Jobbsøking

Følgebrev paragraf og retningslinjer for margin

Person som peker penn en bærbar skjerm

••• kay / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Hvert CV du sender ut til en potensiell arbeidsgiver bør ledsages av et skreddersydd, godt utformet følgebrev. De fleste ansettelsesledere vil gjennomgå følgebrev for å avgjøre om det er verdt tiden deres å lese de vedlagte CVene. Derfor er følgebrevet ditt teaser, den aller viktigste første introduksjonen som forklarer hvorfor du er den rette kandidaten for jobben.

Når du skriver følgebrev, bør avsnittene dine være konsise, grammatisk feilfrie og bør fokusere på dine kvalifikasjoner for jobben. Ideelt sett bør de også formidle et inntrykk av din egen unike personlighet.

Retningslinjer for avsnitt med følgebrev

Et følgebrev bør inkludere tre avsnitt:

  1. Introduksjon
  2. Karosseri/salgsplass
  3. Konklusjon

Første avsnitt

Det første avsnittet forklarer hvorfor du skriver. Det er ditt førsteinntrykk og bør inneholde en grunnleggende forklaring på hvem du er og hvorfor du skriver. Det er også akseptabelt å beskrive hvordan du fant stillingen, for eksempel gjennom en stillingsannonse på nett eller en anbefaling fra en profesjonell kontakt, og hvorfor du er interessert i jobben.

Bruk kvalifikasjonene i stillingsutlysningen som en veiledning for å forklare hvordan din tidligere erfaring gjør deg til en passende kandidat for jobben.

Andre ledd

Andre ledd, kjent som kropp , forklarer hvorfor du er kvalifisert for stillingen. Det er den delen av brevet hvor det er mest hensiktsmessig å fremheve din erfaring, ferdigheter og egenskaper som gjør deg til en perfekt kandidat for jobben. Ikke gjenta hele CV-en din; heller fokusere på de viktigste faktorene som gjør deg ettertraktet.

Fordi du ikke har mye plass til å utdype i følgebrevet ditt, er den beste måten å velge hvilke kvalifikasjoner og erfaring å fremheve å bruke arbeidsgiverens stillingsutlysning som din guide. Legg merke til de beste egenskapene de lister opp i annonsens kvalifikasjonsseksjon, og sørg for at du nevner eksempler som viser hvordan din kunnskap, erfaring eller opplæring har forberedt deg til å oppfylle disse kravene.

Som et blikkfang kan du inkludere en liste i dette andre avsnittet som gir eksempler som kvantifiserer, ved bruk av prosenter, tall eller dollartall, bidragene du har gitt i denne jobbrollen for tidligere arbeidsgivere.

Tredje ledd

Tredje ledd er en kort konklusjon, som takker arbeidsgiver for deres tid og omtanke. Det er her du bør entusiastisk gjenta din interesse for stillingen og beskrive hvordan du vil følge opp videre. Sørg for å la et mellomrom mellom hvert avsnitt i følgebrevet ditt.

Innstillinger for margin for følgebrev

Når du skriver et følgebrev for en jobb, bør de ideelle marginene være omtrent 1 tomme rundt. Venstre og høyre marg bør settes til 1 tomme og topp- og bunnmargen bør også settes til 1 tomme. Dette gir følgebrevet ditt et ryddig utseende og gir rikelig med hvit plass, noe som hjelper med lesbarheten.

Du bør justere teksten til venstre; dette er hvordan de fleste dokumenter er justert, så det vil gjøre brevet ditt lesbart.

Når du trenger mer plass til bokstaven

Hvis du har mer tekst enn det som får plass på en enkelt side, kan du stramme opp margene litt fremfor å skrive et tosiders brev. Hold margene konsekvente, slik at brevet ditt er balansert på siden. Hvis du for eksempel justerer margene til 0,70 tommer, vil det gi deg flere linjer og plass til bokstavinnholdet.

Et annet alternativ er å redusere venstre og høyre marg til 0,70 tommer og la toppen være 1 tomme. Prøv flere alternativer for å se hvilken som ser best ut.

Når du trenger mindre plass til bokstaven

Hvis brevet ditt er kort, kan du gjøre margene større, slik at bokstaven ser balansert ut på siden uten for mye mellomrom. I så fall kan du prøve 1,5 tommer for hver av margene.

Hvordan justere sidemarginnstillinger i Microsoft Word

Slik justerer du margene i Microsoft Word:

  • Plukke ut Sideoppsettet > Marginer > Vanlig (for 1-tommers marger).
  • Det finnes en rekke andre valg, eller du kan angi dine egne marginer ved å velge Sideoppsettet > Marginer tilpasset .

Slik justerer du sidemarginnstillinger i Google Dokumenter

Slik justerer du marginene i Google Dokumenter:

  • Plukke ut Fil > Sideoppsett .
  • Du kan justere alle margene⁠—venstre, høyre, topp og bunn⁠—fra dette vinduet.

Bruk følgebrevet ditt for å gjøre det beste inntrykket

Et følgebrev er ekstremt viktig i ansettelsesprosess , siden det er din første introduksjon til en potensiell arbeidsgiver. Det bestemmer arbeidsgiverens neste trekk i enten å lese om deg videre eller gå videre til neste kandidat.

Sørg derfor for at følgebrevet ditt tydelig og kortfattet forklarer hvorfor du er riktig for jobben. Dette vil øke sjansene dine for en tilbakeringing og kanskje et intervju.