Menneskelige Ressurser

Feir høytider på jobben for å oppmuntre til motivasjon og teambygging

Tradisjonsskaping på arbeidsplassen er viktig for ansatte

Feiringstradisjoner på kontoret kan inkludere frivillig arbeid så vel som feiringer.

••• Heltebilder / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Hvorfor du vil feire høytider på jobben

Tradisjoner er viktige i bedrifter akkurat som i familier. Og ingenting er viktigere enn de årlige tradisjonene arbeidsplassene etablerer rundt feiringen av sesongens høytider. En høytidsfeiring bygger positiv moral hvilken resulterer i økt motivasjon hos de ansatte .

Høy moral og motivasjon bidrar til teambygging og produktivitet. Produktive team er ansvarlig for suksessen til organisasjonen din .

Tradisjoner kan variere fra kostymeparader på Halloween til matkjøringer for trengende i november og desember i høytiden. Lunsjfeiring, høytidsmiddager på kvelden og bruk av det grønne til St. Patrick's Day er årlige tradisjoner som folk kan stole på og glede seg til å feire på jobben.

En sommer familiepiknik og arrangementer for familier hele året kan bringe ansatte og deres familier nærmere og til hverandre, noe som øker deres forpliktelse til organisasjonen din.

Du vil unngå å feire spesifikke religiøse høytider for å hedre de forskjellige menneskene i organisasjonen din. Men for positiv motivasjon, produktivitetsforbedring, ansattes lykke , og teambuilding, vil du nyte å lage sesongbaserte høytider og feire sekulære anledninger du utpeker som spesielle i din bedrift.

Følgende er spesifikke ideer for vellykket organisering av arrangementer, feil som bør unngås ved å arrangere arrangementer, og ideer til tradisjoner du kan starte og dele på kontoret. Dette er ideer til feriefeiring for arbeidsplassen din.

Dann en veiledende gruppe for ferieplanlegging

I et mellomstort produksjonsselskap i Michigan er det en gruppe mennesker som leder arrangementsplanlegging . Kjent som Aktivitetskomiteen, medlemmer fra hele selskapet planlegger og orkestrerer en mangfoldig serie med arrangementer gjennom året.

Fordi medlemskontinuiteten er sterk på laget, blir tradisjoner hedret og videreført i løpet av hvert år som går. Du trenger en gruppe, med representanter fra hele selskapet, for å planlegge og gjennomføre arrangementene dine. Bare ved å gjøre dette kan du sikre at behovene og interessene til dine ansatte er gode representert og respektert .

Ved å forskyve gruppens medlemskap (ett år, to år og så videre) kan du ta hensyn til teamets institusjonelle hukommelse samtidig som du bringer inn friske ideer og nye perspektiver og involverer flere ansatte. Normalt utgjør din medarbeiderkontaktperson og en HR-medarbeider kjernen og uforanderlige medlemmer av teamet.

Leksjoner i planlegging av feriebegivenheter

Noen av leksjonene dette teamet har lært i løpet av årene vil forkorte læringskurven din, siden de også har blitt observert i andre organisasjoner. Kanskje du vil unngå disse vanlige feilene ved å lære av de som har eksperimentert før deg.

Lang levetid er viktig.

Ofte domineres komiteen av langsiktige bedriftsmedlemmer som kan finne seg selv så hengivne til å hedre tradisjoner at de ikke aksepterer og respekterer nye ideer og mangfold . De hevder at nyere medlemmer ønsker å komme på møtene, men ikke vil gjøre sin del av arbeidet.

Korttidsansatte hevder at komitémedlemmene er innstilt på sine måter og ikke åpne for nye ideer. De hevder at de melder seg frivillig og de langsiktige medlemmene avviser dem og ideene deres

Du må sørge for at komiteen din når ut til nye og mangfoldige medlemmer og at folk deler arbeidsmengden. Ellers går menneskene som ofte er hjertet og sjelen i din organisasjon, av med pensjon uten å ha utviklet en engasjert gruppe av nyere ansatte. Dette kan skape kaos med kontinuiteten i feiringen din.

Å respektere mangfold kan forårsake problemer - hvis det ignoreres.

