Jobbsøking

Beste jobb for nyutdannede med en markedsføringsgrad

Karrieremuligheter for markedsføringsfag

Student i klassen ved hjelp av en datamaskin.

•••

Alvarez / E+ / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Markedsføring innebærer å markedsføre produkter og tjenester til forbrukere gjennom forskning, analyser, merkevarebygging og relasjonsbygging. Hvis du elsker ideen om å finne kreative måter å bygge interesse for og markedsføre varer og tjenester til et målrettet publikum, bør du vurdere å bli markedsføringsfag.

Som hovedfag i markedsføring vil du utvikle et bredt spekter av verdifulle markedsføringsferdigheter og kunnskaper du kan bruke på jobber i en rekke sektorer.

Ferdigheter Marketing Majors trenger

Studenter med hovedfag i markedsføring utvikler flere ferdigheter som brukes på tvers av bransjer. Avgjørende ferdigheter for markedsføringsfag å utvikle og mestre inkluderer:

 • Effektiv forskning : For å vurdere behovene og preferansene til forbrukere trenger markedsføringseksperter både kvantitative og kvalitative forskningsferdigheter.
 • Kommunikasjon : Raffinert skriftlig, muntlig og presentasjons ferdigheter .
 • Teamarbeid : Sterkt lederskap, samarbeidsvillig og samarbeidsevner .
 • Arrangementskoordinering : Evne til å planlegge og promotere arrangementer og kampanjer.
 • Mellommenneskelige forhold : Ønske og kapasitet til å engasjere forbrukere direkte og oppmuntre dem til å kjøpe produkter og tjenester.
 • Kreativitet : Kompetanse i å lage visuell kommunikasjon og produktdesign og konseptualisere slagord og temaer for markedsføringskampanjer.

Nyutdannede med markedsføringsgrader kan komponere pitches for reklamekampanjer, tekst for pressemeldinger og innhold i sosiale medier, så de bør ha gode skriveferdigheter.

Den beste jobben for deg som markedsføringsleder avhenger av ditt unike sett med ferdigheter, verdier, personlighetstrekk og interesser. Du vil få muligheten til å vise frem ferdighetene du lærte og dyrket i markedsføringsstudiet ditt når du begynner intervju for markedsføringsjobber .

Du bør også nå ut til fakultetet, alumni, din kontoret for karrieretjenester på høyskolen , og annen nettverkskontakter å generere ulike muligheter som passer for din bakgrunn. Følgende liste vil hjelpe deg med å identifisere noen tradisjonelle og utradisjonelle alternativer for markedsføringskarrierer.

Opptaksrepresentant

Opptakskontorer ved høyskoler og andre utdanningsinstitusjoner markedsfører skolene sine til potensielle studenter og deres familier. Markedsføringsfag har forskningskompetanse og strategisk kunnskap for å hjelpe opptaksavdelinger med å markedsføre institusjonene sine.

Markedsføringsfag som kan engasjere potensielle studenter, avdekke interessene deres på en høyskole og presentere fordelene ved å gå på skolen deres, utgjør effektive opptaksrepresentanter.

Medlemmer av opptakspersonalet benytter seg av organisasjons- og arrangementsplanleggingsferdigheter for å koordinere åpne hus og andre opptaksprogrammer. Presentasjonsferdigheter er avgjørende, siden opptaksansatte representerer institusjonene sine på høyskolemesser og skolebesøk.

Lønn : I følge Glassdoor tjener opptaksrepresentanter en gjennomsnittlig årslønn på $45 003.

Merke-/produktsjef

Merkevare- og produktledere overvåker alle aspekter ved markedsføring av et produkt eller en tjeneste. De begynner vanligvis sine karrierer som markedsføringsassistenter, markedsanalyseanalytikere , salgsrepresentanter , eller traineer i utviklingsprogrammer før de oppnår en MBA.

Markedsføringsfag skaffer seg kunnskapen om markedsforskning, reklame og produktutvikling som kreves for denne rollen. Høyt utviklet analytiske ferdigheter er nødvendig for å evaluere forbrukertrender og forskning knyttet til et produkt.

Merkevareledere velger og leder andre avdelinger eller entreprenører som utfører forskning, medieplanlegging og annonsering angående deres merkevarer.

Presentasjon og overbevisende ferdigheter er kritiske når de presenterer budsjetter og andre produktforslag til ledere i et firma.

