Jobbsøking

Beste kule jobber og hvordan du finner dem

Fiske, festivaler, matlaging, reiser, yoga og mer

Leter du etter eventyr? Elsker å reise ? Lyst til å jobbe ute i naturen? Her er en oversikt over kule jobber innen forskjellige felt, samt informasjon om hvordan du kan lande en av disse spillejobbene, og innsideinformasjon om hvordan hver jobb egentlig er.



Alaska fiskejobber

Kommersielle fiskefartøy i Homer havn, Southcentral Alaska

Getty Images / Jim Lavrakas / Design Pics

Hvis du liker spenningen og eventyret ved å være på en båt og jobbe hardt med et lite mannskap, bør du vurdere å fiske i Alaska. Fisker Scott Coughlin deler informasjon om fiskejobber i Alaska , inkludert hvordan du kommer deg til Alaska, hvilke typer jobber som er tilgjengelige og livet på en fiskebåt fra Alaska.

Disney Theme Parks jobber og praksisplasser

Mikke Mus og Minnie Mus opptrer foran Askepottslottet

Getty Images / Blaine Harrington III

Enten du velger en luftbåren elefant, et magisk teppe eller kontrollsenteret til en romferge som suser mot Mars, er det mange måter å få drømmen din om å jobbe i Disney til å fly. Her er råd om hvordan gjøre Disney-drømmen til virkelighet .

Hestejobber på veddeløpsbanen

Kvinne stelle hestehodet

Getty Images / Guido Mieth

Hastigheten, lyden av hester som dundrer nedover banen, spenningen ved å vinne – alt dette er lokkende faktorer som lokker folk til jobber på veddeløpsbanen. Les her for informasjon om hestejobber tilgjengelig på banen , inkludert jobber med trenere og hesteeiere.

Moteindustrien jobber

Mote modell

Jim Jordan / Fotografi / Stone / Getty Images

Hvis du liker å følge de siste motetrendene, bør du vurdere en jobb i motebransjen . Det finnes en rekke forskjellige stillingstitler i bransjen, alt fra designer til modell til salgsrepresentant. Les her for mer informasjon om de forskjellige typer motebransjens jobber som er tilgjengelige.

Fleksible jobber når du kan sette din egen timeplan

jobbe hjemme

gpointstudio / iStock

Det er mange jobber som lar deg sette din egen timeplan . Dette er ideelt hvis du er student, forelder, er halvpensjonist, eller du bare vil ha fleksibiliteten til å ta fri når du vil. Mange av disse er jobbe hjemme jobber eller jobber du kan gjøre eksternt , selv om andre innebærer å jobbe på et bestemt sted. Les her for en liste over jobber som lar deg lage din egen arbeidsplan.

Jobber i næringsmiddelindustrien

Kvinnelig kokk smaker på mat fra kjele på storkjøkken

Null reklamer / Getty Images

Vil du jobbe i næringsmiddelindustrien? Det finnes en rekke kulinariske jobber som passer til dine interesser og evner, inkludert håndverksbrygger, matadvokat og personlig kokk. Les her for mer om noen av unike jobber i næringsmiddelindustrien .

Jobber der du kan gjøre en forskjell

Kontormiljø i et mangfoldig kontor

Todd Warnock / Digital Vision / Getty Images

Det er et bredt spekter av karrierer for folk som ønsker å gi tilbake til samfunnet sitt og gjøre en forskjell i verden. Du kan finne jobber som bidrar til å redde verden i så omfattende bransjer som helsevesen, energi, rettshåndhevelse og utdanning.

Grønne jobber

Bærekraftig energiingeniør som holder laptop

Heltebilder / Getty Images

Hvis du vil ha en jobb som vil bidra til å ta vare på planeten, vurder en grønn jobb. Det er grønne jobber i alle bransjer, fra juss til biologi til ingeniørfag til jordbruk. Sjekk ut denne listen for å få en følelse av typer grønne jobber tilgjengelig , sammen med informasjon om lønn og jobbutsikter for hver stilling.

Marihuana jobber

Fordampere

Martina Paraninfi / Getty Images

Med medisinsk marihuana lovlig i mange stater og fritidsmarihuana lovlig i et økende antall stater, er det flere jobber enn noen gang i marihuanaindustrien. Les denne listen over de forskjellige ledige jobber i marihuanaindustrien , inkludert jobber innen salg, ledelse, jordbruk, sikkerhet og mer.

LHBTQ-jobber

Fremme likestilling i ekteskapet

Oleksandra Korobova / Moment / Getty Images

Lidenskapelig opptatt av LHBTQ-spørsmål? Hvis du ønsker å fokusere karrieren din på et problem du tror på, bør du vurdere en jobb relatert til problemer med lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og/eller skeive . Denne listen inneholder jobber som spenner fra terapeut til ideell ansatt til professor til ekteskapsansvarlig.

Musikkfestivaljobber

folk på festival

PeopleImages / Digital Vision / Getty Images

Elsker du musikk? Kanskje du til og med har en favorittmusikkfestival? Det er en rekke jobber knyttet til musikkfestivaler, fra merkevareambassadører til yogalærere til regnskapsførere. Les her for tips om hvordan du finner en jobb som lar deg delta på en festival mens du tjener litt penger.

Night Owl jobber

ung analytiker som jobber ved kontordatamaskinen om natten

Hero Images/Getty Images

Hvis du liker å være oppe til sent og sove om morgenen, er kanskje ikke en 9-til-5-jobb noe for deg. Mange jobber som involverer nattevakter betaler faktisk ganske bra, fordi færre ønsker å ta de vaktene. Det er nattskiftjobber i mange bransjer, fra helsetjenester til transport til sikkerhet. Sjekk ut denne listen over jobber som krever nattevakter .

Sesongarbeid

leirrådgiver med barn

kali9/E+/Getty Images

Hvis du er på utkikk etter korttidsarbeid, finnes det en rekke kule sesongjobber som gir deg sjansen til å reise og/eller være utendørs. Tenk på en jobb, for eksempel på et feriested, på sommerleir eller på en gård. Les her for en liste over sesongarbeid og tips om hvordan du får en sesongjobb som passer for deg.

Reisejobber

Reiserelaterte varer

richcano / Getty Images

Hvis du elsker å reise, er det en rekke jobber over hele verden som kan passe for deg. Det er sesongjobber, jobber og praksisplasser for studenter, undervisning i utlandet jobber , og mer. Sjekk ut denne listen over internasjonale jobbmuligheter for amerikanske statsborgere.

Ukonvensjonelle jobber for Millennials

Trenings instruktør

Tim Robberts/Digital Vision/Getty Images

Mange millennials ser etter jobber som er fleksible og som ikke foregår i et avlukke. Les denne listen over fem av beste ukonvensjonelle jobbene for millennials , eller for alle som leter etter en fleksibel, uvanlig jobb.

Unike og rare jobber

Labrador med akupunkturnåler i huden

Gary Ombler / Getty Images

Hvis du liker ideen om en utradisjonell jobb, sjekk ut denne listen over interessante, unike og rare jobber . Fra en gratulasjonskortkunstner til en smykkedesigner til en Ayurveda-healer, denne listen har en jobb for omtrent alle.

Yoga jobber

Yogainstruktør som hjelper folk å nå en trekantstilling i studio

Westend61 / Getty Images

Yoga er en industri i vekst. Det finnes derfor en rekke jobbmuligheter for yogaentusiaster. Vurder en jobb som en yogalærer , en merkevareambassadør, en studiosjef og mer. Lese her for mer informasjon om disse jobbene og andre .