Jobbsøking

Kommunikasjonsferdigheter for suksess på arbeidsplassen

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Topp kommunikasjonsevner

Catherine Song / The Balance

Evnen til å kommunisere effektivt med overordnede, kolleger og ansatte er avgjørende, uansett hvilken bransje du jobber i. Arbeidere i den digitale tidsalderen må vite hvordan de effektivt kan formidle og motta meldinger personlig så vel som via telefon, e-post og sosiale medier .

Disse kommunikasjons ferdigheter vil hjelpe deg med å bli ansatt, lande forfremmelser og være en suksess gjennom hele karrieren.

Topp 10 kommunikasjonsferdigheter

Vil du skille deg ut fra konkurrentene? Dette er noen av de beste kommunikasjonsferdighetene som rekrutterere og ansettelsesledere ønsker å se i din gjenoppta og følgebrev . Fremhev disse ferdighetene og vise dem under jobbintervjuer , og du vil gjøre et solid førsteinntrykk. Fortsett å utvikle disse ferdighetene når du er ansatt, og du vil imponere sjefen, lagkameratene og kundene dine.

1. Lytting

Å være en god lytter er en av de beste måtene å være en god formidler på. Ingen liker å kommunisere med noen som bare bryr seg om å sette inn to øre og ikke tar seg tid til å lytte til den andre personen. Hvis du ikke er en god lytter, vil det være vanskelig å forstå hva du blir bedt om å gjøre.

Ta deg tid til trene aktiv lytting . Aktiv lytting innebærer å følge nøye med på hva den andre personen sier, stille oppklarende spørsmål og omformulere det personen sier for å sikre forståelse ('Så, det du sier er...'). Gjennom aktiv lytting kan du bedre forstå hva den andre personen prøver å si, og kan svare riktig.

2. Nonverbal kommunikasjon

Din kroppsspråk , øyekontakt, håndbevegelser og tonefall alle farger meldingen du prøver å formidle.

En avslappet, åpen holdning (armer åpne, bena avslappet) og en vennlig tone vil få deg til å virke tilgjengelig og vil oppmuntre andre til å snakke åpent med deg.

Øyekontakt er også viktig; du vil se personen i øynene for å vise at du er fokusert på vedkommende og samtalen. (Pass imidlertid på at du ikke stirrer på personen, noe som kan gjøre ham eller henne ukomfortabel.)

Vær også oppmerksom på andres nonverbale signaler mens du snakker. Ofte formidler ikke-verbale signaler hvordan en person virkelig føler. For eksempel, hvis personen ikke ser deg i øynene, kan han eller hun være ukomfortabel eller skjule sannheten.

3. Klarhet og konsisjon

God verbal kommunikasjon betyr å si akkurat nok – ikke snakk for mye eller for lite. Prøv å formidle budskapet ditt med så få ord som mulig. Si hva du vil klart og direkte, enten du snakker med noen personlig, på telefon eller via e-post. Hvis du går videre, vil lytteren enten stille deg ut eller være usikker på nøyaktig hva du vil.

Tenk over hva du vil si før du sier det. Dette vil hjelpe deg å unngå å snakke for mye eller forvirre publikum.

4. Vennlighet

Gjennom en vennlig tone, et personlig spørsmål eller bare et smil, vil du oppmuntre dine medarbeidere til å engasjere seg i åpen og ærlig kommunikasjon med deg. Det er viktig å Vær høflig i all kommunikasjon på arbeidsplassen .

Dette er viktig i både ansikt-til-ansikt og skriftlig kommunikasjon. Når du kan, kan du tilpasse e-postene dine til kolleger og/eller ansatte – et raskt «Jeg håper dere alle har hatt en god helg» i starten av en e-post kan tilpasse en melding og få mottakeren til å føle seg mer verdsatt.

5. Selvtillit

Det er viktig å være trygg i samspillet med andre. Selvtillit viser dine medarbeidere at du tror på det du sier og vil følge opp.

Å utstråle selvtillit kan være så enkelt som å få øyekontakt eller bruke en fast, men vennlig tone . Unngå å la utsagn høres ut som spørsmål. Vær selvfølgelig forsiktig så du ikke høres arrogant eller aggressiv ut. Vær sikker på at du alltid lytter til og føler med den andre personen.

6. Empati

Ved å bruke setninger så enkle som 'Jeg forstår hvor du kommer fra', viser du at du har lyttet til den andre personen og respekterer deres meninger. Aktiv lytting kan hjelpe deg med å stille inn på hva samtalepartneren din tenker og føler, noe som igjen vil gjøre det lettere å vise empati.

