Kriminologi Karrierer

Vanlige kriminologiske bakgrunnskontrolldiskvalifikatorer

Mann som tar en polygrafeksamen som en del av å kvalifisere seg til en jobb i sikkerhet.

••• Peter Dazeley / Getty Images

Jobber innen kriminologi og relaterte felt kan være morsomme og givende, og det er nok av grunner til at man ønsker å være politi eller andre strafferett fagfolk. Dessverre er ikke disse karrierene for alle. Noen mennesker har for mange problemer i fortiden som vil diskvalifisere dem i en bakgrunnssjekk.

Hvorfor politiet har bakgrunnssjekker

Strenge standarder er på plass, og rigide bakgrunnsundersøkelser utføres for å sikre at de rette personene jobber i disse autoritets- og tillitsverv. Listen over problemer som kan diskvalifisere deg i bakgrunnssjekken din er lang og utmerket, og det er mange aktiviteter som kan hindre deg i å få drømmejobben.

Liste over bakgrunnsdiskvalifikatorer

For å hjelpe deg med å finne ut om du har en sjanse til å jobbe som politi, tilsynsverge eller andre relaterte karrierer, eller for å hjelpe deg med å holde deg på rett spor når du endelig er klar til å fylle ut jobbsøknaden for rettshåndhevelse , her er en titt på noen vanlige diskvalifiserere for bakgrunnssjekk. Vanligvis blir jobbkandidater oftest utelatt fra å vurdere ett eller flere av følgende:

 • Felony domfellelser
 • Alvorlige forseelser
 • Tidligere eller nåværende narkotikabruk
 • Kredittproblemer
 • Vanærende utflod fra militærtjeneste
 • Forfalskning eller usannheten på søknaden
 • Dårlig arbeidshistorie
 • Tidligere eller nåværende gjengtilhørighet
 • Uoppdagede forbrytelser
 • Problematisk kjørehistorikk
 • Vold i hjemmet

Husk at dette ikke er en omfattende eller uttømmende liste, men snarere de mer vanlige problemene som vil føre til at en potensiell arbeidsgiver bestemmer seg for å ansette noen. Her er en nærmere titt på hver av disse bakgrunnsfeilene:

Felony overbevisning

Det er ikke mye tvetydighet her; hvis du har blitt dømt for eller erkjenner straffskyld eller nolo contendere for en forbrytelse som utgjør en forbrytelse eller som ville ha vært en forbrytelse i jurisdiksjonen du søker i, er sjansen ekstremt stor for at du ikke vil kunne fortsette i ansettelsesprosessen.

Alvorlige forseelser

Selv om forbrytelser er ganske tydelige, blir det som utgjør en alvorlig forseelse litt overskyet. Den nøyaktige definisjonen kan endres fra byrå til byrå. Selv om forseelser ikke er like alvorlige som forbrytelser, er det visse forbrytelser som avdelingene ikke kan etterkomme. Disse inkluderer:

 • Nylige (innen ti år eller så) DUI-dommer
 • Voldsforbrytelser som overfall eller vold
 • Forbrytelser som taler til en persons ærlighet og integritet, for eksempel mened og noen typer tyveri

Tidligere eller nåværende narkotikabruk

Det burde ikke komme som noen overraskelse at arbeidsgivere forventer at deres ansatte og jobbsøkere skal være rusfrie. Tidligere narkotikabruk er imidlertid en annen historie. Kall det et tegn i tiden, men mange avdelinger har blitt mer tilgivende overfor noen tidligere mindre narkotikabruk, forutsatt at det var på eksperimentell basis i motsetning til vedvarende og rekreasjonsbruk. Eksperimentell bruk betyr vanligvis bare noen få ganger i løpet av veldig kort tid.

Denne nyoppdagede toleransen er også begrenset til marihuana og andre 'mindre' stoffer. Enhver bruk av kokain, hallusinogener eller designermedisiner som ecstasy vil vanligvis være automatisk diskvalifiserende.

