Jobbintervjuer

Kroppsspråktips for ditt neste jobbintervju

forretningsfolk håndhilser før et intervju

•••

Dan Dalton/Caiaimage/Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Gjør du deg klar for et jobbintervju? Slik får du en intervjuer til å føle seg tvilende om kandidaturet ditt: fall ned i setet, unngå øyekontakt og knekk knokene før du svarer på vanskelige spørsmål.

Utseende teller under intervjuer – ikke bare hvordan du kler deg , men også hvordan du bærer deg selv. Selv om svarene dine på spørsmål er feilfrie, kan feil kroppsspråk sende feil signal og gjøre hvordan du blir oppfattet.

Følg disse anbefalingene for menn og kvinner for å projisere balanse og selvtillit – ikke nervøsitet og arroganse – under ditt neste jobbintervju.

Før intervjuet

Sett på deg selvtillit allerede før intervjuet starter. I venteområdet, ha god holdning mens du står og sitter. Hold ryggen rett, og haken parallelt med bakken. Selv om du kanskje ikke har møtt intervjueren din på dette tidspunktet, er det fortsatt mulig at resepsjonisten eller potensielle fremtidige medarbeidere observerer deg.

Når du setter deg ned for å vente, plasser kofferten eller vesken på venstre side av stolen – det vil redusere klossethet når du må håndhilse på intervjueren og ta tak i dine personlige eiendeler.

Under intervjuet

Selv om førsteinntrykk teller mye, er det under samtalen at intervjuerne vil ha lang tid til å ta deg inn. svar på spørsmål er viktige, og det samme er din holdning mens du lytter og svarer. Husk disse kroppsspråktipsene:

Holdning og sittestil

Først og fremst: Ingen slumping. Hold ryggen rett. Len deg litt fremover for å indikere interesse. Ikke len deg helt tilbake i stolen; dette kan få deg til å virke lei eller uengasjert.

Unngå å krysse armene eller legge gjenstander i fanget; disse vanene indikerer defensivitet, nerver og et behov for selvbeskyttelse når det du ideelt sett vil formidle under et intervju er selvtillit.

Hvis du blir tilbudt et valg av sitteplasser, velg stolen med rett rygg – plysj, polstrede stoler og sofaer kan være komfortable, men det er vanskelig å sitte elegant i dem.

Unngå å krysse bena

De fleste eksperter anbefaler mot kryssede ben. Med et langt intervju kan det hende du må krysse dem på nytt fordi beinet ditt sovner. Dette kan virke som fiksing.

Prøv å ikke virke rastløs

Når vi snakker om å pirke, hvis du er en neglebiter, knoke-cracker, hårsnurrer eller ben-tapper, ikke la disse vanene dukke opp under intervjuet. Alle vil virke uprofesjonelle og formidle nerver. I tillegg anses de fleste av disse handlingene generelt som uhøflige.

Bruk hendene

Snakker du naturlig med hendene? Gå videre og la dem bevege seg under intervjuet. Å stoppe de naturlige bevegelsene dine kan føre til et vanskelig utseende. Bare pass på at bevegelsene dine ikke blir så entusiastiske at de distraherer fra ordene dine.

Få øyekontakt

Det er viktig å lage øyekontakt under intervjuet ditt, men ikke forveksle det med et direktiv konstant øyekontakt. Det kan være foruroligende og anses som aggressivt.

Samtidig virker det å unngå øyekontakt helt som upålitelig og fjernt – det kan få det til å virke som om svarene dine er uærlige. Balanser det ut: Ta sikte på å få øyekontakt mens du lytter og svarer på spørsmål, men la det gå i stykker av og til, og la blikket vandre.

Lurer du på hvor mye øyekontakt er passende? Tenk: Hvordan ville jeg fått øyekontakt hvis jeg chattet med en venn?

Øv på kroppsspråket ditt

Du bør øve på kroppsspråket ditt like mye som du øver på svarene på vanlige intervjuspørsmål. Naturlige tendenser har en tendens til å ta over når du er nervøs, så du må lære deg å bevisst overvinne dem.

Øv med venner eller en intervju coach for å sikre at du er fullstendig bevisst og har kontroll over kroppen din når tiden kommer for intervjuet.