Brev Og E-Poster

Beste takke-e-poster for eksempler etter et intervju

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Hvordan skrive et intervju takke-e-post

Ashley DeLeon / The Balance

Det er alltid en god idé å sende en takke-e-post etter et intervju. Mye har endret seg i jobbintervjuprosessen gjennom årene. Det er for eksempel ikke uvanlig at en kandidat blir bedt om å delta i en videointervju , demonstrer deres personlige merkevare ved å gi lenker til deres sosiale medier-sider, eller gjør noe eksempelarbeid på spesifikasjoner for å bevise at de er kvalifisert for jobben.

En ting som ikke har endret seg er behovet send et takkebrev til intervjuerne dine å uttrykke takknemlighet for muligheten til å møte dem, noe som kan gjøres via e-post for mer umiddelbar oppfølging.

En undersøkelse fra Talent Inc. rapporterer at 68 % av ansettelseslederne sa at det å motta en takke-e-post eller et takkebrev påvirker deres beslutningstaking.

Fordelene ved å sende en takke-e-post

Å sende en takke-e-post har et par viktige fordeler fremfor den gammeldagse, papir- og blekkvarianten av takkebrev .

Med en e-post kan du for eksempel gjøre mer enn å minne din potensielle arbeidsgiver om dine egenskaper og ferdigheter: Du kan faktisk vise dem ved å inkludere en lenke til nettportefølje , LinkedIn-konto , eller profesjonelle sosiale nettverksprofiler.

Du vil også ha muligheten til å nevne alt du skulle ønske du hadde sagt under intervjuet, men ikke fikk sjansen til å diskutere.

Å sende en e-post umiddelbart etter eller innen 24 timer etter et jobbintervju er avgjørende hvis ansettelseslederen skal ta en rask avgjørelse.

Ideelt sett vil notatet ditt nå intervjueren før en ansettelsesbeslutning og mens møtet fortsatt er på topp.

Hva du skal inkludere i e-posten din

Takkebrevet ditt bør være kort og saklig. Et par korte avsnitt er tilstrekkelig. Det er noen grunnleggende ting å huske på når du skriver notatet.

Takk intervjueren

Start e-posten din med å takke intervjueren for deres tid, og nevne din videre interesse for rollen.

Nevn dine kvalifikasjoner for jobben

Det er også en god idé å minne intervjueren på dine kvalifikasjoner, og sørg for å nevne noen av nøkkelferdighetene som er oppført i den opprinnelige stillingsannonsen (eller de som dukket opp under selve intervjuet).

Vis frem din ekspertise

I tillegg til å fremheve den mest relevante opplevelsen din, vil du kanskje også gi lenker til nettporteføljene dine og andre profesjonelle nettsteder og nettverk.

Ikke glem et meldingsemne

Husk å inkludere navnet ditt eller navnet på stillingen og ordene 'takk' i emnelinjen for å sikre at meldingen din blir åpnet og lest.

Å inkludere navnet ditt i emnelinjen vil sikre at ansettelseslederen ser svaret ditt og vet at e-posten din er viktig.

Legg til en signatur

Inkluder kontaktinformasjonen din (e-post, telefon og LinkedIn, hvis du har en profil) for å gjøre det enkelt for ansettelseslederen å følge opp med deg.

Tips for å skrive et intervju Takk e-post

Her er flere tips for å skrive en sterk takke-e-post etter et jobbintervju og hva du bør inkludere:

 • Gi uttrykk for hvorfor du vil ha jobben: I tillegg til å takke personen du intervjuet med, bør takkebrevet ditt forsterke det faktum at du ønsker jobben, så se på denne takken som et oppfølgende 'salgsbrev'. Gjenta hvorfor du vil ha jobben, hvilke kvalifikasjoner du har, og hvordan du kan gi betydelige bidrag.
 • Ta frem alt du skulle ønske du hadde sagt: Meldingen din er også den perfekte anledningen til å diskutere alt av betydning som intervjueren unnlot å spørre om. For eksempel, hvis du ikke hadde mulighet til å forklare hvorfor du trodde at du ville passe godt inn i bedriftskultur , kan du kort oppgi dette i e-posten.
 • Gå tilbake til eventuelle problemer som ble tatt opp under intervjuet: Til slutt, bruk brevet ditt til å ta opp eventuelle problemer og bekymringer som dukket opp under intervjuet, inkludert emner du unnlot å svare så grundig som du kanskje ønsket. For eksempel hvis du føler at du feilet et intervjuspørsmål , kan du forklare svaret ditt mer detaljert her.

Eksempel på e-post med takk for intervju

Takke-e-posteksemplet nedenfor gir en mal for din egen takke-e-post. Husk at denne prøven er ment å gi deg en følelse av hvordan du formaterer e-posten din og for å demonstrere hvilken informasjon som bør inkluderes. Du må skreddersy den for å reflektere dine egne omstendigheter.

