Karriereråd

Beste vikarbyråer

Fyll kortsiktige roller for å holde virksomheten i gang

Våre redaktører undersøker uavhengig og anbefaler de beste produktene og tjenestene. Du kan lære mer om vår uavhengige gjennomgangsprosess og partnere i annonsørbekjentgjørelsen vår. Vi kan motta provisjoner på kjøp gjort fra våre valgte lenker.

Å ansette en ansatt eller finne en jobb kan være lange og kostbare prosesser. Vikarbyråer er designet for å fremskynde ansettelsesprosessen for en mer positiv og virkningsfull opplevelse på begge sider. Et godt vikarbyrå vil skaffe toppkandidater til ledige roller, gjennomføre bakgrunnssjekker, planlegge og holde intervjuer, og ta seg av lønns- og administrativt papirarbeid for alle midlertidige ansettelser.

Med tusenvis av vikarbyråer der ute å velge mellom, kan det være vanskelig å finne det beste som passer din bedrifts unike behov. Vi undersøkte mer enn 30 vikarbyråer og evaluerte dem basert på bransjene de spesialiserer seg på, kandidatkvalitet, hastighet og effektivitet, betjente regioner og kundeanmeldelser. Her er våre toppvalg.

De 6 beste vikarbyråene i 2022

Beste vikarbyråerSe altBeste vikarbyråer

Best sammenlagt : Randstad


Randstad

Randstad

Lære mer

Randstad ble opprinnelig grunnlagt i Nederland i 1960, og er det største bemanningsfirmaet i verden. Med tilstedeværelse i over 38 land, rekrutterer Randstad til midlertidige roller på tvers av 12 bransjer, inkludert kundesenter, ingeniørfag, menneskelige ressurser, juridisk, markedsføring og ikke-klinisk helsevesen. Vi valgte Randstad som det beste byrået totalt sett på grunn av størrelse og markedsandel, kandidatkvalitet, utvalg av bransjer som betjenes og omdømme.

Når vikarer er sendt på oppdrag gjennom Randstad, sjekker byrået inn én gang i uken for å følge med på fremdriften og sikre at de er fornøyde med oppdragene sine. Å gjøre det sikrer høyere produktivitet og mer engasjerte ansatte for kundene. Tidligere og nåværende kunder har sitert at Randstads vikarer er usedvanlig ivrige, vennlige og profesjonelle. I tillegg til å skaffe midlertidige kvalitetskandidater, gjennomfører Randstad også screeninger før ansettelse som bakgrunnssjekker og narkotikatester per forespørsel fra arbeidsgiver, men disse tjenestene koster ekstra. Den endelige kostnaden for tjenesten er skreddersydd for hvert selskaps krav, så du må kontakte ditt lokale Randstad-kontor for å bestemme prisen. Arbeidsgivere belastes vanligvis med 20 % eller mer av det de betaler til vikarer. Randstad har over 500 kontorsteder i USA.

Runner-Up,Best sammenlagt : Kelly Staffing


Kelly Staffing

Kelly Staffing

Lære mer

Kelly Staffing ble grunnlagt i 1946 i Detroit, Michigan, for å fylle det voksende midlertidige arbeidsmarkedet under etterkrigstidens økonomiske boom. Selskapets navnebror William Kelly blir ofte kreditert som grunnleggeren av den moderne vikarbransjen. Mer enn 70 år senere er Kelly Staffing et av de mest fremtredende bemanningsbyråene i verden, og betjener kunder og jobbsøkere i alle 50 delstater. Vi valgte Kelly Staffing som nummer to fordi det unektelig er en leder i bemanningsbransjen, men det har en mindre rekrutteringspersonell og kandidatdatabase enn Randstad, noe som gir den en liten ulempe.

Kelly Staffing fyller åpne roller innen utdanning (inkludert K-12 og høyere utdanning), finans, markedsføring, produksjon, kontoradministrasjon, klinisk vitenskap og ingeniørindustri. Alle Kellys kandidater har tilgang til tusenvis av opplæringsressurser for å skjerpe ferdighetene sine. For å jobbe med Kelly Staffing, må du fylle ut et interesseskjema på nettstedet deres slik at de kan oppgi prisen din tilsvarende. Kostnadene varierer etter bransje og kompensasjonsnivå.

Best for rask plassering : Adeco


Adeco

Adeco

Lære mer

Adecco er et av de største bemanningsbyråene i verden, nest etter Randstad. Byrået ble grunnlagt i Sveits i 1957 under navnet Adia og ble Adecco etter en fusjon i 1996 med et annet byrå, Ecco.

Snart med hovedkontor i Atlanta, Georgia, rekrutterer Adecco nå på 450 lokasjoner i 56 land. I følge deres årsrapport for 2020 plasserte Adecco totalt 3,5 millioner mennesker i jobber på tvers av kreativ, finans, gjestfrihet, produksjon, detaljhandel og transportindustri. Vi valgte Adecco som best for rask plassering fordi det rutinemessig mottar kundeanbefalinger som bekrefter at det kan fylle åpne stillinger på bare noen få timer.

