Finne En Jobb

Vanlige sykepleieintervjuspørsmål og beste svar

Sykepleier med journal

•••

Heltebilder / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Hvis du har fått et intervju for en sykepleie eller medisinsk stilling, er det en god idé å gå gjennom typiske intervjuspørsmål og svar. På den måten vil du gå inn i intervjuet og føle deg forberedt og selvsikker.

I tillegg til å øve på svar, få tips om hvordan du ellers kan forberede deg til sykepleieintervjuet ditt, samt hvordan du kan imponere intervjuere.

1:33

Se nå: Hvordan besvare 5 vanlige spørsmål om sykepleieintervju

Typiske spørsmål stilt i et sykepleierintervju

1. Hva synes du er vanskelig med å være sykepleier?

Hva de vil vite: Mange aspekter ved å være sykepleier er utfordrende – intervjuere vil vite hvilke som er vanskeligst for deg. Advarsel: Ikke klag i svaret ditt. Hold det i stedet positivt ved å bruke svaret ditt til å fremheve positive egenskaper i din gjenoppta og personlighet.

Eksempel svar

Jeg tror den vanskeligste delen av å være sykepleier er når jeg har en pasient som er veldig ulykkelig, eller har mye smerte, og jeg ikke kan trøste dem i den grad jeg vil. Jeg holder en dialog i gang med den behandlende legen slik at hun har så mye informasjon som mulig om pasientens smertenivå. Noen ganger kommuniserer ikke pasienten effektivt med legen, og jeg prøver å hjelpe til med å bygge bro over dette kommunikasjonsgapet.

Utvide

2. Foretrekker du å jobbe alene, eller som en del av et team?

Hva de vil vite: Sykepleiere må ofte gjøre begge deler – jobbe selvstendig og også i samarbeid. Vær ærlig i svaret ditt, men unngå å være negativ til noen av arbeidsstilene.

Eksempel svar

T hatten avhenger av omstendighetene. Jeg liker å være en del av et behandlings- og støtteteam, men jeg liker også autonomien ved å jobbe alene.

Utvide

3. Hvordan vil du håndtere en pasient som konstant klager over smerte?

Hva de vil vite: Intervjuere vil vite hvordan du vil takle denne potensielt vanskelige situasjonen. Gå gjennom trinnene du vil ta. Du kan bruke eksempler fra tidligere arbeidserfaring hvis du vil.

Eksempel svar

Jeg ville lytte sympatisk til pasientens klage, og forsikre ham om at hans bekymringer ble hørt og at vi gjorde alt vi kunne for å hjelpe. Hvis det virket berettiget, ville jeg konferert med den behandlende legen for å forsikre meg om at pasientens smerte ble behandlet på den mest effektive måten.

Utvide

4. Hva bidrar du til dine pasienter som sykepleier?

Hva de vil vite: Dette er en mulighet til å dele din personlige teori om hvordan du hjelper pasienter. Du kan fokusere på det medisinske eller det mellommenneskelige, avhengig av hvilken type rolle du søker.

Eksempel svar

Jeg føler at pasientene mine vet at jeg er der for å gi trøst og forståelse, at jeg vil lytte til deres bekymringer, og at jeg vil opptre som deres advokat om nødvendig.

Utvide

5. Hvordan reagerer du når familiemedlemmer ber om din personlige diagnose?

Hva de vil vite: Ved å stille dette spørsmålet ønsker intervjueren å få tilgang til grensene dine og finne ut om du vet hvordan du skal svare riktig.

Eksempel svar

Med mindre det er min rolle å diagnostisere, ville jeg ikke gjort det. Men jeg ville prøve å grave litt og finne ut hvorfor pasientens familiemedlem spurte. Trenger personen litt validering? Forklarte ikke legen prognosen tydelig? Jeg vil prøve å være nyttig og dele viktig informasjon (uten å gå utenfor rollen min).