Emnelinje for meldingen: Takk – Assistent Account Executive Intervju

Kjære fru Jenkins,

Jeg likte å snakke med deg i dag om den assisterende kontoførende stillingen ved Smith Agency. Jobben ser ut til å være en utmerket match for mine ferdigheter og interesser.

Den kreative tilnærmingen til kontoadministrasjon som du beskrev bekreftet mitt ønske om å jobbe med deg.

I tillegg til min entusiasme, vil jeg tilføre stillingen sterke skriveferdigheter, selvsikkerhet og evnen til å oppmuntre andre til å samarbeide med avdelingen.

Jeg setter pris på tiden du tok til å intervjue meg. Jeg er veldig interessert i å jobbe for deg og ser frem til å høre fra deg angående denne stillingen.

Vennlig hilsen,

Marjorie Campbell
marjorie.campbell@email.com
555-555-1212
linkedin.com/in/marjoriecampbell
twitter.com/marjoriecampbell

Utvide

Takk Eksempler på e-postemnelinje

I emnefeltet, oppgi akkurat nok informasjon om hvorfor du sender e-posten. Ta med uttrykket takk og enten navnet ditt eller tittelen på jobben du intervjuet for (eller begge deler). Noen eksempler på emnelinjer inkluderer:

 • Takk – Fornavn Etternavn
 • Takk – stilling
 • Takk – Fornavn Etternavn, stillingstittel
 • Takk – Stillingstittel, Fornavn Etternavn
 • Stillingstittel, fornavn Etternavn – takk

Takk for eksempel på e-postsignatur

Ta med kontaktinformasjonen din i signaturen din, så er det enkelt for ansettelseslederen å komme i kontakt med deg igjen. Her er et eksempel:

Navnet ditt
Adresse
Epostadresse
Telefonnummer
Profesjonell nettside (valgfri)
LinkedIn URL (valgfri)
Arbeidsrelaterte sider på sosiale medier (valgfri)

Send separate e-poster til hver intervjuer

Hvis du blir intervjuet av flere personer, be om visittkortene deres ved avslutningen av intervjuet, slik at du har kontaktinformasjonen for hver takke-e-post.

Send deretter e-postmeldinger til hver person som har intervjuet deg. Meldingene dine bør variere noe slik at mottakerne ikke kan sammenligne notater senere og føles som om de nettopp har fått en kjede-e-post.

Ting du bør unngå når du følger opp

Ved å sende en omtenksomt uttrykt takke-e-post umiddelbart etter intervjuet, bekrefter du de positive inntrykkene du gjorde under foredraget, holder kandidaturet ditt øverst i hodet når endelige ansettelsesbeslutninger tas, og viser at du har gode manerer og proaktiv. kommunikasjonsferdigheter arbeidsgivere ønsker hos sine ansatte.

Samtidig er det også et par ting du bør unngå:

 • Ikke jakt på intervjuerne dine: Initiativer som en takke-e-post og en oppfølging en uke senere er mer enn nok. Utover det vil du ikke markedsføre deg selv; du vil stresse dem. Husk at målet ditt ikke bare er å vise ansettelseslederne at du er kvalifisert, men også å overbevise dem om at de vil jobbe med deg.
 • Ikke send noe som får deg til å se dårlig ut: Dette inkluderer personlige sosiale medieprofiler som inneholder uprofesjonelle bilder eller oppførsel. Vær på siden av forsiktighet når du bestemmer dette. Du ser kanskje ikke noe galt med et bilde av deg som nyter en margarita på en tropisk ferie, men ansettelsessjefen kan føle annerledes. På samme måte, ikke send memes eller vær for uformell i tonen i e-posten din ved å bruke internett-akronymer osv.
 • Ikke overskriv: Hold budskapet ditt kort og fokusert. Intervjueren vil ikke lese en veldig lang takke-e-post. Fokuser på å si takk og kort gjenta din interesse for stillingen.
 • Ikke send feilstavede eller grammatisk feil e-poster: Selv profesjonelle redaktører gjør feil når de prøver å jobbe på egenhånd. Få et nytt sett med øyeepler for å se over arbeidet ditt før du trykker på 'send'.

Flere takk-eksempler for intervjuer

Anmeldelse flere takkebrev, e-postmeldinger og maler for ytterligere veiledning og inspirasjon i å lage dine egne brev for å si takk etter et jobbintervju.

Artikkelkilder

 1. Talent Inc. ' Takk, men nei takk: 68 % av ansettelsesledere sier utakknemlige jobbsøkere setter sitt eget kandidatur på spill .' Åpnet 12. juni 2021.