Reklame

Direkte respons annonsering

Hvordan gjøre det, og hvorfor det fungerer

Mr. T og Turboovnen

•••

David Livingston/Getty ImagesDet er mange forskjellige tilnærminger under reklameparaplyen. Det er kampanjer som produseres utelukkende for å øke bevisstheten om produktet eller tjenesten. Disse bildeflekkene kommer vanligvis i form av utendørsannonser, som reklametavler og busskur-plakater, glamorøse TV-spots, magasinannonser og glatte radioreklamer med høy produksjonsverdi.

Problemet med bildeannonsering er at det er dyrt – noen ganger veldig dyrt. En spot som legges ut under et TV-program i beste sendetid kan koste hundretusenvis av dollar for bare 30 sekunders sendetid. Under Super Bowl øker det til flere millioner dollar. Dette betyr at for det meste overlates bildeannonsering (også kjent som annonsering over linjen) til de største aktørene, som Nike, Coca-Cola, Apple, BMW, Procter & Gamble, Unilever, og så videre.

For mindre selskaper er bildeannonsering en luksus de ikke har råd til. For å være rettferdig er det en de ikke trenger. Direkte responsmarkedsføring, hvis det gjøres riktig, vil gi disse selskapene en utmerket avkastning på en mye mindre investering.

Direkte respons annonsering

I motsetning til bildeannonsering, utløser direkte respons en umiddelbar reaksjon fra forbrukeren. Det krever bokstavelig talt et direkte svar. Ring nå. Klikk her. Send tilbake denne søknaden. Dette handler om et direktiv, ikke bevissthet. Ikke bare det, men direkte respons-reklame er langt mer en vitenskap enn de mer kostbare alternativene.

Til å begynne med er direkteresponskampanjer mye lettere å spore. Unike telefonnumre, nettadresser og postadresser gjør det enkelt å se hvor mange personer som har svart på den aktuelle annonsen. Dette betyr også at du kan måle den økonomiske suksessen til kampanjen, og fange en nøyaktig avkastning på investeringen (ROI).

I tillegg drar direkteresponskampanjer full nytte av moderne datautvinning og målgruppesegmentering. Du kan målrette mot nisjemålgrupper, visse deler av landet, eller sørge for at bare folk i en viss alder ser annonsene. For eksempel, hvis produktet eller tjenesten din er rettet mot eldre, kan du lage en kampanje som målretter den gruppen. Dette er mye vanskeligere å gjøre på kringkastet TV.

Totalt sett er direktereklame så vellykket fordi den er mer personlig, den formidler mer informasjon om produktet eller tjenesten, og den er direkte. Den ber forbrukeren om å gjøre noe; noen ganger krever det nesten at de tar grep, og folk følger rådene.

Direkte responskanaler

Direkte respons er en markedsføringsteknikk som kan brukes på nesten alle typer medier. Imidlertid forblir direkte respons mesteparten av tiden borte fra reklametavle, da det er umulig å komme over et direktesalgsbudskap i løpet av de få sekundene forbrukerne må samhandle med mediet.

Tradisjonelt har direkte respons fungert best gjennom følgende kanaler:

direkte mail

Noen ganger kalt søppelpost (selv om dette er nedsettende for direkte markedsføring av høy kvalitet som engasjerer kunder kreativt), kommer direktereklame i form av konvolutter, brev og pakker som sendes til forbrukeren. Mesteparten av tiden har det formen av en konvolutt med en salgsmelding, med et brev og en brosjyre inni som ber forbrukeren om å ringe et nummer eller besøke en nettside.

E-post

Ofte kalt spam, direktesvars-e-poster har blitt den mest populære måten å markedsføre til forbrukere. E-poster er raske, billige og har klikkbare lenker for å ta forbrukeren rett til registreringssiden. Den har imidlertid en lav suksessrate. Den gjennomsnittlige åpningsraten er rundt 24 prosent, og klikk- og konverteringsraten ligger rundt 1 prosent. Å sende ut millioner av e-poster kan resultere i mindre enn 100 salg.

Radio

Du vil kjenne disse reklamefilmene godt, siden de snakkes raskt, er svært salgbare og har et telefonnummer eller nettsted som gjentas tre til fem ganger på stedet. Selv om radio kan være et kreativt utsalgssted, er det vanligvis drevet av hardt salg.

Informasjonsannonser

Hvis produktet er riktig, er det langformede infomercial-stedet et flott kjøretøy med direkte respons. Et klassisk eksempel er Showtime Rotisserie fra Ron Popeil . Popeil regnes som en av mesterne innen direkte respons-TV, og reklamefilmene hans har solgt mange millioner dollar i produkter.

Telemarketing

Dette var en annen populær måte å komme direkte til forbrukerne på, med selskaper som brukte telefonmarkedsførere til å ringe folk og prøve å selge dem over telefon. Ikke ring-registeret, opprettet i 2003, satte imidlertid en stopper for de fleste av disse samtalene. Veldedige organisasjoner og politiske kampanjer synes fortsatt at det er en effektiv måte å skaffe penger på.

Eksempler på god direkteresponsannonsering

Den kanskje mest kjente direkte respons-annonsen som noen gang er skrevet var av den store John Caples i 1926 (som nå har en reklamepris oppkalt etter seg). Det var for US School of Music, og overskriften lød: They Laughed When I Sat Down At the Piano But When I Started to Play!—' Det var en lang kopiannonse og regnes for å ha en av de største overskriftene som noen gang er skrevet. . En veldig overbevisende og effektiv annonse.

En annen klassiker er direktereklamen skrevet og designet av Bill Jayme for magasinet Psychology Today. Konvolutten hadde et slående design og stilte spørsmålet Lukker du baderomsdøren selv når du er den eneste hjemme? Stykket hadde en ekstremt høy konverteringsfrekvens, og Bill Jaymes brev og utsendelser var alltid etterspurt. Faktisk ble han betalt titusenvis av dollar for å skrive et brev til en klient, og dette var på femti- og sekstitallet. Han døde i 2001, 75 år gammel og ble ansett som en av de største direkte markedsføringsforfatterne som noen gang har levd.