Karriere Planlegging

Beste Six Sigma-sertifiseringer

Forbedre effektivitet og effektivitet i forretningsprosesser

Våre redaktører undersøker uavhengig og anbefaler de beste produktene og tjenestene. Du kan lære mer om vår uavhengige gjennomgangsprosess og partnere i annonsørbekjentgjørelsen vår. Vi kan motta provisjoner på kjøp gjort fra våre valgte lenker.

Six Sigma er en prosess for å optimalisere produksjon, effektivitet og effektivitet, og har blitt tatt i bruk av selskaper over hele verden som ønsker å øke fortjenesten og redusere defekter ved å bruke hovedtrinnene i en Six Sigma-prosess: Definer, Mål, Analyser, Forbedre, og kontroll (eller DMAIC).

De beste sertifiseringsleverandørene tilbyr kvalitetsutdanning med fleksibilitet og har gode resultater både når det gjelder kundeservice og hjelpe studenter med å bestå sertifiseringseksamenene sine. Vi gjennomgikk 36 forskjellige Six Sigma-sertifiseringsleverandører for å finne de beste tilgjengelige alternativene. Les videre for våre beste valg.

De beste Six Sigma-sertifiseringene for 2022

Beste Six Sigma-sertifiseringerSe altBeste Six Sigma-sertifiseringer

Best sammenlagt : American Society for Quality


American Society for Quality

American Society for Quality

Få et tilbud

Hvorfor vi valgte det: American Society for Quality (ASQ) er den beste Six Sigma-sertifiseringsleverandøren totalt sett på grunn av sitt globale rykte, strenge eksamensforberedelser og opplæring, fokus på fagmestring og sertifiseringsregister.

Hva vi liker
 • Verdensomspennende anerkjennelse for kvalitet

 • Gir et sertifiseringsverifiseringsregister

 • Fokuserer på fagmestring versus å bestå eksamen

Hva vi ikke liker
 • Må ta proctored eksamen under bestemte testvinduer

 • Sertifiseringer må fornyes minst hvert femte år

 • Tilbyr ikke Lean Six Sigma-sertifisering

ASQ ble grunnlagt i 1946 og har medlemmer i over 130 land.Bortsett fra Six Sigma, tilbyr det sertifisering og opplæring i ledelse, grunnleggende kvalitet, inspektør/tekniker, ingeniørfag og revisjon. Det er den beste generelle Six Sigma-sertifiseringsleverandøren på grunn av standardene for kvalitet, global anerkjennelse og dedikasjon til fagmestring.

Opplæringsmateriell består av en håndbok, studieveiledning, spørsmålsbank og sertifiseringsforberedelser. Sertifiseringsforberedelsen tilbys i selvgående og online kun for det gule beltet. Imidlertid tilbyr både Green og Black Belt sertifiseringsforberedelsen i eget tempo online, i et klasserom og live virtuell. Tiden det tar å studere til eksamen avhenger av hvor fort du kommer deg gjennom materialene. Forvent imidlertid at det tar to til seks uker.

Du kan velge mellom Six Sigma gule, grønne og svarte belter, og hver kommer med sine egne kostnader og erfaringskrav. Yellow Belt har ingen erfaringskrav og starter på $324 for sertifisering, $595 for e-læring og $799 for live virtuell læring. Green Belt krever tre års bransjespesifikk arbeidserfaring på jobben og starter på $724 for sertifisering, $1895 for e-læring og $5159 for live virtuell læring. Black Belt krever tre års arbeidserfaring i en kvalitetsledelsesrolle; prisene starter på $1,074 for sertifisering, $2,790 for e-læring og $6,439 for live virtuell læring og ASQ-medlemmer får rabatter på eksamener og resertifiseringer.

Etter trening må du ta testen i løpet av et spesifikt testvindu på et eksamenssted med Prometric. Eksamenen din er åpen, men du må ta med eget referansemateriale. Hvis du stryker på prøven, kan du ta eksamen på nytt med rabatt i opptil to år etter at du mislyktes – det er ingen grense for hvor mange ganger du tar den på nytt. Du må bare betale for eksamen hver gang du gjør det.

Fordi ASQ ikke tilbyr Lean Six Sigma, bør du vurdere å bruke en International Association for Six Sigma Certification (IASSC)-leverandør for Lean-sertifiseringen din. Dette er en organisasjon som akkrediterer sertifiseringsleverandører.

Beste verdi : International Six Sigma Institute


International Six Sigma Institute

International Six Sigma Institute

Få et tilbud

Hvorfor vi valgte det: International Six Sigma Institute (ISSI) tilbyr rimelig livstidstilgang til kursmateriell og fremtidige oppdateringer.

