Jobbintervjuer

De beste antrekkene for jobbintervjuer

antrekk for alle typer intervju

Ashley DeLeon / The Balance

Hva er det beste antrekket å ha på seg til et jobbintervju? Svaret vil variere avhengig av type jobb og selskap du intervjuer med. Du vil alltid kle deg for å gjøre det beste inntrykket, men antrekket du velger avhenger av om du intervjuer i et selskap med en formell kleskode, på en uformell oppstart, eller for en uformell sommerjobb eller praksisplass.

Å kle seg riktig er viktig fordi den første dommen en intervjuer gjør, kommer til å være basert på hvordan du ser ut og hva du har på deg.

Hvis du har på deg en dress til et intervju for en leirrådgiver, eller en t-skjorte til et intervju i en bank, vil det sende meldingen om at du ikke helt forstår hva som er involvert i rollen.

Finn ut hva du skal ha på deg (og hva du ikke skal ha på deg) for intervjuer hos alle typer bedrifter:

Profesjonell/bedriftsintervjuantrekk

Forretningsmann og -kvinne bruker et digitalt nettbrett og har et møte, kolleger

Lisa5201 / Getty Images

Vanligvis krever et jobbintervju deg å bruke profesjonelle eller forretningsantrekk.

For menn , dette kan bety en dressjakke og bukse med skjorte og slips eller en genser og button-down. For kvinner , en bluse og en dressbukse eller en statementkjole er passende.

Du kan også inkludere noen moderne stiltrender inn i antrekket ditt. Alle intervjuobjekter bør vurdere farge når du velger et intervjuantrekk og unngå å ha på seg noe for lyst eller prangende som vil distrahere ansettelsessjefen.

Intervjuantrekk for kvinner

Kvinne forlater jobbintervju

Luis Alvarez / DigitalVision / Getty Images

Det som er viktigere å tenke på når du kler deg til et jobbintervju, er at du skal se profesjonell og polert ut uavhengig av hvilken type stilling du søker.

Selv om intervjuantrekket ditt avhenger av rollen du søker på, uansett hvilken stilling, bør du gå til intervjuet og se ryddig, ryddig og velkledd ut. Slik gjør du det beste inntrykket på hvert intervju du går på.

Intervjuantrekk for menn

Forretningskvinne ønsker mann velkommen til møte

Morsa Images / Getty Images

Det kan være utfordrende å sette sammen et profesjonelt intervjuantrekk. Her er noen grunnleggende tips for menn om hvordan de skal kle seg til et intervju, inkludert hvilke farger de skal ha på seg, om de skal bruke slips (og hva slags), og mer.

Ikke-profesjonell / Business Casual Intervju-antrekk

Gruppe av forretningsfolk som jobber på datamaskinen

Pando Hall / Getty Images

Hvis du har et jobbintervju i et mer uformelt arbeidsmiljø, kan du bruke en business casual antrekk. Uformelle forretningsantrekk er mindre formelle enn en dress, men de er også mer profesjonelle og polerte enn for eksempel en T-skjorte og shorts eller en solkjole og sandaler.

Sørg selvfølgelig for at du kjenner til kleskode før du antar at business casual er akseptabelt. Hvis du ikke er sikker, ring kontoret og spør den administrative koordinatoren, eller kontakt personen som har planlagt intervjuet og spør dem om råd.

Kle deg alltid litt mer profesjonelt enn den gjennomsnittlige ansatte i bedriften. Hvis alle har på seg shorts og T-skjorter, for eksempel, kan du bruke kaki og en poloskjorte eller button-down.

Uformelt intervjuantrekk

Oppstartsteam

Georgijevic / Getty Images

Hvis du har et intervju på a oppstartsselskap , nix den formelle forretningsantrekket fra topp til tå. Du vil se passende og profesjonell ut, men ikke for formell.

I stedet for å dukke opp i svart dress og kjolesko, velg noe som er avslappet, men likevel presentabelt: khakis med avslappet passform, mørkvaskede jeans og en fin topp, for eksempel.

