Jobbintervjuer

Vanlige kundeserviceintervjuspørsmål med svar

Hvordan forberede seg til kundeserviceintervjuer

Kundeserviceteam

•••

Sturti / E+ / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Hvis du søker på en detaljhandel eller kundeservicejobb, eller en hvilken som helst annen stilling der du har personlig kontakt med forbrukere eller bedrifter, vil intervjueren din være ivrig etter å finne ut hvordan du vil samhandle med kunder og gi dem hjelp.

Et typisk jobbintervjuspørsmål for denne typen kundefokusert stilling er 'Hva er god kundeservice?' Et relatert spørsmål er: 'Hva betyr kundeservice for deg?

Les videre for å lære mer om spørsmålene du kan bli stilt under et intervju for en kundeservicerepresentant-jobb. I tillegg finner du også tips nedenfor om hvordan du forbereder deg til et intervju, samt en liste over spesifikke intervjuspørsmål. Øv deg på å svare på disse spørsmålene, så vil du føle deg mer komfortabel og selvsikker under intervjuet.

Hvordan besvare intervjuspørsmål om kundeservice

Intervjueren ønsker å vite hva du anser som god kundeservice, hvordan du definerer god kundeservice, og hvordan du vil være villig til å gi den til kundene.

Hvis du har jobbet i en servicebransje, er det best å fortelle om en anledning da du personlig var i stand til å yte service utover det kunden forventet.

Den beste måten å svare på er å dele en historie om hvordan du håndterer kundeproblemer når de oppstår på arbeidsplassen. I svaret ditt, vær forberedt på å gi konkrete eksempler på god kundeservice enten fra din arbeidserfaring eller fra dine personlige erfaringer som forbruker.

Hva er god kundeservice?

Den korte definisjonen av kundeservice er å sørge for at kunden er fornøyd. Den lengre versjonen er for å sikre at kunden eller klienten er fornøyd med produktet eller tjenesten som tilbys, og med salg, levering, installasjon, bruk og andre komponenter i kjøpsprosessen.

Elementer av god kundeservice

Når du svarer på intervjuspørsmål om kundeservice, kan det være nyttig å vurdere kjerneelementene som utgjør det. Disse elementene er:

Vanlige kundeserviceintervjuspørsmål med svar

Catherine Song

Produktbevissthet: Enten du snakker om bøker, annonser på et nettsted eller en widget, er det viktig å ha en grundig kjennskap til selskapets produkter for å yte sterk kundeservice. Kom til intervjuet med et solid grunnlag for forståelse av både selskapet og dets omdømme blant kunder, samt detaljert kunnskap om selskapets tjenester/produkter.

Holdning: Holdning er alt, eller nesten alt. Å hilse på folk med et smil eller vennlig hei kan utgjøre en stor forskjell i en butikk. For enhver kundeservicestilling, personlig eller via telefon, er en vennlig og tålmodig holdning viktig. Vis alle du møter under intervjuprosessen den positive og engasjerende holdningen du har. Hvis du ikke føler deg optimistisk, se gjennom disse tips for å holde deg positiv under jobbintervjuer .

Effektivitet: Kunder verdsetter et raskt og effektivt svar. Vær klar til å dele dine prestasjoner i kundeserviceeffektivitet med intervjueren. Har du slått produktivitetsmål, kuttet ned på responstiden eller redusert behovet for oppfølgingssamtaler? Alt du har gjort for å bli mer effektiv i jobben din er verdt å dele med intervjuerne dine.

Problemløsning: Fra å trenge en ny skjorte til et bryllup til å ha behov for en reservedel, kundene søker hjelp, og en del av god kundeservice er løse problemer og svare på spørsmål . Snakk om noen av problemene du har løst på jobben, metoden du brukte for å løse dem, og hvordan du løste situasjonen.

Kundeservicespørsmål stilt i et jobbintervju

1. Hva er kundeservice?

Hva de vil vite: Intervjuer ønsker å se hvordan definisjonen din stemmer overens med selskapets definisjon av kundeservice. Målet er å finne ut om du oppfyller standardene for optimal kundeservice som definert av arbeidsgiver.

Eksempel svar

Jeg vil definere kundeservice som å hjelpe kunder med å håndtere problemer, hjelpe dem med å finne produktet de vil ha, og gjøre ditt beste for å få dem til å forlate butikken fornøyd.

Utvide

Flere eksempelsvar: Hva er kundeservice?

2. Hva betyr god kundeservice for deg?

Hva de vil vite: Intervjuere er ivrige etter å vite hva du anser for å være kundeservice av høy kvalitet og hvordan du vil gi den til kundene. En annen variant av dette spørsmålet er 'Hva er god kundeservice?' I svaret ditt, vær forberedt på å gi konkrete eksempler på god kundeservice, enten fra din arbeidserfaring eller fra dine personlige erfaringer som forbruker.