Hva vi liker
 • Betal så lite som $49 for sertifisering

 • 100 % pengene-tilbake-garanti

 • Krever kun en eksamensscore på 60 % for å bestå

Hva vi ikke liker
 • Ingen erfaringskrav for sertifisering

 • Du trenger ikke fullføre et prosjekt for noen av beltene

International Six Sigma Institute har mer enn 600 000 kunder i 143 land.Den tilbyr rimelige Six Sigma-sertifiseringer som koster så lite som $49 for noen belter, pluss at kursene kommer med en pengene-tilbake-garanti.

Du kan velge mellom følgende Six Sigma-sertifiseringer:

 • Grønt belte ($69)
 • Svart belte ($99)
 • Master Black Belt ($149)
 • Champion ($149)
 • Implementeringsleder ($149)
 • Gult belte ($49)
 • Trener ($199)
 • Trener ($199)

Hver klasse kommer med livstidstilgang til den nettbaserte utdanningsportalen og fremtidige oppdateringer, og opplæringen din inkluderer også live månedlige spørsmål og svar-økter.

Du har ett år på deg til å ta sertifiseringseksamenen din etter å ha betalt for nettprogrammet. Etter bestått er det ingen krav til resertifisering eller gebyrer. Det er ingen prosjekt- eller erklæringskrav for noen av beltene, og du må heller ikke ha arbeidserfaring for å teste.

De fleste bruker en til fire dager på å forberede seg tilstrekkelig til å bestå eksamen, mens noen kan fordøye materialet på bare et par timer og bestå. Hver test har 50 spørsmål og tar 60 minutter. En poengsum på 60 % kreves for å bestå eksamen. Du får 10 forsøk på å ta det, og hvis du ikke består, vil International Six Sigma Institute gi deg pengene tilbake.

Når du har bestått eksamen, trenger du ikke å sertifisere på nytt.

Beste program i egen fart : Lean Six Sigma Institute


Lean Six Sigma Institute

Lean Six Sigma Institute

Få et tilbud

Hvorfor vi valgte det: Lean Six Sigma Institute (LSSI) gir studentene seks måneder på seg til å fullføre opplæringen i eget tempo, og studentene kan spare over 50 % på materialer i eget tempo sammenlignet med den instruktørledede opplæringen.

Hva vi liker
 • Inntil seks måneder å bruke opplæringsmateriellet etter kursstart

 • Tilbyr trening i eget tempo til en høy rabatt


Hva vi ikke liker
 • Ingen erfaringskrav for sertifisering

 • Må være motivert for å komme gjennom selvstudiematerialet

Lean Six Sigma Institute (LSSI) har vært leverandør av Lean Six Sigma-sertifiseringer siden 1998. Med dette programmet i eget tempo får du tilgang til et fellesskap av Lean Six Sigma-utøvere å støtte deg på, og du kan fullføre opplæringen ved å bruke din PC, nettbrett eller mobilenhet. Bortsett fra å motta en betydelig rabatt sammenlignet med instruktørledet opplæring, kan du også leie en trener for ytterligere hjelp om nødvendig.

Treningstiden varierer, og tar så lite som 10 timer i eget tempo, eller 15 timer instruktørledet, for Lean Champion Belt. For den mest avanserte treningen, Lean Master Black Belt, forvent rundt 80 timer for studier i eget tempo eller 160 timer med instruktørledet opplæring. Trening i eget tempo bør ta deg omtrent ni uker å fullføre.

LSSI tilbyr disse beltene til følgende priser:

 • Lean Yellow ($699 i eget tempo, $1499 instruktørledet)
 • Lean Green ($897 i eget tempo, $1997 instruktørledet)
 • Lean Black ($1 097 i eget tempo, $2 497 instruktørledet)
 • Lean Master Black ($1597 i egen fart kommer snart, $4599 instruktørledet)
 • Lean Champion ($399 i eget tempo, $597 instruktørledet)

Kursprisene inkluderer tre måneder med Minitab Workspace, videodemonstrasjoner, nedlastbart innhold og eksamen. Du har to dager fra kjøpsdatoen til å få refusjon dersom du ikke er fornøyd med kursmaterialet, og to forsøk på å bestå eksamen er inkludert i kursprisen. Dersom du stryker begge gangene, må du kjøpe kurset på nytt.

For å motta sertifikatet ditt må du få 80 % på eksamen. Deretter, for å motta Lean International-sertifisering for noen av beltene, må du presentere et Lean Six Sigma-prosjekt som viser Lean-praksis.