Adeccos enorme kandidatnettverk og rekrutteringspersonell sørger for rask behandlingstid for kundene. Alt Adeccos talent er forhåndsscreenet og intervjuet før det presenteres for kunden. Adecco tester også kandidater på spesifikke ferdigheter, utfører bakgrunns- og referansesjekker gjennom E-Verify, og administrerer narkotikatester på en klients forespørsel. Den endelige prisen avhenger av antall kandidater som trengs og øker hvis du ønsker å ansette på tvers av flere lokasjoner.

Best for helsepersonell : AMN Healthcare


AMN Healthcare

AMN Healthcare

Lære mer

AMN Healthcare ble grunnlagt i 1985 og er for tiden det største helsepersonellfirmaet i USA med base i San Diego, California. AMN Healthcare yter vikarer for reisesykepleiere; leger; og allierte fagpersoner innen helse, akuttbehandling og detaljhandel i alle 50 stater. AMN Healthcare er vårt beste valg for helsepersonell på grunn av sin talentkvalitet, forpliktelse til fortreffelighet og fantastiske tilbakemeldinger fra kunder.

AMN Healthcare bemanner noen av de mest fremtredende sykehusene og medisinske sentrene i landet, inkludert NYU Medical Center. Kandidater blir grundig forhåndskontrollert takket være ferdighetsevalueringer, referansesjekker og bakgrunnssjekker uten ekstra kostnad for kunden. Kunder har fablet om AMNs kvalitetskandidater og rekrutteringsekspertise. En klient anslår at byrået har spart dem over $200 000. For å få et gratis tilpasset tilbud, kontakt byrået direkte.

Best for kreativ bemanning og markedsføring : Aquent


Aquent

Aquent

Lære mer

Aquent ble grunnlagt av Harvard-kandidater i 1985, som ble MacTemps, et byrå som spesialiserer seg på kreative talenter som er godt kjent med Mac-operativsystemet. I dag rekrutterer det Boston-baserte byrået talent i store amerikanske byer og åtte land for Fortune 500-kunder som Apple, Disney og Levi's. Aquent rekrutterer på tvers av 17 forskjellige bransjer, inkludert reklame, skjønnhet, mote, finansielle tjenester, helsevesen, publisering, teknologi og gjestfrihet.

Aquent skilte seg ut som det beste valget på grunn av sin store amerikansk og globale tilstedeværelse, imponerende kundeliste, innovative kundetjenester og garanti, og eksepsjonelle kreative talent.

Aquent bruker en proprietær kombinasjon av teknologi og vurderinger fra bransjeeksperter for å gjøre det enklere og raskere for kunder å finne toppkandidater. Hver kandidat i Aquents database har en profil med eksperttilbakemeldinger og standardiserte tekniske ferdighetsvurderingsresultater (alle Aquents kandidater tar ferdighetsvurderingstester). Kunder kan lese gjennom kandidatprofiler for å finne det beste talentet som passer deres behov.

Aquent har også en egen tjeneste kalt Aquent’s Book. Kunder kan skrive inn søkespørsmål (ligner på et Google-søk), og boken vil returnere kandidatporteføljer som samsvarer med søket. Hvis du av en eller annen grunn er misfornøyd med talentet Aquent gir, vil byrået refundere 110 % av betalte gebyrer.

Aquents talent har jobbet videre med noen av verdens mest profilerte prosjekter. For eksempel var det Aquent talent som gjorde A Place for Mom til et SEO-innholdskraftverk og Tatcha til et bestselgende hudpleiemerke. Aquent sørger for at talentet deres holder seg skarpt med gratis nettkurs gjennom Gymnasium-programmet. For et tilpasset tilbud, kontakt byrået direkte.

Best for teknologi- og IT-bemanning : TEKsystems


TekSystems

TekSystems

Lære mer

Basert i Hannover, Maryland, ble TEKsystems grunnlagt på midten av 1990-tallet som Data Services-filialen til Allegis Group (som også eier Aerotek, et annet teknisk bemanningsfirma). TEKsystems driver nå mer enn 100 kontorer over hele verden og bemanner tekniske stillinger for over 6000 kunder innen finansielle tjenester, kommunikasjon, helsevesen og myndigheter. Tildelt Best of Staffing i 2021 av ClearlyRated, valgte vi TEKsystems som det beste valget for tech- og IT-bemanning på grunn av sin store nasjonale og globale tilstedeværelse, forpliktelse til å kjenne kundene ut og inn, og positive anmeldelser.