Kredittproblemer

Nei, de fleste byråer bryr seg ikke om kredittpoengsummen din. Det de er bekymret for er om du har vært det eller ikke oppfylle dine forpliktelser , og om du vil kunne fortsette å gjøre det på lønnen de skal betale. Hele problemet her er å sørge for at ansatte vil være i stand til å lykkes i karrieren og vil bli mindre fristet til bestikkelser og poding.

Vanærende utskrivning fra militæret

Tidligere militærtjeneste er høyt verdsatt i nesten alle sysselsettingssektorer, og dette er absolutt ikke mindre sant i rettshåndhevelse og strafferett. En hederlig utskrivning fra militæret vil føre deg langt. Imidlertid er en ærefull utladning nesten alltid en automatisk diskvalifisering.

Forfalskning og usannhet

Det er et enkelt konsept: Hvis du blir tatt for å lyve på søknaden din, kommer du ikke til å bli ansatt. nødvendigvis, karriere innen kriminologi legg en premie på sannferdighet, og det starter med jobbsøknaden. For å holde kandidatene ærlige, ansetter mange byråer en polygraf eksamen som en del av deres prosess.

Dårlig arbeidshistorie

En dårlig anbefaling kan absolutt bortforklares som en personlighetskonflikt med sjefen eller bare en dårlig passform for deg. Et mønster med dårlig arbeidshistorie og mindre gunstige anbefalinger for tidligere arbeidsgivere, spesielt en historie som antyder latskap, en dårlig holdning eller dårlige forhold til kunder og medarbeidere, vil sannsynligvis hindre deg i å bli ansatt.

Tidligere eller nåværende gjengtilknytning

Gjenger er synonymt med alvorlig kriminell virksomhet. Byråer kan naturligvis ikke ta risikoen ved å ansette gjengmedlemmer. Noen av fortellingene om gjengengasjement er strategisk plasserte tatoveringer, iført visse farger og symboler, personlige tilknytninger og tidligere kriminell historie.

Uoppdagede forbrytelser

Domfellelser er én ting, kommisjoner er en annen. Det er ingen hemmelighet at politimenn ikke oppdager eller arresterer hver eneste forbrytelse som noen gang har blitt begått. Men hvis du under bakgrunnsetterforskningen viser seg å ha begått en forbrytelse som du aldri ble arrestert for eller dømt for, kan du godt bli diskvalifisert fra prosessen.

Problematisk kjørehistorikk

Alle gjør feil, og det har vært mange mennesker som har hatt mindre enn fantastiske kjørerekorder og gått lange og vellykkede karrierer på jobb. Imidlertid viser alvorlige og vedvarende perioder med kjøringsforseelser eller forbrytelser karakterfeil og enten en fullstendig ignorering av eller i det minste manglende evne til å følge landets lover.

Noen av problemene i kjørejournalen din som kan hindre deg i å bli ansatt inkluderer:

 • Tidligere suspensjon av førerkort
 • Flere bevegelige brudd
 • Hensynsløs kjøring domfeller
 • Henvisninger for overdreven fart

Vold i hjemmet

Vold i hjemmet er helt i strid med formålet med rettshåndhevelse. Det kan også være en kilde til erstatningsansvar for en avdeling som ansetter noen som tidligere har hatt vold hjemme. Enhver hendelse med vold i hjemmet i fortiden din vil være en automatisk diskvalifisering.

Hvorfor du trenger å holde oversikten din ren

Ved å bruke listen ovenfor som en veiledning, kan du bedre avgjøre om du bør forfølge en karriere innen rettshåndhevelse eller strafferettspleie. Du kan også få et bedre bilde av hvilken type aktivitet du bør unngå hvis du håper å få en jobb som politi eller annen kriminolog i fremtiden. Ved å holde posten din ren, kan du sette deg selv i en best mulig posisjon for å bli ansatt.