Best for ledere : Villanova universitet


Villanova universitet

Villanova universitet

Få et tilbud

Hvorfor vi valgte det: Villanova Universitys nettkurs tilbyr simulerte prosjekter og avanserte animasjoner som forbereder deg på virkelige applikasjoner.

Hva vi liker
 • Helt på nett

 • Eksamensavgift inkludert i undervisningen

 • Belte fra en annen organisasjon kan telle mot avanserte belter

Hva vi ikke liker
 • Dyrt

 • Tilbyr kun Six Sigma Green Belt, og resten er Lean Six Sigma Belts

 • Ingen rullende startdatoer

Grunnlagt i 1842,Villanova University er en privat institusjon kjent for å tilby den beste handelshøyskolen i nasjonen, noe som gir en viss troverdighet til Six Sigma og Lean Six Sigma-sertifikatet. Går tilbake til 1980-tallet da han begynte å jobbe med Six Sigma-metoden, fokuserer professor Marv Meissner på ferdigheter som er svært anvendelige for ledere som prosesskartlegging, potensiell problemanalyse, beslutningsanalyse og andre problemløsningsverktøy.

Hver klasse krever en annen tidsforpliktelse. For eksempel tar Lean Six Sigma Master Black Belt-kurset 12 uker, mens Lean Six Sigma Black Belt tar 16 uker. Resten av kursene tar åtte uker.

For å ta de videregående belte-kursene må du ha det forrige nivåsertifikatet. For eksempel, for å ta Lean Six Sigma Black Belt-kurset, må du ha et Six Sigma Green Belt. Med universitetsgodkjenning kan beltet ditt med andre institusjoner telle mot dette kravet.

Lean Six Sigma kurs og priser er som følger:

 • Lean Six Sigma Sensei ($2 295)
 • Six Sigma grønt belte ($2 495)
 • Lean Six Sigma Black Belt ($4 095)
 • Lean Six Sigma Master Black Belt ($3 495)

Merk at eksamensavgiften din er inkludert i kursprisen.

Medlemmer av aktiv tjeneste, gardister og reservister, veteraner, ektefeller og pårørende kan få 15 % besparelser på hvert kurs. Arbeidsgiveren din kan refundere kjøpet av kurset ditt, og rabatter tilbys for grupper på fem eller flere studenter.

Kursmateriell inkluderer live online ukentlige klasser, videoer, online læringsverktøy og simulerte prosjekter. Etter å ha fullført kurset og det nødvendige klasseprosjektet, mottar du et sertifikat og kan deretter gå opp til sertifiseringseksamen fra Villanova.

Beste Lean-program : GreyCampus


GreyCampus

GreyCampus

Få et tilbud

Hvorfor vi valgte det: GreyCampus er en IASSC-akkreditert opplæringsleverandør, og flertallet av studentene består sertifiseringseksamenene sine takket være omfattende kurs og supplerende oppstartskurs.

Hva vi liker
 • Øvelseseksamener i full lengde

 • Gamified læringsmoduler

Hva vi ikke liker
 • Må resertifiseres innen tre år

 • Noen kurs gir kun tilgang til innhold i seks måneder

 • Lean Six Sigma-sertifiseringer gjennom GreyCampus har ikke forutsetninger eller krav til arbeidserfaring

GreyCampus er en Six Sigma opplæringsleverandør med studenter fra mer enn 40 land og over 1000 organisasjoner.I tillegg til sine Six Sigma-sertifiseringer, tilbyr den også profesjonelle utviklingsenheter mot prosjektledelse legitimasjon. Du vil også kunne ta simulerte eksamener og motta eksamensanalyse for å se nøyaktig hva du trenger å jobbe med for å bestå din ekte Lean Six Sigma-eksamen.

Opplærings- og sertifiseringskurs og priser inkluderer:

 • Lean Six Sigma Green Belt ($270, $1000 med Bootcamp)
 • Lean Six Sigma Black Belt ($360, $1200 med Bootcamp)
 • Lean Six Sigma Yellow Belt Training Course (eksamen valgfri, $15)
 • Lean Six Sigma Green & Black Belt Combo ($270, $1000 med Bootcamp)
 • Six Sigma Yellow Belt ($15)
 • Six Sigma grønt belte ($270)
 • Six Sigma svart belte ($360)

Kursene dine er i eget tempo, bortsett fra Bootcamps, og tar nesten 140 timer. Bootcamps består av live fire-dagers eller fem-dagers online klasser. Du kan delta på så mange Bootcamps du vil innen seks måneder etter registrering for kurset, forutsatt at det tilbys i pakken din.

