Jobbsøking

Beste frilansjobber du kan jobbe hjemmefra

Ung mann som jobber på bærbar PC, ovenfra

••• Westend61 / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Det overveldende flertallet av fjernarbeidere ønsker å fortsette å jobbe hjemmefra i det minste deltid resten av karrieren, ifølge forskning fra Buffer og AngelList. Men hva om sjefen din ikke er med på fjernpendling for alltid?

I så fall, avhengig av hva du gjør, kan en overgang til frilans være noe for deg.

Dine sjanser for finne en frilansjobb du kan jobbe hjemmefra er bedre enn du tror.

Topp freelance jobbalternativer

FlexJobs , en abonnementstjeneste for jobbsøkere, bemerket flere raskt voksende fleksible karrierekategorier, inkludert markedsføring, reklame, non-profit, HR og søkemotoroptimalisering.

Frilansing er med andre ord ikke bare for forfattere og andre kreative. (Selv om det er mange muligheter for disse folkene også.) Her er en oversikt over flere frilansjobber – noen du aldri forventer.

Skriving

La oss starte med det åpenbare: frilansskriving er den klassiske jobben hjemmefra. Hvis du ikke allerede jobber hjemme som forfatter, er det imidlertid ikke sikkert du er klar over hvor mange forskjellige typer freelance skrivejobber det finnes. Fra journalistikk til copywriting, blogging til sosiale medier, det finnes skrivejobber for ethvert temperament og type erfaring.

Typisk lønn: $41 000 per år

Redigering og korrekturlesing

Frilansredigeringsjobber er ikke bare for erfarne grammatikere. Hvis du har en grad i engelsk, kommunikasjon eller journalistikk og et øye for detaljer, kan du kanskje omforme ferdighetene dine til en inngangsjobb som korrekturleser eller assisterende redaktør.

Typisk lønn: $46 000 per år

Markedsføring og PR

Hvis du har en telefon og en internettforbindelse som er pålitelig nok til å opprettholde en videosamtale, kan du gjøre markedsførings- eller PR-jobben hjemme fra ditt eget hjem. Bare vær forberedt på å ta et og annet møte på stedet. I mange tilfeller vil kunden ønske å se på sin markedsførings- eller PR-proff i øynene en gang i blant – og ikke bare på Zoom. Sosiale medier koordinator og lederjobber faller også inn under denne paraplyen.

Typisk lønn: $55 000 per år

Transkripsjon

Transkripsjonsjobber vanligvis kommer i tre typer: medisinsk, juridisk og markedsundersøkelser. Sistnevnte krever minst mulig studier, når det gjelder å sette seg inn i feltets spesialiserte fagspråk. I de fleste tilfeller blir transkripsjonsjobber utmålt av et byrå, som vil kreve at du tar en skrivetest og deretter konfigurerer jobber etter behov.

Typisk lønn: $32 000 per år

Datainntasting

Hvis du kan skrive 60 ord i minuttet eller mer, og finner repeterende arbeid mer Zen enn kjedelig, kan dataregistreringsjobber fungere for deg.

Pass på annonser for dataregistreringsjobber som lover store penger eller ber om bankkontonummer eller annen personlig informasjon før du lar deg komme i gang.

Dette er røde flagg for svindel. (Mer om jobbsvindel hjemmefra på slutten av denne artikkelen.)

Typisk lønn: $34 000 per år

Virtuell assistent

Hvis du har erfaring som personlig assistent, administrativ assistent eller kontorleder, kan du gjøre en lignende jobb for en rekke klienter fra ditt eget hjem. Virtuelle assistenter gi administrativ støtte over telefon og internett, ofte gjennom et byrå som forbinder dem med klienter.

Typisk lønn: $41 000 per år

Call Center jobber

Virtuelle callsenterjobber er den samme konserten som den personlige jobben, minus turen til callsenteret. En advarsel: sørg for at du vet om selskapet vil gi betalt opplæring, eller om du er ment å ponni opp for dine egne oppstartskostnader. Sistnevnte scenario kan koste deg en pen krone eller vise seg å være en svindel.

Typisk lønn: $30 000 per år

Nettveiledning

Trener grunnskole-, ungdomsskole-, videregående- eller høyskolestudenter i en rekke fag, via internett . De fleste bedrifter vil ha undervisningserfaring i faget du veileder, pluss en høyskolegrad.

Typisk lønn: $39 000 per år

Ditt heltidsarbeid, som frilansjobb

Ikke anta at ditt nåværende yrke er uforenlig med frilanslivet. Mange jobber som virker solid forankret i fysiske kontorer og fasiliteter, er perfekte for frilansing.

For eksempel kan registrerte sykepleiere finne en rekke frilansjobber eller deltidsarbeid som krever deres lisens, ferdigheter og erfaring, inkludert saksbehandling for forsikringsselskaper, telefontriage og medisinsk kundesenterarbeid.

Sjekk ut disse jobbe hjemmefra datamaskinjobber for flere alternativer å vurdere.

Pass deg for svindel

Gjemt blant de mange legitime jobbannonser hjemmefra er svindel av ulik grad av kløkt og ondsinnet hensikt. For å unngå å bli fanget av en jobb-hjemme-jobbsvindel:

 • Undersøk alltid selskaper før du forplikter deg.
 • Ikke send penger, konto- eller personnummer, eller annen informasjon som vil gjøre det lettere å stjele identiteten din.
 • Pass på organisasjoner som krever at du kjøper et sett før du kan komme i gang eller lover å hjelpe deg med å bli rik i en hast.
 • Bunnlinjen, husk ordtaket: Hvis det høres for godt ut til å være sant, er det vanligvis det.

Artikkelkilder

 1. Buffer. 2020 State of Remote Work . Åpnet 18. mai 2021.

 2. FlexJobs. 13 raskt voksende karrierer for fleksible jobber i 2021 . Åpnet 18. mai 2021.

 3. PayScale. Gjennomsnittlig frilansskribent timelønn . Åpnet 18. mai 2021.

 4. PayScale. Gjennomsnittlig korrekturleser timelønn . Åpnet 18. mai 2021.

 5. PayScale. Gjennomsnittlig konsulent, PR Timelønn . Åpnet 18. mai 2021.

 6. PayScale. Gjennomsnittlig timelønn for medisinsk transkripsjonist . Åpnet 18. mai 2021.

 7. PayScale. Gjennomsnittlig dataregistreringsfunksjonær timelønn . Åpnet 18. mai 2021.

 8. PayScale. Gjennomsnittlig timelønn for virtuell assistent . Åpnet 18. mai 2021.

 9. Glassdør. Call Center Representant Lønn . Åpnet 18. mai 2021.

 10. Glassdør. Lønn for lærere på nett . Åpnet 18. mai 2021.