Jobbintervjuer

Beste teknikker for et vellykket jobbintervju

Intervjuråd som vil hjelpe deg med å få et jobbtilbud

Når du intervjuer for en jobb, kan de små tingene utgjøre en stor forskjell. Selv en liten feil kan koste deg et jobbtilbud. Ta deg tid til å forberede deg slik at du kan gjøre best mulig inntrykk på hvert jobbintervju du skal på.

Disse intervjuteknikkene dekker alt det grunnleggende du trenger å vite for å finpusse intervjuteknikken din og bli et jobbintervju. Fra å sjekke ut selskapet til å sende et intervju takkebrev, gjør møtet ditt med ansettelseslederen til en suksess fra begynnelse til slutt.

Forbedre intervjuteknikken din

Jobbintervju

Copyright Steve Debenport/E+/Getty Images

Et jobbintervju gir deg en sjanse til å skinne. Det du sier og gjør vil enten flytte deg til neste vurderingsrunde eller slå deg ut av striden. Her er hvordan du kan forbedre intervjuteknikken din og wow intervjueren.

Kle deg for suksess i intervjuet

Intervju

sturti / Getty Images

Det første inntrykket du gjør på en potensiell arbeidsgiver kan utgjøre en stor forskjell i resultatet av jobbintervjuet ditt. Den første dommen en intervjuer gjør kommer til å være basert på hvordan du ser ut og hva du har på deg. Derfor er det alltid viktig å kle deg passende for et jobbintervju . Hva som passer varierer fra arbeidsgiver, så du må velge et antrekk som passer for der du ønsker å bli ansatt.

Frisk opp intervjuferdighetene dine

Håndhilse før et intervju

FatCamera / Getty Images

Under et jobbintervju er din evne til å samhandle med intervjueren og artikulere tankene dine like viktige faktorer for å få jobben som kvalifikasjonene som er oppført på CV-en din. Bruk litt tid før intervjuet for å sikre intervjuferdighetene dine er like klare som CV-en din .

Minimer intervjustress

Person som snakker i jobbintervju

Steve Debenport | E+ / Getty Images

Intervjuer kan være stressende, selv om du er en proff som har gått på mange av dem. Det er teknikker du kan bruke til minimum stress før og under jobbintervjuene dine , og strategier du kan bruke til redusere angsten som kan følge med jobbsøkingen din . Det vil gjøre det mye lettere å administrere intervjuet når du ikke føler deg stresset.

Gjør det beste førsteinntrykket

Forretningskvinner håndtrykker i kontorlobbyen

Heltebilder / Getty Images

Førsteinntrykket betyr virkelig noe, og du har ikke mye tid til å gjøre et godt inntrykk under et jobbintervju. Fra du hilser på resepsjonisten til du forlater bygningen, blir du vurdert som en potensiell nyansatt. Det er viktig å gi alle du møter det beste inntrykket du kan .

Selg deg selv til intervjueren

Selg deg selv på et jobbintervju

Thomas Barwick / Stone / Getty Images

Når du er på et jobbintervju er det opp til deg selge dine kvalifikasjoner og legitimasjon til ansettelsessjefen . Du må også vise intervjueren at du passer for både stillingen og organisasjonen. Med litt forberedelse vil du kunne presentere deg selv som en kandidat som enhver organisasjon gjerne vil ansette. Å gjøre ditt beste for å få ansettelsessjefen på din side vil hjelpe deg med å bli ansatt.

Hva du skal gjøre når du er en introvert

Jobbintervju

southerlycourse / Getty Images

Intervjuer kan være veldig utfordrende når du er en introvert, men det finnes teknikker for å hjelpe introverte til å skinne under jobbintervjuer, inkludert hvordan forberede og håndtere et intervju, og hvordan selge dine introverte egenskaper .

