Teknologi Karrierer

Dataetterforskning

Databevis

••• Andrew Brookes/Cultura/Getty Images

Dataetterforskning er en gren av rettsmedisinsk vitenskap ( rettsmedisin for kort). Som du sikkert vet, rettsmedisin er den vitenskapelige analysen av mennesker, steder og ting for å samle bevis under etterforskning av kriminalitet, som hjelper til med å bevise uskyld eller skyld i retten.

Dataetterforskning , noen ganger kalt digital etterforskning , har et lignende formål. Men den spesialiserer seg på vitenskapelig analyse av datakommunikasjon og data på datalagringsenheter, som disker og CD-ROMer. Typiske bruksområder for dataetterforskning er listet opp nedenfor.

 • Undersøke og avdekke bevis på ulovlige aktiviteter utført via datamaskin, som kredittkortsvindel, tyveri av intellektuell eiendom, pedofili, terrorisme og inntrenging av datasystemer (hacking). Ulovlige aktiviteter utført via datamaskiner blir generelt referert til som 'datakriminalitet' eller 'cyberkriminalitet'.
 • Undersøke og avdekke bevis for forbrytelser som ikke ble direkte begått via datamaskin, men som tiltalte kan ha lagret bevis for på datalagringsenheter
 • Oppdag og tett sikkerhetshull i datasystemet gjennom 'lovlig' hacking

Følgelig kalles datakriminaltekniske eksperter ofte 'Cyber ​​Cops', 'Cyber ​​Investigators' eller 'Digital Detectives'. Mange er selvstendig næringsdrivende konsulenter .

Starte en Computer Forensics-karriere

Selv om det er relativt nytt, er dataetterforskning et voksende karrierefelt. Det er fordi datakriminalitet har økt så raskt at de raskt har blitt et faktum. På sin side har de forårsaket tap i milliarder av dollar årlig og fortsetter å gjøre det.

For å starte en datamaskinetterforskningskarriere, vil du sannsynligvis trenge en dataetterforskningsgrad eller en relatert grad (f.eks. informatikk, strafferettspleie eller ingeniørfag) med dataetterforskningsutdanning, for eksempel gjennom store og mindre alternativer eller post-grad sertifisering.

Praktiske kunnskaper og ferdigheter som kreves, avhenger av den datakriminaltekniske karrierenisjen du sikter mot. Men tekniske og analytiske ferdigheter er vanligvis et must for alle datamaskinetterforskningskarrierer. Kunnskap og ferdigheter innen et bredt spekter av datalagringsenheter, operativsystemer, programmeringsspråk og programvareapplikasjoner åpner flere dører. Det samme gjør kunnskap og ferdigheter i noen av alle de følgende detaljene.

 • Filformater
 • Programvare drivere
 • Nettverk, ruting, kommunikasjonsprotokoller og sikkerhet.
 • Kryptologi
 • Omvendt programvareutvikling
 • Etterforskningsteknikker
 • Dataetterforskningsverktøy, for eksempel passordknekkere, e-postkonverterere eller programvareapplikasjonene EnCase eller Forensic Toolkit (FTK)

Real-world kunnskap om datamaskinen rettsmedisinske karriere nisje der du skal spesialisere vil sannsynligvis åpne flere dører også.

For eksempel, hvis du skal spesialisere deg på å fremskaffe bevis for datakriminalitet til rettshåndhevende byråer, vil det sannsynligvis være obligatorisk å kjenne til lovligheten av ransaking og beslag, og de godkjente teknikkene for å samle inn og bevare bevis; hvis du skal spesialisere deg på å hjelpe banker med å sikre datanettverkene deres, vil kunnskap om bankvirksomheten og en forståelse av den økonomiske 'bunnlinjen' sannsynligvis fremme din karriere innen dataetterforskning.

Noen arbeidsgivere som ansetter karrieredatakriminalteknikere er villige til å akseptere tilsvarende kunnskap og erfaring i stedet for utdanningslegitimasjon eller en avansert grad i stedet for erfaring.

For å få en ide om hva som vanligvis kreves av arbeidsgivere, prøv å søke etter jobber for datakriminalteknikere og les stillingsbeskrivelsene.

Finne Computer Forensics Training

Flere høyskoler, universiteter og tekniske skoler tilbyr opplæringsplaner for dataetterforskning som fører til:

 • Datarettsmedisinske grader
 • Relaterte grader med opplæringsalternativer for dataetterforskning
 • Datatekniske sertifikater

Kurs tilbys online, i klasserommet eller begge deler. Eksempler på amerikanske utdanningsinstitusjoner som dukket opp i et nettsøk etter søkestrengen datarettsmedisinsk opplæring og varianter er oppført nedenfor.

