Grunnleggende

Beste gratis lønns- og lønnskalkulatorer

Sjekk fjerninnskuddsfangst på kafé

••• RyanJLane / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Hvis du noen gang har hatt jobb før, vet du at bruttolønnen din er betydelig mer enn nettolønnen din, tallet du setter inn på bankkontoen din. Så hvordan kan du finne ut hvor mye penger du tar med hjem når du får betalt? Hva vil du netto etter skatt og andre fradrag er tatt ut av lønnsslippen din?

Lønns- og lønnskalkulatorer

En lønnskalkulator lar deg vite hvor mye penger som vil være i hver sjekk du mottar fra arbeidsgiveren din, og de er tilgjengelige gratis på nettet.

Lønnskalkulatorer kan hjelpe deg med å finne ut hvor mye du kan tjene, og hvor mye et jobbtilbud er verdt og hvor langt lønnsslippen din vil gå på et bestemt sted, basert på levekostnadene i det området.

FICA: Federal Insurance Coverage Act

Hver lønnsslipp vil inkludere et fradrag for FICA, som går til å dekke Social Security og Medicare-programmene. Men det er ikke alt: Vanligvis vil sjekken din også ha fradrag for lokale, statlige og føderale skatter.

For å unngå overraskelsesfaktoren, og for å vite lønnen eller lønnen din selv før den første sjekken mottas, bruk en lønnskalkulator for å finne ut det nøyaktige beløpet.

Hva er en lønnsslippkalkulator?

En lønnskalkulator lar deg vite hvor mye penger som vil bli reservert for skatt, og hvilket beløp du faktisk vil motta. Vanligvis vil lønnskalkulatorer vise hjemlønnen for funksjonærer og timearbeidere; de kan også hjelpe med å beregne beløpet for overtidsbetaling som vil bli utbetalt direkte i sjekken.

For å få det mest nøyaktige anslaget, se på din lønnsslipp , ta hensyn til tilbakehold for føderale, statlige og lokale skatter, FICA-fradrag for Social Security og Medicare, og alle andre fradrag for helseforsikring, pensjonering og flexutgiftskontoer.

Hvorfor bruke en lønnskalkulator

Bruk en av kalkulatorene som er oppført nedenfor for å anslå hvor mye penger du vil ha i lønnen din. Lønnskalkulatorer kan også være nyttige selv før du har akseptert et jobbtilbud, eller når du blir tilbudt en høyning.

Det som kan virke som en høy lønn eller en rimelig timepris, kan virke annerledes når du bruker en lønnskalkulator og ser beløpet du mottar.

Lønnskalkulatorer kan også hjelpe deg med å finne ut om du trekker riktig beløp fra sjekken for skatter:

  • Hvis du trekker for lite, må du betale tilbake beløpet du har for lite betalt gjennom året til skattetid.
  • Hvis du trekker fra for mye, vil du motta penger tilbake ved skatt – mens uventede penger alltid er hyggelig, kan det være mer fordelaktig å ha pengene gjennom året.

Lær hvordan du fyller ut et W4-skjema før du begynner i en ny jobb, slik at du kan forsikre deg om at riktig beløp trekkes fra hver lønnsslipp.

Det er lønnskalkulatorer som hjelper deg med å finne ut hvor mye lønnsslippen din vil være etter fradrag og for å hjelpe deg med å bestemme hvor mye du skal ha trukket for å dekke skatt.

Lønnskalkulatorer for å beregne lønnen din

Her er noen kalkulatorer som vil hjelpe deg å analysere lønnsslippen din og bestemme lønnen du tar med hjem.

ADP Lønn Lønnskalkulator
Legg til statlige, føderale, statlige og frivillige fradrag for å bestemme nettolønnen din.

Neuvoo Lønn og Skattekalkulator
Velg stedet ditt og legg til et lønnsbeløp for å finne ut hvor mye føderale og statlige skatter som vil bli trukket fra lønnsslippen din.

PaycheckCity.com Lønnskalkulator
Her finner du gratis kalkulatorer for time- og lønnsslipp.

SmartAsset Paycheck Kalkulator
Beregn hjemlønnen din per lønnsslipp for både lønns- og timejobber etter å ha tatt i betraktning føderale, statlige og lokale skatter.

