Brev Og E-Poster

Følgebrev med henvisning fra et eksempel på en ansatt

Forretningsperson leser brev

••• PeopleImages / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Ordtaket sier: 'Det er ikke hva du vet, men hvem du kjenner' - og når det gjelder bli ansatt , det er sant. Få en ansatt henvisning , og du kan ha lettere for å fange ansettelsessjefens oppmerksomhet.

Mange bedrifter belønner sine ansatte for henvise jobbkandidater . Faktum er at ansettelse via henvisning er billigere, raskere og mer effektivt enn å ansette gjennom jobbsider eller rekruttering.

Kandidater som kommer anbefalt er ofte bedre kvalifiserte, mer lojale og passer bedre for teamet.

Det er fornuftig: Hvis du var ansettelsesleder, ville du heller intervjue en kandidat uten tilknytning til selskapet eller en som er anbefalt av en nåværende ansatt med god anseelse?

Sistnevnte person er mer sannsynlig å vite hvordan det er å jobbe for selskapet – pluss at den ansatte som henviste dem sannsynligvis forstår at omdømmet deres står på spill. Mest sannsynlig ville de unngå å henvise noen som var mindre enn kvalifisert.

Kraften ved å bruke henvisninger fra ansatte i følgebrevet ditt

Ifølge data fra Jobvite er det betydelige fordeler for ansatte som får jobben sin gjennom henvisning. Ta i betraktning:

  • 40 % av henviste søkere får et jobbtilbud og de utgjør kun 7 % av potensielle kandidater.
  • Vil du raskt komme deg på jobb? Henviste kandidater starter tidligere enn de som kommer inn gjennom andre kanaler. I følge disse dataene starter ansatte som kommer inn via henvisning sine nye stillinger etter 29 dager i gjennomsnitt, sammenlignet med 39 - 55 dager gjennom jobbtavler.
  • Henviste ansatte har større arbeidsglede, ifølge Jobvite, og viser det ved å bli værende: 47 % blir lenger enn tre år.

Hvordan skrive et følgebrev med henvisning til en ansatt

  • Be om en henvisning. Dette kan virke åpenbart - selvfølgelig vil du det be om henvisning før du navn-slipper en nåværende ansatt i brevet ditt! Men det er viktig at forbindelsen din er klar over før du sender følgebrevet. Bunnlinjen, du vil at de skal være forberedt på å lovsynge deg når ansettelsessjefen ber om deres mening. Dessuten: det er alltid en sjanse for at de sier nei, eller at de vil råde deg til å ikke søke, av grunner som bare en innsider vil vite.)
  • Gi din referent detaljene. Når vi snakker om å lovsynge deg, kan kontakten din bare gjøre det hvis du gir dem beskjed om hvilken jobb du søker på. Ikke anta at bare fordi de jobber i organisasjonen, vil de vite hva jobben innebærer. Del stillingsbeskrivelsen, og match kravene til dine kvalifikasjoner . Dette vil gi dem noen samtalepunkter å ha i baklommen, i tilfelle de blir spurt om deg.
  • Gi en kopi av følgebrevet. Videresend e-posten din eller gi kontakten din en fysisk kopi av følgebrevet ditt, for referanse.
  • Si takk. Enten den ansatte skriver et henvisningsbrev eller bare godtar å bli inkludert i følgebrevet ditt, er det viktig å si takk. Send en takkebrev eller e-post for å fortelle dem at du setter pris på deres hjelp. De vil sette pris på gesten, og det vil styrke forbindelsen din.

Mal for ansatt henvisning følgebrev

Last ned malen for henvisningsbrev for ansatte (kompatibel med Google Docs og Word Online) og se flere eksempler .

Skjermbilde av et eksempel på et følgebrev med henvisning til ansatte

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempel på følgebrev med henvisning til ansatte (tekstversjon)

Stephanie søker
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
stephanie.applicant@email.com

1. september 2018

Laurel Lee
Direktør, Human Resources
Sunnyside Group Home
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære fru Lee,

Jeg skriver med henvisning til stillingen som ungdomsrådgiver ved Sunnyside Group Home. Jeg har gleden av å bli kjent med en av rådgiverne i staben din, Eleanor Seville. Eleanor og jeg utførte vårt undergraduate-arbeid sammen ved Sunnyville University og har vært i kontakt profesjonelt og personlig siden den gang. Hun ga meg beskjed om den ledige stillingen og anbefalte meg å kontakte deg.

Jeg har jobbet med utsatte ungdommer i 15 år, og har opplevd opplevelsen svært givende. Jeg har veiledet unge mennesker med en rekke utfordringer, inkludert familiesituasjoner, narkotikabruk, spiseforstyrrelser og atferdsproblemer. Min erfaring gjør meg godt egnet til å hjelpe beboerne på Sunnyside med å lære og vokse i et beskyttet miljø.

Selv om jeg har erfaring med å jobbe med alle aldre, tror jeg at ungdomsbefolkningen ved anlegget ditt vil dra nytte av kunnskapen jeg har fått i løpet av de siste fem årene mens jeg jobbet i studenttjenester ved Sunnyville High School. Jeg ble anerkjent av distriktet som 'Enestående ungdomsleder 2018' for jobbveiledningsprogrammet etter skoletid jeg utviklet og implementerte i samarbeid med flere lokale bedrifter.

Jeg vil sette stor pris på muligheten til å møte deg for å diskutere hva jeg har å bringe til stillingen i Sunnyside. Takk for at du gjennomgikk min vedlagte CV.

Vennlig hilsen,

Stephanie søker

Utvide

Artikkelkilder

  1. SHRM. , Ansatthenvisninger forblir toppkilden for ansettelser .' Åpnet 16. januar 2020.

  2. Jobvite. ' 4 grunner til å investere i henvisninger til ansatte .' Åpnet 16. januar 2020.