Jobbsøking

Beste nettsteder for frilansjobber

Finn de riktige kontraktsjobbene og -prosjektene

Våre redaktører undersøker uavhengig og anbefaler de beste produktene og tjenestene. Du kan lære mer om vår uavhengige gjennomgangsprosess og partnere i annonsørbekjentgjørelsen vår. Vi kan motta provisjoner på kjøp gjort fra våre valgte lenker.Med anslagsvis 36 % av amerikanske arbeidere involvert i gig-økonomien, har frilansarbeid blitt betydelig mer mainstream det siste tiåret.For å finne anerkjente spillejobber og kunder, henvender mange frilansere seg til freelance jobbnettsteder for å søke etter muligheter.

Vi så på to dusin forskjellige frilansjobbsider for å finne ut hvilke som er best for å finne passende muligheter, og valgte de beste basert på kvalitet, bransjer ivaretatt, antall oppførte muligheter, kostnader og mer.

De 10 beste nettstedene for frilansjobber i 2022

Beste nettsteder for frilansjobberSe altBeste nettsteder for frilansjobber

Best sammenlagt : Frilanser


Frilanser

Frilanser

Registrer deg nå

Freelancer ble grunnlagt i 2009, og er for tiden den største online markedsplassen for frilansarbeid, og forbinder over 55 millioner arbeidsgivere og frilansere fra over 247 land. Vi valgte Freelancer som den beste totalt sett fordi den har det største antallet tilgjengelige muligheter, er åpent for alle og har ingen forhåndskostnader når du oppretter en konto.

Det er helt gratis å opprette en Freelancer-konto og fullføre profilen din. Når profilen din er fylt ut, står du fritt til å søke og pitche deg selv for alle muligheter. På Freelancer kan du søke og søke på lokale og eksterne jobber innen dusinvis av felt, for eksempel regnskap, arkitektur, design, menneskelige ressurser, innholdsskriving, markedsføring i sosiale medier, salg, programvareutvikling og mer.

Selv om Freelancer er gratis i utgangspunktet, tar nettstedet en prosentandel av inntektene dine når en klient godtar forslaget ditt. Gebyrstrukturen er som følger:

 • Fastprisprosjekter: 10 % gebyr eller $5, avhengig av hva som er høyere
 • Timebaserte prosjekter: Fast 10% honorar
 • Tjenester: 20 % gebyr
 • Konto inaktiv i seks måneder eller mer: $10 per måned
 • Arbeidsgiverhenvisning: Ingen gebyr for arbeid du bestiller hos den klienten

Gjennom hvert prosjekt kan frilansere kommunisere med kunder gjennom plattformen og spore timer, sende fakturaer og motta betalinger.

Runner-Up,Best sammenlagt : Upwork


Upwork

Upwork

Registrer deg nå

Upwork ble opprinnelig grunnlagt i 1998 som Elance. Selv om Upwork har en tendens til å ha spillejobber av høyere kvalitet enn Freelancer, valgte vi det som andreplass fordi det viser færre muligheter og er vanskeligere å komme i gang med.

Å opprette en profil på Upwork er helt gratis. Du kan fylle ut profilen din med priser, arbeidsprøver, CV, casestudier og personlige uttalelser for å komme i gang. I motsetning til Freelancer, må Upwork godkjenne profilen din for å bli med på plattformen før du kan begynne å søke på prosjekter.

Upwork henvender seg til dusinvis av bransjer, inkludert, men ikke begrenset til, rådgivning, kundeservice, engineering, markedsføring, IT, oversettelse og nettutvikling. Hvis Upwork fastslår at ferdighetene dine ikke oppfyller deres standarder eller markedet er for mettet, kan søknaden din bli avvist. Hvis godkjent kan du søke i Upwork etter relevante prosjekter og begynne å by.

Etter at du har bestilt en klient gjennom Upwork, vil du bruke plattformen til å kommunisere med dem, sende fakturaer, spore fakturerbare timer og få betalt. I likhet med Freelancer har Upwork ingen forhåndskostnader, men tar en prosentandel av inntektene dine når du har booket en klient. Upworks gebyrstruktur er som følger (selv om andre gebyrer kan gjelde i noen situasjoner).

 • 20 % for de første $500 som faktureres en klient
 • 10 % for livstidsfakturering med en klient mellom USD 500,01 og USD 10 000
 • 5 % for livstidsfakturering med en klient som overstiger $10 000

Best for lokale jobber : Craigslist


Craigslist

Craigslist

Registrer deg nå

Craigslist ble grunnlagt i 1995 som et nyhetsbrev på e-post og migrerte til nettet i 1996.I dag betjener Craigslist 700 byer i over 70 land og er fortsatt en av de mest besøkte sidene i USA. Vi valgte Craigslist som vårt beste valg for lokale jobber fordi den viser dusinvis av frilansjobber i ditt lokale område som du kanskje ikke finner på andre freelancer jobbsider.

