Jobbsøking

Eksempler på e-post og brev for karrierenettverk

Kvinne som jobber på laptop på kjøkkenet

••• MoMo Productions / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Du tenker kanskje ikke på et enkelt takkebrev som nettverk, men den enkelte typen kommunikasjon kan hjelpe deg med din fremtidige karriere. Nettverk handler tross alt om relasjonsbygging, og en måte å bygge relasjoner på er gjennom skriftlig korrespondanse, enten det er per brev eller e-post.

Eksempler på e-post og brev i nettverk

Vellykkede forretningsfolk bruker nettverk for å utvikle et arsenal av forretningsforbindelser og personlige forbindelser som hjelper dem å vokse virksomheten eller få ny jobb.

Til syvende og sist er nettverksbygging markedsføring, enten for deg selv eller din bedrift. Nedenfor har vi samlet en liste over eksempler på nettverksbrev du kan bruke til å utvikle dine egne profesjonelle relasjoner. Disse prøvene inkluderer nettverksbrev, henvisningsbrev, informative intervjuer, introduksjonsbrev og mer.

Henvisninger og introduksjoner

Mange mennesker finner stillinger gjennom noen de kjenner – eller en venn eller kollega av noen de kjenner. Disse brevene hjelper deg med å spre ordet om at du søker ny jobb.

Et sentralt råd er å alltid virke takknemlig for all hjelp en venn eller kollega kan gi.

Følgende eksempler kan hjelpe deg å nå ut til en potensiell arbeidsgiver, gjennom en henvisning eller introduksjon til en annen part, for eksempel en nåværende ansatt eller annen gjensidig forbindelse.

Mal for henvisningsbrev

Nedenfor er et eksempel på følgebrev med henvisning. Dette er et eksempel på et følgebrev. Last ned følgebrevmalen (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempel på henvisningsbrev (tekstversjon)

Jane-søker
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
jane.applicant@email.com

17. august 2021

Virginia Lee
Driftsleder
Acme Regnskap
Næringsvei 123
Business City, NY 54321

Kjære fru Lee,

Jeg skriver til deg angående stillingen som faktureringssjef som du har lagt ut på bedriftens nettsted. Jeg jobbet med Sloane Greene i faktureringsavdelingen til XYZ Enterprises i flere år før jeg tok en pause for å oppdra barna mine.

Da jeg nevnte at jeg kom tilbake til arbeidsstyrken, anbefalte hun meg å kontakte deg angående denne stillingen, siden hun følte at jeg ville passe utmerket for organisasjonen din.

Hos XYZ jobbet jeg tett med Sloane for å konvertere faktureringssystemet vårt for å håndtere økningen i salgsvolumet selskapet opplevde. Jeg overvåket den sømløse overgangen da leveransene våre doblet seg på mindre enn seks måneder. Jeg har med suksess administrert både små og store faktureringsavdelinger, men jeg trives best i et slikt miljø i din bedrift. Jeg føler at min erfaring vil være en fordel for Bright Enterprises, og vil sette pris på muligheten til å møte deg angående den ledige stillingen.

Takk for din tid og omtanke. Jeg ser frem til å høre fra deg.

Hilsen

Signatur (papirbrev)

Jane-søker

Utvide

Eksempler på henvisningsbrev

På samme måte kan du bruke en henvisning fra en kollega. Du kan gjøre det ved å be om en på LinkedIn og mer. Finn ut hvordan ved å utforske disse tilleggsressursene:

Eksempler på nettverksbrev

Nettverksmøter kan være en svært effektiv måte å finne nye jobbmuligheter og bygge verdifulle forbindelser, men hvordan sikrer du at du får svar på nettverks-e-postene dine? E-posten din bør være høflig og profesjonell, og angi bakgrunnen din, relevant erfaring og hvorfor du ønsker å møtes.

Gi litt kontekst for hva du håper å få ut av møtet, men du bør ikke si rett ut at intensjonen din er å utvide nettverket ditt og oppdage jobbmuligheter. Så mye er antatt. Sett i stedet inn brevet som en forespørsel om en læringsopplevelse eller en sjanse til å få innsikt fra en respektert mentor.

