Jobbsøking

Følgebreveksempler og skrivetips

Forretningskvinne som jobber på kontoret hennes.

••• vgajic / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Trenger du å skrive et følgebrev? Et følgebrev bør sendes eller legges ut sammen med CV-en eller curriculum vitae når du søker på en jobb, så det er viktig å skrive en god en.

Lær om hvordan du skriver et følgebrev, inkludert hva du skal inkludere, hvordan du sender det, gjennomgå eksempler og få gratis maler å laste ned for mange forskjellige typer yrker og applikasjoner. Det finnes også retningslinjer og eksempler for å skrive e-postfølgebrev, forespørselsbrev, henvisningsbrev, prospekteringsbrev og nettverksbrev.

Hva er et følgebrev?

TIL følgebrev er et (vanligvis) én-sides dokument som forklarer ansettelseslederen hvorfor du er en ideell kandidat for jobben. Det går utover CV-en din å forklare i detalj hvordan du kan tilføre verdi til selskapet.

Et følgebrev er et dokument du sender eller laster opp sammen med CV-en din når du søker på jobber for å gi tilleggsinformasjon om dine ferdigheter og erfaring.

Hvordan skrive et følgebrev

Husk at følgebrevet ditt ikke trenger å være kjedelig. Tar litt tid å vise frem din personlighet og hvordan det vil være en fordel for arbeidsgiveren kan hjelpe søknaden din til å bli lagt merke til. Følg disse tipsene om hvordan du skriver et effektivt følgebrev.

Skreddersy hver bokstav til jobben. Det tar litt ekstra tid, men husk å skrive et unikt følgebrev for hver jobb. Følgebrevet ditt bør være spesifikt for stillingen du søker på, relatere dine ferdigheter og erfaringer til de som er oppgitt i stillingsannonsen. Her er hvordan skrive et følgebrev i 5 enkle trinn .

Bruk nøkkelord. En nyttig måte å skreddersy brevet til jobben er å bruke søkeord fra stillingsannonsen. Sett ring rundt ord fra stillingsannonsen som virker kritiske for jobben, for eksempel spesifikke ferdigheter eller kvalifikasjoner. Prøv å bruke noen av disse ordene i brevet ditt. På denne måten kan arbeidsgiver med et blikk se at du samsvarer med kravene til jobben.

Forklar hvordan du vil tilføre verdi. Tenk på konkrete måter å bevise at du vil tilføre verdi til selskapet. Ta med eksempler på spesifikke prestasjoner fra tidligere jobber. Hvis du for eksempel bidro til å redusere omsetningen med 10 % i det siste selskapet ditt, eller implementerte en arkiveringsstrategi som reduserte filfeil med 15 %, ta med denne informasjonen.

Prøv å kvantifiser suksessene dine når det er mulig å tydelig vise hvordan du kan tilføre verdi til selskapet.

Rediger brevet ditt nøye. Følgebrevet ditt er din første og beste sjanse til å selge rekrutteringsansvarlig på ditt kandidatur for ansettelse, så sørg for at det er perfekt. Les gjennom brevet ditt, korrekturlesing det for eventuelle stave- eller grammatikkfeil. Spør en venn, et familiemedlem eller karriererådgiver å lese den også. Du vil sørge for at brevet er polert før du sender det inn.

Følgebrev eksempler og maler

Det kan være fordelaktig å se på eksempler på følgebrev når du skriver ditt eget. En prøve kan hjelpe deg med å bestemme hva du skal inkludere i brevet ditt, og vise deg hvordan du formaterer det.

Denne samlingen av gratis, profesjonelt skrevne følgebrev vil hjelpe deg å komme i gang med å skrive dine egne brev.

Nedenfor finner du prøver og maler både på papir og e-post, for en rekke forskjellige typer ansettelsesforespørsler og jobbsøknader, inkludert generelle følgebrev, følgebrev med kald kontakt, henvisningsbrev, tilpassede følgebrev, jobbfremmende brev, oppsøkende nettverk brev, og brev for å spørre om uannonserte åpninger.

Grunnleggende følgebrev for å søke jobb

Å søke ny jobb kan være både spennende og nervepirrende på samme tid. Men å skrive et følgebrev som virkelig selger egenskapene du har å tilby en arbeidsgiver er en stor tillitsbygger – du vet at brevet ditt er perfekt når du leser det og tenker, hei – jeg ville intervjuet meg! Her er noen eksempler på effektive følgebrev, med nedlastbare maler.