Craigslist lister opp jobber og spillejobber på tvers av dusinvis av kategorier, inkludert, men ikke begrenset til, finans, markedsføring, generell arbeidskraft, hjemmearbeid, IT, utdanning, skriving og redigering og mer. For å søke på en stillingsannonse, bare svare på oppføringen med en høflig, profesjonell e-post , eller følg instruksjonene for å søke via et eksternt nettsted, hvis det er aktuelt.

Du kan sikkert finne fantastiske kunder og muligheter på Craigslist, men vær forsiktig med uredelige oppføringer mens du søker. Du kan faktisk søke etter arbeid utenfor ditt nærområde ved å besøke andre byers Craigslist-sider. Du kan kanskje finne arbeid utenfor ditt lokale område hvis arbeidsgiveren er villig til å jobbe med eksterne kandidater.

Best for eksterne jobber : FlexJobs


FlexJobs

FlexJobs

Registrer deg nå

FlexJobs ble opprettet i 2007 for å svare på mangelen på et sentralisert sted for å finne legitime muligheter for å jobbe hjemmefra. Siden den gang har det vokst til å bli det største nettstedet for håndkontrollerte eksterne jobber.

Vi valgte FlexJobs som det beste nettstedet for eksterne frilansjobber på grunn av dets forpliktelse til å undersøke og vurdere hver oppføring for å sikre at medlemmene har tilgang til de best mulige mulighetene.

FlexJobs bruker inntektene fra medlemskontingentene sine til å finansiere sin omfattende kontrollprosess. Som et resultat har medlemmene tilgang til en svindelfri, oppdatert database med frilansmuligheter på tvers av over 50 bransjer. Medlemmer får også eksklusive rabatter og tilbud på produkter og tjenester som Intuit QuickBooks, Dell bærbare datamaskiner og karriereveiledning.

FlexJobs tar $19,95 for et en-måneders medlemskap, $39,95 for et tre-måneders medlemskap, og $59,95 for et år langt medlemskap for å søke på jobber og låse opp medlemsbesparelser. Jobbsøkere kan også søke om en uke langt medlemskap til en pris på $8,95.

Best for nybegynnere : Fiverr


Fiverr

Fiverr

Registrer deg nå

Fiverr ble grunnlagt i 2010 og har fått navnet sitt fordi mange av selgerne tilbyr tjenester for så lite som $5. Nå selges fire spillejobber hvert sekund, og plattformen har til dags dato håndtert over 50 millioner transaksjoner. Vi valgte Fiverr som den beste plattformen for nybegynnere fordi ryktet for å tilby lavpris-jobber gjør det egnet for frilansere som ønsker å bygge sine porteføljer.

Fiverr retter seg kraftig mot kreative og designfelter, men noen selgere tilbyr prosjektledelse, juridisk, karriererådgivning, relasjonscoaching, IT-tjenester og mer. For å komme i gang som Fiverr-selger, lag en gratis profil som fremhever ekspertiseområdene dine, og legg deretter til tjenestene eller spillejobbene du tilbyr til potensielle kunder. Som selger kan du legge til opptil syv unike pakker til Gig-delen av profilen din. Du kan også sende tilpassede tilbud til potensielle kunder.

Fiver tar en provisjon på 20 % av hvert salg (inkludert tips) og holder tilbake betalingen din i 14 dager etter at du har fullført en jobb fordi de tilbyr en 14-dagers tilbakebetalingsgaranti til kundene. Når 14 dager har gått, kan selgere sette inn inntektene sine på en bankkonto eller PayPal-konto.

Best for ikke-digitale jobber : OppgaveKanin


OppgaveKanin

OppgaveKanin

Registrer deg nå

Ikke alle frilansjobber krever en bærbar datamaskin. Siden 2008 har TaskRabbit koblet folk med frilansere som hjelper til med strøjobber som shopping, rørleggerarbeid, montering av møbler, flytting og mer. Vi valgte det som det beste nettstedet for ikke-digitale jobber siden det spesifikt henvender seg til de med ikke-digitale ferdigheter.

For å bestille jobber gjennom TaskRabbit, må du opprette en profil og liste opp alle oppgavekategoriene du føler deg komfortabel med å fullføre, sammen med prisen. Etter at du har fullført profilen din, må du bestå bakgrunns- og ID-sjekker. Når bakgrunnssjekken din er ryddet, må du også delta på en introduksjonsøkt, som koster $25.

Som Tasker kan du velge hvilke oppgaver du er interessert i å fullføre, og når du har fullført oppgaven, kan du sende en faktura til kunden din direkte gjennom plattformen. Som Upwork og Fiverr kan TaskRabbit-klientene dine gi deg vurderinger og anmeldelser basert på ytelsen din.

