Musikkarrierer

Den beste måten å markedsføre musikken din på Facebook

Hvis du har bestemt deg for å begynne markedsføre musikken din på Facebook blir du med tusenvis av andre artister. For å skille deg ut, må du finne den rette balansen mellom å engasjere seg med fansen og spare tid for å faktisk lage musikk. For å markedsføre musikken din på Facebook slik at den har størst effekt, følg disse beste fremgangsmåtene for Facebook-musikkpromotering.Skift fokus

kvinne som spiller gitar mens en ung mann skriver på en bærbar datamaskin

Hinterhaus Productions/Getty Images

Jo flere som liker Facebook-siden din, jo flere personer når du med hvert innlegg. Den mest suksessrike Facebook-liker-rekrutten din skjer imidlertid borte fra nettstedet – og borte fra datamaskinen.

Du kommer til å overbevise folk om å like siden din ved å spille et flott show og få positive jungeltelegrafer. Med andre ord, ikke bruk all tiden din på nettet. Bruk heller tid offline for å kommunisere med flere mennesker på nettet.

Trykk på Svar

unge mennesker smiler til et innlegg på en bærbar skjerm

svetikd/Getty Images

Ikke bare hold rett på Facebook-siden din. Når du legger ut noe, og fansen din begynner å kommentere det, snakk tilbake til dem. Du trenger ikke å svare hver enkelt person, men å svare på noen vil oppmuntre fansen til å holde seg aktive på siden din.

Bland forretning og fornøyelse

par som spiser en pizza i Italia og deler bilder på nettet

franckreporter/Getty Images

Facebook-siden din er for å markedsføre musikken din, men hvis det er alt du gjør på den, kommer du ikke langt. Bland i stedet noen personlige historier med musikkrelaterte kunngjøringer og oppdateringer.

Du trenger ikke gjøre livet ditt på nett til en åpen bok. Men la oss si at du er en pizzaelsker og du er i Chicago (kjent for sin deep-dish pizza) og du bestiller en pizza, kunngjør det på Facebook. Denne typen ting, blandet med bedriftsinnleggene dine, gir fansen en titt bak gardinen og menneskeliggjør deg.

Ikke kast bort tid

Kvinne som surfer på internett klokken 02.00 på en bærbar datamaskin i sengen

Peter Dazeley/Getty Images

Du er en musiker, ikke en markedsfører på sosiale medier. Sosiale medieplattformer kan være forførende, men pass på at du ikke kaster bort timer på Facebook. Bruk den strategisk for å promotere arbeidet ditt og ikke overse andre områder av musikkarrieren din, for eksempel øving og innspilling.

D.I.Y.

En mann som spiller gitar ved siden av en bærbar datamaskin

Gary Burchell/Getty Images

Hvis det er mulig, administrer siden din på sosiale medier selv i stedet for å være avhengig av en administrator for sosiale medier. Og hvis du er en del av et band, sørg for å la alle bandmedlemmene hoppe inn med deg og engasjere deg med fansen – et gruppeinnlegg vil få siden til å føles mer organisk og naturlig, og gi fansen en mer personlig tilknytning til musikken din . Og hvis du er solist, ta med innlegg med produsenten eller promotøren din.

Legger ut videoer

Person som filmer konsert på smarttelefon

gilaxia/Getty Images

Videoer er den høyest rangerte posttypen på Facebook. Og selv om opplasting av vanlig kvalitetsvideoinnhold på Facebook er en sikker måte å bygge et publikum på, trenger ikke hver video du legger ut være et kunstverk. Facebook er et sted hvor fansen din kan få kontakt med den virkelige deg. Å legge ut videoer av bandøvelser og pre-gig-oppvarming tatt opp på en smarttelefon er en god måte å holde farten i gang mellom musikkvideoer av høyere kvalitet.

Legger ut bilder

to kvinner som legger ut bilder fra smarttelefon

vjagic/Getty Images

Bilder når ikke så mange mennesker som før, men er fortsatt gode for å skape engasjement. Det er også flere muligheter på daglig basis for å ta bilder enn det er til å ta videoer.

Hold bilder relevante, men ikke vær redd for å forgrene seg. Hvis du er på en videoshoot med bandet og du ser et blomsterfylt felt, har det kanskje ikke noe med musikk å gjøre, men i sammenheng med innspillingsdagen din er det relevant. Husk at fansen din vil se den menneskelige siden din, så vel som bilder av instrumentene, opptredenene og bandkameratene dine.

Statusoppdateringer

bruke en mobiltelefon for å legge ut statusoppdatering

Evighet på et øyeblikk/Getty-bilder

Tekstoppdateringer kan være en god måte å få kontakt med fansen din ved å stille dem spørsmål, selv om rekkevidden deres kan være minimal. Når det er sagt, er oppdateringer – om ting som kommende live-show – en rask og enkel måte å holde siden aktiv på når andre innholdsstrømmer ikke er tilgjengelige.

Vær forsiktig når du deler koblinger

Beskåret hånd av en kvinne som holder en smarttelefon foran en bærbar datamaskin, som hviler på et trebord

Issarapong Suya / Getty Images

Facebook vil ikke at folk skal forlate nettstedet deres, så eksterne lenker har alltid blitt straffet i deres algoritme; inntil nylig. Facebook prøver å re-brande seg som nabolagsavis og viser mildhet.

Nøkkelen til å dele en ekstern lenke er imidlertid kvalitet. Når du bestemmer deg for hvilke lenker du vil dele, vær sikker på at innholdet du deler er av høy verdi, ellers vil Facebook straffe deg.

Administrere sideinnstillinger

Glad kvinne som bruker mobiltelefon på sofaen

Portra / Getty Images

Det er en ganske enkel prosess for å administrere sideinnstillinger, som du vil se nedenfor.

  • Klikk på Innstillinger øverst på siden din.
  • Fra Generelt klikker du på Meldinger.
  • Klikk for å merke av eller fjerne merket ved siden av Tillat personer å kontakte siden min privat ved å vise meldingsknappen.
  • Klikk på Lagre endringer.

Annonsering på Facebook

Facebook på mobil

downloadsourcefr / Getty Images

Facebook lar deg plassere de fleste annonser i nyhetsfeeden til stasjonære brukere og mobilbrukere, eller i høyre sidefelt. Hvis du trenger litt hjelp til å gjøre dette, har YouTube mange instruksjonsklipp for de som liker videoopplæringer.

Når det gjelder kostnad, hvis du måler kostnad per klikk (CPC), koster Facebook-annonsering i gjennomsnitt rundt $0,27 per klikk.