Karriere Planlegging

Beste SEO-kurs

Lær hvordan du får mer trafikk til nettstedet ditt

Våre redaktører undersøker uavhengig og anbefaler de beste produktene og tjenestene. Du kan lære mer om vår uavhengige gjennomgangsprosess og partnere i annonsørbekjentgjørelsen vår. Vi kan motta provisjoner på kjøp gjort fra våre valgte lenker.

SEO-kurs (søkemotoroptimalisering) hjelper deg med å lære inn og ut av rangering på den første siden i Google og andre søkemotorer. De beste SEO-kursene lærer deg det du trenger å vite for å øke nettsiderangeringen.

Når du velger et kurs, er det viktig å finne et som gir aktuelt informasjon ettersom beste fremgangsmåter for søk endres ofte. Her er våre ekspertvalgte beste SEO-kurs som kan være perfekte for å lansere eller oppgradere din digitale markedsføringskarriere.

Beste SEO-kurs i 2022

Beste SEO-kursSe altBeste SEO-kurs

Best sammenlagt : Spesialisering i søkemotoroptimalisering


Spesialisering innen forretnings- og finansiell modellering fra Coursera

Spesialisering innen forretnings- og finansiell modellering fra Coursera

Registrer deg nå

Hvorfor vi valgte det: Vi valgte Courseras søkemotoroptimaliseringsspesialisering fra UC Davis fordi det er et høyt rangert kurs som tar deg fra nybegynner til ekspert med et dybdekurs som du kan revidere gratis.

Hva vi liker
 • Dybdegående SEO-utdanning gjennom en universitetstilknyttet kursserie

 • Et ferdighetsorientert kurs som ofte fører til nye karrierer og lønnsøkninger

 • Revider kurset gratis med full tilgang til kursmateriellet

Hva vi ikke liker
 • Det tar fem måneder å fullføre syv timer per uke

 • Gebyr eller abonnement kreves for et sertifikat

Søkemotoroptimaliseringsspesialiseringen ved Coursera er et firedelt kurs som undervises av en instruktør fra University of California, Davis. Den komplette opplevelsen krever kurs med tittelen Introduksjon til søkemotoroptimalisering, Grunnleggende om søkemotoroptimalisering, Optimalisering av et nettsted for søk, og avansert innhold og sosiale taktikker for å optimalisere SEO.

Kurset er i eget tempo, selv om Coursera foreslår at du setter av syv timer per uke i fem måneder for å fullføre det. Kurset krever ikke bakgrunn i SEO, men det er best hvis du har noen forretningserfaring . Du kan revidere hvert enkelt kurs gratis eller abonnere på hele spesialiseringen for $49 per måned for å få fullført bevis.

Det er tøft å slå en universitetsutdanning, og du kan få denne på nettet hjemmefra eller på kontoret. Hvis du er villig til å bruke tid på å fullføre hele spesialiseringen, bør du være klar for neste trinn i en SEO-karriere.

Beste gratis alternativ : Semrush Academy


Semrush Academy

Semrush Academy

Registrer deg nå

Hvorfor vi valgte det: Vi liker Semrush Academy fordi det tilbyr mange gratis kurs om ulike SEO-emner og drives av et av toppnavnene i SEO-bransjen.

Hva vi liker
 • Gratis SEO og andre kurs i digital markedsføring

 • Flertimerskurs med fremdriftssporing

 • Drevet av et høyt respektert SEO-selskap

Hva vi ikke liker
 • Konto kreves for å ta kurs

 • Kurset promoterer Semrush-programvare

Semrush er en stor programvareleverandør for SEO-industrien. Hvis du jobber med SEO, bruker du sannsynligvis Semrush eller en konkurrent til å spore søkeposisjoner for søkeordene som betyr mest for nettsidene dine. Du kan lære hvordan Semrush fungerer og mye mer i gratis Semrush Academy.

Hvis du klikker på SEO-delen, vil du se 20 forskjellige kursalternativer som består av flere videotimer. Innholdsmarkedsføring og SEO Fundamentals med Eric Enge består for eksempel av åtte leksjoner og tar omtrent en time å fullføre. Noen kurs er lengre og kortere og dekker ulike SEO-ferdigheter med forskjellige instruktører.