Lønn : Glassdoor rapporterer at markedsledere tjener en gjennomsnittlig årslønn på $100 751.

Arrangement/møteplanlegger

Bryllup, alumnisamlinger, pressekonferanser, profesjonelle konferanser, treningsøkter og salgsfremmende arrangementer krever alle en planlegger som kan forutse et publikums behov og preferanser.

Markedsføring hovedfag har forskning og analytiske ferdigheter å vurdere hva deltakerne forventer når de deltar på et arrangement, møte eller annen sammenkomst, og de har ekspertisen til å sikre at alt går knirkefritt.

Studenter eller nyutdannede med en historie med å organisere og promotere campusarrangementer vil ha nytte av å utforske dette alternativet. Skriveferdigheter og sosiale medier ekspertise gjør det mulig for store markedsføringsfirmaer å publisere arrangementer og trekke et levedyktig publikum.

Lønn : I følge U.S. Bureau of Labor Statistics tjener møte-, konferanse- og arrangementsplanleggere en gjennomsnittlig årslønn på $55 890.

Innsamlingsaksjon

Utviklingsarbeidere og andre som samler inn penger til ideelle organisasjoner, markedsfører i hovedsak organisasjonene sine til offentligheten. I denne egenskapen vurderer de potensielle giveres interesser og utvikler kommunikasjon som understreker deres organisasjoners kritiske tjenester.

Fundraisers benytter markedsføringsfagets presentasjon og mellommenneskelige ferdigheter for å lage pitches til grupper av potensielle givere. De organiserer og publiserer arrangementer og sikrer sponsing fra bedriftsenheter.

Lønn : U.S. Bureau of Labor Statistics rapporterer at pengeinnsamlinger tjener en gjennomsnittlig årslønn på $64.550.

Markedsføringsassistent

Markedsførere ansetter ofte nyutdannede som assistenter for å utføre støtteoppgaver og mer rutinemessige oppgaver.

Markedsføringsfag med sterk fagkunnskap og detaljorientering kan bruke en markedsassistentstilling som en inngangsport til mer ansvarlige jobber i feltet.

Organisatorisk og ferdigheter i begivenhetsplanlegging hjelper markedsføringsfag med å koordinere salgsfremmende tiltak. Skrive- og redigeringsevner finpusset gjennom markedsstudier hjelper assistenter med å komponere og revidere markedskommunikasjon. Kompetanse med sosiale medier-applikasjoner gjør det mulig for assistenter å forbedre tilstedeværelsen på nettet til organisasjonene sine.

Lønn : Ifølge Glassdoor tjener markedsassistenter en gjennomsnittlig årslønn på $41 597.

Markedsundersøkelsesanalytiker

Markedsføringsfag med sterke kvantitative, analytiske og forskningsmessige ferdigheter bør undersøke karrierer som analytiker i markedsføringsforskning. Disse fagfolkene designer og utfører forbrukerreaksjonsvurderinger av nye produkter og tjenester, modifiserte produkter, emballasje og reklametemaer. De samler inn, organiserer og tolker data ved hjelp av programvare og statistiske verktøy.

Markedsundersøkelsesanalytikere må forberede og levere presentasjoner til markedssjefer som fremhever funnene deres, omtrent som de akademiske rapportene laget av hovedfag i markedsføring. De kreative talentene til hovedfag i markedsføring er nyttige når du velger metoder for å få forbrukernes respons på produkter.

Lønn : I følge U.S. Bureau of Labor Statistics tjener markedsundersøkelsesanalytikere en median årslønn på $73.970.

medieplanlegger

Markedsføringsfag er godt rustet til å analysere seer-, lese-, lytte- og surfemønstrene til ulike forbrukergrupper som kreves av medieplanleggere. Medieplanleggere arbeide for å finne ut hvilke medier en bedrift skal bruke for å tiltrekke seg forbrukere eller få brukere.

Studenter som er godt organiserte, systematiske, komfortable med kvantitativ tenkning og fascinert av media bør vurdere en karriere som medieplanlegger.

De fleste nyutdannede vil starte i støttestillinger som medieassistent, der oppmerksomhet på detaljer, organisering av data, generere regneark og forberede presentasjoner vil være typiske jobbansvar.

Lønn : Glassdoor rapporterer at medieplanleggere tjener en gjennomsnittlig årslønn på $58 151.

