Jobbsøking

Den beste måten å si opp jobben på

Tips for å si opp jobben din på en elegant måte

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Hvordan slutte i jobben

Katie Karpe / The Balance

Hva er den beste måten å slutte i jobben på? Å slutte er ikke alltid lett, selv om du hater jobben din eller sjefen din og gleder meg til å begynne i en ny stilling. Selv om du er i ferd med å bli det sparken , kan det være vanskelig å si opp taktfullt.

Hvis du vurderer å slutte i jobben, er det noen viktige punkter du bør tenke gjennom før du leverer oppsigelsen. Når du er sikker på at du er klar til å slutte, finnes det måter du kan si opp på en elegant måte og slutte på gode vilkår.

Sørg for at du virkelig ønsker å slutte

Det er noen få varselskilt at det er på tide å gå, inkludert redusert produktivitet, fysiske plager og at samtalen hjemme domineres av arbeidsrelaterte problemer.

Selv om du har all grunn i verden til å si opp, er det kanskje ikke en god idé å gjøre det si opp jobben din med en gang. Sørg for at du drar av de riktige grunnene, i stedet for å slutte fordi du har en dårlig uke og det ser ut til at det ikke vil bli bedre med det første.

Når du er sikker på at du vil slutte, håndter oppsigelsen din like nøye som du ville håndtert enhver annen virksomhet.

Det er alltid lurt å ikke fremmedgjøre din nåværende arbeidsgiver. Du vet aldri når du trenger dem en referanse .

1:39

Se nå: 7 tips for å slutte i jobben

Vurder alle alternativene dine

Har du en annen jobbtilbud ? I så fall, veie fordeler og ulemper ved den nye stillingen kontra din nåværende posisjon. Vurder arbeidsmiljø, fleksibilitet, lønn og goder i tillegg til jobbansvaret. Hva med muligheter til å avansere? Hvis den nye jobben kommer ut foran på alle punkter og du føler deg sikker på at dette er den rette endringen å gjøre, ikke nøl.

Hvis du fortsatt er på gjerdet om neste stilling du vurderer å ta, spør om du kan bruke en dag på kontoret til å 'skygge' personalet. Det kan forsterke din beslutning om å ta stillingen eller hjelpe deg med å bestemme at du ikke vil ha den nye jobben likevel.

Hvis du ikke har en annen posisjon på rad, vurder det grunnleggende før du slutter. Det vil ta omtrent tre til seks måneder, noen ganger lenger, å finne en ny jobb. Med mindre du slutte for en god sak , er du kanskje ikke kvalifisert for arbeidsledighetstrygd .

Har du nok sparepenger eller andre inntekter til å klare deg økonomisk? Selv om arbeidssituasjonen din ikke er den beste, kan det være lurt å vurdere å henge på jobben du har og starte jobbsøkingen før du sier opp. Det gamle ordtaket om at 'det er lettere å finne en jobb når du har en jobb' stemmer.

Gi tilstrekkelig varsel (når mulig)

Hvis du har en arbeidskontrakt som sier hvor mye varsel du bør gi, følg det. Ellers er det passende å tilby to ukers varsel .I noen tilfeller kan du føle at du er det ute av stand til å bli i et par uker til. Når det skjer, er det viktig å oppføre seg profesjonelt på alle andre måter, for eksempel å sende et formelt oppsigelsesbrev, tilby å hjelpe etter beste evne og holde ting positivt til du går.

Hvis arbeidsgiveren din ber deg om å bli lenger enn to uker (eller tidsperioden i kontrakten din), har du ingen forpliktelse til å bli. Din nye arbeidsgiver vil forvente at du starter som planlagt, og i tide. Det du kan gjøre er å tilby å hjelpe din tidligere arbeidsgiver, om nødvendig, etter arbeidstid, via e-post eller på telefon.

Tips for å avslutte elegant

Når det er mulig, er det alltid en god idé å snakke med sjefen din for å forklare at du går videre, og gi skriftlig melding om at du slutter.

Skriv et oppsigelsesbrev

Den formelle måten å slutte på er å skrive et oppsigelsesbrev og å fortelle din veileder personlig at du drar. Men, avhengig av omstendighetene, kan det hende du må slutte over telefonen eller til avslutte via e-post . Uansett hvordan du sier opp, skrive et oppsigelsesbrev eller send en oppsigelsesmail .

Et velskrevet oppsigelsesbrev kan hjelpe deg med å opprettholde et positivt forhold til din gamle arbeidsgiver samtidig som det baner vei for deg å gå videre.

Igjen, du vet aldri når du kanskje trenger din tidligere arbeidsgiver for å gi deg en referanse, så det er fornuftig å ta deg tid til å skrive en polert og profesjonelt oppsigelsesbrev .

Snakk med sjefen din

ikke si mye mer enn du forlater . Legg vekt på det positive og snakk om hvordan bedriften har kommet deg til gode, men nevner også at det er på tide å gå videre. Unngå å være negativ . Det er ingen vits – du drar og du vil dra på gode vilkår.

Uansett hvorfor du sa opp jobben din , sørg for å si de riktige tingene i oppsigelsesbrevet ditt: gi en kort forklaring på hvorfor du drar, takk for muligheten, og la dem få vite når din siste dag vil være.

Be om en referanse

Før du drar, be om en anbefalingsbrev fra lederen din. Ettersom tiden går og folk går videre, er det lett å miste oversikten over tidligere arbeidsgivere. Med et brev i hånden eller en LinkedIn-anbefaling på nettet, vil du ha dokumentasjon på legitimasjonen din å dele med potensielle arbeidsgivere.

Fullfør detaljene for avreise

Finn ut om ansattes fordeler og lønn du har krav på å få ved slutt. Spør om innkreving av ubrukte ferie- og sykepenger, og oppbevaring, innbetaling eller overføring av 401(k) eller en annen pensjonsordning. Merk: Du kan bli bedt om å delta i et utgangsintervju før avreise. Gjennomgå eksempel exit intervjuspørsmål for å få en idé om hva du vil bli spurt om under et slikt intervju.

Returner selskapets eiendom

Returner alle bedriftseiendommer du har, inkludert nøkler, dokumenter, datamaskiner, telefoner og alt annet som ikke tilhører deg. Selskapet ønsker ikke å jage deg for å få det tilbake, og du ønsker ikke å bli holdt ansvarlig hvis det ikke returneres i tide.

Bunnlinjen

Vær sikker på at du virkelig ønsker å slutte: Ikke gå etter en dårlig dag eller uke, og sørg for at du stiller opp med en annen jobb eller sikre deg sparepenger.

Gi passende varsel: Hvis du ikke har en arbeidsavtale som sier noe annet, er to ukers oppsigelse standard.

Vær profesjonell: Skriv et oppsigelsesbrev og gå på best mulig vilkår.

Ikke oppgi for mye informasjon: Du trenger ikke oppgi mye detaljer om hvorfor du trekker deg.

Bind opp løse ender: Be om en referanse, finn ut om fordeler og opptjent tid, og returner eventuell bedriftseiendom.

Artikkelkilder

  1. Job-Hunt.org. ' Hvorfor er det lettere å få jobb når du er ansatt? ' Åpnet 5. januar 2022.

  2. SHRM. , Kan arbeidsgivere kreve at arbeidstakere gir beskjed før de slutter ?' Åpnet 5. januar 2022.