Det er ingen forutsetninger for Lean Six Sigma-kursene. Six Sigma Green Belt-kurset krever imidlertid tre års arbeidserfaring, og Six Sigma Black Belt krever at du har Green Belt eller to års arbeidserfaring og har gjennomført prosessforbedringsprosjekter.

Eksamener er proctored, men tatt hjemmefra via en nettside. Du må ta eksamen innen ett år etter oppmelding til kurset. Men for noen kurs har du bare tilgang til materialet i seks måneder, så sørg for å fullføre kursene og eksamen innen den tidsrammen.

Hvis du har spørsmål eller tekniske problemer, er studentstøtte tilgjengelig 24/7.

endelig dom

Å tjene Six Sigma-sertifiseringen din skiller deg fra jevnaldrende, og kan gi deg en forfremmelse på jobben. Hvis du ikke jobber, kan det også hjelpe deg med å få en jobb siden den ser bra ut på deg gjenoppta . De fleste sertifiseringer tar mindre enn seks måneder å fullføre, og organisasjonen din kan til og med betale for det hvis de ikke allerede har en vei til sertifisering internt.

Selv om det er flere kvalitetsalternativer for Six Sigma-sertifiseringen din, anbefaler vi å starte med American Society for Quality for dine Six Sigma-sertifiseringsbehov på grunn av dens dedikasjon til kvalitet, og den fokuserer på implementering versus å bestå testen. Hvilken du velger avhenger imidlertid av målene dine, budsjettet ditt og tiden du har til å ta et kurs. Sørg for at du gjør research før du velger et program.

Sammenlign leverandører

Beste Six Sigma-sertifisering
selskapsnavn Vinner for Sertifiseringskostnad Nivåer sertifisert
American Society for Quality Best sammenlagt $324 til $1074 Grønt belte Gult belte Black Belt Master Black Belt
International Six Sigma Institute Beste verdi $49 til $199 Green Belt Black Belt Master Black Belt Champion Utplasseringsleder Yellow Belt Trainer Coach
Lean Six Sigma Institute Beste program i egen fart $399 til $2.997 Lean Yellow Belt Lean Green Belt Lean Black Belt Lean Master Black Belt Lean Champion
Villanova universitet Best for ledere $2295 + gebyrer for sertifiseringseksamen på $0 ​​til $370 Six Sigma Green Belt Lean Six Sigma Sensei Lean Six Sigma Black Belt Lean Six Sigma Master Black Belt
GreyCampus Beste Lean-program $15 til $1200 Lean Six Sigma Yellow Belt Lean Six Sigma Green Belt Lean Six Sigma Black Belt Six Sigma Yellow Belt Six Sigma Green Belt Six Sigma Black Belt

Vanlige spørsmål

Hva er Six Sigma-sertifisering?

Six Sigma-sertifisering er en sertifisering basert på en metodikk opprettet av Bill Smith i 1986 for å redusere avfall, forbedre effektiviteten og øke effektiviteten. Det er to sertifiseringsspor å vurdere – Six Sigma og Lean Six Sigma. Begge jobber mot det samme målet om å eliminere avfall og forbedre effektiviteten. Forskjellen er at Six Sigma jobber for å ha konsistente resultater og redusere defekter, og Lean fokuserer på å eliminere sløsing og øke hastigheten.

Generelt sett har hvert spor følgende beltebetegnelser:

 • Hvitt belte: Gir en grunnleggende forståelse av Six Sigma-prosesser og hjelper med å støtte prosjekter (mange sertifiseringsleverandører tilbyr ikke engang dette nivået da det ofte er inkludert i Yellow Belt-sertifiseringen)
 • Gult belte: En mer avansert forståelse av Six Sigma sammenlignet med White Belt, men leder ennå ikke prosjekter alene
 • Grønt belte: Har en avansert forståelse og leder sine egne prosjekter eller fungerer som et teammedlem under et svart belte
 • Svart belte: Leder team, gir coaching og råd til ledelse og ansatte, og jobber under et Master Black Belt
 • Master Black Belt: Leder Six Sigma innsats på tvers av organisasjonen

Du trenger en Six Sigma-sertifisering hvis du ønsker en forfremmelse eller for å jobbe som leder i din organisasjon. Det kan også hjelpe deg med å få jobb i andre selskaper. Organisasjoner ønsker Six Sigma-sertifiserte ansatte fordi de bidrar til å forbedre forretningsprosessers effektivitet og effektivitet.

Hvordan får jeg min Six Sigma-sertifisering?