Utvide

6. Hva interesserer deg med å jobbe her?

Hva de vil vite: Hver gang intervjuere stiller dette spørsmålet, prøver de å finne ut om du forstår og verdsetter helseinstitusjonen. I hovedsak vil intervjuere vite om du vil dette spesiell jobb eller noen jobb i det hele tatt.

Eksempel svar

Jeg er imponert over modellen her, og samarbeidsånden på laget. Bare ved å sitte på venterommet er det klart for meg at denne praksisen har en pasient-første prioritet. Jeg er ivrig etter å jobbe med mennesker som brenner for omsorg.

Utvide

Flere svar: Hvorfor vil du jobbe her?

7. Hvorfor valgte du sykepleie som karriere?

Hva de vil vite: Mens du deler hva som tiltrakk deg til sykepleie, se etter muligheter for å fremheve egenskaper som gjør at du passer godt inn i feltet.

Eksempel svar

Sykepleiere har en så sterk rolle på sykehuset. Jeg så det selv da jeg var ung og hadde et familiemedlem på sykehuset, og det gjorde meg fast bestemt på å fortsette karrieren. Å hjelpe mennesker i et vanskelig øyeblikk er enormt meningsfullt for meg.

Utvide

Flere svar: Hvorfor valgte du sykepleie som karriere?

8. Hvordan takler du stress på jobben?

Hva de vil vite: Stressende øyeblikk er uunngåelige for helsepersonell. Erkjenn stresset, men hold fokuset i responsen din på mestringsmekanismene dine.

Eksempel svar

For øyeblikket pleier jeg ikke å føle stresset. Jeg er for opptatt av å gi omsorg til pasienten, og tilby støtte til legene og teamet rundt meg. Senere, men noen ganger slår det meg. Strategien min er å ta en hard treningsøkt når stresset ikke forsvinner over tid.

Utvide

Flere svar: Hvordan takler du stress på jobb?

9. Hvordan ville du taklet en lege som var frekk?

Hva de vil vite: Dette spørsmålet kan avsløre om du klager eller har en dårlig holdning. Sørg for å holde svaret ditt rimelig og positivt (nå er det ikke tiden for å si en kollega).

Eksempel svar

Alle har dårlige dager. Hvis uhøfligheten er en engangshendelse, ville jeg la det gå. Hvis noe stort skjer, eller hvis det gjentas, ville jeg tatt kontakt med veilederen min. Min bekymring ville være at kanskje legen var frekk ikke på grunn av en dårlig dag, men på grunn av misnøye med arbeidet mitt.

Utvide

10. Hva synes du er mest givende med å være sykepleier?

Hva de vil vite: Dette er en innledning for deg til å snakke om dine styrker som sykepleier. Kanskje handler det om å hjelpe pasienter, holde leger i gang eller jobbe med en bestemt demografi.

Som barselsykepleier er jeg der for øyeblikket når folks familie vokser. Det er mektig og fryktinngytende å være vitne til. Og jeg er så glad for å kunne berolige og hjelpe kvinner i dette store øyeblikket, spesielt førstegangsmødre.

Utvide

Flere svar: Hva synes du er mest givende?

Spørsmål om håndtering av familiemedlemmer

Å ta vare på en pasient betyr ofte mye tid sammen med pasientens familie, så det er ofte et fokus under intervjuet. Her er flere spørsmål som intervjuere kan ha om hvordan du håndterer disse interaksjonene.

