Grunnleggende

Bedriftsadministrasjon Store karriereveier

Du klarte å bygge bro over gapet

••• Cecilie_Arcurs / Getty ImagesBedriftsøkonomiske hovedfag er kvalifisert for en rekke jobber som krever deres bakgrunn og kunnskap. EN hovedfag i bedriftsøkonomi gir studentene en generell bakgrunn i fag inkludert regnskap , finans , markedsføring , personalledelse , internasjonal virksomhet og ledelse. Studenter ved mange høyskoler tar noen få kurs i hvert av disse fagene, men noen skoler krever at studentene deres konsentrerer seg om ett eller flere av dem.

Hva du kan forvente å lære

Studenter kan få en førsteamanuensis, bachelor-, master- eller doktorgrad i bedriftsadministrasjon. Med en førsteamanuensis i bedriftsadministrasjon kan du forvente å lære grunnlaget for forretningskunnskap som trengs for å effektivt jobbe bedriftsjobber på nybegynnernivå. Bachelorgrader utstyrer studentene med en sterk forståelse av forretningsgrunnlag, ledelsesprinsipper og de mellommenneskelige ferdighetene som trengs for å trives i næringslivet. Master of Business Administration (MBA)-programmer forbereder studentene til å operere i en rekke forskjellige roller, hvor de fleste er lederstillinger.Doktorgradsprogrammer - som gir enten PhDs eller DBAs (Doctor of Business Administration) - krever at kandidater skriver en avhandling som innebærer å gjøre uavhengig forskning.

Karrieremuligheter med graden din

Associate Degree

Med en førsteamanuensis i bedriftsøkonomi kan noen finne nybegynnerjobber som lar dem få foten innenfor døra i næringslivet. Ansettelsesmuligheter inkluderer stillinger som Executive Assistant, Benefit/Payroll Clerk eller Marketing Assistant.

Bachelorgrad (entry-level eller 1–2 års erfaring)

En bachelorgrad kan åpne for jobbmuligheter over et bredt spekter av karrierer. Lederstillinger som en salgsleder, prosjektleder, internship Manager, Business Manager eller Shift Manager blir tilgjengelig. Sammen med dem jobber personer med bachelorgrader i stillinger rettet mot å forbedre forretningsdriften. En Business Operations Analyst studerer for eksempel et selskaps effektivitet og anbefaler måter å forbedre den på. Å ta en jobb innen regnskap er også en vei mange velger å gå.

Mastergrad

Med en MBA kvalifiserer folk for en rekke ledelses- og lederroller. Disse kan inkludere jobber som Business Manager, Senior Business Analyst eller Director of Business Analysis. De med en MBA fortsetter også å jobbe i VP-roller i stillinger som VP of Business Development og VP of Strategic Operations, som består av å implementere planer for å forbedre forretningsprosesser. Personer som spesialiserer seg på konsentrasjoner som finans kan fortsette å jobbe i en rolle som finanssjef eller finansdirektør.Disse rollene overvåker de økonomiske aktivitetene til et selskap og sørger for at de når sine økonomiske mål og anslag. Selv om de fleste som uteksamineres med en MBA går videre til bedriftsverdenen, kan et lite antall fortsette å bli instruktører eller adjunktassistenter.

Doktorgrad

Enkeltpersoner som har en DBA ender noen ganger i akademia, men denne graden er mer rettet mot noen som ønsker å 'bidra til virksomhetsteori og ledelsespraksis mens de utvikler faglige ferdigheter og bidrar med faglig kunnskap,' ifølge Business School Expert Karen Schweitzer. De som bestemmer seg for å gå inn i akademia tar vanligvis roller som professorer ved universiteter. Med den spesialiserte ekspertisen som er lært i doktorgradsstudier, kan nyutdannede også fortsette å være konsulenter for bedrifter som trenger deres hjelp.Som klientstrateg gir enkeltpersoner bedrifter strategisk tilsyn og kunnskap de trenger for å forbedre driften.

Typiske arbeidsinnstillinger

Hovedfag i forretningsadministrasjon jobber vanligvis på kontorer eller, når det gjelder de med doktorgrad, i klasserommene til høyskoler og universiteter. Mens de fleste toårige høyskoler og fireårige skoler foretrekker personer med doktorgrader, kan noen ansette personer med MBA som deltidsinstruktører eller lærerassistenter.

Hvordan elever på videregående skoler kan forberede seg til dette hovedfaget

Videregående elever som ønsker å studere bedriftsøkonomi på høyskolen bør ta klasser i engelsk komposisjon, økonomi, tale, avansert matematikk og samfunnsfag.

Profesjonelle organisasjoner og andre ressurser

For å nettverke og møte andre i feltet, vurder disse gruppene: