Menneskelige Ressurser

Utvikle en vellykket forretningsplan for Human Resources Department

Planlegg å kartlegge bedriftens kurs for suksess og bidrag

Går over detaljene i HR-forretningsplanen deres

••• Tashi-Delek / Getty ImagesHvis du er en avdeling leder, vil sjefen din sannsynligvis en dag stille dette spørsmålet: Hva er din forretningsplan for avdelingen din? Som leder for Human Resources-funksjonen kan du bruke disse trinnene for å svare på det spørsmålet.

Et ofte stilt spørsmål på denne nettsiden, det er et vanskelig spørsmål å svare på på en generisk måte fordi behovene til hvert selskap for bidrag fra HR-avdelingen kan variere mye. Du kan imidlertid bruke disse trinnene som en guide når du utvikler din egen HR-forretningsplan.

Forretningsplanen din for Human Resources-avdelingen avhenger av din behovsanalyse av din egen arbeidsplass. Forretningsplanen for Human Resources-avdelingen din avhenger også av å lære om og benchmarke industristandarder utenfor organisasjonen din.

Men det grunnleggende spørsmålet du må svare på, for å svare på sjefens spørsmål, er: Hva trenger arbeidsplassen din av HR-funksjonen? Slik finner du svaret.

Trinn for å utvikle en forretningsplan for Human Resources Department

 1. Start forretningsplanen for Human Resources-avdelingen ved å avklare nøyaktig hva sjefen din trenger og ønsker fra deg og i hvor detaljert grad. Du vil ikke bruke timevis på å utvikle informasjon eller en detaljert plan som sjefen ikke trenger eller ønsker.
  Når det er sagt, for din egen klare hensikt og retning, din egen strategisk plan for din avdeling vil denne tilnærmingen gi stor verdi.
 2. Les gjennom de detaljerte stillingsbeskrivelsene som er utviklet for HR-direktør/VP , HR-generalist , og HR-assistent . Er det funksjoner oppført i disse stillingsbeskrivelsene som du ikke utfører som du kan utføre som vil tilføre verdi til organisasjonen din?
  Start en funksjonsliste. Du kan også bruke en kommersielt utviklet revisjonsbok/-program for Human Resources-avdelingen eller en og annen gratis revisjonsplanliste for Human Resources-avdelingen.
 3. Ta en titt på denne listen, og legg til i listen funksjonene som Human Resources-avdelingen din allerede utfører og funksjoner du vet du vil legge til – eller trekke fra. Det er ikke nødvendig med minuttdetaljer før du er klar til å sette sammen forretningsplanen for Human Resources-avdelingen når du fullfører disse trinnene.
 4. Møt dine medledere for å få en vurdering av deres nåværende tilfredshet med tjenestene dine, tilleggstjenester de vil at du skal legge til, og deres ideer om hvordan HR best kan støtte organisasjonens oppdrag , syn , og mål.
  Gi spørsmålene til dine nøkkelkolleger i forkant av møtet. Informer dem om at du har distribuert spørsmålene på forhånd, slik at de også kan be om tilbakemelding fra sine ansatte. Hvis du effektivt har samlet ovennevnte interne og eksterne informasjon, kan du kanskje presentere valgene i et rangerings- og rangeringsformat.
  Dette er nøkkeltrinnet i din organisasjon for å vurdere hva linjeledelsen og de ansatte ønsker av HR-funksjonen. Selvfølgelig er det administrative funksjoner og rådgivningsfunksjoner som de kanskje aldri vil vurdere å be deg om å sørge for at du vil fortsette å tilby som en del av en profesjonell HR-funksjon. Hensikten med å spørre er å finne tilbudene som kundene dine tror de trenger mest.
 5. Du utvikler mye intern informasjon om bedriftens HR-behov. Du kan også se på nyere tidsskrifter fra fagforeninger som f.eks Society for Human Resource Management (SHRM). Snakk med kolleger i lokale foreninger du deltar i. Ta en titt på tilgjengelig litteratur som f.eks HR-magasinet . Artiklene fra denne delen av TheBalance.com er spesielt nyttige for å planlegge prioriteringene og omfanget av forretningsplanen for HR-avdelingen.
 6. Når du har samlet all denne informasjonen, eller til og med akkurat nok – ledernes prioriteringer kan for eksempel gi deg ekstremt klar retning – kan du lage en plan. Du kan se hva du mangler i HR-avdelingen din, hva du kan utvide, hva du trenger å fokusere på strategisk for å bygge avdelingens bidrag, og hva du for øyeblikket kan tilby som ikke er nødvendig.
 7. Fra disse identifiserte oppdragene, prioriter og lag en plan, basert på ressurser og din foretrukne metode for presentasjon eller gjennomføring, for hva du kan oppnå i år og neste år. Noen løsninger kan være HRIS-baserte behov ; andre kan ha å gjøre med HR-kontortilbud; andre kan kreve en strategisk endring i retning eller tillegg av en hovedfunksjon. Du vet ikke før du studerer og spør.

Nå kan du endelig svare på sjefens spørsmål: Hva er din forretningsplan for HR-avdelingen din?