Grunnleggende

Beste søkeord å bruke i jobbsøket ditt

karriereord

••• jayk7 / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Til enhver tid er det tonnevis av jobber lagt ut på nettet. Det er en god ting, men det kan være tidkrevende å sortere gjennom alle disse oppføringene for å finne passende jobber for din erfaring og dine behov.

For å finne jobber som samsvarer med kriteriene dine raskt og effektivt, trenger du først en jobbsøkemotor , for eksempel Indeed.com eller Monster.com. Da trenger du noen søkeord for jobbsøking.

Bruk søkeord som samsvarer med dine ferdigheter og interesser for å begrense stillingsannonser til de som passer godt for bakgrunnen din.

Her er hvordan søkeord kan hjelpe deg med jobbsøking effektivt, og hvordan du kan dra nytte av dem.

Bruk nøkkelord for å søke etter jobber

Først en rask definisjon: Et nøkkelord, når det brukes til jobbsøking, er et ord eller begrep som er relatert til den type jobb du søker etter.

Når du søker etter en jobb etter nøkkelord, vil alle stillingene som inneholder ordet eller begrepet du skrev inn, vises i oppslaget. Å bruke nøkkelord hjelper til med å eliminere jobber som ikke passer og lar deg søke mer effektivt.

De fleste jobbsider lar jobbsøkere søke etter stillingsannonser etter nøkkelord og plassering, samt med mer avanserte søkealternativer.

Eksempler på søkeordsøk

Hvis du for eksempel søker etter en markedsføringsjobb, kan du søke med «markedsføring» som søkeord, og deretter legge til plasseringen din og andre søkekriterier. Du kan gjøre det enda mer spesifikt. Hvis du ser etter en jobb med markedssjef, kan du bruke det begrepet ('markedsføringssjef') som søkeord.

Eller, hvis du søker etter elektroingeniørjobber, kan du bruke termer som 'elektroingeniør' eller 'elektroteknikk', pluss plasseringen din og andre søkekriterier som type stilling eller erfaring som kreves.

Søk etter ferdigheter og stillingstittel

Når du har ferdigheter som kan brukes i en rekke roller, søk etter termer som beskriver ferdighetssettet ditt å finne jobber som passer godt.

For eksempel, hvis du er en apputvikler, kan du søke generelt ved å bruke den stillingstittelen som nøkkelord. Du kan også søke etter ferdighetene du trenger for å bli ansatt. Dette kan inkludere ting som iOS, Android, databaser, APIer, etc.

Typer søkeord som skal brukes

De riktige søkeordene du skal bruke, avhenger av faget ditt og hvilken type jobb du ønsker. Noen av kategoriene med søkeord du kanskje vil bruke for å begrense søket, inkluderer:

  • Felt eller bransje: Selv om det ikke vil begrense resultatene for mye, kan du begynne med å sette inn feltet eller bransjen du ønsker å jobbe i, for eksempel 'markedsføring', 'publisering' eller 'databaseteknikk.' Når du ser resultatene, kan du legge til flere søkeord for å sikre mer relevante resultater, og en slankere liste over jobber å gå gjennom.
  • Plassering: Det er opp til deg hvor nøyaktig du vil være. Du kan angi en stat, by, by eller til og med et postnummer. På enkelte jobbsteder kan du spesifisere en radius rundt et sted eller innenfor et visst antall miles fra et sted. Du vil kunne spørre etter plassering ved å bruke avanserte søkealternativer , som er tilgjengelig på de fleste jobbsider.
  • Ønsket stillingstittel: Du kan prøve å legge inn ønsket tittel (f.eks. markedsføringskoordinator), men husk at ikke alle selskaper bruker de samme titlene. Ett selskap kan kalle stillingen 'markedskoordinator', mens et annet kaller nøyaktig samme rolle 'PR-medarbeider'. Prøv forskjellige varianter for å se hvilke som gir best resultat. Vær forsiktig med å bruke stillingstitler som søkemetode, og utvid søkeparameterne hvis du ikke får mange resultater.
  • Bransjespesifikke ferdigheter, verktøy og sjargong: I tillegg til å søke etter stillingstitler, kan du søke etter funksjonaliteten som kreves av en jobb. Du kan for eksempel søke etter et programmeringsspråk eller ferdigheter som kreves for å utføre jobben .
  • Bedriftsnavn: Hvis du tilfeldigvis har et drømmeselskap du ønsker å jobbe for – eller et gigantisk multinasjonalt selskap som du vet har mange ledige stillinger til enhver tid – kan du søke direkte på firmanavnet. Sjekk også selskapets LinkedIn-side for oppføringer og besøk karrieredelen på arbeidsgiverens nettsted. Du kan kanskje søke på nettstedet og registrere deg for e-postvarsler for når nye jobber legges ut.
  • Type jobb: Når du ser etter en bestemt type jobb, kan du begrense søkeresultatene ved å sette inn begreper som heltid, deltid, kontrakt, frilans, internship, ekstern osv. Det vil gi deg en liste over jobber som samsvarer med typen jobb. stillingen du ser etter.

Ikke vær redd for å leke og eksperimentere med søkeord. Hvis du stadig ser et bestemt ord eller uttrykk i stillingsannonser for stillinger som passer for deg, kan du prøve å bruke ordet eller uttrykket som søkeord.

Hvis et søkeord ikke gir resultater, ikke bli motløs. Bare gå videre og prøv å bruke andre søkeord.

Bruk nøkkelord for å søke på jobber

Nøkkelord er nyttige gjennom hele jobbsøkingsprosessen. Som du har sett hjelper de deg med å søke mer effektivt. Akkurat som du blar gjennom mange jobber, mottar arbeidsgivere mange søknader og drar nytte av nøkkelord for å hjelpe deg med å sortere dem.

Søkeord for følgebrev

For eksempel, hvis du sender inn følgebrevet til en jobbside, vil det bli søkt etter nøkkelord. Derfor bør du sørge for å inkludere de riktige nøkkelord i følgebrevet ditt . Ved hjelp av ferdighet , resultat og anerkjennelsesnøkkel i følgebrevet ditt vil øke sjansene dine for å bli valgt ut til et intervju.

Gjenoppta søkeord

I tillegg bruker mange selskaper søkersporingssystemer (ATS) for å screene kandidater for ledige stillinger. Gjenoppta søkeord er ordene de ansettelseslederne søker etter når de går gjennom databasen deres med CV. Du vil være sikker på at du har inkludert disse søkeordene i CV-en din for å komme deg gjennom screeningsprosessen.