PR-representant

Markedsføringsfag lærer å analysere et publikum og identifisere typer kommunikasjon som kan påvirke en bestemt demografi. Dette er det primære målet for PR, en bransje som fokuserer på å hjelpe en klient med å utvikle og opprettholde et positivt omdømme hos publikum.

Markedsføringsutdannede med sterke journalistiske skriveferdigheter er ofte egnet for PR-jobber som involverer engasjement med media for å promotere en klient.

Forelesnings-, organisasjons- og begivenhetsplanleggingsferdigheter hjelper de store markedsføringsgruppene med å organisere pressekonferanser og andre reklamebegivenheter. Ekstroverte som lett kan utvikle et forhold til nøkkelkontakter trives ofte i dette yrket.

Lønn : Per Glassdoor tjener PR-representanter en gjennomsnittlig årslønn på $50 118.

Salgsrepresentant

Målet for alle markedsføringsbedrifter er å øke salget av produkter eller tjenester. Det er mange salgsjobber tilgjengelig, og disse stillingene kan tjene som et utmerket springbrett for karrierer innen andre markedsføringsområder.

Markedsføringsfag lærer å vurdere forbrukernes preferanser. De forbedrer også de verbale og presentasjonsferdighetene som trengs for å lage overbevisende salgsargumenter. Markedsføringsfag med konkurransekraft, utadvendt personlighet og kapasitet til å komme tilbake fra avvisning vil være godt egnet for salgsrepresentant stillinger.

Lønn : U.S. Bureau of Labor Statistics rapporterer at salgsrepresentanter i engros- og produksjonssektorene for tekniske og vitenskapelige produkter tjener en gjennomsnittlig årslønn på $99 680.

Manager for sosiale medier

Organisasjoner av alle slag har lagt økt vekt på online markedsføring. Ledere på sosiale medier orkestrerer tilstedeværelsen og avgrenser organisasjonens image på utsalgssteder som Facebook, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Instagram. Teknologikyndige markedsføringsfag med sterke kreative og skriveferdigheter kan utmerke seg i denne rollen.

Ledere for sosiale medier utnytte markedsføringslederens teamarbeidsferdigheter for å samarbeide med ansatte fra andre driftsenheter i firmaene deres. De må ha overbevisningsevne og finesse med mennesker for å lokke samarbeid og entusiasme fra kolleger, følgere og forbrukere.

Lønn : Glassdoor rapporterer en gjennomsnittlig årslønn på $53 175 for ledere av sosiale medier.

Hvordan få din første markedsføringsjobb

Lag en karriereplan Selv om karriereveien din sannsynligvis vil ha mange vendinger, skaper en karriere plan kan hjelpe deg med å navigere veien videre.

Se gjennom dine ferdigheter og erfaring List din markedsføring ferdigheter , erfaring og prestasjoner. Hold denne listen tilgjengelig for å hjelpe deg med å matche kvalifikasjonene dine til jobber.

Forbered søknadsmaterialet Bruk gjenoppta og følgebrevmaler for å lage materialene dine. Pass på å tilpasse dem for hver jobbmulighet.

Kjenn intervjuetiketten Gjennomgå tips om intervjuetiketter. Kle deg passende , vær i tide, og send alltid en takkebrev .

Artikkelkilder

 1. Glassdør. ' Opptaksrepresentant Lønn .' Åpnet 5. mai 2021.

 2. Glassdør. Brand Manager Lønn . Åpnet 5. mai 2021.

 3. U.S. Bureau of Labor Statistics. ' Møte-, konferanse- og arrangementsplanleggere .' Åpnet 5. mai 2021.

 4. U.S. Bureau of Labor Statistics. Innsamlingsaksjoner . 5. mai 2021.

 5. Glassdør. Markedsassistent lønn . Åpnet 5. mai 2021.

 6. Bureau of Labor Statistics. Markedsundersøkelsesanalytikere . Åpnet 5. mai 2021.

 7. Glassdør. Medieplanlegger Lønn . Åpnet 5. mai 2021.

 8. Glassdør. PR-representant Lønn . Åpnet 5. mai 2021.

 9. U.S. Bureau of Labor Statistics. ' Salgsrepresentanter, engros og produksjon, tekniske og vitenskapelige produkter .' Åpnet 5. mai 2021.

 10. Glassdør. Social Media Manager Lønn . Åpnet 5. mai 2021.