Karriere Planlegging

Karriereutforskning

Forretningsmann på toppen av bygningen ser gjennom teleskopet

••• erhui1979/iStock Vectors/Getty Images

Karriereutforskning er den andre fasen av karriereplanleggingsprosess . I løpet av den første fasen, a egenvurdering , lærer du om din personlighet, interesser, evner og verdier. Etter å ha brukt ulike verktøy for å samle denne informasjonen, sitter du igjen med en liste over karrierer som passer godt for noen med egenskaper som ligner på deg.

Selv om karrierer på listen din ser ut til å være passende, betyr det ikke at du bare kan gå videre og tilfeldig velge en av dem. Det er andre ting å vurdere. Hvert yrke har egenskaper som gjør det til en bedre idé å velge noen fremfor andre.

Siden du bare kan ha én karriere om gangen, er målet ditt, etter å ha lært om alle karrierer som kan passe for deg , er å til slutt ha en igjen som passer best. Prøv å ikke fjerne noe yrke fra listen din før du har gjort litt research, selv om du tror du vet noe om det. Du kan bli overrasket over hva du lærer når du graver etter informasjon. Hvis du krysser en karriere fra listen din på grunn av en forutinntatt oppfatning, kan du ende opp med å eliminere et av de beste alternativene dine.

Start med det grunnleggende

Først vil du bare samle litt grunnleggende informasjon om hvert yrke på listen din. La oss anta at du har en liste over ti karrierer. Før du bruker mye tid på dybdeundersøkelser, gjør noen foreløpige faktafunn som lar deg begrense listen. Det vil inkludere å se på en stillingsbeskrivelse og arbeidsmarkedsinformasjon , gjelder også jobbutsikter , median lønn og pedagogisk og opplæringskrav.

De Occupational Outlook-håndbok , utgitt av U.S. Bureau of Labor Statistics, et myndighetsorgan, gjør en god jobb med å presentere grunnleggende karriereinformasjon. En annen nyttig ressurs er O*Net-databasen, sponset av US Department of Labor/Employment and Training Administration (USDOL/ETA) gjennom et tilskudd til North Carolina Department of Commerce. Du kan også lese individuelt karriereprofiler eller dykke ned i karrierer etter felt .

Etter å ha lært om alle yrker på listen din vil du finne at flere av dem ikke appellerer til deg. Det kan være av en rekke årsaker. Du kan for eksempel bestemme deg for at du ikke vil trives med arbeidsoppgavene til et bestemt yrke, eller at du ikke kan eller ønsker å oppfylle utdannings- og opplæringskravene. Inntektene kan være lavere enn du trodde de ville være, eller jobbutsiktene forteller deg at arbeidsmulighetene vil være dårlige. Etter å ha fullført den foreløpige forskningen, vil du sitte igjen med en liste som inneholder mellom tre og fem karrierer på den.

Dyp dypere

Etter at du har begrenset listen over karrierevalg, bør forskningen din bli mer involvert. Du vil lære hvordan det egentlig er å jobbe i feltet før du faktisk jobber med det. Den beste måten å gjøre dette på er å snakke med folk som gjør det.

  1. Finn ut hvem, i din profesjonelt nettverk , kjenner folk som jobber i det eller de feltene du er interessert i, eller spør rundt for å se om noen av dem har kontakter som gjør det.
  2. Sett opp informasjonsintervjuer med alle som har erfaring med å jobbe i karrieren du vurderer. De som har nyere erfaring, lager bedre fag.
  3. Se om noen av disse personene er villige til å la deg skygge ham eller henne på jobben for en dag eller to.
  4. Vurder å gjøre en praksis å lære om et arbeidsfelt og få erfaring.

Etter at du har fullført din dyptgående forskning, bør du være i stand til å finne ut hvilken karriere som passer godt for deg. Prøv å ikke bli for frustrert hvis du ikke kan ta en avgjørelse på dette tidspunktet. Du har kanskje ikke nok informasjon ennå. Fortsett å gjøre mer forskning til du komfortabelt kan velge den beste karrieren for deg.