Eksempel svar

God kundeservice betyr å ha grundig kjennskap til varelageret ditt, erfaring med produktene dine og å kunne hjelpe kundene med å ta de beste valgene for dem. Da jeg jobbet hos XYZ Company, pleide jeg å bruke noen minutter hver måned på å se på de nyeste produktene for å være sikker på at jeg var fullstendig klar over fordelene, funksjonene og ytelsen deres, og kunne gi kunnskapsrike anbefalinger til kundene.

Utvide

3. Hvorfor tror du at du vil passe godt inn i selskapet vårt?

Hva de vil vite: Med dette spørsmålet ønsker intervjuere å få en følelse av hvordan du vil blande deg med bedriftskultur . Men dette er også en variant på spørsmålet ' Hvorfor burde vi ansette deg? gjør dette spørsmålet til en mulighet for deg til å argumentere for ditt kandidatur.

Eksempel svar

Jeg har sett gjennom samtalen vår, og også når jeg surfer gjennom kontoer på sosiale medier, at ABC Company prioriterer varm, vennlig og personlig service. Det er der jeg skinner. Å kjøpe en brudekjole er et emosjonelt øyeblikk, og jeg prøver å levere et personlig preg, i forhold til hver kundes behov. Og det fungerer: Jeg overskrider konsekvent månedlige kvoter og drar ofte nytte av henvisninger til venner. Jeg ville tatt med de samme egenskapene til ABC Company, og solgt formell klær.

Utvide

4. Hvorfor vil du jobbe i kundeservice?

Hva de vil vite: Er du en person som liker å samhandle med andre? Føler du deg fornøyd når du kan løse problemer? Eller tror du lidenskapelig på produktet eller tjenesten selskapet selger? Dette er den typen kvaliteter som intervjuere ser etter i svarene dine på dette spørsmålet.

Eksempel svar

Jeg finner stor tilfredsstillelse i å kunne finne det perfekte antrekket til en kunde, og få dem til å forlate butikken vel vitende om at de ser best ut. Jeg er en stor fan av klærne som selges hos Company XYZ, og spesielt hvordan de er designet for å passe mennesker i alle størrelser.

Utvide

5. Fortell meg om en gang du måtte forholde deg til en vanskelig kunde, og hvordan du håndterte det.

Hva de vil vite: Intervjuere vil vite hvordan du vil reagere på og spre negative følelser fra utfordrende kunder. Dette er et eksempel på en atferdsintervjuspørsmål . Et sterkt svar vil vise frem dine konfliktløsningsevner, og hvordan du kan holde deg rolig, respektfull og hjelpsom som svar på misfornøyde kunder.

Eksempel svar

En gang var en kunde dypt misfornøyd med måltidet sitt. Da jeg så på tallerkenen, oppdaget jeg ikke noe problem. Først spurte jeg ham hvorfor han var ulykkelig. Det viste seg at han var allergisk mot meieri, og tallerkenen hadde et dryss ost på. Jeg erkjente situasjonen og ba om unnskyldning – empati hjelper. Så tilbød jeg meg å la kjøkkenet lage måltidet hans på nytt. Jeg nevnte det også for lederen min, som var i stand til å tilby ham en gratis drikke. Til slutt ga han et stort tips og ba om unnskyldning for å ikke ha nevnt allergien hans fra starten av måltidet da jeg spurte om kostholdspreferanser og allergier.

Utvide

6. Hva ville du gjort hvis du ikke visste hvordan du skulle hjelpe en kunde?

Hva de vil vite: Intervjuere er ivrige etter å se din problemløsende ferdigheter utstilt, samt hvordan du ville kommunisert med kundene og dine medarbeidere. Legg vekt på disse ferdighetene i svaret ditt. Husk at det alltid er nyttig å dele et eksempel!

Eksempel svar

I en ideell verden ville det aldri skje! Selvfølgelig blir vi alle stum noen ganger. I slike situasjoner dobbeltsjekker jeg arbeidet mitt, og kontakter så kollegaer eller lederen min for mer hjelp. Jeg husker en gang da en kunde ringte og spurte hvordan man sletter et program, noe som høres enkelt ut, men det fungerte ikke å følge standardinstruksjonene. Jeg ga ham beskjed om at dette var en uvanlig situasjon og beklaget forsinkelsen med å komme med en løsning. Jeg dobbeltsjekket håndboken, bekreftet at jeg fulgte instruksjonene, og tok så kontakt med en kollega som var mer kunnskapsrik om denne typen problemer. Sammen klarte vi å løse problemet, og deretter oppdatere opplæringsmanualen for å dele vår nye innsikt.