Ta deg tid til å si takk etter intervjuet

thank_you_note_sb10064231ah-001.jpg

Å ta seg tid til å si takk etter et jobbintervju er ikke bare god intervjuetikett. Det forsterker også interessen din for stillingen og viser intervjueren at du har gode oppfølgingsferdigheter. Bruk takkebrevet ditt også til å ta opp eventuelle problemer og bekymringer som dukket opp under intervjuet.

Øv på intervju

Midtøsten forretningskvinne ser på bærbar PC

Hill Street Studios / Getty Images

Tar seg tid til å vurdere typiske intervjuspørsmål du vil sannsynligvis bli spurt under et jobbintervju vil bidra til å gi deg en ramme for svarene dine. Det vil også roe ned nervene dine fordi du ikke strever etter svar mens du sitter i intervjuet.

Øv deg på å intervjue med en venn eller et familiemedlem på forhånd, og det blir mye lettere når du faktisk er på jobbintervju.

Bruk nettverkskontaktene dine

Forretningsmann i nettverk med kolleger på mobiltelefon

Dan Sippel / Getty Images

Hvem du kjenner i firmaet du intervjuer med spiller virkelig en rolle. Dine forbindelser kan henvise deg til en jobb, gi innsideinformasjon om selskapet og fortelle deg hva du kan forvente under intervjuet.

Her er hvordan du bruker kontaktene og forbindelsene dine for å få en innsidefordel slik at du kan klare intervjuet og imponere intervjueren.

Sjekk ut selskapet

Hvor mye vet du om selskapet som nettopp kontaktet deg for å avtale et intervju? Det skal være rikelig, og all informasjonen du trenger er tilgjengelig på nettet.

Her er tips om hvordan du undersøker et selskap , få innsikt i bedriftskulturen, og bruk kontaktene dine for å få en intervjufordel.

Vær forberedt på et telefonintervju

Forretningsmann på mobiltelefon ved skrivebordet

Kultur/Maskot/Getty Images

Mens du aktivt søker jobb, er det viktig å være forberedt på et telefonintervju på kort varsel. Du vet aldri når en rekrutterer eller en nettverkskontakt kan ringe og spørre om du har tid til å snakke om en jobbmulighet.

Se gjennom disse tipsene for råd om hvordan gjennomføre telefonintervjuet uten problemer .

Håndter et gruppeintervju

Ansatt blir intervjuet av et panel av intervjuere

Daniel Laflor / Getty Images

Å intervjue med én person er tøft nok, men det er enda vanskeligere når du skal intervjue en gruppe (eller panel) av intervjuere. Her er hvordan råd om hvordan du klarer et panelintervju .

Intervju mens du spiser

businesspeople_dinner_74596874.jpg

Ronnie Kaufman/Blend Images/Getty Images

Å ta deg med til frokost, lunsj eller middag gir intervjueren en sjanse til å sjekke ut din kommunikasjon og mellommenneskelige ferdigheter , så vel som bordskikk, i et mer uformelt miljø enn et kontormiljø.

Her er råd om hvordan håndtere et intervju mens du spiser inkludert hva du skal bestille, etikette for middagsintervjuer, hvem som betaler, og flere tips for intervju over kaffen eller et måltid.

Unngå disse intervjufeilene

To kvinner på jobbintervju

Tim Kitchen/Stone/Getty Images

Hva bør du ikke gjøre når du intervjuer? Sjekk ut de vanligste jobbintervjufeilene , tabber og feil en ansettelseskandidat kan gjøre. Noen av dem er mindre; andre kan gjøre eller ødelegge sjansene dine for å bli ansatt. Så ta deg tid til forberede deg før intervjuet , så du slipper å stresse med hvordan det gikk etter at det er over.

Flere jobbintervjuteknikker for å hjelpe deg med å bli ansatt

Mann og kvinne snakker på kontoret

Tetra Images / Getty Images

Se flere tips for telefonintervjuer, andre intervjuer, lunsj- og middagsintervjuer, atferdsintervjuer, offentlig intervju, praksisintervjuer og flere råd for vellykket intervju .