Karriere Planlegging

Kardiovaskulær teknolog

Stillingsbeskrivelse

Dopplertest av en halspulsåre. Legen studerer halspulsåren. Frankrike

••• BSIP/UIG / Universal Images Group / Getty ImagesEn kardiovaskulær teknolog (CVT) hjelper leger med å diagnostisere og behandle pasienter som har eller mistenkes for å ha hjerte- og karsykdommer. Han eller hun kan bruke ikke-invasive prosedyrer, inkludert ultralyd , eller invasive prosedyrer, som involverer innføring av prober, som katetre, i pasientens kropp.

Flere underspesialiteter faller inn under denne yrkestittelen. En kardiologisk teknolog overvåker og behandler problemer med hjertet. En vaskulær teknolog overvåker og behandler blodstrømsavvik. En ekkokardiograf, også kalt hjertesonograf, bruker ultralydutstyr for å ta bilder av hjertet og klaffene.

Kjappe fakta

 • Kardiovaskulære teknologer median årslønn er $55 270 (2017).
 • Om lag 55 000 personer jobber i dette yrket (2016).
 • De fleste jobber på sykehus. Andre arbeidsgivere er medisinske laboratorier, polikliniske fasiliteter og legekontorer.
 • Hjerte- og vaskulære sykdommer følger ikke en 9 til 5 tidsplan, og på grunn av dette kan mange som jobber med dette feltet heller ikke. Kardiovaskulære teknologer jobber ofte uvanlige timer for å svare på helsesituasjoner.
 • Bureau of Labor Statistics klassifiserer dette som en 'Bright Outlook Occupation', på grunn av dens utmerkede jobbutsikter . Denne offentlige etaten spår at sysselsettingen vil vokse raskere enn gjennomsnittet for alle yrker mellom 2016 og 2026.

En dag i livet til en kardiovaskulær teknolog

Stillingsannonser på Indeed.com listet opp følgende arbeidsoppgaver:

 • 'Under direkte tilsyn av legen, forbereder pasienter, monterer og betjener hemodynamisk og elektrofysiologisk utstyr under intervensjons- og diagnostiske prosedyrer'
 • 'Hjelper legen med å utføre invasive prosedyrer. Utfører relaterte radiografiske/fluoroskopiske avbildningsteknikker for å demonstrere kateterplassering, posisjon og dokumentere funn.
 • 'Opprettholder et velfylt og rent arbeidsmiljø'
 • 'Jobber sammen med Cath Lab-teamet for å fremme velvære og optimalisere pasientresultater og kvalitetspleie'
 • 'Skann og tolk holter/hendelsesmonitorer og send til lege for bekreftelse'
 • 'Forklar fremgangsmåten i lettfattelige termer basert på faglig kunnskap for å avlaste pasienten fra pre-testing angst'

Hvordan bli en kardiovaskulær teknolog

De fleste forbereder seg på dette yrket ved å få en førsteamanuensis ved en community college. Disse toårige programmene består vanligvis av kurs og klinisk opplæring under veiledning av en erfaren teknolog. Noen velger i stedet å ta en bachelorgrad som vil ta fire år. En annen vei er å få en førsteamanuensis eller bachelorgrad i radiologisk teknologi eller sykepleie etterfulgt av trening på jobben. Se etter et akkreditert program siden det ofte er et krav for sertifisering eller registrering.Kommisjonen for akkreditering av allierte helseutdanningsprogrammer akkrediterer kardiovaskulære teknologprogrammer.

Selv om stater for tiden ikke lisensierer kardiovaskulære teknologer, er det vanskelig å finne en arbeidsgiver som ikke krever sertifisering eller registrering. Cardiovascular Credentialing International (CCI) er en organisasjon som fører tilsyn med sertifisering og registrering av CVT-er. Mange arbeidsgivere krever at CVT-ene deres har ACLS (Advanced Cardiac Life Support) og BLS (Basic Life Support)-sertifisering.

Har du de myke ferdighetene til å lykkes på dette feltet?

I tillegg til klasseroms- og arbeidsopplæringen din, for å lykkes på dette feltet, trenger du spesielle egenskaper. Det er viktig at du vurderer om du har disse egenskapene når du bestemmer deg for å bli en CVT. Er du detaljorientert? Denne kvaliteten lar deg følge legenes instruksjoner. Har du gode mellommenneskelige ferdigheter? De er nødvendige for å etablere kontakt med pasientene dine. Er du i form fysisk? Du vil bli pålagt å flytte og løfte pasienter, samt stå på beina over lengre tid.

Hva arbeidsgivere vil forvente

I stillingsannonser på Indeed.com arbeidsgiveres spesifiserte kandidater må oppfylle følgende krav:

 • 'Evne til å jobbe effektivt og takle nødsituasjoner'
 • 'Svært effektiv verbal kommunikasjon og mellommenneskelige ferdigheter for å etablere arbeidsforhold som fremmer optimal teamytelse og god pasientbehandling.
 • 'Faglig tastatur, kjennskap til sykehusets elektroniske journaler og informasjonssystemer'
 • 'Evne til multi-oppgave og selvledet problemløsningsferdigheter '
 • 'Må være i stand til å samhandle med leger i nødstilfeller og hjelpe dem med tolkning av data som samles inn'
 • 'Må være i stand til å svare sykehuset innen 30 minutter etter å ha mottatt en side'

Passer denne karrieren godt for deg?

TIL selvvurdering vil hjelpe deg å finne ut om denne karrieren passer godt. Den må matche din interesser , personlighetstype , og arbeidsrelaterte verdier . Kardiovaskulære teknologer bør ha disse egenskapene:

Yrker med relaterte aktiviteter og oppgaver

Beskrivelse Årslønn (2017) Utdanningskrav
Nukleærmedisinsk teknolog Utfører kjernefysiske avbildningstester som PET- og SPECT-skanninger $75 660 Førsteamanuensis eller bachelorgrad i nukleærmedisinsk teknologi
Ultralydtekniker Driver utstyr som bruker høyfrekvente lydbølger for å diagnostisere sykdommer $71 410 Førsteamanuensis eller bachelorgrad i diagnostisk medisinsk sonografi

Radiologisk teknolog

Bruker bildediagnostisk utstyr, som røntgen og CT-skanninger for å hjelpe leger diagnostisere sykdommer og skader $58 440 Sertifikat eller førsteamanuensis, eller bachelorgrad i radiografi
Kirurgisk teknolog Hjelper medlemmer av et operasjonsromsteam som inkluderer kirurger, RN-er , og anestesileger $46 310 Associate Degree, Diploma eller Certificate in Surgical Technology

Kilder: Bureau of Labor Statistics, U.S. Department of Labor, Occupational Outlook-håndbok ; Employment and Training Administration, U.S. Department of Labor, O * NET Online (besøkt 17. april 2018).