Salg

De forskjellige typene salgskommisjoner

Slik får du betalt

Salg og provisjon går sammen som peanøttsmør og gelé. Hvis du er i en salgsposisjon, forvent det provisjoner vil være en del av din totale kompensasjon. For de som er nybegynnere i salg eller som er forvirret om de forskjellige provisjonstypene, bør denne artikkelen få deg fanget opp på viktige vilkår og betraktninger og få deg tilbake og selge!Bruttofortjeneste

Selger som hjelper en forretningsmann i en klesbutikk

Glow Images, Inc / Getty Images

Alt som selges har et kostnadsgrunnlag som ganske enkelt er hvor mye en vare eller tjeneste koster å produsere eller levere. Ved salg til en kunde for en pris som er høyere enn kostnadsgrunnlaget, er forskjellen mellom de to prisene bruttofortjeneste.

La oss si at du selger datamaskiner for XYZ Worldwide. Hver datamaskin har en kostnad, ofte referert til som gulvet. Dette betyr at du ikke kan selge datamaskinen for mindre enn gulvet, ellers vil du tape pengene. Du selger ABC en datamaskin som har et gulv på $1000 for $1400. Fortjenesten i avtalen vil være forskjellen mellom salgsprisen på $1400 og gulvet på $1000, eller $400.

Forvent å tjene mellom 10 % og 50 % av fortjenesten for provisjonen din.

Inntektskommisjonen

En annen vanlig form for provisjon er inntektsprovisjon. Enkelt sagt, selgere mottar en fast prosentandel av alle inntektene de selger. Selg $100 000 i inntekt mens du jobber med et selskap som betaler ut 5% av inntekten, og provisjonssjekken din vil være $5000.

Inntektsbaserte provisjonsplaner kan være svært lønnsomme hvis du selger varer med høye billetter. Det er naturlig at en inntektsbasert kommisjon plan for en selger som selger spesialdesignede jetfly vil være mer attraktiv enn den samme planen for noen som selger joggesko.

I likhet med provisjoner betalt på bruttofortjeneste, inntekter provisjoner brukes ofte i kombinasjon med andre erstatningsformer.

Plasseringsgebyrer

Finnes oftest i bilsalg , gir plasseringsgebyrer et fast beløp for hver solgte enhet. Si at du selger biler. Hvis du får betalt $300 for hver bil, regnes disse $300 som en plasseringsavgift. Plasseringsgebyrer legges ofte til som ekstra bonuser i comp-planer og tjener til å forbedre andre provisjoner som kan tjenes av selgere.

Vurderer du en stilling i et selskap som kun betaler plasseringshonorar, bør du være klar over at bransjene som utelukkende betaler for plasseringshonorar er svært konkurransedyktige. Disse selskapene har også vanligvis høy turn-over rate med sine selgere.

Inntektsporter

Noen provisjonsplaner er basert på inntekts- eller ytelsesporter, og de kan være de mest lukrative for høypresterende. De kan også være kompliserte og vanskelige å forstå.

Denne typen modell er strukturert slik at jo mer du selger, jo mer tjener du per salg. For å avklare, la oss se på et eksempel.

TTS Corporation bruker en ytelsesbasert provisjonsplan som utbetaler en økende prosentandel av inntekter og bruttofortjenesteprovisjoner. Strukturen deres er som følger:

Inntekter solgt Inntektsprosent Profittprosent

$0–$10 000 1 % 8 %

USD 10 001–20 000 USD 3 % 10 %

$20 001+ 7 % 13 %

Forstå kommisjonsplanen din

Disse typer provisjoner er de mest brukte i planer for selgere og bør forstås før du aksepterer en salgsstilling. Den utfordrende delen av de fleste provisjonsplaner er at mange bruker en kombinasjon av to eller tre av disse typene. Når du skal bedømme hvor god din eller din potensielle provisjonsplan er, må du forstå bransjen selskapet er i. Hvis selskapet selger primært spesialiserte produkter eller tjenester, vil tunge bruttofortjenesteplaner være best for salgsteamene deres. Hvis selskapet selger rimelige varer, vil plasseringsgebyrer og inntektsdører være mer attraktive. Verdien av en provisjonsplan er basert på to faktorer: Produktene eller tjenestene som selges og selgeren som selger.