Menneskelige Ressurser

Beste måter å vise en sterk arbeidsmoral på

Kom deg foran ved å jobbe hardt

Selvsikker forretningskvinne som presenterer for en gruppe.

••• andresr / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Å ha en sterk arbeidsmoral innebærer å opprettholde verdiene og målene til selskapet ved å utføre jobben din etter beste evne. Det betyr å fokusere på å fullføre tildelte oppgaver i tide.

En medarbeider med sterk arbeidsmoral er profesjonell i holdning og fremtoning. De overholder arbeidsavtalen ved å jobbe de nødvendige timene, noe som kan innebære overtid for å overholde tidsfrister. De forstår også betydningen av hvordan deres rolle passer i selskapet. Mens de først og fremst er fokusert på å utføre rollen sin, er hovedfokuset å hjelpe bedriften deres til å lykkes.

Imidlertid viser ikke alle ansatte en sterk arbeidsmoral naturlig. Noen kan ha problemer med å fokusere i lengre perioder og har problemer med å prioritere arbeidet sitt. De kan bli satt på sidelinjen og skape unødvendig papirarbeid som regnearkplaner, notater og lister som ender opp på et skrivebord fulle av papirbunker. Denne mangelen på fokus på hovedoppgaver kan komplisere en ellers effektiv prosess for å overholde tidsfrister.

Hvordan vise en sterk arbeidsmoral

En ansatt som viser en sterk arbeidsmoral gjør følgende:

  • Dukker opp i tide, hver dag . En ansvarlig ansatt bestemmer reisetiden deres, inkludert eventuelle forsinkelser, for å sikre at de kommer på jobb kl. 9.00 eller før. Kom 5-10 minutter for tidlig for å få kaffe, slå på datamaskinen og slå deg ned på arbeidsdagen.
  • Gjør det som må gjøres . En person med sterk arbeidsmoral vil takle de mindre hyggelige oppgavene så vel som de interessante. Denne ansatte vil ta på seg alle etterspurte oppgaver uavhengig av om det står i deres stillingsbeskrivelse .
  • Fungerer gjennom dårlige situasjoner . En person med sterk arbeidsmoral melder seg ikke syk på grunn av en mild forkjølelse eller dårlig vær . Men hvis en ansatt er virkelig syk eller det er en snøstorm, bør de holde seg hjemme. Noen arbeidsgivere kan til og med foreslå at den ansatte jobber hjemmefra den dagen.
  • Får jobben gjort. TIL god arbeidsmoral betyr at du leverer det forventede ferdige produktet på den planlagte datoen.

Noen hardtarbeidende ansatte oppnår ikke en positiv arbeidsmoral naturlig. De blir lett distrahert og synes det er vanskelig å fokusere på arbeidet sitt, selv om de fullfører det.

Hvordan ledere ser på de med en sterk arbeidsmoral

De fleste ledere verdsetter ansatte med en sterk arbeidsmoral. De belønne dem med høyninger, ros og kampanjer. De gir hardtarbeidende ansatte de beste prosjektene fordi de har fortjent dem.

Noen ledere kan imidlertid se på hardtarbeidende ansatte som en ressurs for å få utført ekstraarbeid. Ledere må delegere arbeid realistisk og rettferdig slik at ansatte ikke blir overbelastet og overarbeidet. En overbelastet, stresset ansatt kan begynne å lete etter jobb andre steder.

Hvordan få en sterk arbeidsmoral

En nøkkel til å utvikle en sterk arbeidsmoral er å disiplinere deg selv for å holde fokus. Start med sette mål og fjerner eventuelle distraksjoner som kan hindre deg i å nå dem. Nyttige forslag inkluderer følgende:

  • Slå av mobiltelefonen og oppbevar den i skrivebordsskuffen.
  • Slå av all musikk og oppbevar hodetelefonene dine.
  • Demp alle distraherende høylytte samtaler ved å bruke støyreduserende hodetelefoner eller flytte til et roligere område eller kontor.
  • Lag en liste over prioriterte oppgaver som må utføres og fokuser kun på den listen til den er fullført.
  • Tillat deg selv en 10-minutters pause etter at alle oppgavene er fullført for å lade opp.
  • Be om tilleggsarbeid fra din veileder for å holde fokus på jobben din

De med en sterk arbeidsmoral kommer ikke bare bedriftene til gode gjennom sitt arbeid, men også eksempler for andre å følge.

Øv deg på å fokusere på å fullføre en liste over oppgaver daglig. Sørg for å minimere eventuelle distraksjoner som kan hindre deg i å nå målene dine. Med praksis vil du utvikle disiplinen som trengs for å ha en sterk arbeidsmoral.