For å få din Six Sigma-sertifisering må du melde deg på et sertifiseringskurs og bestå en eksamen. Noen ganger tilbyr arbeidsgivere sertifisering direkte gjennom sin egen organisasjon. Ellers kan du melde deg på et kurs som tilbys av universiteter, høyskoler eller sertifiseringsselskaper.

Mens du tar kurset ditt, vil du lære om Six Sigma og hvordan du bruker det i den virkelige verden. De fleste kurs krever også et Six Sigma-prosjekt for å demonstrere ferdigheter før du tar sertifiseringseksamenen.

Etter å ha bestått eksamen, får du en beltebetegnelse. Disse fungerer mye som karatebelter ettersom du må passere det første beltet for å gå videre til det neste. De fleste selskaper tilbyr et gult, grønt, svart og Master Black Belt.

Hvor mye koster Six Sigma-sertifisering?

Mange selskaper gi sine ansatte intern Six Sigma-sertifisering eller betale for sertifisering hos en tredjepart. Imidlertid kan folk få sin Six Sigma-sertifisering uten å gå gjennom arbeidsgiveren sin ved å ta et kurs på egen hånd.

Hvis du velger å ta et kurs på egen hånd, vær oppmerksom på at kostnadene for sertifisering kan variere, alt fra gratis til tusenvis av dollar. De dyrere alternativene har en tendens til å ha en levende undervisningskomponent, enten det er virtuell eller personlig, og et dybdeprosjekt å fullføre.

De høyere beltene kan også ha en høyere kostnad, og det kan være en egen avgift for eksamen. Undersøk alle kostnader, inkludert eventuelle rabatter, før du velger et kurs.

Er det en offisiell Six Sigma-sertifisering?

Det er ingen offisiell Six Sigma-sertifisering. Til tross for at noen organisasjoner hevder å være den offisielle standarden for Six Sigma-sertifisering eller akkreditering, er det heller ingen offisiell organ som styrer selskaper som tilbyr sertifisering. Noen av de falske 'offisielle' organisasjonene prøver å styre forbrukere unna legitime Six Sigma-sertifiseringsleverandører.

Spesielt to organisasjoner er imidlertid anerkjent som de som er nærmest reguleringen av denne industrien. American Society for Quality (ASQ), som er et globalt anerkjent selskap som tilbyr opplæring og sertifisering i henhold til industristandarder – samt et sertifiseringsverifiseringsregister. Det andre er International Association of Six Sigma Certification (IASSC) akkrediterte kurs for Lean Six Sigma.

Er Six Sigma-sertifiseringer verdt det?

Ikke bare ser det bra ut å ha en Six Sigma-sertifisering på CV-en, men det kan også hjelpe deg å tjene mer penger. En studie publisert av American Society for Quality viser Six Sigma-sertifiserte fagfolk tjene mer penger i året sammenlignet med ansatte uten deres sertifisering – et gjennomsnitt på $16.411 per år for ethvert belte, og opptil $26.123 mer hvis du har ditt Master Black Belt.

Hvor lang tid tar det å få Six Sigma-sertifisering?

Tatt i betraktning klassearbeidet, eventuelt prosjektarbeid og å studere til og ta eksamen, tar de fleste Six Sigma-sertifiseringer rundt seks måneder å fullføre. Noen Six Sigma opplærings- og sertifiseringsleverandører krever imidlertid ikke prosjekter i det hele tatt, og studentene kan fullføre opplæringen på noen få timer og deretter ta eksamen.

Metodikk

Vi evaluerte 36 forskjellige Six Sigma-sertifiseringsleverandører og begrenset dem til de beste alternativene basert på flere funksjoner og hensyn. Vi vurderte kursfleksibilitet, kostnader, global anerkjennelse og selskapets omdømme. Anmeldelser av kundeservice, suksessrater og kvaliteten på opplæringen veide også tungt inn i avgjørelsen vår – sertifiseringsprosessen skal være en hyggelig opplevelse for studentene samtidig som de gir dem verktøy for å implementere i den virkelige verden.

Alle valgene våre har robuste kurstilbud, rimelige priser og et godt rykte for å hjelpe studenter med å oppnå Six Sigma-sertifiseringen når de tar eksamen første gang.

Artikkelkilder

 1. ASQ. Om ASQ. Åpnet 17. januar 2022.

 2. International Six Sigma Institute. Om. Åpnet 17. januar 2022.

 3. Villanova universitet. Om. Åpnet 17. januar 2022.

 4. GreyCampus. Om oss. Åpnet 17. januar 2022.

 5. American Society for Quality. ' Six Sigma Belter, Executives og Champions .' Åpnet 19. november 2021.