Hvis det ikke er tydelig for mottakeren, må du huske å nevne hvordan du møtte eller mottok kontaktinformasjonen deres.

Avslutt med et uttrykk for takknemlighet og også en dato for når du vil følge opp. Husk at en mentor eller en nettverkskontakt ikke nødvendigvis er forpliktet til å møte deg, så sørg for å kommunisere at du er fleksibel og villig til å møtes når det passer din kontakt.

Her er et eksempel på et nettverksbrev du kan justere for å passe til kontakten du sender e-post til.

Nettverksbrev Eksempel på å be om et møte

Mary Smith
11222 Happy Lane
Sunshine, Utah
33333
(333) 444-7777
marysmith2@yihaa.com

9. august 2021

Mr. Vance Dorza, president
Edgie Marketing, LLC
4545 South Main Street
Regnvann, MO 76777

Kjære herr Dorza,

Veiene våre krysses for første gang for flere år siden da du snakket med markedsføringsklassen min ved University of Mid Nebraska. På den tiden utfordret du hver enkelt av oss til å gjøre en forskjell i verden og fortalte oss om dine tidlige kamper for ikke bare å oppnå en grad, men også starte selskapet ditt.

Siden den gang har jeg fulgt den raske veksten til ditt banebrytende markedsføringsfirma. Det siste året leste jeg at Edgie hadde blitt tildelt en Addy for den innovative markedsføringskampanjen du laget for WarmStone Creamery.

Ditt råd om å finne en praksisplass i mitt siste år var uvurderlig for meg. Etter endt utdanning introduserte min mentor ved det firmaet meg for ACB Multimedia. De siste tre årene har jeg jobbet med alle fasetter av markedsføring: internett, multimedia og print. Jeg vil nå undersøke hvor min utdannelse og erfaring vil være av størst verdi for et firma i St. Louis-området.

Jeg husker at du fortalte oss at du alltid ville svare på spørsmål, så jeg beholdt visittkortet ditt. Jeg vil kontakte sekretæren din om noen dager for å avtale et møte når det passer deg. Jeg vil gjerne tømme timeplanen min for når du er tilgjengelig. Jeg ser frem til å se deg igjen og få din innsikt i karriereveien min.

Tusen takk for de gode rådene du ga meg mens du var på college, som har formet karrieren min så langt.

Vennlig hilsen,

Signatur (papirbrev)

Mary Smith

Utvide

Flere eksempler på nettverksbrev

Her er flere eksempler på nettverksbrev for en rekke forhold:

Nettverk takke-e-poster og brev

Selv om tiden brukt på nettverk med noen ikke resulterer i en jobb, bør du fortsatt dele takken for den personens tid. Faktisk er det en vanlig respekt å sende et skriftlig eller digitalt takkekort etter et siste intervju.

Inkluder en tydelig emnelinje, datoen og en respektfull måte å henvende seg til kontakten din på. Legg igjen slutten av posten eller e-posten din med hilsen, navn, adresse og kontaktinformasjon. Et fysisk brev kan gi et overraskende og varmt preg mens en e-post kan gi en rask form for kommunikasjon og respekt.

Takk for eksempel på hjelpebrev for nettverk

Tony Rodriguez
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
tony.rodriguez@email.com

17. august 2020

Bronson Lee
Driftsleder
Acme Regnskap
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære Mr. Lee,

Takk for at du delte din faglige ekspertise med meg under diskusjonen vår i dag. Jeg anser deg for å være en av mine rollemodeller innen vårt felt, og jeg er mer enn takknemlig for tiden du brukte på å gjennomgå karrieremålene mine og anbefale strategier for å nå dem.

Jeg setter spesielt pris på tilbudet ditt om å koble meg til andre i nettverket ditt. Jeg planlegger å følge opp kontaktene du sendte meg på e-post med en gang. Jeg har også begynt å nå ut til lokale fagfolk ved å bruke nettverksressursene du anbefalte for å akselerere jobbsøket mitt.

Eventuelle ytterligere forslag du måtte ha mottas med takk. Jeg vil fortelle deg hvordan karrieresøket mitt utvikler seg.

