Jobbsøking

Eksempel på CV-studenter og skrivetips

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Bildet viser en jente som sitter i sengen og skriver på en bærbar datamaskin, med en tankeboble ved siden av henne som viser at hun tenker på å lede et seminar. På skrivebordet hennes ligger tre lærebøker, avgangshetten og kjolen. Teksten lyder:

Bilde av Ellen Lindner Balansen

Når lage en CV som høyskolestudent er det viktig å legge vekt på både arbeidshistorien og utdanningen din. For en student-CV , kan du også demonstrere dine ferdigheter og evner ved å inkludere frivillig arbeid, praksisplasser og andre fritidsaktiviteter.

Se gjennom hva du skal inkludere i CV-en din, tips for å skrive en CV som fremhever dine kvalifikasjoner, og last ned en CV-mal du kan bruke som utgangspunkt for å lage din egen CV.

Hva du skal inkludere i CV-en din

Her er informasjon om hva du skal inkludere når du skriver CV-en din som høyskolestudent eller nyutdannet.

 • Fokus på utdanning. Legg vekt på din akademiske historie. Sammen med navnet på skolen og graden din, inkluderer du alle prestasjoner, for eksempel en høy GPA eller noen akademiske priser. Hvis du har tatt kurs relatert til jobben du søker på, skriv disse også.
 • Ta med relevante jobber. Tenk på ferdighetene og erfaringene som kreves for jobben du ønsker. Ta med eventuelle praksisplasser eller jobber der du har utviklet disse egenskapene. Selv om arbeidserfaringene dine ikke er direkte relatert, tenk på måter å fremheve erfaringer du hadde som er relevante for jobben du ønsker. Du kan for eksempel inkludere en tidligere jobb som kasserer hvis det hjalp deg med å utvikle deg kundeservice eller lederegenskaper .
 • Inkluder fritidsaktiviteter. Fordi du sannsynligvis har begrenset arbeidserfaring, legg vekt på alle ikke-arbeidsaktiviteter. Disse kan omfatte klubber, sport, barnevakt, frivillig arbeid eller samfunnstjeneste. Alle disse aktivitetene kan vise dine ferdigheter og evner.
 • Inkluder ledererfaring. Har du hatt en stilling i en klubb, eller vært kaptein på et idrettslag? Har du hatt noe lederansvar i dine tidligere jobber? Husk å liste opp disse erfaringene, siden de viser din evne til å lede et team.

Tips for å skrive en college-CV

Les nedenfor for tips om hvordan du skriver en sterk college-CV.

 • Bruk handlingsverb. Handlingsverb bidrar til å vise ditt ansvar. Når du beskriver prestasjonene dine, bruk handlingsord. Ord som ledet, forsket, og opprettet å skildre opplevelsene dine på en energisk måte. Sjekk ut en liste over handlingsord for nyttige eksempler.
 • Kvantifiser når det er mulig. Ta med når det er mulig tall for å vise prestasjonene dine . Du kan for eksempel si at du jobbet med kassaapparatet i en butikk som administrerte $10 000 daglig, eller at du hjalp 50 - 100 kunder daglig i detaljjobben din.
 • Vis frem ferdighetene som kvalifiserer deg til jobben. Noen ferdigheter er etterspurt for arbeidsgivere som ansetter høyskolekandidater , og det er andre ferdigheter som spesifikt er knyttet til jobben som du søker på. Sørg for å inkludere det mest relevante fra hver kategori på CV-en din.
 • Rediger og korrekturles nøye. Korrekturlesing CV-en din nøye før du sender den inn. En ren, feilfri CV vil få deg til å se profesjonell ut. Be en venn eller et familiemedlem om å lese CV-en for deg også.
 • Bruk et CV-eksempel. Bruk et CV-eksempel (som det nedenfor) eller mal å veilede din egen skriving. Et CV-eksempel kan hjelpe deg med å bestemme hva slags innhold du skal inkludere, samt hvordan du formaterer CV-en.
 • Få hjelp. Hvis du trenger hjelp til å skrive CV-en din, sjekk med kontoret for karrieretjenester på college for å se hvilken CV-hjelp som er tilgjengelig for studenter og nyutdannede.

Når du bruker en CV-mal, sørg for å skreddersy den til din egen erfaring og kvalifikasjoner, og jobben du søker på.

I slekt: Beste tjenester for CV-skriving

Eksempel på CV-studenter

Følgende er en prøve CV for en høyskolestudent. Det inkluderer utdanning, arbeid og praksiserfaring, priser og prestasjoner. Last ned malen for CV-studenter (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av eksempel på CV-studenter Last ned Word-malen

Eksempel på CV-student (tekstversjon)

Amanda Student

123 College Street
State College, PA 12345
(123) 456-7890
amanda.student@school.edu

ANNONSEPROFESJONELL

Utvikle kreative annonsekampanjer som oppfyller kundenes mål

Personer som har erfaring med å selge reklame og jobbe med alle aspekter av vellykkede kampanjer.

PROFESJONELL ERFARING

ABC KOMMUNIKASJON, New York, NY
SOMMER PRAKTIKK (juni 2020–august 2020)

Samarbeidet med designpraktikant for å lage og utføre to salgsark, en trykt annonse og ett postkort. Skrev radiomanus innsendt med kampanjeforslag og bistod i andre skriveoppgaver.

Bemerkelsesverdig prestasjon:

 • Tildelt beste kampanje av konkurrerende lag.

123 KAFFE, State College, PA
SKIFTSVEILEDNING/BARISTA (mai 2018 – i dag)

Lær opp nye ansatte, åpne og lukk butikk, håndter salg, bygg positive kunderelasjoner, utform reklameløpesedler for firmaarrangementer og hjelp til å vedlikeholde butikkwebsiden.

XYZ RESTAURANT, Washington, D.C.
SERVER / VERTINNE / EKSPEDITTER / BUSSER (mai 2016–august 2017)

Gir rask service for mer enn 75 kunder per skift.

UTDANNING OG KREDENSJONER

STATSuniversitetet , State College, PA
Bachelor of Arts i reklame; Mindre: spansk; GPA: 3,35, forventet i mai 2021

Bemerkelsesverdige prestasjoner:

 • Dekanliste: høsten 2019, våren 2020
 • Tildelt beste reklamekampanjeforslag for Health Committee, State University, våren 2019

Sertifiseringer:

Informasjonsteknologiske ferdigheter:

 • Microsoft Office Suite
 • ADP / Arbeidsstyrke nå
 • HRMS
Utvide

Flere College CV-eksempler

Gjennomgå mer CV-prøver og maler designet spesielt for studenter og nyutdannede som søker praksisplasser, sommerjobber og heltidsarbeid.

Hvordan få CV-en din lagt merke til

Ta med prestasjonene dine. Din CV kan inneholde mer enn jobbene du har hatt. Inkluder priser, fritidsaktiviteter, lederroller og andre aktiviteter for å øke kandidaturet ditt.

Fokuser på dine mest relevante ferdigheter. Ta deg tid til å finpusse CV-en for hver jobb du søker på, slik at arbeidsgiveren kan se hvordan du er kvalifisert for jobben .

Få hjelp med CV-en din. Hvis du trenger mer veiledning, sjekk med ditt karrierekontor på college for råd om CV og skriving av følgebrev.