Følgebrev

Følgebreveksempel for en CV

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Legger ved et følgebrev til din CV. Mann som sitter ved et skrivebord, på datamaskinen hans står det i et word-dokument:

Balansen / Alex Dos Diaz

Trenger du det skrive et følgebrev (også kjent som en jobbsøknadsbrev ) for en jobb? Du kan føle at dokumentet er unødvendig siden du allerede gir en CV med mye informasjon.

Ikke så! Et følgebrev tjener et viktig formål: det presenterer argumentet for hvorfor du bør ansettes og skiller deg fra andre kandidater. Følgebrevet ditt er der du kan vise din lidenskap for stillingen og selskapet, og fremheve dine mest relevante kvalifikasjoner. Et godt skrevet følgebrev vil supplere din CV ved å fokusere på hvorfor du er en godt kvalifisert kandidat for jobben.

Mange arbeidsgivere krever følgebrev som en del av jobbsøknadsprosess . Men selv når en arbeidsgiver ikke eksplisitt ber om et følgebrev, bør du sende et. En Robert Half-undersøkelse rapporterer at 58 % av arbeidsgiverne foretrekker å motta et følgebrev og synes det er verdifullt.

Et sterkt følgebrev kan få søknaden din til å skille seg ut fra mengden.

Se gjennom disse tipsene for å skrive og sende et følgebrev. Bruk deretter følgebreveksemplet nedenfor som en veiledning for når du skriver ditt eget følgebrev.

Når du skal skrive et følgebrev

Selv når en arbeidsgiver ikke direkte ber om en, sørg for det send alltid et følgebrev . Når bør ikke sender du et følgebrev?

Den eneste gangen du bør unngå å sende et følgebrev er når en stillingsannonse eksplisitt sier at du ikke må sende et. I den situasjonen er det viktigere å følge instruksjonene på stillingsannonsen.

Hvordan skrive et følgebrev for en jobb

Lag en kamp

Adresser toppen i følgebrevet ditt ferdigheter og evner du har som samsvarer med stillingsbeskrivelsen . Ideelt sett bør du velge de kvalifikasjonene som er mest relevante for stillingen du søker på:

  • Se gjennom stillingsbeskrivelsen og prøv å finne ut hvilke kvalifikasjoner som ser ut til å tilføre stillingen mest verdi.
  • Gi et spesifikt eksempel på en gang du demonstrerte hver av disse kvalifikasjonene.

Vurder å bruke kuler

En flott måte å vise frem dine ferdigheter og prestasjoner er å inkludere en punktliste over dine mest imponerende kvalifikasjoner i hoveddelen av følgebrevet ditt. Ved å bruke fire eller fem punktpunkter får denne informasjonen opp på siden.

Kvantifiser dine prestasjoner

Når du beskriver betydelige profesjonelle suksesser, gjør denne informasjonen enda mer imponerende ved å kvantifisere bidragene dine med tall, prosenter eller dollarbeløp med fet skrift.

Tilpass følgebrevene dine

Selv om det kan virke kjedelig, bør du alltid tilpasse hver bokstav for å passe den spesifikke jobben du søker på. Tross alt må et effektivt følgebrev illustrere hvordan erfaringen din samsvarer med kravene som er skissert i stillingsannonsen. Hvis du ikke gjør det, kan du raskt fjerne søknaden din fra bassenget.

Ekko søkeordsetningene som er fremhevet i stillingsutlysningen i følgebrevet ditt.

Arbeidsgivere bruker nå ofte sofistikert søkersporingssystemer å gi en første gjennomgang av følgebrevene og CVene de mottar. Jo mer bransjespesifikke søkeord følgebrevet ditt inkluderer, jo mer sannsynlig er det at søknaden din vil bli videreført for en dypere gjennomgang.

Forklar hva som står på CV-en din

Du kan bruke følgebrevet ditt til å gå i detalj om noe i CV-en din som må forklares.

For eksempel er et følgebrev et flott sted å snakke om en karriereskifte , til pause i karrieren , eller til forklare et utvidet gap i sysselsettingen .

Bekreft og rediger følgebrevet ditt

En CareerBuilder-undersøkelse rapporterer at skrivefeil og grammatiske feil kan koste deg et intervju, og det samme kan ikke inkludere et følgebrev.

Sørg for å grundig korrekturlest hvert følgebrev før du sender det, på jakt etter grammatikk- og stavefeil. Vurder å spørre en venn eller et familiemedlem, eller til og med en karriererådgiver , for å lese over følgebrevet ditt. Det kan være nyttig å skrive ut en kopi av følgebrevet ditt og redigere det med en penn i hånden. Å lese det høyt er en annen god måte å fange feil.