Igjen, tusen takk for hjelpen. Jeg setter stor pris på hjelpen du har gitt meg.

Hilsen

Signatur (papirbrev)

Tony Rodriguez

Utvide

Her er andre eksempler på takkebrev for å hjelpe med stillingsannonser, nettverksbygging, informasjonsintervjuer og mer. Følgende inkluderer også eksempler som hjelper deg å dele den glade nyheten om at du har sikret deg en stilling og uttrykke din takknemlighet for henvisningen eller jobbsøkingshjelpen som hjalp deg å komme dit:

Brev som ber om karriereråd

Det er aldri for tidlig å begynne å bygge nettverk. Studentene oppfordres til å skape høflig og entusiastisk kommunikasjon, da de kan tjene utbytte når de søker etter en sommerpraksis eller en heltidsjobb.

Høgskolekarrierekontorer tilbyr ofte rådgivning og andre karrieretjenester, inkludert Eksempler på henvisningsbrev og fagfellevurderinger . I likhet med voksne kan studenter be om en informasjonsintervju ved å bygge nettverk med venner og kontakter innen deres karrierefelt.

Informasjonsintervjuer gir en flott mulighet til å lære om en ny bransje eller et bestemt yrke eller organisasjon.

Hva skal inkluderes i brevet

Et informativt intervjuforespørselsbrev bør inneholde en introduksjon, en kort beskrivelse av ferdigheter og erfaring, og en klar forståelse av hvordan personen du skriver til kan hjelpe deg med å finne det du leter etter. Følgende ressurser vil gi ytterligere bistand på dette området:

Hvordan følge opp

Til slutt, etter et nettverksarrangement, er det alltid en god idé å følge opp for å styrke de nye forbindelsene du har opprettet. Oppfølgingsbrev skal sendes innen 24 timer, nevne et emne fra arrangementet, og tilby noen form for hjelp før du ber om en forespørsel.

Tips for å skrive et nettverksbrev

De mest effektive nettverksbrevene er de som umiddelbart og tydelig uttrykker intensjonen din skriftlig til mottakeren, enten du ber om karriereråd, introduserer en bransjekollega, ber om en henvisning eller uttrykker din takk for hjelpen de har gitt deg.

Innledende avsnitt

Det første avsnittet må komme direkte til poenget (forklare hvem du er hvis du aldri har møtt mottakeren personlig) og grunnen til å kontakte vedkommende. Hvis du kan etablere et tilkoblingspunkt som en delt kontakt, vil dette bidra til å engasjere leserens interesse. Påstanden din skal være enkel og grei, som i følgende eksempel:

Min akademiske rådgiver for seniorprosjektet mitt, Dr. Joan Smith, anbefalte deg som en god person å spørre om arbeidsklimaet i ABC Company. Jeg skriver for å se om du er villig til å møte meg, enten personlig eller per telefon, for å diskutere inntrykkene dine av ABC Company som arbeidsgiver.

Utvide

Andre ledd

I ditt andre avsnitt gir du en overbevisende kontekst for å forklare nøyaktig hvorfor du ber om deres tid og oppmerksomhet. Tenk for eksempel på følgende:

Som en innfødt Seattleite med lidenskap for informatikk, har drømmen min alltid vært å jobbe for et fremtidsrettet selskap som ABC Company. For dette formål har jeg hovedfag i informatikk ved University of Washington og er nå klar til å begynne å vurdere potensielle arbeidsgivere.

Utvide

Avsluttende paragraf

Det avsluttende avsnittet ditt bør takke mottakeren for deres vurdering av forespørselen din og fortelle dem hvordan de kan nå deg.

Før du sender brevet ditt, om via e-post eller sneglepost, forsiktig korrekturlese og redigere teksten for å sikre at det ikke er noen feil. Du bør også sørge for at tonen og språket du har brukt er profesjonelt, da dette er en forretningskorrespondanse.

Sender en e-postmelding

Før du sender, oppgi en sterk emnetittel, for eksempel 'Referert av Sloane Greene', henvend deg respektfullt til personen du snakker med, og Introduser deg selv .

Nederst i e-posten, send en hilsen sammen med navn, e-post og telefonnummer, slik at de kan kontakte deg videre.