Eksempler på følgebrev via e-post

Selv om følgebrev som sendes på e-post ikke har et like konservativt format som tradisjonelle følgebrev med sneglepost, er det fortsatt en spesifikk struktur man bør observere når man utarbeider og sender dem. Slik sørger du for at følgebrevet ditt på e-post blir lest.

Følgebrev med henvisning

En av de beste måtene å få foten innenfor døren på et selskap du gjerne vil jobbe for, er å nevne en profesjonell tilknytning til en av deres nåværende personell. Slik ber du noen om å tjene som en henvisning for deg, og hvordan du legger navnet deres i følgebrevet ditt.

Eksempler oppført etter type søker

Det ideelle innholdet og formatet til et følgebrev avhenger både av typen stilling du søker på og din relevante erfaring.

Følgebrevet til en erfaren profesjonell vil legge vekt på erfaring, mens brevet til en nyutdannet høyskole er best fokusert på trening og potensial.

Tilsvarende vil et følgebrev for en salgsstilling bruke mer aggressivt markedsføringsspråk enn et som er designet for en sosial arbeidsrolle. Følgende følgebreveksempler er for kandidater som søker på en bestemt type eller stillingsnivå.

Følgebrev oppført etter yrke

Her er en liste over eksempler på følgebrev og nedlastbare maler oppført etter bransje og stilling. Velg en som passer til jobbene du søker på, og juster den for å inkludere dine mest relevante ferdigheter og erfaring.

Søke om overføring eller kampanje

Når du har jobbet for en arbeidsgiver en stund og vet, gjennom både dine egne inntrykk og sterke resultatvurderinger, at de verdsetter arbeidet ditt, kan det være på tide å be om en forfremmelse eller en overgang til en bedre stilling. Vær proaktiv – selskaper har ikke alltid karrierespor oppover, og tildeler kanskje ikke automatisk en forfremmelse med mindre dette blir bedt om.

Forespørsels- og nettverksbrev

Å søke på offisielt utlyste stillinger er ikke den eneste måten å få drømmejobben på. Ofte kan muligheter oppdages gjennom strategisk nettverksbygging; mer enn én person har blitt tilbudt en stilling fordi de gjorde sin tilgjengelighet og interesse kjent for arbeidsgivere som ikke aktivt ansetter.

Følgebrevformater og -maler

Se gjennom flere eksempler på profesjonelle formater, layouter og maler du kan bruke for å søke på jobber, og husk at du bør skreddersy enhver følgebrevmal du velger å bruke som modell for å gjenspeile dine egne omstendigheter og personlighet.

Følgebrevmal for nedlasting

Last ned følgebrevmalen (kompatibel med Google Docs eller Word) eller se nedenfor for flere eksempler.

Eksempel på følgebrev

@ Balansen 2020

Last ned Word-malen

Eksempel på følgebrev (tekstversjon)

Joseph Q. Søker
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-212-1234
josephq@email.com

20. juli 2020

Jane Smith
Direktør, Human Resources
Fit Living
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære fru Smith:

Jeg skriver for å søke på stillingen som Social Media Manager for Fit Living, som annonsert på karrieresiden din på nettstedet ditt. Jeg har tre års erfaring som Social Media Assistant for Young Living, og jeg tror jeg er klar til å gå opp til lederstillingen.

I stillingsannonsen nevner du at du ønsker å ansette en Social Media Manager som forstår Internett og sosiale medier-trender. I løpet av tiden min i Young Living fikk jeg ansvaret for å øke følgertallet på Instagram. Jeg forklarte lederen min at jeg gjerne ville gjort det og at jeg også ville jobbe hardt for å øke følgerdeltakelsen fordi engasjement har blitt en viktig målestokk.

I løpet av seks måneder økte jeg følgerne våre med over 50 % og økte engasjementet med 400 %. Jeg er veldig stolt av den prestasjonen. For øyeblikket jobber jeg med å bygge en tilhengerskare med de beste influencerne i nisjen vår.

Da jeg så jobben som ble åpnet, visste jeg at det var den perfekte muligheten til å tilby deg både mine ferdigheter i sosiale medier og menneskelige ferdigheter. Jeg har tatt med CV-en min slik at du kan lære mer om min utdanningsbakgrunn og all arbeidserfaring. Takk for din tid og omtanke.

Send meg gjerne en e-post på josephq@email.com eller ring mobilen min på 555-555-5555. Jeg håper å høre fra deg snart.

Vennlig hilsen,

Din signatur (papirbrev)

Joseph Q. Søker

Utvid 1:52

Se nå: 9 følgebrevfeil du bør unngå