 • Beskriv en situasjon med en familie der du hadde problemer med dårlig kommunikasjon. Hvordan løste du det?
 • Hvordan ville du taklet et familiemedlem som ikke er fornøyd med din omsorg for pasienten?
 • Hvordan takler du en familie som ikke følger omsorgsinstruksjonene?
 • Hva er din tilnærming til å kommunisere med en familie som ikke snakker språket ditt godt?
 • Hvordan håndterer du en families spørsmål som ligger utenfor ditt område?
 • Hva er din tilnærming til å håndtere familier som ønsker å snakke om døden?
 • Familier ønsker noen ganger å vite en tidslinje for en syk person. Hvordan takler du det?
 • Hva er HIPAA-regelverket med hensyn til telefonsamtaler fra familiemedlemmer som ber om pasientinformasjon?
 • Hvordan takler du et familiemedlem som vil skylde på deg?
 • Familiemedlemmer ønsker å sørge for at deres kjære får den beste kvaliteten på omsorgen. Hvordan kan du berolige dem?
 • Hvordan håndterer du personlige gaver fra et familiemedlem?
 • Hva slags spørsmål fra et familiemedlem henviser du til pasientens lege?
 • Hvordan hjelper du familiemedlemmer med å håndtere døden?
 • Noen ganger vil en pasient kanskje ikke ha medisinsk informasjon gitt til familiemedlemmer. Hvordan takler du det med dem?
 • Hvordan håndterer du familiemedlemmer som er forstyrrende på enheten? (f.eks. høyt, kranglete)
 • Hvordan reagerer du når familiemedlemmer ber om din personlige diagnose?
 • Hva gjør du når familiemedlemmer tilraner deg tid du trenger for å tildele andre pasienter?

Mulige oppfølgingsspørsmål

Noen andre spørsmål sykepleiere kan høre under intervjuer inkluderer:

Spørsmål å stille intervjueren

Dra nytte av intervjuet for å stille spørsmål som vil hjelpe deg å vite om rollen passer for deg. Dessuten er det alltid en god idé å ha noe forberedt når intervjuere snur på bordet og spør: 'Har du noen spørsmål til meg?' Her er noen alternativer:

 1. Hvordan er kulturen i denne organisasjonen?
 2. Hva slags opplæring er tilgjengelig? Har du noen mentorprogram?
 3. Er det mange sykepleiere som jobber overtid her?
 4. Hva er noen av de store utfordringene sykepleiere møter i denne organisasjonen?
 5. Tilbyr du refusjon av undervisning?

Hvordan besvare spørsmål til sykepleierintervjuer

Å reflektere over spørsmål og finne måter å besvare dem på, vil hjelpe deg å komme frem forberedt og trygg på intervjuet ditt .

Hold svarene dine fokusert på dine eiendeler og projisér et positivt bilde. Når du gir svaret ditt, bruk et eksempel på når du møtte en lignende situasjon som hadde et vellykket resultat.

Hvis du kan dele en konkret eksempel som viser at du har kvalifikasjonene intervjueren søker, vil du øke sjansene dine for å få et jobbtilbud.

Hvordan forberede seg til et sykepleierintervju

Trinn én: øv på svar på spørsmålene på denne siden og andre vanlige intervjuspørsmål .

Du vil gjerne være godt kjent med helseorganisasjonen der du intervjuer, og ha en følelse av hva intervjueren vil se etter hos kandidater. Det vil hjelpe deg med å gi sterke, målrettede svar.

Gjør ditt beste for å ta deg av praktiske ting på forhånd, slik at du ikke blir stresset på intervjudagen. Planlegg din intervjuantrekk på forhånd, for eksempel, og plott ut hvordan du kommer deg til intervjudestinasjonen. (Gi deg selv ekstra tid i tilfelle trafikk, dårlig vær eller gå seg vill.)

Hvordan gjøre det beste inntrykket

Sørg for å kle deg riktig, kjenn din verdi og forstå kravene til stillingen du er interessert i.

Kom til intervjuet noen minutter for tidlig. Hils folk med et smil og få øyekontakt under samtalen. Snakk selvsikkert, og del relevante anekdoter fra karrieren din. Les intervjuerens kroppsspråk - hvis personen virker ufokusert, forkort svarene dine.

Vær forberedt på mange forskjellige typer spørsmål. Intervjuere kan stille tekniske spørsmål, så vel som spørsmål om hvordan du vil samhandle med kolleger og pasienter. Med hvert spørsmål ønsker intervjuere å finne ut hva slags ansatt du vil ansette, og om du vil være en passer godt for bedriften og stillingen .

Etter intervjuet, sørg for å sende en takkebrev til alle du snakket med. Ikke bare er dette høflig, men det viser intervjuere at du er interessert i stillingen.