Karriere Planlegging

Karrieremuligheter for dansefag

Dansefag er utøvere, publisister og koreografer

Ballettdanser

••• dlewis33/E+/Getty Images

Med mindre barnet ditt danset 'Svanesjøen' i en alder av 7 og gjorde sommerleir på ABT som en mellomting, tror du kanskje at en hovedfag i dans er en direkte vei til arbeidsledighet. I motsetning til de store misoppfatningene i kunsten, er mange karriereveier og jobber åpne for dansefag, enten de er i ballett, hip-hop eller Tommy Tune. Dansefag gir et vell av arbeidsplassferdigheter i tillegg til pointe-arbeid og jazzhender. Selve naturen til opplæringen deres oversetter til sterke kommunikasjons- og ikke-verbale ferdigheter, problemløsningsevner og teamarbeid.De er organiserte, detaljorienterte og svært disiplinerte, og de kan dansekunsten mye.

Performance er en åpenbar karrierevei for dansefag, og listen over kunstorganisasjoner som ansetter dansere går langt utover New Yorks Lincoln Center eller Bellagio i Vegas. Alle arenaer i underholdningsverdenen, fra MTV-musikkvideoer til cruiserederier og fornøyelsesparker, sysselsetter dansere. En fjerdedel av de danserelaterte jobbene er i koreografi – et område som U.S. Bureau of Labor Statistics forventer å se en vekst med 3 prosent fra 2016 til 2026 – noe som er drevet av popkulturens interesse for musikk og dans.Noen dansere går inn i et spesialisert felt av koreografi for å bli dansenotatorer, og registrerer og bevarer koreografi og repertoar for fremtiden ved å bruke Benesh- eller Laban-notasjonsmetoder, som krever spesiell opplæring.

Noen hovedfag i dans utnytter sin kunnskap om kunstverdenen til å jobbe med kunstledelse eller kunstadministrasjon, drifting, økonomi eller markedsføringsarmene til eksisterende kunstorganisasjoner. De kan administrere andre dansere eller utøvere, håndtere pressen eller bygge og drive nettsteder for danse- eller kunstorganisasjoner.

Kunstadministrasjonsjobber krever vanligvis bachelorgrader, mens prestasjonsjobber verdsetter erfaring og opplæring fremfor diplomer; imidlertid få en praksisplass eller grad i kunst (f.eks. bachelor eller mastergrad i kunst ) fra en respektert scenekunstskole øker ikke bare en dansers ferdigheter og erfaring, men er også uvurderlig i nettverksbygging.

Dans er ikke et felt som har høye lønninger. Kunstorganisasjoner er vanligvis ideelle organisasjoner, og lønningene gjenspeiler det. For selskapsdansere for scenekunst satte U.S. Bureau of Labor Statistics medianlønnen til $16,96 per time i 2017 og bemerket at dansere hadde høy skadefrekvens på jobben og en kort utøvende karriere. Profesjonelle dansekompanier tilbyr litt bedre lønn. Koreografer tjener en gjennomsnittlig timelønn på $23,28.

Vil du ha alle disse tipsene pakket inn i en ryddig 'Topp 15-jobber for dansefag'-liste? Værsågod:

 1. Danser i en større kunstorganisasjon, for eksempel et ballettkompani, operahus eller musikkteaterkompani
 2. Koreograf for de samme organisasjonene
 3. Notator for å bevare koreografien og repertoaret for disse kompaniene
 4. Danser i en storstilt fornøyelsespark, Las Vegas-produksjon eller mindre produksjon på et cruiseselskap
 5. Danser for musikkvideoer og reklamefilmer
 6. Koreograf, trener eller coach for musikkvideoer
 7. Markedsføring og PR for et dansekompani
 8. Webdesign og administrasjon av sosiale medier for et dansekompani
 9. Gi skriving, utvikling og finansiering for kunstorganisasjoner
 10. Kunstnerledelse og representasjon
 11. Drift av kunstanlegg
 12. Planlegger for spesielle arrangementer for et ballettkompani eller en kunstorganisasjon
 13. Danselærer ved dansestudio eller skole
 14. Danse- eller bevegelsesterapeut
 15. Sportstrener eller pilatesinstruktør