Hvis du planlegger å bruke TaskRabbit for å finne spillejobber regelmessig, kan positive anmeldelser bidra til å øke synligheten din på plattformen og få gjentatte kunder.

Best for reklamer : Fungerer Fungerer ikke


Fungerer Fungerer ikke

Fungerer Fungerer ikke

Registrer deg nå

Working Not Working (WNW) ble grunnlagt i 2011 for å koble kreative talenter til de mest innovative selskapene, inkludert Apple, Google, Airbnb, Facebook og Nike. Vi valgte WNW som det beste nettstedet for å finne kreative frilansjobber på grunn av dets høykvalitetsoppføringer og frilansvennlige funksjoner.

WNW fungerer også som en CV-side og jobbtavle. For å søke på jobber og vise porteføljen og arbeidshistorikken din, må du fylle ut en detaljert profil som fremhever dine tidligere arbeidserfaringer og linker til eventuelle eksterne porteføljer. Når du er ferdig, vil du kunne søke på jobber på fanen Alle jobber.

Når du favoritter en jobb ved å klikke på stjerneikonet, kan den oppførte arbeidsgiveren se at du er interessert i å jobbe for firmaet deres. I likhet med LinkedIn kan selskaper som aktivt rekrutterer gjennom WNW også sende deg en melding direkte hvis de føler at profilen din samsvarer med deres behov.

WNW er helt gratis for frilansere; de krever ikke medlemsavgifter eller tar provisjoner for arbeid funnet gjennom plattformen deres.

Best for skrivejobber : Frilans skrivejobber


Freelance Writing Gigs

Freelance Writing Gigs

Registrer deg nå

Det som startet som en blogg og porteføljeside for forfatteren Deb Ng ble til slutt Freelance Writing Jobs (FWJ), en aggregator som kuraterer de beste frilansskrivejobbene på nettet. Vi valgte FWJ som det beste stedet å finne frilansskrivejobber fordi, i likhet med FlexJobs, gjennomgår moderatorene deres gjennomtenkt gjennom hundrevis av muligheter og oppdaterer nettstedet daglig med kvalitetsoppføringer.

FWJ er mer et tradisjonelt jobbnettsted ved at du ikke trenger å lage forslag eller by på muligheter. Bare bla gjennom jobbtavlen eller søk basert på stillingstittel, plassering eller kategori. FWJ legger ut innholdsskriving, stipendskriving, copywriting, redigering og essayskriving på tvers av alle bransjer og er helt gratis å bruke.

Best for erfarne frilansere : Lærer


Lærer

Lærer

Registrer deg nå

Guru ble grunnlagt i 1998 for å koble bedrifter med kvalitetsfrilansere. I dag betjener Guru 800 000 arbeidsgivere, har betalt $250 millioner til frilansere over hele verden, og har en imponerende kundetilfredshetsrate på 99 %. Vi valgte Guru som det beste nettstedet for erfarne frilansere fordi det spesifikt henvender seg til erfarne fagfolk i stedet for jobbsøkere på nybegynnernivå.

Guru henvender seg til frilansere innen ni hovedområder: administrativt og sekretærarbeid, næringsliv og finans, ingeniørfag og arkitektur, design, salg og markedsføring, programmering, skriving og oversettelse, utdanning og opplæring og juridisk. Etter at du har fullført profilen din på Guru, kan du bla gjennom stillingsannonser for å finne kunder som sannsynligvis passer godt.

Når du finner en oppføring som samsvarer med interessen og ferdighetene dine, kan du sende inn et tilbud på den. Du kan også jobbe med prosjekter med andre frilansere gjennom Gurus virtuelle WorkRooms-funksjon. Som mange andre frilansjobbsider vi har vurdert, bruker frilansere Gurus plattform for å kommunisere med kunder, utarbeide kontrakter, sende fakturaer og få betalt.

Det er gratis å lage en profil på Guru, men plattformen selger medlemspakker for å øke rangeringen din i søk, sende meldinger til kunder før du byr på et prosjekt, og øke antallet jobber du kan by på. Gurus betalte planer er som følger:

Grunnplan :

 • Gratis
 • 10 bud per måned
 • 9 % gebyr tas fra hver faktura

Grunnleggende+ plan :

 • $11,95 per måned
 • 50 bud per måned
 • 9 % gebyr tas fra hver faktura

Profesjonell plan :

 • $21,95 per måned
 • 50 bud per måned
 • 7 % gebyr tas fra hver faktura

Forretningsplan :

 • $33,95 per måned
 • 50 bud per måned
 • 6 % gebyr tas fra hver faktura

Executive Plan :

 • $49,95 per måned
 • 50 bud per måned
 • 5 % gebyr tas fra hver faktura

Best for nettverk : LinkedIn ProFinder


LinkedIn ProFinder

LinkedIn ProFinder

Registrer deg nå

LinkedIn godtar for øyeblikket ikke nye proffer. Tjenesten er avviklet.

