Jobbsøking

Kronologisk CV-eksempel og skrivetips

Nærbilde Av Hånd Holder CV

Sitthiphong Thadakun / EyeEm / Getty Images

En kronologisk CV viser din arbeidshistorie i omvendt kronologisk rekkefølge (dvs. starter med din siste jobb først).

Denne typen CV gir deg muligheten til å gi stolthet til dine nyeste og fremragende talenter, ferdigheter og ekspertise, og sikrer at en ansettelsesleder vil være interessert nok til å lese gjennom hele CV-en din.

Når du skal bruke en kronologisk CV

Kronologiske CVer er det mest brukte formatet, og med god grunn. De fleste arbeidsgivere foretrekker kandidater som har nåværende eller helt nyere erfaring innen sine karrierefelt.

Jo mer erfaren en potensiell nyansatt er, jo mindre sannsynlig vil det være at arbeidsgiveren må bruke tid og penger på å lære opp dem etter at de er ansatt.

Hvis du har en enkel arbeidshistorie – en hvor du har arbeidserfaring i jobbområdet du sikter deg inn på, med få betydelige arbeidsledighetsgap – så er en kronologisk CV veien å gå.

Selv om det er greit å inkludere to eller tre stillingsbeskrivelser i delen om yrkeserfaring, bør du ikke presentere mer enn 15 års arbeidshistorie. Å gjøre det kan føre til at søknaden din blir filtrert ut av arbeidsgivere som er skyldige i alderdom.

Når du skal bruke et annet CV-format

Hvis karrierehistorien din har inkludert mye av jobbhopping mellom kortsiktige roller eller er i et annet felt enn det du for øyeblikket målretter mot, kan det være lurt å tenke på å bruke en ikke-kronologisk funksjonell CV eller a kombinasjons-CV format i stedet.

Eksempel på kronologisk CV

Dette er et eksempel på en kronologisk CV. Last ned den kronologiske CV-malen (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et kronologisk CV-eksempel

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempel på kronologisk CV (tekstversjon)

James-søker
17017 Home Blvd.
Edmond, OR 00222
c: 555-555-1212
e: james.applicant@email.com

OVERSIKT

Energisk og motiverende leder med bevist evne til effektivt å lede både ansatte og lang- og kortsiktige prosjekter. En selvstartende og sterk uavhengig arbeider som utmerker seg ved å analysere produkter og prosedyrer for å generere nye ideer som forbedrer effektivitet og produksjonskvalitet.

PROFESJONELL ERFARING

COMFORT, INC., Edmond, OR
SJEF (2014-i dag)
Administrer den daglige driften av et skumisolasjonsselskap på 1 million dollar.

  • Trene og overvåke arbeidsmannskaper i mer effektive produktinstallasjonsteknikker som resulterer i redusert materialavfall med 20 prosent og arbeidstimer med 43 prosent.
  • Medvirkende til å utvikle salgsteamets kunnskap innen områdene bygningsvitenskap og energisparing for å gi kundene informasjonen for vellykket planlegging og bruk av sprayskumisolasjon.

MILITÆRBASE. Edmond, OR
DATANETTVERKLEDER (2012–2014)
Administrert kommando- og kontrolldatanettverk som brukes til å generere videorepresentasjon av det geografiske området rundt skipet. Teamet besto av 38 personer fra fire avdelinger.

  • Produksjonskontrolloffiser - Koordinerte innsatsen til 135 personell som brukte 37 000 arbeidstimer. Fullførte 520 jobber på til sammen over 4 millioner dollar i løpet av en 13-måneders oppussingsperiode.
  • Assistant Command Duty Officer - Regissert daglig rutine med bruk av en tjenesteseksjon på 600 personell fra 12 forskjellige avdelinger.

MILITÆRBASE. Edmond, OR
INSTRUKTØR PILOT (2008–2012)
Administrerte, koordinerte og overvåket fly- og akademisk trening for USAs flytreningsprogram som omfattet over 200 instruktører og 600 studenter i fem enheter.

  • Koordinerte og overvåket fire flykommandører for å sikre at pilotens fullføringsgrad oppfylte kvartalsvise og årlige mål.
  • Administrerte og planlagte 11 instruktørpiloter og 38 flystudenter til å fullføre flytrening på grunn- og mellomnivå.

UTDANNING OG TRENING

  • AUBURN UNIVERSITY, MBA i finans, 2018
  • UNIVERSITETET I COSTA RICA , Bachelor of Arts i bedriftsøkonomi, 2004
  • Aviator - Advanced Flight Training, United States Flight Patrol
Utvide