Skattetrekkkalkulator for skattemyndighetene
Bruk skattetrekkskalkulatoren for å sikre at du ikke har for mye eller for lite inntektsskatt tilbakeholdt fra lønnen.

Overtidskalkulator
Bruk denne overtidskalkulatoren fra det amerikanske arbeidsdepartementet for å hjelpe deg med å finne ut om du er kvalifisert for overtidsbetaling og å beregne hvor mye overtid du vil motta for en prøvebetalingsperiode.

Lønnskalkulatorer

Interessert i å se hvordan lønnstilbudet ditt er sammenlignet? Disse lønnskalkulatorene og undersøkelsene vil hjelpe deg med å finne ut lønnsinformasjon for din nåværende jobb, samt stillinger du er interessert i.

Glassdoor.com vet hva du er verdt Verktøy
Glassdoors Know Your Worth-verktøy gir et gratis, personlig lønnsestimat basert på det nåværende arbeidsmarkedet. Lønnsestimater er basert på brukernes tittel, firma, plassering og erfaring. Verktøyet gir også tips om hvordan du kan øke lønnen.

Faktisk lønnssøk
Søk etter lønn fra millioner av stillingsannonser med dette gratisverktøyet, som tilbyr one-stop shopping for jobbsøk og lønnssammenligning. Slå opp lønn etter stillingstittel eller arbeidsgiver og se hvordan lønnen din sammenlignes.

LinkedIn lønn
LinkedIns lønnskalkulator gir medianlønn for stillingstitler på spesifikke steder i hele USA Gratis for LinkedIn-brukere som anonymt bidrar med lønnen sin, verktøyet viser grunnlønn pluss egenkapital og bonuser, og tilpasser informasjon basert på ferdigheter, utdanning, industri, bedriftsstørrelse og mer .

PayScale.coms lønnsundersøkelse
Ta PayScales lønnsundersøkelse og generer en gratis lønnsrapport med et lønnsområde basert på din stillingstittel, plassering, utdanning, erfaring, ferdigheter og mer. Vurder et jobbtilbud eller sammenlign lønnen din med jevnaldrende.

Quartz at Work Karrierekalkulator
Med denne kalkulatoren kan du få informasjon om hvor mye et jobbtilbud er verdt. Skriv inn lønn, aksjeopsjoner, 401(k) og bedriftsfordeler for å få et estimat på den totale verdien av jobbtilbudet.

Salary.com
Gratis lønnsrapporter som dekker praktisk talt alle yrker, samt informasjon om lønn, fordeler, forhandlinger og menneskelige ressurser for amerikanske og kanadiske markeder. Tips om lønnsforhandling, løsninger for små bedrifter og sammenligninger av levekostnader er også tilgjengelig.

Når du får betalt

Når du mottar lønnsslippen din, avhenger av tidspunktet for selskapets lønn. Ansatte mottar vanligvis en lønnsslipp enten ukentlig eller annenhver uke. Å motta en månedlig lønn er mindre vanlig.

Kompensasjon utbetales vanligvis via sjekk eller direkte innskudd direkte på den ansattes brukskonto.

Når du blir ansatt, bør du bli varslet om tidspunkt for lønn og muligheter for å få betalt. Starter du en ny jobb – eller forlater du din nåværende stilling snart? Det kan hende du ikke mottar sjekken på det vanlige tidspunktet.

Avhengig av lønnssyklusen, selskapets retningslinjer og statlig lov, lønnen din kan henge . For eksempel, når du starter en ny jobb, er det ikke uvanlig å motta din første lønnsslipp en uke eller to etter vanlig tid.

Og når du forlater en jobb, kan du motta sjekken den siste dagen du har jobbet eller på den siste vanlige lønnsdatoen for lønnsperioden. Det er ingen føderale lover som krever nøyaktig når den siste sjekken må utstedes, selv om noen stater spesifiserer at du må betales umiddelbart. Du må uansett få betalt for tiden du har jobbet.

Artikkelkilder

  1. SocialSecurity.gov. ' Hva er FICA ?' Åpnet 12. juni 2020.

  2. U.S.A. Arbeidsdepartementet. ' Siste lønnsslipp .' Åpnet 12. juni 2020.