Jobbintervjuer

Forretningsprofesjonelt antrekk vs. Business Casual antrekk

Business team på kontoret

••• PeopleImages / E+ / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Å kle seg til jobbintervjuer pleide å være enkelt; uavhengig av bransje, stillingstittel eller kjønn, var det passende antrekket en variant av en dress. For folk i kreative eller uformelle bransjer kan jobbintervjuer være de eneste gangene de hadde på seg den dressen, men de hadde den på seg – ellers. Det ble forstått at ansettelsesledere ikke ville se vennlig på kandidater som dukket opp for å intervjue i noe mindre.

I dag har standarder for kleskode endret seg.

Kleskoden i de fleste bransjer er nå langt mer tilfeldig for både jobbintervjuer og hverdagen på arbeidsplassen.

Dette gjør kle seg riktig for et jobbintervju langt mer komplisert. Hvordan vet du når du skal bruke dress? Og hvordan finner du riktig antrekk når standard forretningsantrekk eller er det ikke nødvendig med dress?

Kle deg passende for arbeidsplassen

Første ting først: la bedriftskultur av selskapet være din guide. Dette betyr at hvis folk generelt kler seg ut for å gå på jobb, bør du også gjøre det.

Når du intervjuer for en profesjonell stilling i et tradisjonelt selskap, er det alltid viktig å kle deg profesjonelt og å kle seg i ditt beste forretningsantrekk, uavhengig av organisasjonens kleskode.

På den annen side, hvis du intervjuer ved en teknisk startup, et medieselskap eller lignende, og de fleste bruker jeans og t-skjorter på jobb, kan du være litt mer avslappet og velge business casual antrekk.

Legg merke til at vi ikke sa: Bruk en t-skjorte. Uavhengig av uformelle virksomheten , vil du kle deg for å imponere når du skal på jobbintervju. Det kan bety at du kler deg pent enn dine potensielle kolleger – eller til og med enn intervjueren. (Mer om potensielle sartorial fallgruver om et øyeblikk.) Målet er å formidle profesjonalitet og respekt med antrekket ditt og å kle seg på en måte som lar ideene og erfaringene dine skinne.

Forretningsprofesjonelt antrekk vs. Business Casual antrekk

business profesjonell vs. business casual antrekk

Balansen

Selv om du tok hensyn til folks antrekk på intervjudagen, er det fortsatt en god idé å spørre om hva ansatte vanligvis har på seg. Hvem vet – kanskje du ble intervjuet på en arbeidsdag med utkledning. Det er best å ikke gjøre noen antagelser. Sjekk i stedet med Human Resources eller din nye leder.

En annen grunn til å spørre er fordi business casual ikke har en streng definisjon.

Uttrykket betyr forskjellige ting for forskjellige arbeidsgivere. I noen tilfeller betyr business casual antrekk presset khakis og en button-down langermet skjorte. For andre selskaper kan det bety jeans og en poloskjorte.

Ta en titt på følgende retningslinjer for passende antrekk for intervjuer og for å kle seg i business casual.

Forretningsantrekk for intervjuer for kvinner

 • Ensfarget, konservativ dress med en koordinert bluse, moderate sko, brune eller lette strømpebukser, begrensede smykker
 • Ryddig, profesjonell frisyre, velstelte negler, lett sminke, lite eller ingen parfyme

Forretningsantrekk for intervjuer for menn

 • Ensfarget, konservativ dress, langermet skjorte, konservativt slips, mørke sokker, profesjonelle sko
 • Ryddig frisyre, trimmede negler, lite eller ingen cologne eller aftershave

Business Casual antrekk for kvinner

 • Khaki, kordfløyel, twill eller bomullsbukser eller -skjørt, pent presset
 • Gensere, twinset, cardigans, poloskjorter eller strikkeskjorter
 • Solide farger fungerer bedre enn lyse mønstre

Business Casual antrekk for menn

 • Kaki-, gabardin- eller bomullsbukser, pent presset
 • Langermede skjorter i bomull, pressede skjorter, poloskjorter eller strikkeskjorter med krage
 • Gensere
 • Skinnsko og belte
 • Slips valgfritt

Hva du ikke skal ha på deg

Uansett kjønn, når kleskode er business casual, det er ikke passende å ha på deg den gamle favoritt-t-skjorten din, ripede jeans og skitten joggesko. Husk 'business'-delen av business casual, og la de gamle komfortable klærne dine være hjemme.

Når det er sagt, når det er mulig, vil du unngå å velge et antrekk som gjør deg ukomfortabel. Det er tøft hvis kleskoden er forretningsantrekk og du er vant til å gå på jobb kledd i fritid. Men husk at du prøver skape et godt førsteinntrykk ; Det hjelper ikke å se ut som om du har på din eldre brors dress.

Betyr det å hoppe over dressen helt, selv for arbeidsgivere med en mer formell kleskode? Ikke i det hele tatt. Men det betyr å sørge for at intervjuantrekket ditt passer og bruke litt tid på å bli vant til å bruke det før den store dagen. Hvis det er mulig, bruk noen timer på å gå, sitte, stå, osv., i klærne du skal ha på deg til intervjuet. Bare sørg for å gjøre det med nok tid til å rense antrekket ditt, for sikkerhets skyld.

Velg kvalitet fremfor kvantitet

Enten du har på deg forretnings- eller forretningsantrekk, husk at kvalitet er mer meningsfylt enn kvantitet.

Et klassisk armbånd eller ring, for eksempel, vil imponere intervjueren eller arbeidsgiveren din mer enn en armfull armringer eller ringer på hver finger. På samme måte vil en skinnportefølje av god kvalitet imponere mer enn en høylytt, fargerik veske. Velg din intervjutilbehør forsiktig.

Uansett om du kler deg for en jobbintervju eller for å gå på jobb, husk at utseendet betyr noe. Potensielle (og nåværende) arbeidsgivere kan tenke mindre om deg hvis du ikke kler deg riktig for selskapet. Det er alltid viktig å lage beste inntrykk , enten du leter etter arbeid eller håper på forfremmelse.

Kle deg for å imponere etter at du har blitt ansatt

Etter at du har akseptert jobbtilbud , kan du befinne deg i et miljø hvor business casual, eller rett og slett casual, er passende arbeidsplassantrekk . I så fall er det viktig å unngå overdressing. Det er vanskelig å være sammen med det nye laget ditt når du har på deg en tredelt dress, og de er i t-skjorter og flipflops.

Hvis du ikke er sikker på hva du bør ha på deg, spør. Det er ingen bedre måte å gjøre et dårlig inntrykk på enn å møte opp på den første arbeidsdagen din og skille seg ut som en sår tommel fordi du ikke er riktig kledd. Ta kontakt med menneskelige ressurser eller din kommende leder for å få innsikt i den typiske kleskoden på ditt nye arbeidssted.