Mens Semrush Academy er noe reklame for den betalte Semrush-plattformen, kan du ta kursene gratis etter å ha registrert deg for en konto. Du har aldri noen forpliktelse til å kjøpe noe fra Semrush.

Best for nybegynnere : Nybegynnerveiledningen til SEO


Nybegynnerveiledningen til SEO

Nybegynnerveiledningen til SEO

Registrer deg nå

Hvorfor vi valgte det: Vi liker Beginner's Guide to SEO fra Moz fordi det er et gratis, lett å følge kurs som lærer deg SEO grunnleggende og kommer fra et av de mest anerkjente merkene innen SEO.

Hva vi liker
 • Gratis nettkurs laget kun for nybegynnere

 • Kompakt nok til å fullføre i en enkelt sitting

 • Levert av et hovednavn innen SEO-utdanning

Hva vi ikke liker
 • Markedsfører sterkt Moz Pro-abonnement

 • Kursinnholdet er nesten all tekst

Moz er et velkjent navn i SEO-bransjen takket være sporingsplattformen for SEO-rangering og en mengde søkemotoroptimaliseringsressurser, inkludert en blogg, videoer og annet pedagogisk innhold.

Beginner's Guide to SEO er et gratis kurs fra Moz som skiller seg ut som et godt valg for SEO-nybegynnere. Kurset består av tekst og bilder som raskt kan få deg oppdatert på grunnleggende SEO-strategier og terminologi. Du vil ikke være en ekspert etter at du er ferdig, men du vet nok til å ha en informert samtale om å generere søketrafikk til nettstedet ditt.

Moz sitt kurs er lett å forstå, og du kan kanskje fullføre hele greia på bare én eller to turer. Hvis du liker det du har lært, er det rikelig med ekstra gratis SEO-innhold for å bygge ferdighetene dine i ressursdelen av Moz-siden, som alle er koblet til fra kurset.

Best for avansert opplæring : The Blueprint Training


The Blueprint Training

The Blueprint Training

Registrer deg nå

Hvorfor vi valgte det: Vi valgte The Blueprint Training fordi den gir deg dybdekunnskap om å bygge ditt eget SEO-byrå eller innholdsmarkedsføringsvirksomhet.

Hva vi liker
 • Praktisk kurs med videoer, maler og verktøy

 • Gratis alternativer lar deg prøve før du kjøper

 • Få tilgang til et nettverk av ansatte og andre studenter

Hva vi ikke liker
 • Dyr prislapp

 • Fokusert på å bygge en SEO-bedrift

For de som er villige til å gjøre en større økonomisk investering, er The Blueprint Training et SEO-kurs som gir deg ferdighetene til å gjøre SEO for deg selv og for andre som bedrift. Enten du vil imponere arbeidsgiveren din, ansette nye kunder eller starte et eget SEO-byrå, kan dette kurset være et godt valg.

Hovedretten til Blueprint Training koster $6,999 og The Blueprint Platinum koster $19,999. Begge inkluderer en-til-en-coaching, videotimer, maler og andre SEO-ressurser du kan bruke i ditt arbeid og virksomhet. Den dyrere Platinum-versjonen inkluderer massevis av praktisk hjelp rundt posisjonering, å levere konsistente resultater og bygge en pipeline av kunder som krever arbeidet ditt. Hvis du er skremt av prislappen, kan du bestille en demosamtale eller prøve ett av de to gratiskursene for å få en ide om hva du melder deg på.

Instruktør Ryan Stewart har et godt rykte og kurset får stort sett positive anmeldelser på nettet. Til slutt vil du bli SEO-mesteren i samfunnet ditt og klar til å fortsette å bygge trafikk og ta på deg enhver søkerelatert utfordring.

Best for digitale markedsførere : SEO opplæringskurs


SEO opplæringskurs

SEO opplæringskurs

Registrer deg nå

Hvorfor vi valgte det: Vi valgte SEO Training Course fra HubSpot Academy fordi det er et gratis kurs basert på faktiske erfaringer med å bygge en blogg som rangerer #1 på Google.