Selv når du er uenig med en arbeidsgiver, medarbeider eller ansatt, er det viktig for deg å forstå og respektere deres synspunkt.

7. Åpensinnethet

En god kommunikator bør gå inn i enhver samtale med et fleksibelt, åpent sinn. Vær åpen for å lytte til og forstå den andre personens synspunkt, i stedet for bare å få frem budskapet ditt.

Ved å være villig til å gå i dialog, selv med personer du er uenig med, vil du kunne føre mer ærlige, produktive samtaler.

8. Respekt

Folk vil være mer åpne for å kommunisere med deg hvis du formidler respekt for dem og ideene deres. Enkle handlinger som å bruke en persons navn, få øyekontakt og aktivt lytte når en person snakker, vil få personen til å føle seg verdsatt. På telefonen, unngå distraksjoner og hold fokus på samtalen.

Formidle respekt via e-post pr tar deg tid til å redigere meldingen . Hvis du sender en slurvete skrevet, forvirrende e-post, vil mottakeren mene at du ikke respekterer henne nok til å tenke gjennom kommunikasjonen din med henne.

9. Tilbakemelding

Å kunne gi og motta tilbakemelding på riktig måte er en viktig kommunikasjonsferdighet. Ledere og overordnede bør kontinuerlig lete etter måter å gi ansatte konstruktiv tilbakemelding på, enten det er via e-post, telefonsamtaler eller ukentlige statusoppdateringer.

Å gi tilbakemelding innebærer også å gi ros – noe så enkelt som å si 'bra jobbet' eller 'takk for at du tar vare på det' til en ansatt kan øke motivasjonen betraktelig.

På samme måte bør du kunne akseptere og til og med oppmuntre tilbakemeldinger fra andre. Lytt til tilbakemeldingene du får, still oppklarende spørsmål hvis du er usikker på problemet, og gjør en innsats for å implementere tilbakemeldingen.

10. Velge riktig medium

En viktig kommunikasjonsferdighet er å ganske enkelt vite hvilken form for kommunikasjon som skal brukes. For eksempel er noen seriøse samtaler (permitteringer, oppsigelse, endringer i lønn osv.) nesten alltid best å gjøre personlig.

Du bør også tenke på personen du ønsker å snakke med. Hvis de er en veldig travel person (som sjefen din, kanskje), vil du kanskje formidle din melding via e-post . Folk vil sette pris på dine gjennomtenkte kommunikasjonsmidler og vil være mer sannsynlig å reagere positivt på deg.

Hvordan få ferdighetene dine til å skille seg ut

1. Match ferdighetene dine til jobben. Analyser stillingsannonsen , med spesiell oppmerksomhet til hard og myke ferdigheter som er uthevet i stillingsbeskrivelsen. Deretter tilpasser du din CV og følgebrev til samsvarer med deres krav .

2. Gjør deg kjent med andre etterspurte ferdigheter. Myke ferdigheter som kommunikasjon får kanskje ikke et direkte nikk i en stillingsbeskrivelse, men de er fortsatt svært ønsket av ansettelsesledere.

3. Bruk jobbintervjuer til din fordel. Jobbintervjuer gir en mulighet til å vise ansettelseslederen at du har verbale kommunikasjonsevner nødvendig for å lykkes i en jobb, i stedet for bare å fortelle dem at du gjør det. Forbered deg på intervjuet ditt , øve på forhånd , og ikke vær redd for å ta en pause før du svarer på spørsmålene deres – eller å be om avklaring hvis du trenger det.

4. Ikke stopp når du får jobben. Vil du gjøre et varig inntrykk på kollegene dine etter at du er ansatt? Bruk dine kommunikasjonsevner på jobben. Enten det er å delta i et bedriftsmøte eller snakke med en klient, vil du ha mange muligheter til å vise hvor godt du kommuniserer.

Viktige takeaways

Ansettende ledere ønsker mer enn jobbspesifikke ferdigheter: For å imponere potensielle arbeidsgivere, vær forberedt på å vise dine kommunikasjonsevner.

Fremhev disse myke ferdighetene under prosessen: Skann stillingsbeskrivelsen for nøkkelord relatert til kommunikasjonsferdigheter og bruk dem i CV-en og følgebrevet.

Vis, ikke fortell: Jobbintervjuer er din sjanse til å vise at du har det som trengs.