Karrierer

Snekker- og murspesialist – MOS 12W

En jobb som lar deg bygge ting for hæren og se verden

To Hærens snekker- og murspesialister innen utmatting og hardhutter legger på takbelegg

•••

Frank Grass / Flickr

I Hæren vil det alltid være behov for soldater som kan bygge ting. Snekker- og murspesialister – kategorisert som en militær yrkesspesialitet ( ikke ) 12W – håndtere en lang rekke bygnings- og muroppgaver. Hvis du er flink med et verktøybelte og ikke er redd for høyder (noen av strukturene du skal bygge er ganske høye), kan dette være Hærens jobb for deg.

Ideelt sett vil du ha et ønske om å jobbe med hendene og være OK med å jobbe utendørs i alle slags vær og forhold, inkludert kampområder. Kunnskap om naturfag og matematikk er også nyttig i denne jobben.

Plikter til MOS 12W

Soldater i denne jobben bygger og vedlikeholder strukturer som takstoler og riggeutstyr. Du vil hjelpe til med kampingeniøroppdrag, utføre grunnleggende snekker- og murarbeid, og bygge innramming, fabrikasjon av mantel og takkonstruksjoner. Du vil også bygge betongformer for søyler, plater og vegger.

Denne jobben vil finne deg stasjonert hvor som helst i verden der hæren trenger byggere og vil variere basert på aktive oppdrag. Dine ferdigheter vil være etterspurt, og du vil jobbe tett med hærens ingeniører på mange prosjekter.

Opplæring for hærens betong- og murspesialister

For å forberede deg på en hærkarriere som betong- og murspesialist, vil du gjennomgå 10 uker med Grunnleggende kamptrening (boot camp) og ni uker av Avansert individuell trening (AIT) ved Fort Leonard Wood i Missouri. Som med all militærtrening, bruker rekrutter deler av tiden sin i felten og en del av tiden i klasserommet.

Du vil lære grunnleggende betongteknologi, inkludert proporsjonering og kontrolltester, den riktige måten å bruke etterbehandlingsverktøy og teknikker som kanting, skjøting, herding og beskyttelse. Når du har fullført opplæringen, vil du kjenne til det grunnleggende om strukturforming, gulvbelegg og taktekking.

Kvalifisert for MOS 12W

For å være kvalifisert for denne jobben, må du score minst 88 på det generelle vedlikeholdssegmentet (GM) til Armed Services Vocational Aptitude Battery ( ASVAB ) tester.

Det er ingen sikkerhetsgodkjenning fra forsvarsdepartementet nødvendig for denne MOS, men du trenger normalt fargesyn (ingen fargeblindhet), og du vil kunne oppfylle kravene til høy styrke. Det er ikke jobben for deg hvis du lider av svimmelhet; du må kunne klatre, balansere og jobbe på høye steder regelmessig. Sjansen er stor for at du vil være utendørs mye av tiden.

MOS 12W og lignende sivile yrker

Dette er en av hærjobbene som best forbereder deg på en jevn sivil karriere. Du vil være kvalifisert til å jobbe i en rekke roller innen nærings- og boligbygging og kan til og med være forberedt på å jobbe som arbeidsleder på ulike arbeidsplasser. Sørg for at du undersøker eventuelle lisensierings- eller opplæringskrav i ditt område, men mest sannsynlig vil du allerede ha ferdighetene som trengs for disse jobbene.