Jobbsøking

Den beste måten å søke jobb på når du er ansatt

Ung kvinne holder opp en telefon foran røde dører.

•••

Evighet på et øyeblikk / Bildebanken / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Jobbsøking og intervju for en ny stilling når du er ansatt kan være vanskelig, spesielt hvis du ikke (og du bør ikke) vil at arbeidsgiveren din skal vite at du vurderer å slutte.

Det er viktig å være forsiktig med hvordan du går frem for jobbsøking og hvordan du tar deg fri for intervjuer, slik at arbeidsgiveren din ikke oppdager at du søker jobb før du er klar for at de skal få vite det.

Du vil ikke være det fanget jobbsøking av sjefen din hvis du kan hjelpe det.

Grunnen til at det er viktig å være forsiktig er at ansatte har fått sparken for selv å ha sagt de hater jobben deres eller selskapet deres, langt mindre at de tenker på å slutte. For eksempel, ikke legg en stillingstittel på Facebook, eller andre sosiale medier, som sier 'Slave at UPS.' Personen som listet det opp var en venn av en venn som ikke hadde justert personverninnstillingene slik han burde.​

Tips for jobbsøking når du har en jobb

Å ha slik informasjon tilgjengelig for alle å se, kommer ikke til å imponere din gamle arbeidsgiver - eller din potensielle nye arbeidsgiver som kanskje også ser den.

Vær diskret, veldig diskret, når du er ansatt og søker jobb.

Planlegg jobbsøket ditt

Ta deg tid til å planlegge jobb søk , både fra å ha alt du trenger på rad før du starter - gjenoppta , til omriss av følgebrev du kan tilpasse for hver jobb du søker på, a solid LinkedIn-profil , og profesjonelle referanser (ikke-arbeidsreferanser) som kan bekrefte din evne til å gjøre en ny jobb.

Ta deg tid til å planlegge jobbsøking som konfidensielt og strategisk som mulig.

Strømlinjeform jobbsøket ditt

Det er noen flotte jobbsøkeverktøy som vil gjøre deg i stand til å holde jobbsøkingen organisert og administrert. Bruk disse jobbsøkemotorer og sett opp e-postvarsler slik at du blir varslet når nye jobber legges ut. Gjennomgå disse ti enkle trinn for å organisere jobbsøkingen for å komme i gang .

Ikke søk jobb på arbeidsdatamaskiner

Ikke bruk arbeidsdatamaskinen til å skrive CV, søke på jobber eller kommunisere med arbeidsgivere. Bruk en Gmail eller en annen personlig e-postadresse for all din ikke-arbeidsrelaterte kommunikasjon.

Bruk din personlige e-postadresse

Ikke bruk jobbe-e-postadressen din til jobbsøking. Bruk din personlige konto eller konfigurer en gratis nettbasert e-postkonto spesielt for jobbsøking.

Ikke bruk Office-telefonnummeret ditt

Ikke oppgi telefonnummeret ditt på CV-en og jobbsøknadene. Bruk din mobiltelefon eller ditt personlige fasttelefonnummer.

Hold jobbsøkingen for deg selv

Ikke gjør det reklamere på sosiale medier eller fortell kollegene dine at du ser etter en annen jobb eller ikke liker den du har. Selv om du forteller én person, er det én person for mye. Jo flere som vet, jo større er sjansen for at din nåværende bedrift finner ut at du søker jobb.

Trykk veldig forsiktig på tilkoblingene dine

Snakk imidlertid privat med de profesjonelle forbindelsene du vet er pålitelige. Spør dem om de kan sende noen kundeemner de kommer over din vei, og minne dem på å beholde tilliten din og ikke avsløre det faktum at du søker jobb. Trykk også på disse tilkoblingene for å se om de vil gi deg en referanse .

Bruk ikke-arbeidsreferanser

Ikke bruk din veileder eller andre referanser fra jobben du har nå. Hvis ansettelseslederne ber om tillatelse til å snakke med lederen din (og det vil de sannsynligvis), kan du fortelle dem at du må ha et foreløpig jobbtilbud først, men at det endelige tilbudet kan være betinget av at de snakker med arbeidsreferansene dine.

Ikke intervju fra jobb

Mange arbeidsgivere bruker telefonintervjuer for førstegangsscreening. Ikke planlegg en telefonintervju for når du er på jobb med mindre du har et privat kontor. Prøv å planlegge lunsjtimen din eller tidlig eller sent på dagen, og gjør det på din egen tid og fra din egen telefon.

Planlegg intervjuene dine nøye

På et relatert notat, planlegg intervjuene dine nøye slik at du ikke blir savnet på jobb. Igjen, tidlig eller sent på dagen er lettere å forklare for din nåværende arbeidsgiver. Et annet alternativ ville være å ta personlig tid eller ferie. Hvis du har flere intervjuer å planlegge, kan du kanskje gjøre dem på samme dag.

Ta med klesskift

Ikke gå inn på kontoret iført dress hvis det vanlige kontorantrekket ditt er casual eller casual. Ta med klesskift og skift andre steder før du drar ut til intervjuet og tilbake på jobb.

Når du skal gi beskjed

Ikke gi beskjed til din nåværende arbeidsgiver før du har et fast jobbtilbud og du har akseptert det. Jeg vil også vente til referansene dine er sjekket og du har planlagt en startdato. Det hender av og til at en arbeidsgiver trekker tilbake et jobbtilbud . Du vil ikke at det skal skje og ender opp uten jobb i det hele tatt.

Si opp jobben din

Hvis du er forsiktig, kan du forlate den gamle jobben din og flytte til en ny uten å fremmedgjøre ledere og kolleger. Å gi tilstrekkelig varsel og tilby å hjelpe med overgangen som vil oppstå ved avreise fungerer godt for å unngå vanskelige følelser når du slutter. Her er hvordan si opp med ynde fra jobben din.

Bunnlinjen

HOLD JOBBSØKET HEMMELIG: Ikke gi din nåværende arbeidsgiver grunn til å sparke deg ved å fortelle dem at du har tenkt å finne en ny jobb i en annen organisasjon. Utfør søket ditt, hvis mulig, utenfor kontoret ved å bruke ditt personlige telefonnummer og en ikke-arbeidsrelatert e-postkonto.

VÆR DISKRET PÅ NETT: Vær forsiktig med hva du deler på sosiale medier om ønsket om å finne en ny jobb. Skulle denne informasjonen komme tilbake til din veileder eller medarbeidere, vil det bli stilt spørsmål om intensjonene dine, og du kan oppleve at din nåværende jobb plutselig er i fare.

VENT MED Å GI MELDING: Ikke gi beskjed til din nåværende arbeidsgiver før du har et fast jobbtilbud i hånden, med en planlagt startdato for din nye stilling. Hvis det er mulig, forhandle med din nye arbeidsgiver slik at du kan gi din nåværende overordnede standard to ukers varsel.