Gjennomgå eksempler og maler

For hjelp med å skrive følgebrevet ditt, les eksempler som den nedenfor, samt følgebrevmaler. Husk å skreddersy et hvilket som helst eksempel eller mal for å passe til dine egne erfaringer og jobben du søker på.

Vil du ha flere tips? Gjennomgå topp 10 tips til å skrive følgebrev for mer informasjon om hvordan du lager et vellykket følgebrev. Det er smart å sette seg inn i hva som skal til for å skrive et effektivt følgebrev før du begynner å skrive. På den måten kan du bruke mindre tid på redigering og mer tid på å få det riktig fra starten.

Du kan også bruke en følgebrevprøve, som den nedenfor, for inspirasjon.

Sørg for å skreddersy alle prøver du bruker for å matche din egen bakgrunn og jobben du søker på.

Som en påminnelse, omarbeid alltid følgebrevet ditt for å passe til hver spesifikk stilling du søker på. I tillegg til å justere innholdet, ikke glem å oppdatere hilsenen, stillingstittelen og firmanavnet.

Eksempel på følgebrev for en CV

Dette er et følgebreveksempel for en CV. Last ned følgebrevmalen (kompatibel med Google Docs eller Word Online) eller les eksempelet nedenfor.

Eksempel på følgebrev for en CV

@ Balansen 2020

Last ned Word-malen

Eksempel på følgebrev for en CV (tekstversjon)

Joseph Q. Søker
Hovedgaten 123
Anytown, USA 12345
555-212-1234
josephq@email.com

17. august 2020

Jane Smith
Direktør, Human Resources
Acme Company
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære fru Smith,

Jeg er interessert i forfatterens assistentstilling i Acme Company, som utlyst på LinkedIn. Jeg er for tiden ansatt som lovgivende direktør for Assemblywoman Nora Kiel, leder av NYS Assembly. Jeg tror at ferdighetene og erfaringene jeg har fått i denne stillingen gjør meg til en ideell kandidat for jobben som forfatterassistent.

Som lovgivende direktør har jeg utviklet sterke skrive- og redigeringsevner. For eksempel er en av mine hovedoppgaver å forberede forsamlingskvinne Nora Kiels personlige lovverk, som omhandler spørsmål knyttet til hennes stilling som seniormedlem i NYS Assembly Standing Committee.

Denne plikten krever grundige skrive- og redigeringsevner, og en evne til å formidle komplekse juridiske ideer tydelig. Jeg har utarbeidet dusinvis av lovverk og fått ros for klarheten i mitt forfatterskap.

Jeg har også fått lang erfaring innen juridisk og politikkforskning – felt som du oppgir at forfatterens assistent må være kjent med. Min erfaring i NYS-forsamlingen har gitt meg muligheten til å bli kjent med de konsoliderte og ukonsoliderte lovene i staten New York. Spesielt gjennom mitt arbeid med forsamlingskvinne Nora Kiel har jeg blitt sterkt involvert i den nåværende velferds- og Medicaid-reformbevegelsen. Jeg er alltid ivrig etter å lære mer om statlig lovgivning, og jeg leser meg opp om disse emnene på min egen tid for å bli mer kunnskapsrik. Jeg vil gjerne bringe denne lidenskapen for politikk og jus til din bedrift.

Jeg er sikker på at min erfaring i lovgiveren og mine forsknings- og skriveferdigheter kvalifiserer meg for vurdering. Hvis du ønsker det, kan jeg gi deg aktuelle eksempler på arbeidet mitt. Jeg har også lagt ved CV-en min. Jeg ser frem til å møte deg og diskutere mine kvalifikasjoner mer detaljert.

Vennlig hilsen,

Joseph Q. Søker (signaturpapirbrev)

Joseph Q. Søker

Utvide

Sende et følgebrev på e-post

Hvis du sender omslaget ditt brev via e-post , oppgi navnet ditt og stillingstittelen i emnefeltet av e-postmelding . Ta med kontaktinformasjonen din i e-postsignaturen din, men ikke oppgi arbeidsgiverens kontaktinformasjon. Hopp over datoen, og start e-postmeldingen din med hilsenen.

Flere følgebreveksempler

Klar til å komme i gang? Du kan se over 100 gratis eksempler på følgebrev for mer inspirasjon. Eller følg denne veiledningen videre hvordan skrive et følgebrev i 5 enkle trinn .

Artikkelkilder

  1. Robert Half. ' Hvordan skrive et følgebrev som vil skille seg ut .' Åpnet 17. mars 2021.

  2. CareerOneStop. ' Hvordan skriver jeg et følgebrev? ' Åpnet 17. mars 2021.

  3. Karrierebygger. ' Arbeidsgivere deler sine mest opprørende CV-feil og umiddelbare avtalebrytere .' Åpnet 17. mars 2021.