Hva vi liker
 • Et gratis kurs fra det digitale markedsføringsselskapet HubSpot

 • Eksempler fra den virkelige verden på å rangere høyt på Google

 • Kortfattet kurs tar omtrent en time å gjennomføre

Hva vi ikke liker
 • Kurset kan inneholde innhold på nybegynnernivå for erfarne digitale markedsførere

 • Innlogging kreves for å få tilgang til gratis innhold

SEO Training Course på HubSpot Academy er et godt valg for digitale markedsførere som leter etter et raskt og kortfattet kurs om SEO. Dette kurset består av tre hovedtimer som totalt tar omtrent en time å gjennomføre. Du vil se 15 videoer og ta to quizer underveis. Digitale markedsførere vil finne verdilæringstaktikker for å bygge lenker og lage topprangerte blogginnlegg og -sider, som begge er viktige for enhver innholdsmarkedsføringsstrategi.

HubSpots kurs gjør en veldig god jobb, med tanke på at det bare er en time langt. Det er kanskje ikke nok for noen profesjonelle markedsførere, men det er en god grunning for de som er nybegynnere med SEO for bedrifter. Hvis du allerede bruker HubSpot eller har en konto på HubSpot Academy, er det enkelt å registrere seg og ta andre gratis kurs som dekker mange relaterte emner.

Innenfor søkemotoroptimaliseringskategorien har HubSpot Academy mer enn et dusin kurs, hvorav mange tar under en time å fullføre. Dette kan hjelpe deg med å velge spesifikke SEO-ferdigheter du kan lære uten en massiv tidsforpliktelse. Når du har fullført dette kurset, vil du ha god forståelse for å lage en SEO-strategi, bygge tilbakekoblinger og lage topprangert innhold.

Best for utviklere : SEO-startveiledning


SEO-startveiledning

SEO-startveiledning

Registrer deg nå

Hvorfor vi valgte det: Vi liker dette kurset fra Google Developers fordi det lærer grunnleggende SEO til de som er kjent med utvikling og koding.

Hva vi liker
 • Et gratis kurs fra Google

 • En del av Google Developers-delen

 • Inkluderer eksempler på kodebiter og gode fremgangsmåter

Hva vi ikke liker
 • Tekst- og bildetungt kurs uten videoer

 • Kan være for avansert for nybegynnere

De fleste SEO-kurs er fokusert på å hjelpe deg med å nå topprangeringen på Google. Hvem er bedre til å lære deg om Googles systemer enn Google selv? Startveiledningen for søkemotoroptimalisering er ikke et tradisjonelt videokurs, men det inneholder massevis av nyttig informasjon og innsikt rettet mot utviklere .

Du kan lese hele guiden gratis og få et innblikk i hvordan Google vil at nettsider og data strukturert skal vises best i søk. Dette er spesielt nyttig når du prøver å utløse Google-snutter og informasjonsbokser som inneholder omfattende detaljer om nettstedet eller siden din.

Kursinnholdet er tett, men hvis du kommer deg gjennom hele guiden, vil du ha en mengde SEO-kunnskaper som enkelt kan oversettes til godt fungerende nettstedskode.

Best for bloggere : Yoast SEO Academy


Yoast SEO Academy

Yoast SEO Academy

Registrer deg nå

Hvorfor vi valgte det: Vi liker dette kurset fordi det er gratis, fylt med nyttige detaljer for blogger og andre nettsteder, og kommer fra utvikleren av et av de mest populære SEO-verktøyene på nettet.

Hva vi liker
 • Fra produsenten av Yoast SEO WordPress-plugin

 • Lær beste fremgangsmåter for SEO med innsikt skreddersydd for bloggere

 • Premium-versjonen inkluderer et premium-abonnement på Yoast-plugin

Hva vi ikke liker
 • Abonnement kreves for premium-tilgang

 • Konto kreves for å få tilgang til kursinnhold

Hvis du bruker WordPress til å drive bloggen eller nettstedet ditt, kjenner du sannsynligvis Yoast SEO-plugin, en av plattformens mest populære SEO-plugins. Det gjør Yoast til et godt sted å lære om SEO for blogger og andre WordPress-sider.

Yoast SEO Academy har gratis tilgang til de fleste kursmateriell. Hvis du oppgraderer til $99 per år Yoast Premium-abonnement, får du tilgang til alle kurs og premiumfunksjoner til Yoast SEO-plugin. Kurset passer for nybegynnere til viderekomne studenter som ønsker å forbedre SEO-ferdighetene sine, spesielt for blogging og WordPress.

Kurset inkluderer maler og referanser til Yoast SEO-plugin. Du trenger ikke bruke Yoast SEO for å bruke kunnskapen godt, men den er definitivt optimalisert rundt sine egne SEO-produkter, noe som er vanlig for tilbydere av gratis kurs. Når du har registrert deg med en konto, har du tilgang til alt du trenger for å få søketrafikk til en blogg.

endelig dom

Det er ingen eksakt formel for å rangere nummer én på Google, men et SEO-kurs kan lære deg det ferdigheter og strategier brukes til å lykkes med å bygge trafikk fra søkeresultater på nettet. Det er mange gratis kurs for å avrunde kunnskapen din, men noen proffer vil kanskje investere mer i ressurser og maler.

Hvis du er seriøs med å lære SEO, anbefaler vi Courseras søkemotoroptimalisering fordi den tar deg fra nybegynner til ekspert i en serie kurs som hver kan revideres gratis.

Sammenlign leverandører

Beste SEO-kurs
Kursleverandør Koste Kurslengde Bemerkelsesverdige funksjoner
Spesialisering i søkemotoroptimalisering Best sammenlagt $49 per måned (gratis å revidere) Fem uker (estimert) Gratis-til-revisjon-kurs fra U.C. Davis
Semrush Academy Beste gratis alternativ Gratis med Semrush-konto Varierer etter kurs Gratis kurs fra en toppleverandør av SEO-programvare
Nybegynnerveiledningen til SEO Best for nybegynnere Gratis Selvgående Gratis tekstbasert kurs fra Moz
The Blueprint Training Best for avansert opplæring $6.999 og $19.999 Inntil 12 uker Videregående kurs for digitale markedsføringsbyråer
SEO opplæringskurs Best for digitale markedsførere Gratis Tre timer (estimert) Gratis kurs fra HubSpot
SEO-startveiledning Best for utviklere Gratis Selvgående Gratis guide laget av Google
Yoast SEO Academy Best for bloggere Gratis eller $99 Varierer etter kurs Undervist av teamet bak en topp SEO-plugin for blogger

Vanlige spørsmål

Hva lærer du på et SEO-kurs?

SEO-kurs lærer elevene hvordan de kan rangere godt på Google og andre søkemotorer. Hovedemner som dekkes inkluderer vanligvis en kombinasjon av on-side og off-side strategier for å generere trafikk til nettstedet ditt. Typiske SEO-strategier på siden, inkludert å velge og bruke de riktige søkeordene, hyperkoblingene, bildene og HTML-taggene. Off-side-strategier, inkludert å bygge tilbakekoblinger og markedsføre innholdet ditt.

Hvem bør ta et SEO-kurs?

SEO-kurs er best for bedriftseiere, ledere og markedsførere som ønsker å øke trafikken til et hvilket som helst nettsted. Enten du er en gründer med ditt eget prosjekt eller en digital markedsfører som ønsker å forbedre karriereferdighetene dine, kan et SEO-kurs være et godt valg.

Kan et SEO-kurs hjelpe meg med å finne en jobb?

Mens noen SEO-kurs først og fremst er fokusert på ferdigheter og kunnskap, kan andre inkludere sertifiseringer som du kan ta til arbeidsgivere eller legge til i LinkedIn-profilen din eller CV som en måte å forbedre karrieren din.

Mens noen kurs og sertifiseringer er mer respektert enn andre, kan et SEO-kurs hjelpe deg med å få en jobb som SEO-spesialist i fremtiden.

Hvor mye koster et SEO-kursopplæring?

Mange SEO-kurs er helt gratis mens andre kan koste fem tall. Blant kursene vi vurderte, varierte prisene fra gratis til $14 999.

Gratiskursene vi har gjennomgått har en tendens til å tilby generelle SEO-råd som gjelder for et bredt spekter av bransjer. For en høyere avgift vil du få ekstra ressurser, mer spesifikk instruksjon og potensialet til å jobbe med mentorer eller instruktører i en gruppe eller en-til-en-setting.

Metodikk

For å velge de beste SEO-kursene, letet vi på nettet etter klasser og guider fra SEO-programvareleverandører, kursplattformer, universiteter og store nettmerker. Vi fokuserte på kursinnhold, kostnader og å møte spesifikke læringsutbytte når vi valgte vinnere for hver kategori.