En årlig pølselunsj ble forvandlet ett år av fjorårets klager på at vegetarianere og visse religionspraktiserende ansatte bare kan spise vegetariske pølser som ikke ble gitt.

Det årlige feriedessertbordet inneholdt ingen fettfattige eller sukkerfrie valg.

En gruppe tok med seg all diettpop til firmapikniken, og foreldrene strevde med å finne noe for barna å drikke. En Thanksgiving-lunsj ble holdt under Ramadan og ingen bokser ble levert til fastende ansatte for å ta lunsjen med hjem.

I et mangfoldig samfunn er oppmerksomhet på denne typen spesielle behov og detaljer en nødvendig komponent for å feire høytider på jobben. Å dele disse feilene kan hindre deg i å gjøre dine egne.

Journalføring er viktig.

Du må kunne svare på spørsmålene om hvor mange ansatte gruppen matet i fjor, hvor mye mat som ble kjøpt inn, hvor mange pizzaer som serverte hele mengden og hvor mye penger som ble samlet inn til hver veldedige organisasjon.

På denne måten sørger du for at du kjøper nok mat til alle uten å overkjøpe. Med veldedige bidrag vil dine ansatte ønske å vite at matinnsatsen ga inn 300 kilo mer mat i år enn i fjor. Overskridelse av selskapets rekord er bra for motivasjonen og for teambygging .

Utpeke frivillige til å servere all mat.

De kan bruke hansker; de tjener rettferdige og jevne porsjoner; du vil ikke gå tom. Hva? Du har aldri opplevd at femti mennesker stiger ned på et buffébord og fylte tallerkenene sine til de renner over mens de resterende ansatte ikke hadde mat?

Hvis du noen gang har opplevd dette, vet du hvorfor tildelte servere anbefales. Lær av andres feil. I ett selskap bruker servere kokkehatter og forkle og gjør serveringen morsom.

Vær oppmerksom på de endeløse detaljene.

Har noen hentet tallerkener og sølvtøy? Finnes det en serveringskniv? Er det plass i kjøleskapet til å lagre ekstra mat over natten? Lister hjelper. Lagre fjorårets lister for å unngå å starte på nytt hvert år. Du vil være glad for at du gjorde det.

Mange hender gjør mindre arbeid for alle.

Aktivitetskomiteen lærte for eksempel å danne en piknik-underkomité for ansatte som tok imot frivillige fra hele selskapet for å hjelpe til med leker for barn, lede naturvandringer og organisere en baseballkamp. Når mange hjelper, er det få som føler seg tynget. Du vil at dine arbeidere og komitémedlemmer også skal ha det gøy på arrangementene.

Feir høst- og vinterferien på jobben

Høsten bringer trefarge; fallende blader; dusør fra hagen; skarpe, kjølige dager og kvelder; eple cider; duften av trerøyk; jakt; Beaujolais Nouveau vin; Halloween; Hannukah; Urfolksdagen; Yom Kippur; Thanksgiving; Ramadan og mange flere sesongmessige gleder å feire.

Vinteren bringer snø og sludd; Jul; Kwanzaa; duften av trerøyk; nyttår; Bokse dag; Martin Luther King-dagen; St. Valentinsdag; St. Patricks Day; og mange flere sesongmessige gleder å feire.

Lag i ulike organisasjoner har organisert disse arrangementene for feiring av høst- og vinterferier og tradisjoner.

