Karriere Planlegging

Beste yogalæreropplæringsprogrammer

Hvordan komme i gang som yogalærer

Våre redaktører undersøker uavhengig og anbefaler de beste produktene og tjenestene. Du kan lære mer om vår uavhengige gjennomgangsprosess og partnere i annonsørbekjentgjørelsen vår. Vi kan motta provisjoner på kjøp gjort fra våre valgte lenker.

Med stress og utbrenthet på alle tiders høyder, fordyper flere og flere mennesker den fysiske og spirituelle yogapraksisen, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor: Yoga antas å redusere stress, lindre angst, bekjempe depresjon, øke fysisk form, og forbedre den generelle livskvaliteten.

Et økende antall yogastudenter betyr at det er en økende etterspørsel etter kvalifiserte yogalærere, så det er ingen bedre tid å vurdere en karriere som yogainstruktør. Som instruktør kan du velge å jobbe i studio eller diversifisere inntekten din ved å lage innhold, holde livekurs eller selge kurs på nettet.

Hvis du er klar til det start din karriere som registrert yogalærer (RYT), les videre for vår ekspertundersøkte liste over den beste yogalærerutdanningen for nybegynnere, avanserte utøvere og mer.

Beste yogalærerutdanningsprogrammer for 2022

Beste yogalæreropplæringsprogrammerSe altBeste yogalæreropplæringsprogrammer

Best sammenlagt : YogaWorks 200-timers læreropplæring


YogaWorks 200-timers læreropplæring

YogaWorks 200-timers læreropplæring

Registrer deg nå

Hvorfor vi valgte det: YogaWorks tilbyr personlige og nettbaserte formater, 30 års akkreditering, steder rundt om i verden og mer enn 15 000 alumner.

Hva vi liker
 • Studenter kan velge mellom nettformatet eller personlige kurs over hele verden

 • 5-stjerners status med Yoga Alliance

 • Omfattende læreplan

Hva vi ikke liker
 • Tilbyr ikke overnattingshjelp for reisende studenter som fullfører helge- eller ukeprogrammer

 • Krever kjøp av ekstra lesemateriell

YogaWorks 200-timers trening kan være til nytte for ekte nybegynnere så vel som avanserte studenter som har bestemt seg for å endelig dyppe tærne i undervisningen. Kurset dekker asana, pranayama, anatomi, kroppslig mekanikk, sekvensering, justeringer, rekvisitter og modifikasjoner, historie, filosofi og beste forretningspraksis.

En bemerkelsesverdig funksjon ved YogaWorks RYT-programmet er at det tilbyr flere kursformater, noe som gjør det enkelt å velge en som fungerer for deg. YogaWorks arrangerer ukentlig trening der studentene deltar på trening mandag til fredag ​​i seks uker; trening kun i helgene der elevene deltar på leksjoner på lørdag og søndag i tre til seks måneder; og all-inclusive, global trening som varer fire til fem uker.

Prisene varierer avhengig av hvilket kursformat du velger, og personlig deltakelse medfører ekstra reisekostnader. De gjeldende kalender inkluderer trening med kostnader fra $2500 til $5000.

Beste nettbaserte kurs : YogaRenew 200-timers lærerutdanning


YogaRenew 200-timers lærerutdanning

YogaRenew 200-timers lærerutdanning

Registrer deg nå

Hvorfor vi valgte det: Den overraskende lave undervisningen dekker studiemateriell, on-demand-alternativer og livstidstilgang til alt materiale og er tilgjengelig for flere nivåer av utøvere.

Hva vi liker
 • Svært rimelig undervisning og on-demand læring

 • 12 omfattende kursseksjoner som dekker mer enn det grunnleggende

 • Alt kursmateriell inkludert i undervisningskostnaden (med livstidstilgang)

Hva vi ikke liker
 • Ingen personlige klasser kan føle at det er mangel på forbindelse

 • Nettformater er ikke de beste for elever som ikke er selvstyrte

YogaRenew tilbyr en rimelig nettbasert yogalærerutdanning, perfekt for nybegynnere og middels yogier. Avanserte utøvere kan finne denne opplæringen for enkel eller repeterende med hensyn til deres nåværende kunnskaper og ferdigheter, selv om den kan tjene som en god oppfriskning.

I alle fall etablerer YogaRenew nettopplæring et sterkt grunnlag for yogainstruktører med sin robuste læreplan som inkluderer asana, pranayama, anatomi, historie, filosofi, meditasjon, business og markedsføring, mudras, undervisningsteknikker, sekvensering og struktur, chakraer, stiler av yoga, og en unik modul kalt Beyond The Mat, som dekker etikk, selvtillit og andre viktige faktorer som går inn i yogaundervisning.

Med en undervisningskostnad på $1 637 (selv om den ofte er rabattert), er denne yogalærerutdanningen svært rimelig sammenlignet med de fleste andre. Nettbasert format gjør det til et flott alternativ for selvstyrte, engasjerte elever som har travle timeplaner.

Beste intensivkurs : Himalaya-instituttet


Himalaya-instituttet

Himalaya-instituttet

Registrer deg nå

Hvorfor vi valgte det: Du vil nyte tre strake uker med oppslukende trening ved Himalayan Institute i landlige Pennsylvania, komplett med instruksjoner i anatomi og fysiologi, pust, asanas, meditasjon, filosofi, kosthold og livsstil, undervisningsmetoder og mer.

Hva vi liker
 • Personlig, oppslukende opplevelse letter forbindelsen til naturen, seg selv og andre

 • Tiår med undervisningserfaring; avanserte lærere

 • Tilbyr 200- og 300-timers programmer, pluss et meditasjonslæreropplæringsprogram

Hva vi ikke liker
 • Legger vekt på fysisk og strukturell undervisning fremfor åndelige aspekter, noe som ikke passer for alle yogier

Himalayan Institute tilbyr 200- og 300-timers yogalærerutdanning. Spesielt den 200-timers treningen er et godt valg for folk som ønsker å starte en karriere som yogainstruktør.

Med en tiår lang undervisningshistorie og en robust læreplan, gir Himalayan Institute en eksepsjonell utdanning for ambisiøse yogalærere. I motsetning til noen av de andre kursene på denne listen, som tilbyr on-demand læring eller utvidede formater for å imøtekomme travle timeplaner, krever Himalayan Institute-opplæringen tre uker med læring på campus.

Tidsforpliktelsen er heftig, men hvis du leter etter en oppslukende, personlig opplevelse på campus i USA, er det ikke noe bedre alternativ. Undervisning for denne yogalærerutdanningen koster $2 399 og overnatting er ikke inkludert.

Best for lavt engasjement : East+West Yoga Foundations Training


East West Yoga Foundations Training

East West Yoga Foundations Training

Registrer deg nå

Hvorfor vi valgte det: Med bare 10 timer per uke som kreves, er det flott for yogier som ønsker å utdype kunnskapen sin, men som ikke er klare til å forplikte seg til hele 200 timers trening.

Hva vi liker
 • Minimal tidsforpliktelse

 • 100 % live, online klasser (for øyeblikket tilrettelagt gjennom Zoom)

 • Rimelig undervisning

Hva vi ikke liker
 • Sertifiserer deg ikke som registrert yogalærer (men timene kan gå til en 200-timers sertifisering fra East+West Yoga

Selv om det ikke er en full 200-timers yogalærerutdanning, har East+West Yoga Foundations Training mye å tilby. Du vil studere Patanjalis Yoga Sutras og fokusere på hatha yoga, samt buddhistisk og vedisk meditasjon. Studenter uteksamineres med en grunnleggende sertifisering, som kan brukes mot en fremtidig 200-timers sertifisering fra East+West Yoga.

Læreplanen dekker gammel yogavisdom, historie og filosofi, moderne praksiser og metoder, og hvordan man bruker yoga som et verktøy for å bekjempe depresjon, angst, ensomhet og mer.