College jobbintervju antrekk

Høyskolestudenter

Delmaine Donson / Getty Images

Sørg for å kle deg profesjonelt når du intervjuer for en profesjonell jobb eller internship som student. Det vil vise at du vet hvordan du skal oppføre deg på en profesjonell måte hvis du blir ansatt.

Mindre formell antrekk er akseptabelt ved intervju for campusjobber og mer uformelle arbeidsplasser. Imidlertid vil du fortsatt kle deg profesjonelt for de fleste stillinger, selv om de er på startnivå. Se gjennom disse tipsene for college kvinner og college menn om hva de skal ha på seg til et intervju , samt hva du skal ha på deg til et intervju for en praksis .

Praksisintervjuantrekk

Ung kvinne som bruker en smarttelefon

Geri Lavrov / Getty Images

Praksisplasser er en viktig del av karriereutviklingen, og som med enhver jobb, er det å bli intervjuet en del av å få stillingen du ønsker. Å gjøre et godt førsteinntrykk – fremstå som polert, profesjonelt og oppmerksomt – er viktig når det kommer til praksissøk .

Her er hva du skal ha på deg til et praksisintervju basert på om bedriftsmiljøet er formelt, uformelt eller et sted midt i mellom.

Sommerjobbintervjuantrekk

Restaurantsjef leser CV og intervjuer ung kvinne for jobb

Steve Debenport / Getty Images

Skal du intervjue for sommerjobb? Vanligvis er disse jobbene mer uformelle og krever ikke profesjonelt antrekk. Du kan hoppe over drakten. Men du vil fortsatt se polert og profesjonell ut.

Her er tips om hva du bør ha på deg for å gjøre det beste inntrykket, inkludert intervjuantrekk for mannlige og kvinnelige søkere, hva du skal ha med deg , og hvordan du kle deg for et tilfeldig intervju.

Varmt vær intervju antrekk

To kvinner på jobbintervju

Tim Kitchen / Stone / Getty Images

Har du et intervju i de varme sommermånedene? Det er et par ting du kan gjøre for å se profesjonell ut, men likevel føle deg kul på et jobbintervju.

Gjennomgå tips om hva du skal ha på deg til et varmtværsintervju avhengig av arbeidsmiljø og type jobb.

Hvordan velge intervjutilbehør

Forretningskvinne ser over papirer

eclipse_images / Getty Images

Når du bruker tilbehør til et intervju, er mindre mer. Velg tilbehør som vil forbedre intervjuantrekket ditt, ikke overvelde det.

Beste jobbintervjufrisyrer

Smilende senior forretningskvinne i diskusjon med klient i kontorkonferanserom

Thomas Barwick / Getty Images

Det er mange måter å style håret på til et jobbintervju. Mens noen alternativer er trendy og andre er mer tradisjonelle, husk at frisyren din ikke bør distrahere arbeidsgiveren. Du vil at håret ditt skal være profesjonelt og polert, som hele antrekket ditt.

Her er de beste jobbintervjufrisyrene for kort, middels langt og langt hår.

Hvordan sminke deg for et jobbintervju

Kvinne holder mobiltelefon og bruker leppestift

JGI/Jamie Grill / Getty Images

Som håret ditt, bør ikke sminken distrahere intervjueren. Dette er ikke tiden for dristig leppestift eller en glitrende øyenskygge. Hold heller sminken subtil og diskré.

Sjekk ut disse intervjusminkene som må og ikke må gjøres før du gjør deg klar til å intervjue.

Hva du ikke bør ha på et intervju

Forretningskvinne intervjuer en annen kvinne

Foto-biotiske / Getty Images

Når du kler deg til et jobbintervju, er image egentlig alt (eller det meste). Et uprofesjonelt antrekk kan distrahere en intervjuer fra å se dine gode egenskaper.

Her er hva du ikke skal ha på deg når du skal intervjue for en ny jobb.

Artikkelkilder

  1. CareerOneStop. ' Kle deg for suksess .' Åpnet 11. november 2021.