Utvide

7. Hva er to eller tre egenskaper en person trenger for å levere sterk kundeservice?

Hva de vil vite: Ideelt sett vil svaret ditt speile verdiene selskapet har. Noen organisasjoner kan sette en premie på raske svar, mens andre kan prioritere høye skårer i kundetilfredshet. Vær ærlig i svaret ditt, men hvis det er mulig å fremheve egenskaper nevnt i stillingsannonsen, er det fordelaktig.

Eksempel svar

Jeg tror det er viktig å være vennlig og varm med kundene for å gi et godt inntrykk. Å gjøre det kan også forhindre uhøflighet, sinne og andre negative følelser fra å ta over opplevelsen. Men jeg tror også at det er viktig å løse problemer raskt. Effektivitet er også en prioritet.

Utvide

8. Hva ville du gjort hvis en kunde sa at du brukte for lang tid på å håndtere et problem?

Hva de vil vite: Intervjuere vil se hvordan du håndterer negative tilbakemeldinger og stressende situasjoner.

Eksempel svar

Ofte prøver jeg å unngå den tilbakemeldingen ved å gi kundene et estimat på forhånd av hvor lang tid en oppgave vil ta, og hvorfor det kan ta litt tid. Det er imidlertid ikke alltid mulig. Hvis jeg fikk denne tilbakemeldingen, ville jeg begynne med å erkjenne den uten å gå i forsvar. Jeg vil sannsynligvis si noe sånt som 'Jeg beklager at dette problemet tar lengre tid enn forventet å løse.' Da vil jeg se etter praktiske løsninger. For eksempel kan jeg ringe tilbake til kunden, gi en oppdatering via e-post eller gjøre noe som vil frigjøre personens tid. Det vil hjelpe kunden å avslutte interaksjonen fornøyd.

Utvide

9. Hva vet du om våre produkter og tjenester?

Hva de vil vite: Intervjuere vil ha bevis på at du har brukt litt tid undersøker selskapet . Dette er med på å vise at du ønsker å jobbe spesifikt med denne jobben, ikke en hvilken som helst kundeservicestilling.

Eksempel svar

XYZ Tech Company selger to nivåer av skylagring: det første er rettet mot forbrukere, og min oppfatning fra dekning i media er at du ønsker å øke markedsføringen av dette alternativet. I tillegg selger XYZ et lagringsalternativ på bedriftsnivå. Jeg ville vært fascinert å vite om det faktisk gir mer meningsfylt salg.

Utvide

10. Fortell meg om din tidligere kundeserviceopplevelse.

Hva de vil vite: Potensielle arbeidsgivere ønsker å vite om du har erfaring fra en lignende rolle. Du trenger ikke å beskrive alle rollene du har hatt. Fremhev i stedet de mest relevante kundeorienterte jobbene du har hatt. Og hvis du ikke har mye erfaring innen kundeservice, diskuter relevante ferdigheter du har, for eksempel kommunikasjonsevner, empati og problemløsning. Det kan være effektivt å bruke et eksempel på en gang da noen gjorde en innvirkning på deg gjennom sin suverene kundeserviceferdigheter .

Eksempel svar

Jeg jobbet i ABC Retail i flere år og solgte klær. Etter det ønsket jeg å utforske noe annet. Hos ZYZ International var jeg en del av et globalt samarbeidende team, som taklet problemer over telefon. Jeg likte spesielt muligheten til å jobbe som en del av et team.

Utvide

Tips for å gi det beste svaret

Her er flere tips for å svare på intervjuspørsmål angående kundeservice:

Hvordan forberede seg til et kundeserviceintervju

Gjør leksene dine, gjøre deg kjent med selskapet og produktene og tjenestene den selger. Sjekk selskapets nettsted, skum gjennom kontoer på sosiale medier og gjennomgå eventuell mediedekning. Prøv å få en følelse av bedriftskultur også, siden det kan påvirke hvordan du setter inn svarene dine på spørsmål.

Vær forberedt på å snakke om din relevante erfaring. Ta en titt på ti mellommenneskelige ferdigheter som får folk i kundeserviceposisjoner til å skinne, og anmeldelser mer vanlig intervjuspørsmål for detaljhandel og kundeservice og eksempelsvar.

Spørsmål å stille intervjueren

For å gjøre et godt inntrykk, er det lurt å spørre din intervjueren noen spørsmål . Du kan spørre om logistikk, bedriftskultur eller detaljer om kundeservice. Her er noen alternativer:

  • Hva er noen av de unike utfordringene dine kundeservicerepresentanter møter i dette selskapet?
  • Hvordan er miljøet her? Har folk en tendens til å samarbeide eller selvstendig?
  • Hva er noen av de nye produktene eller tjenestene du vil tilby det neste året?
  • Hva er favorittdelen av å jobbe i dette selskapet?
  • Hva er noen av egenskapene du mener gjør en fremragende kundeservicerepresentant her?