Dette programmet krever bare 10 timer av tiden din hver uke, og timene leveres helt online. Undervisning for Foundations Training koster $1150, og du kan velge å legge til ytterligere to opplæringsmoduler senere på året for ytterligere $1350 (totalt $2550), som fullfører din 200-timers RYT-trening.

Best for nybegynnere : Kripalu senter for yoga og helse 200-timers lærerutdanning


Kripalu senter for yoga og helse 200-timers lærerutdanning

Kripalu senter for yoga og helse 200-timers lærerutdanning

Registrer deg nå

Hvorfor vi valgte det: Kripalu School of Yoga gir nybegynnere et omfattende, men raffinert sett med ferdigheter som trengs for å effektivt lære yoga til andre.

Hva vi liker
 • Kripalu har en lang historie med vellykket lærerutdanning

 • En av de mest kjente og respekterte yogaskolene

 • Lar deg gå videre til 300- og 500-timers treninger fra Kripalu om ønskelig

Hva vi ikke liker
 • Tillater ikke overføring av timer fra andre treningssentre for yogalærere

 • Lærer kun Kripalu yogametoder, som kanskje ikke passer for alle

Kripalu Center for Yoga & Health har en lang historie og er høyt respektert i yogamiljøet som både et senter for profesjonell trening og et senter for retreater. Den 200-timers lærerutdanningen ved Kripalu er den perfekte måten for nybegynnere å starte sin yogakarriere på.

Med en Kripalu-utdanning vil du oppnå en respektert sertifisering og føle deg trygg på dine evner som yogainstruktør, selv når du underviser dine aller første klasser. Kripalu-pensumet inkluderer fem primære læringsmoduler: asana, pranayama, filosofi, anatomi og fysiologi, og avspenning og meditasjon.

Kripalu er vertskap for personlig opplæring på campus i Massachusetts og tilbyr også en online læreplan. Undervisningen for nettversjonen av Kripalu yogalæreropplæring varierer fra $1.074-$2.700, og kostnadene for det personlige retreatet varierer fra $230-$460 per natt, med dagspass tilgjengelig for $150 per dag.

Best for erfarne utøvere : American Viniyoga Institute 500-timers læreropplæring


American Viniyoga Institute 500-timers læreropplæring

American Viniyoga Institute 500-timers læreropplæring

Registrer deg nå

Hvorfor vi valgte det: For avanserte yogier som lengter etter dypere, bredere kunnskap, bruker American Viniyoga Institute en omfattende tilnærming som dekker flere fasetter av yoga ofte undervist i separate kurs. Det er også et springbrett til en klinisk yogaterapi-sertifisering.

Hva vi liker
 • Omfattende dekning er utfordrende selv for avanserte yogier

 • Lar studentene gå videre til klinisk yogaterapi for flere karrieremuligheter

 • Høyt kvalifisert fakultet

Hva vi ikke liker
 • Undervisningskostnader for noen planer inkluderer ikke overnatting

 • Betydelig vekt på fysiske og strukturelle komponenter i yoga, som kanskje ikke passer med de som leter etter mer åndelig instruksjon

American Viniyoga Institute bruker en tilnærming som kombinerer elementene i yoga – asana, pranayama, bandha, lyd, sang, meditasjon, historie og litteratur – i én avansert trening. Dette programmet er ganske intensivt, og krever en betydelig økonomisk og tidsmessig investering, så det er best for nåværende eller snart kommende instruktører som seriøst ønsker å fremme karrieren.

Instituttet driver programmet ved Ancient Yoga Center i Austin, Texas, og hver økt varer i 12 netter. Undervisning koster $3 250 per økt (du må fullføre økter en og to for 200-timers trening, en til tre for 300-timers trening, og alle fire for 500-timers trening). Så hvis du velger den komplette 500-timers opplæringen, forvent å forbli på campus i 48 netter og bruke $13 000 pluss noe for overnatting, reise og mat.