Noen få utdanningsinstitusjoner vises også i søket etter andre land. Fordi dataetterforskning er et voksende karrierefelt, vil sannsynligvis flere utdanningsinstitusjoner over hele verden følge etter i nær fremtid.

For å finne læreplaner for datarettsmedisin, sjekk med dine lokale utdanningsinstitusjoner. Alternativt eller i tillegg, utfør et nettbasert, utdanningsinstitusjonssøk etter datarettsmedisinsk opplæring på et tilretteleggende nettsted.

Du kan også generelt søke på nettet etter datarettsmedisinsk opplæring og varianter av søkestrengen, som f.eks datarettsmedisinsk utdanning, datarettsmedisinsk grad, og datarettsmedisinsk kurs . Se etter ledetråder i teksten til søkeoppføringer for andre relevante søkestrenger og varianter du kan prøve, for eksempel digital rettsmedisinsk opplæring .

Blant dataetterforskningssertifiseringer er Certified Information System Security Professional (CISSP) den mest anerkjente, ifølge nettressurser i skrivende stund. Det tilbys av International Information Systems Security Certification Consortium eller (ISC) 2, en ideell organisasjon. Eksempler på andre datakriminaltekniske sertifiseringer er oppført nedenfor.

I tillegg tilbyr AccessData datarettsmedisinsk opplæring og sertifisering relatert til sin Forensic Toolkit-programvare, mens Guidance Software tilbyr det samme relatert til EnCase-programvaren. Det finnes også en rekke 'tilleggs' datakriminaltekniske opplæringskurs som tilbys av ulike organisasjoner.

For å finne flere datakriminaltekniske sertifiseringer og opplæringsressurser, søk på nettet etter datamaskin etterforskningssertifisering og varianter av søkestrengen, som f.eks datarettsmedisinsk opplæring og datarettsmedisinsk kurs . Prøv også å koble til søkestrengen digital etterforskning .

Søker etter Computer Forensics Jobs

Datakriminaltekniske jobber for både konsulenter og ansatte er ofte gjennom rettshåndhevende byråer, militære og statlige etterretningsbyråer og private sikkerhets- og konsulentselskaper. Arbeidsbemanningsfirmaer fungerer vanligvis som rekrutteringsagenter.

For å gi deg en ide om antall datakriminaltekniske jobber som er tilgjengelige når dette skrives, et enkelt søk på tekststrengen (keyphrase) dataetterforskningHan sier , en populær teknisk jobbbank, returnerte 145 jobber og konsulentjobber. Monster.com, en populær jobbbank som viser jobber av mange typer, returnerte 199.

Det er ikke nok til å si at jobbmuligheter for datamaskinetterforskning 'florerer'. Men antallet jobbmuligheter er heller ikke ynkelig, spesielt for et så spesialisert yrke.

Computer forensics stillingstitler varierte, alt fra Dataetterforskningsanalytiker til Sårbarhetssikkerhetsforskningsingeniør . Mange oppførte jobbmuligheter krevde en grad og minst to års erfaring.

Noen få jobbmuligheter innen dataetterforskning krevde eventuelt tilsvarende kunnskap og erfaring i stedet for utdanning eller en avansert grad i stedet for erfaring. Flere krevde en sikkerhetsklarering , som det ikke er noe kompromiss for.

Fordi stillingsbetegnelsene varierer, vil ikke alle relevante jobbmuligheter bli oppført som en 'datakrimteknisk jobb' når du søker jobb. For å forsøke å øke antallet muligheter som er oppført, start med nøkkelfrasen dataetterforskning og skanne deretter stillingsbeskrivelsene for andre potensielle nøkkelfraser, som f.eks digital etterforskning .

Det beste alternativet for å finne jobber for datakriminaltekniker vil sannsynligvis være gjennom datamaskin-, kontrakts- og offentlige jobbbanker, rekrutterere og bemanningsfirmaer.

Hvis du ønsker å slå ut på egenhånd som en konsulent , jungeltelegrafen gjennom hobnobbing og nettverk vil sannsynligvis få flere datamaskinetterforskningsjobber. I mellomtiden kan det å få jobber gjennom kontraktsbemanningsfirmaer være veien å gå, helt til ordet sprer seg. Det kan også tjene henvisninger for deg, noe som vil spre ordet.