 • Ta med en Thanksgiving-lunsj for alle bedriftsmedlemmer komplett med kalkun og alle de tradisjonelle sidenrettene. Lokale dagligvarebutikker er en flott kilde for rimelige Thanksgiving-middager.
 • Hold en matkjøring for trengende både i november og desember.
 • Planlegg en Halloween-kostymekonkurranse og parade med alle ansatte som stemmer på favorittkostymene deres.
 • Server cider og smultringer fra den lokale ciderfabrikken i en pause en dag kort tid etter den første frosten.
 • For desember tradisjoner og høytider , sponser et dessertbord for alle ansatte. Folk kan ta med desserter hvis de velger det, men selskapet bør også bestille nok godbiter til å betjene alle ansatte.
 • Hold en vindusdekoreringskonkurranse eller en arbeidsstasjonsdekoreringskonkurranse som bedømmes av en komité og gi premier for de best dekorerte arbeidsplassene.
 • Mange organisasjoner sponser aktiviteter for hemmelig nisse . Ansatte som ønsker å delta, velg navnet på en annen ansatt. Hemmelige julenissen-arrangementer er planlagt over flere uker der den hemmelige nissen gir gaver i hemmelighet til vennen sin. Eller noen grupper ber den hemmelige nissen om å gi én gave ved et avsluttende arrangement. Gaven er ofte representativ for personens arbeid eller hobbyer. Angi alltid en prisgrense, vanligvis mindre enn $25.
 • Server hjerteformede småkaker til Valentinsdagen i lunsjpausen for ansatte.
 • For St. Patrick's Day, fremme bruken av det grønne. Et selskaps aktivitetsutvalg lager mat og serverer en tradisjonell lunsj med corned beef, kål og kokte poteter. På denne festen selger gruppen flaskevann med inntekter øremerket til March of Dimes.
 • Ideer for høytidsfeiringer som skaper tradisjoner i organisasjonen din er uendelige. Disse ideene vil hjelpe deg å komme i gang, men din bedriftskultur og de ansattes interesser må lede dine feriefeiringer og tradisjoner.

Feir vår- og sommerferien på jobben

Våren bringer trær, gress, avlinger og hager i alle nyanser av grønt; gule damblomster, krokus, påskeliljer, tulipaner og andre vårblomster; kjølige kvelder og varmere dager; åpne hus for studenter; retur av sommerfuglene; gjess som hekker nær dammen; baby ender, baby gjess og fawns; den første dusøren fra hagen; Kvinners historiemåned; Første april; Jordens dag; påske; Cinco de Mayo; Morsdag; Farsdag; Flagg dag; Påske; Memorial Day, og mange flere sesongmessige høytider og tradisjoner å feire.

Sommeren bringer blomstrende trær og blomsterhager; varme dager og varme netter; strandvandring; sandslott; USAs uavhengighetsdag; fyrverkeri; parader; Arbeidernes dag; ferier overalt; hytteopphold , strandbranner og mange flere sesongbaserte høytider og tradisjoner å feire.

Team i ulike organisasjoner har organisert disse arrangementene for å feire vår- og sommerferier og tradisjoner.

 • Tilby påskeeggjakt eller rull for barna til ansatte. Et dessertbord med vårens godsaker er også alltid en suksess.
 • Turer til fornøyelsesparker er populære, spesielt hvis selskapet hjelper til med å betale prisen for bussen eller inngangen.
 • Firmapiknik med serveringsmat, med eller uten øl og vin, med leker og lekelandskap for barna og organiserte golfscrambles, softballspill, hestesko og svømming er en stor hit blant ansatte.
 • Hold en pølse eller hamburgerstek for ansatte. Bedre, oppmuntre dine ledere og ledere til å grille.
 • Spons en felleshage på bedriftens eiendom for ansatte som bor i leilighet og ønsker å drive hage. Sørg for rototilling og matjord.
 • Hold et selskap åpent hus for familie, venner, kunder og leverandører. Server fingermat og gi omvisninger.
 • Gi pizza til alle i bedriften hver gang bedriften din unngår fraværsskader og/eller ulykker i et helt kvartal.
 • Sponsor og bidra til å betale for dannelsen av idrettslag som deltar i ligaer. Oppmuntre ansatte til å delta på spill og kamper. Softball, bowling, fotball, golf, basketball, volleyball og flere idrettslag, oppmuntre lagarbeidsånd .
 • Samle inn penger når som helst gjennom stille auksjoner, 50-50 utlodninger, utlodning av leverandørgaver og utlodning av gjenstander kjøpt med ansatte opptjente frequent flyer miles. Doner pengene til ansatte med alvorlige helseproblemer eller andre behov eller til dine favoritt veldedige organisasjoner.

Bunnlinjen

Når du feirer sesongmessige høytider på kontoret, vil de ansatte sette pris på feiringen, og de bidrar til positiv arbeidsplassmotivasjon og hever ansattes moral.