Jobbsøking

De beste jobbferdighetene å inkludere på CV-en din

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Sett med forretningsfolk

Savaryn / Getty Images

Hva er de beste jobbferdighetene å inkludere på CV-en din? Hvilken ferdighetssett vil hjelpe deg å bli ansatt? Vet du forskjellen mellom harde ferdigheter og myke ferdigheter? Hvordan kan du dele dine ferdigheter, ekspertise og prestasjoner med potensielle arbeidsgivere?

I tillegg til å gi en historie om opplevelsen din, er CV-en din det perfekte stedet for å fremheve dine ferdigheter, styrker og evner.

Typer ferdigheter å inkludere på en CV

Når du legger til ferdigheter i CV-en eller vurderer ferdighetene som kreves for en jobb du er interessert i, er det to typer ferdigheter som er relevante.

 • Myke ferdigheter er ferdighetene som gjelder for hver jobb. Dette er dine menneskelige ferdigheter – mellommenneskelige ferdigheter, kommunikasjonsevner og andre egenskaper som gjør deg i stand til å lykkes på arbeidsplassen.
 • Harde ferdigheter er kvalifikasjonene som kreves for å utføre jobben. For eksempel datakunnskaper, administrative ferdigheter eller kundeserviceferdigheter. Finn ut mer om forskjellen mellom harde og myke ferdigheter .

Et økende antall jobber krever hybride ferdigheter , som er en kombinasjon av myke og tekniske ferdigheter. Kandidater med disse ferdighetene er svært konkurransedyktige og kan øke inntjeningsevnen.

Beste jobbferdigheter å sette på CV-en din

Her er eksempler på de beste ferdighetene arbeidsgivere ser etter når de vurderer jobbsøkere, samt anbefalinger om de beste ferdighetene du bør sette på din egen unike CV for å hjelpe deg med å bli ansatt.

Ferdigheter listet etter type

Se gjennom disse omfattende listene som inkluderer både harde og myke ferdigheter for hver kategori.

Tankeprosesser

Tankeprosesser er de myke ferdighetene som gjør deg i stand til å tenke, resonnere og løse problemer. Dette er ferdigheter som er etterspurt i alle bransjer.

Administrativt, næringsliv og finans

Administrative, forretningsmessige og økonomiske ferdigheter holder kontorer og virksomheter i gang effektivt og effektivt i alle typer selskaper, fra små bedrifter til store selskaper.

Kommunikasjon og mellommenneskelig

Evne til å kommunisere, både muntlig og skriftlig, er et jobbkrav for de fleste stillinger. Arbeidsgivere søker søkere med evne til å kommunisere godt med andre, uavhengig av deres rolle i organisasjonen.

Ledelse og ledelse

Dette er ferdighetene som gjør deg i stand til å være en effektiv leder og lede et team eller drive et selskap.

Personlige ferdigheter

Personlige ferdigheter er egenskapene som unikt kvalifiserer deg som kandidat til en jobb. Et individs ferdighetssett består av en rekke personlige ferdigheter som de har tilegnet seg gjennom utdanning og arbeid.

Salg og markedsføring

Du trenger en rekke ferdigheter for å lykkes i en salgsrolle, og du må kunne demonstrere disse ferdighetene til potensielle arbeidsgivere.

Teamarbeid

Samarbeidsevner, evnen til å jobbe som en del av et team, er et krav i nesten alle bransjer og jobber.

Teknologi

Arbeidsgivere søker etter kandidater med sterke tekniske ferdigheter, selv når de ansetter for ikke-teknologiske roller.

Generelle ferdigheter

Ferdigheter listet etter jobb

I tillegg til å fremheve de generelle ferdighetene du trenger for de fleste jobber, er det viktig å vise arbeidsgivere at du har de jobbspesifikke ferdighetene som kreves for å lykkes på arbeidsplassen.

Gå gjennom dette liste over arbeidsferdigheter oppført etter jobb for informasjon om ferdigheter og egenskaper som kreves for mange forskjellige yrker.

Bransjespesifikke ferdigheter

CV-en din bør også inneholde bransjespesifikke søkeord. Klikk på disse lenkene for detaljert informasjon om etterspurte ferdigheter i helsevesen, gjestfrihet , digitale medier lovlig, detaljhandel , og sosiale medier industrisektorer.

Topp etterspurte ferdigheter

Det er noen ferdigheter som gjelder for nesten alle jobber og type bedrifter. Hvis du har disse generelle ferdighetene, vil du forbedre salgbarheten din. Se gjennom disse listene over de mest etterspurte ferdighetene arbeidsgivere søker.

