan øke lønningene med så mye som 18 %. Lignende undersøkelser fra PayScale viste at personer som mottok sertifisert profesjonell coachopplæring gjennom iPEC ble forfremmet oftere enn sine HR-kolleger, og tjente 28 % mer lønn.

Fordelen med å bli sertifisert gjennom en karriereveilederorganisasjon er at sertifikatet er mer sannsynlig å bli anerkjent av din arbeidsgiver eller klient som gyldig. Noen tilbyr til og med en coach-søketjeneste for å hjelpe kunder med å finne deg. Karrieretrenersertifisering er imidlertid uregulert og varierer. Du vil finne hver bedrift eller legitimasjonsorganisasjon som tilbyr sin egen versjon av en sertifisering.

I motsetning til en lisensiert terapeut eller en forsikringsagent, regulerer ingen styrende organer hvem som kan kalle seg en karrierecoach. Derfor har ulike ideelle organisasjoner fylt gapet med anbefalinger og standarder. To av de mer vanlige er International Coaching Federation ( ICF ) og European Mentoring and Coaching Council ( EMCC ). Men din bransje eller land kan ha sine egne standarder, så sørg for at du undersøker dem før du registrerer deg for et sertifiseringsprogram for karrieretrener.

Hva koster sertifisering for karrierecoaching?

Du kan tjene et karrieretrenersertifikat for så lite som $12 ved å fullføre en online workshop. Men for en sertifisering som er anerkjent bredt, forvent å betale mellom $1000 og $5000 for opplæring og materiell. Du vil ofte måtte fremlegge bevis på praktisk erfaring som karrierecoach, enten under treningsprogrammet eller på jobb.

Hvordan vi valgte de beste trenersertifiseringsprogrammene

Denne listen over de beste leverandørene av sertifiseringsprogram for karrieretrener ble hentet fra hundrevis av treningsfirmaer og coachingorganisasjoner som tilbød sertifiseringsprogrammer for trenere. Vi fokuserte også på rundt 50 programmer der karrierecoaching var hovedfokuset, selv om mange også tilbyr executive coaching, overgangscoaching eller ledercoaching-programmer.

For å begrense listen, prioriterte vi de firmaene som ble anbefalt av coachingorganisasjoner i samsvar med deres robuste standarder. Noen av de proprietære programmene var imidlertid så robuste at de ble lagt til.

Vi avviste alle som var overpriset (noen så høye som $18 000 for et kurs) for å gi deg topprangerte, men rimelige alternativer sammen med noen billigere sertifiseringer. Vi har også utelatt treningsprogrammer der detaljer som priser eller programinnhold og struktur var vanskelig å finne.

Før vi fullførte listen, så vi på anmeldelser på nettet, BBB-vurderinger og tilbakemeldinger fra studenter, og eliminerte alle som hadde dårlige rangeringer.

Artikkelkilder

 1. BurningGlass-teknologier. ' Den smale stigen .' Åpnet 2. februar 2021.

 2. iPEC. ' Vær endringsagent på arbeidsplassen din gjennom profesjonell coaching .' Åpnet 2. februar 2019.