TEKsystems plasserer med suksess over 80 000 jobbsøkere årlig på tvers av roller innen spesialiserte områder som kunstig intelligens, digital risiko og compliance, og helse-IT. For å gjøre dette tar TEKsystems seg tid til å bli kjent med hvert selskap det jobber med (deres energi, verdier, mål) for å hjelpe til bedre å forstå hvordan man rekrutterer talenter som passer kulturelt. Deres rekrutteringspersonell kommer også med dyp kunnskap og ekspertise fra over 400 lokale arbeidsmarkeder og holder oversikt over 81 % av den innenlandske IT-arbeidsstyrken – alt slik at du ikke trenger det. I sin anmeldelse sier kundene at de elsker TEKsystems rådgivende tilnærming og at byrået konsekvent leverer topptalent på tvers av en rekke forskjellige roller. Pristilbud er skreddersydde og er tilgjengelige på forespørsel.

Vanlige spørsmål

Hva er vikarbyråer?

Vikarbyråer er bemanningsbyråer som hjelper til med å finne talent for midlertidige jobber. Jobbsøkere bruker vikarbyråer for å finne jobb raskt, jobbe fleksibelt og teste ut en bedrift eller karrierevei. På samme måte oppfordrer bedrifter vikarbyråer til å skaffe, finne og intervjue kvalitetskandidater i tide. De fleste vikarbyråer har allerede eksisterende databaser over kandidater å trekke fra og henter inn nye på daglig basis. Uten et vikarbyrå ville et selskap måtte markedsføre stillingsannonsen, samt skaffe og intervjue en kortliste med kandidater selv. Gjennomsnittlig tid det tar for en bedrift å fylle en ledig stilling uten å bruke byrå er 42 dager.

Ved å spare tid og interne ressurser hos et vikarbyrå kan bedrifter forhindre nedgang i produktivitet og inntekter som følger med å ha ledige åpninger.

Hva gjør et vikarbyrå?

Et vikarbyrå gjør vanligvis følgende på vegne av selskapene de jobber med:

  • Annonserer ledige stillinger på byråets nettsted, jobbtavler og gjennom e-postmeldinger
  • Gjennomfører bakgrunnssjekker for kandidater, narkotikatester og ferdighetsprøver
  • Intervjuer potensielle ansatte
  • Tilbyr kontrakter til kandidater
  • Tar seg av lønn og fordeler når en kandidat er vellykket ansatt

Noen vikarbyråer tilbyr tilleggsopplæring for å hjelpe ansatte med å friske opp ferdighetene sine. Kunder vil vanligvis være ansvarlige for å gjøre alle disse oppgavene på egen hånd hvis de ikke outsourcer til et vikarbyrå. Etter å ha ansatt et byrå, kan klienter involveres i intervjufasen om ønskelig. Ellers kan de overlate hele ansettelsesprosessen fra start til slutt opp til byrået.

Hva koster det å bruke et vikarbyrå?

Vikarbyråer belaster vanligvis kundebedrifter med et påslag på 20 % til 75 % av det vikarene deres får betalt.For eksempel, hvis et vikarbyrå betaler en midlertidig ansatt en sats på $20 per time med et honorar på 25 %, vil arbeidsgiveren betale vikarbyrået $25 for hver time den ansatte jobber. Av disse $25 vil $20 gå til den ansatte og de ekstra $5 går til vikarbyrået. Denne avgiften er vanligvis høyere for arbeidsgivere som søker kandidater for mer dyktig arbeid, høyere rangerte stillinger eller talenter som er vanskeligere å finne. Betaling skjer vanligvis til byrået når stillingen er besatt. Den endelige prisen du betaler vil avhenge av hvor mange kandidater du ønsker å finne, hvor mange kontorplasser du ansetter for, og varigheten av stillingen(e) du prøver å fylle.

Noen byråer opererer også på et fast honorar, noe som betyr at arbeidsgiveren vil betale en beholder til deres ledige stilling er besatt. Denne gebyrstrukturen brukes vanligvis av byråer som spesialiserer seg på talenter på høyt nivå.

Når bør du vurdere å bruke et vikarbyrå?

Vikarbyråer er et godt alternativ hvis bedriften din er ute etter å fylle noen ledige midlertidige roller, som f.eks sesongbaserte jobber , hjelp til kortsiktige prosjekter, eller svangerskapspermisjon. De er også spesielt verdifulle hvis du trenger å ansette hjelp så snart som mulig siden de forkorter rekrutteringsprosessen enormt.

Hvordan vi valgte de beste vikarbyråene

Vi så på 30 forskjellige byråer før vi begrenset det til våre toppvalg. Mens vi utførte våre vurderinger, fant vi ut at mange byråer henvender seg til spesifikke jobbbransjer og geografiske områder. For å velge de beste byråene vurderte vi deres spesialitetsområder, hastighet, kandidatkvalitet, tilbakemeldinger fra kunder og antall byer som serveres, da dette er de viktigste egenskapene som klientbedrifter og vikarer ser etter i et byrå.

Artikkelkilder

  1. Society for Human Resource Management. ' Gjennomsnittlig kostnad per leie for selskaper er $4 129, viser SHRM-undersøkelsen .' Åpnet 14. november 2021.

  2. Ledelse av antall ansatte. ' Hvordan beregne bemanningsbyråets nettofortjeneste .' Åpnet 14. november 2021.