American Viniyoga Institute forventer at studentene har en konsekvent yogapraksis på seks til 12 måneder under beltet.

Best for Vinyasa Yoga : Min Vinyasa-praksis


Min Vinyasa-praksis

Min Vinyasa-praksis

Registrer deg nå

Hvorfor vi valgte det: Denne opplæringen dedikerer 30 timer av den 200-timers læreplanen til Vinyasa-sekvensering, samtidig som den gir god tid til historien til yoga, yogaanatomi, yoga, meditasjon og mer.

Hva vi liker
 • Tilbyr en-til-en mentorskap uten ekstra kostnad

 • Flott alternativ for yogier som ønsker å fokusere på Vinyasa

 • Fleksibelt læringsmiljø

Hva vi ikke liker
 • Vinyasa-fokus er ikke for alle

 • Begrenset personlig påmelding på grunn av COVID-19

Denne standard yogalærerutdanningen gir deg alt du trenger å vite for å begynne som yogainstruktør med vekt på Vinyasa yoga. Spesielt garanterer My Vinyasa Practice jobbplassering etter endt utdanning. Skolen er registrert i Yoga Alliance, og studenter kvalifiserer til å registrere seg som RYT etter å ha fullført den 200- eller 300-timers yogalærerutdanningen.

Den 200-timers pensum dekker yoga-sutraene, historien til yoga, meditasjon, yoga-anatomi og fysiologi, sekvensering, restaurerende teknikker og forretningstrening, samt en praksis på slutten. Den 300-timers opplæringen bygger på disse elementene og introduserer RYT-er for kliniske yogapraksiskonsepter, inkludert avansert anatomi, avansert sekvensering og arbeid med spesielle populasjoner.

Som en forholdsregel for COVID-19 har du muligheten til å studere online for begge treningsprogrammene. Med en full undervisningskostnad på $1800 for 200-timers opplæring og ytterligere $900 for 300-timers opplæring, er denne yogalærerutdanningen relativt rimelig, spesielt sammenlignet med opplæringen som krever reise og losji.

Alt kursmateriell er også inkludert i undervisningskostnadene.

Sammenlign leverandører

Yogalærerutdanning Format plassering Undervisningskostnader*
YogaWorks 200-timers læreropplæring Best sammenlagt Online og personlig Flere $2000 til $4000
YogaRenew lærerutdanning Beste nettbaserte kurs på nett Fjernkontroll $437
Himalaya-instituttet Beste intensivkurs Personlig Pennsylvania og New York $2699
East+West Yoga Foundations Training Best for lavt engasjement på nett Fjernkontroll $1350
Kripalu senter for yoga og helse 200-timers lærerutdanning Best for nybegynnere Online eller personlig Remote eller Pennsylvania $2700
American Viniyoga Institute 500-timers læreropplæring Best for erfarne utøvere Personlig Austin, Texas $3250
Min Vinyasa-praksis Best for Vinyasa Yoga Online eller personlig Remote eller Austin, Texas $1800

*Husk at undervisningskostnadene kanskje ikke inkluderer andre kostnader studenter kan tilegne seg, for eksempel reise, losji og mat.

endelig dom

Det beste yogalæreropplæringsprogrammet for deg avhenger av målene dine og budsjettet, samt tiden og reiseforpliktelsen du kan gi. Det er derfor vi delte denne listen inn i yogalærerutdanning for spesifikke scenarier, som vi håper gir deg en klarere ide om hva du ser etter i et treningsprogram.

Men hvis du leter etter et sted å starte, er YogaWorks 200-timers læreropplæring vårt beste generelle alternativ på grunn av tilgjengeligheten personlig og online, omfattende pensum og flere tidsalternativer for å delta på kurset.

Vanlige spørsmål

Hva er et yogalæreropplæringsprogram?