LinkedIn ble grunnlagt i 2003 og er nå verdens største profesjonelle nettverksplattform, med over 800 millioner registrerte brukere. Selskapet lanserte sitt frilanssenter, LinkedIn ProFinder, i 2016 for å hjelpe til med å koble frilansmedlemmene til potensielle kunder og muligheter av høy kvalitet.

Vi valgte det som det beste nettstedet for nettverksbygging fordi frilansere kan koble direkte til rekrutterere og andre bedriftseiere for å finne muligheter og bygge sine profesjonelle nettverk.

LinkedIn ProFinder henvender seg til frilansere innen flere områder, inkludert rådgivning, coaching, redigering, grafisk design, markedsføring, eiendom, fotografering, programvareutvikling og mer. Før du ser etter kunder gjennom LinkedIn ProFinder, må du sørge for at din LinkedIn-profil er fullført siden ProFinder vil lede eventuelle potensielle kunder til din LinkedIn-profil.

I likhet med Upwork må LinkedIn godkjenne søknaden din for å bli med som ProFinder-frilanser. Når du er akseptert, vil du motta e-postvarsler om potensielle kunder som leter etter noen med dine ferdigheter og ekspertise. Du kan svare med et forslag og fullføre alle detaljer gjennom plattformen.

Dine første 10 forslag er gratis. Etter at du har sendt 10 forslag, må du kjøpe et Premium Business-abonnement for $59,99 per måned. Med et Premium Business-abonnement kan du sende et ubegrenset antall forslag.

Vanlige spørsmål

Hva er freelance jobboppføringsnettsteder?

Frilans-jobboppføringsnettsteder hjelper arbeidsgivere med frilansere for å fullføre kort- eller langsiktige prosjekter. Frilansjobbsider viser muligheter på tvers av nesten alle typer yrker og ferdighetsnivåer, inkludert men ikke begrenset til: regnskap, ingeniørfag, grafisk design, juss, IT, markedsføring, salg, webutvikling og skriving.

Alle frilansere som aktivt søker kunder kan bruke freelance stillingsannonseringsnettsteder for å søke etter muligheter, kilde potensielle kunder og nettverk.

Hvordan fungerer freelance stillingsannonseringsnettsteder?

Med mindre de er strukturert som en tradisjonell jobbtavle, krever de fleste freelance jobbnettsteder at du oppretter en profil for å søke om muligheter. Arbeidsgivere kan gjennomgå forslagene som er sendt inn fra potensielle kandidater og bestille den de føler er best egnet for rollen. De kan speide CV-er og porteføljer på forhånd og nå ut til potensielle kandidater direkte.

Noen nettsteder, som FlexJobs, krever også at du betaler et gebyr på forhånd for å begynne å søke etter muligheter. Andre begrenser antallet oppføringer du har lov til å søke gratis på, og de fleste tar en prosentandel av inntektene dine når du bestiller en klient gjennom deres plattform. Det er ingen garanti for at du vil sikre deg en jobb når du bruker en freelance stillingsannonseside.

Hvor mye koster jobboppføringsnettsteder?

Noen nettsider er helt gratis å bruke, men andre tar abonnementsavgifter eller tar en prosentandel av inntekten din når du bestiller jobb. Avgiftene kan variere fra 5 % til 20 %, og abonnementskostnadene varierer fra $11,95 per måned til $59,99 per måned.

Er det verdt det å bruke en freelance jobbside?

Frilansmuligheter kan bli funnet gjennom sosiale medieplattformer og tradisjonelle og nisjejobbsider , men å bruke nettsteder som direkte henvender seg til frilansere er en fin måte å matche med kunder som du kanskje ikke har funnet ellers. De fleste er gratis å prøve, slik at du kan se hva slags muligheter som er oppført før du søker eller sender inn et bud/forslag.

Hvordan vi valgte de beste nettstedene for frilansjobber

Vi så på nesten to dusin forskjellige frilanssider før vi valgte de beste alternativene. Vi valgte disse nettstedene basert på kvaliteten på oppføringene deres, bransjer ivaretatt, antall oppførte muligheter, kostnader og gebyrer og mer. Vi følte at dette var de viktigste egenskapene å undersøke når vi skulle velge de beste nettstedene for frilansjobber.

Artikkelkilder

 1. Gallup. ' Hva arbeidsplassledere kan lære av den virkelige konsertøkonomien .' Åpnet 11. desember 2021.

 2. Cio-historie. ' Craigslists historie: Hvordan utviklet det seg? ' Åpnet 10. desember 2021.