Match ferdighetene dine til jobben

Å ta deg tid til å lage en kamp vil vise ansettelsessjefen hvorfor du er kvalifisert for en jobb og verdt å intervjue. Arbeidsgivere vil se at du har det som skal til for å lykkes i jobben. De vil bruke ferdighetene du viser på CV-en din for å rangere kvalifikasjonene dine for jobben mot konkurrentene dine.

Når du inkludere ferdigheter på CV-en din , vær spesifikk. Vis arbeidsgiveren at du har ferdighetene de søker.

De bedre en match du er for jobben , jo større sjanse vil du ha for å bli valgt til et intervju. Avhengig av jobben du søker på, er det noen ferdigheter du ikke trenger å inkludere. Her er en liste over ferdigheter du ikke bør sette på CV-en .

Hvordan inkludere ferdigheter på en CV

For hver rolle du søker på, skreddersy ferdighetsdelen av CV-en din slik at informasjonen inkludert samsvarer med ferdighetene nevnt i stillingsbeskrivelsen .

Skjermbilde av en CV

Balansen

Du kan også veve inn ferdighetene dine i opplevelsesdelen , mens du beskriver oppgavene og ansvaret til rollene du har hatt tidligere.

De nøkkelord ferdigheter som du inkluderer i din CV og følgebrev vil hjelpe jobbsøknadsmaterialet ditt med å bli valgt av automatiserte analysesystemer arbeidsgivere bruker ofte til å velge ut søkere til intervju. Du bør også være forberedt på å nevne dine mest relevante ferdigheter under jobbintervjuer.

Gjenoppta eksempel med ferdigheter

Dette CV-eksemplet fokuserer på ferdighetene, kompetansene og sertifiseringene som kvalifiserer søkeren til jobben. Last ned CV-malen (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller les eksempelet nedenfor.

Balansen, 2018

Last ned Word-malen

Gjenoppta eksempel (tekstversjon)

Megan søker
Hovedgaten 123
Boston, MA 02770
megan.applicant@email.com
123.456.7890
linkedin.com/in/joseph-applicant

PROGRAMVARE INGENIØR
Innovativ, detaljorientert programvareingeniør som tilbyr 8 års erfaring med å utvikle spennende nye programmer og apper for Windows, macOS, iOS og Android.

KJERNEKOMPETANSE:

 • Prosjektledelse
 • Enhetstesting / TDD-ekspertise
 • Tekniske spesifikasjoner og dokumentasjon
 • Best Practices for Software Engineering
 • Kildekodedesign og gjennomgang
 • Jenkins kontinuerlig integrasjon
 • Agile Scrum Team Metoder
 • Tidsfordriv

TEKNISKE FERDIGHETER:

Plattformer: UNIX, .NET, QT, Linux, Docker

Rammer: MVC, MVVM, MVP

Språk: C#, C++, HTML, Java, Javascript, PHP, UNIX Shell Scripting

Verktøy: WPF, XAML, UWP, Cloud (AWS/Azure)

PROFESJONELL ERFARING

RISING SUN TECHNOLOGIES, Renton, Washington
Programvareingeniør I & II , januar 2018 – i dag
Bidra dyktig til alle stadier av produktutviklingens livssyklus. Lag kode og automatiserte testskript, samarbeid tett med teammedlemmer for å evaluere gjennomførbarheten av nye designtilnærminger.

 • Fungerte som Java-teamleder for 2018-utgivelsen av BinaryNEW 6.0.
 • Brukte C++ og Java for å designe selskapets prisbelønte Geosearch-programvare og relaterte apper.
 • Instruerte og coachet nye teammedlemmer i smidige metoder.

TECHNOLOGY INC., Seattle, Washington
Frilans programmerer, desember 2012–desember 2017
Utviklet og levert nettsideløsninger ved bruk av omfattende teknologier og rammeverk.

 • Generert backend-programmering ved hjelp av LAMP stack, Linux, CSS, JavaScript/Query og MySQL.
 • Laget e-handelssider integrert med PayPal og andre betalingsgateway-APIer.

UTDANNELSE OG KREDITASJON

Bachelor of Science (2012); GPA 3,75
PEPPERDINE UNIVERSITY, Malibu, California
Hovedfag: Informatikk

SERTIFISERINGER:

 • Microsoft Certified Solutions Developer (MCSD)
 • Red Hat-sertifisert JBoss-utvikler (RHCJD)
 • Scrum Alliance Certified Scrum Developer (CSD)
Utvid 1:34

Se nå: 6 ferdigheter som skiller deg ut i enhver bransje

Artikkelkilder

 1. CareerOneStop. ' Ferdigheter og evner .' Åpnet 19. mai 2021.