Et yogalærerutdanningsprogram er et opplæringsprogram for folk som ønsker å bli yogainstruktører. Nærmere bestemt lar et yogalærerutdanningsprogram deg bli en registrert yogalærer (RYT) på 200, 500 eller 1000 timer (jo flere timer, jo mer avansert er læreren).

RYTs registrerer seg hos Yoga Alliance , akkrediteringsbyrået for yogalærerutdanningsprogrammer og skoler. Yoga Alliance gir læreplanstandarder for yogaskoler å følge, og sikrer kvalitetsinstruksjon på tvers av programmer.

Ifølge ZipRecruiter , fulltids yogalærere tjener rundt $46 000 til $64 000 årlig, avhengig av staten. Deltids yogalærere kan forvente å tjene en timelønn på rundt $20 per time til rundt $31 per time, ifølge ZipRecruiter-dataene.

Trenger jeg å bli sertifisert for å være yogalærer?

Yogaindustrien er ikke regulert av noe statlig organ, så nei, du trenger teknisk sett ikke gjennomgå opplæring og registrering for å være yogalærer. Men sjansene dine for å score en jobb og bli en respektert instruktør reduseres uten riktig opplæring.

Yogastudioer ønsker å se sertifiseringer og utdanningsbakgrunn når de ansetter nye instruktører, og studenter vil vite at de er i hendene på en kvalifisert profesjonell. I tillegg vil yogalærerutdanningen utvide kunnskapen din om yoga som praksis og som bransje, og dermed øke din evne til å tjene penger utenfor studioet (for eksempel med online yogakurs).

Hvor mye koster en yogalærerutdanning?

Yogalærerutdanning kan variere fra noen få hundre dollar til flere tusen dollar. Til syvende og sist avhenger kostnadene for yogalærerutdanning av flere faktorer, inkludert:

 • Hvor mange timer treningen er
 • Hvor treningen er lokalisert
 • Hvorvidt opplæringen er all-inclusive (kostnaden inkluderer mat, losji osv.)
 • Hvis treningen er for nybegynnere eller viderekomne utøvere
 • Stilen til yoga

Husk at yoga er en uregulert bransje, så det er ikke noe press for selskaper å holde yogalærerutdanningen innenfor en standard prisplan. Dette er grunnen til at det er viktig å gjøre undersøkelser og forstå nøyaktig hva du får for prisen du betaler.

Garanterer yogalærerutdanning en jobb?

Å tjene en yogainstruktørsertifisering forbedrer absolutt jobbutsiktene dine, men det garanterer deg ikke en jobb. Din evne til å få en deltids- eller heltidsjobb som yogainstruktør avhenger av flere faktorer, inkludert din sertifisering, dine ferdigheter og kunnskaper, åpninger for yogalærere i ditt område, og hvorvidt du kan finne et studio som er en god passer for deg.

Husk imidlertid at det å bli en registrert yogalærer også åpner opp muligheter for selvstendig næringsvirksomhet . Mange yogainstruktører tjener penger ved å lage innhold online for Instagram, YouTube, Pinterest og bloggeplattformer. Du kan også lage ditt eget nettsted for å være vertskap for live yogaklasser eller selge yogakurs og -programmer.

Hvordan vi valgte de beste yogalæreropplæringsprogrammene

For å kompilere denne listen over den beste yogalærerutdanningen, sa vi gjennom Yoga Alliance-katalogen over akkrediterte yogaskoler. Derfra har vi finkjemmet de fineste detaljene i mer enn 40 yogalæreropplæringsprogrammer og laget en kortliste med 15 programmer basert på plassering, undervisningskostnader, forholdsregler for COVID-19 og mer.

Hver yogalærerutdanning måtte oppfylle følgende kriterier for å lage denne listen:

 • Registrert hos Yoga Alliance
 • Minimum fem år i virksomhet
 • Flertallet positive anmeldelser
 • Undervisningskostnader på mindre enn $5000
 • USA basert
 • Læreplangjennomsiktighet (fullstendig læreplan eller omfattende sammendrag på nettet)