Musikkarrierer

Trenger du fysiske musikkutgivelser?

eple

••• Justin Sullivan / Staff / Getty Images News / Getty ImagesHvis CD-salget synker og salg av digital musikk er på vei opp, betyr det at du bør glemme CD-er og fysisk distribusjon helt og gå for en helt digital utgivelse? Vel...det kommer an på. Det er fordeler og ulemper med å omfavne musikknedlasting som den eneste måten for utgivelsen din. Vurder følgende fordeler og ulemper med digitale utgivelser og digital musikkdistribusjon før du bestemmer deg for om nettet er veien videre for deg.

Fordeler

Det er mange gode ting med å bruke digitale utgivelser, spesielt for indieband og labels:

  • Det holder kostnadene nede. Når du gir ut et album på nett, trenger du ikke betale for trykking eller trykking av kunstverk, som utgjør hoveddelen av kostnadene forbundet med å gi ut en plate (etter innspillingen, selvfølgelig). Alt du trenger for en digital utgivelse er et nettsted som er i stand til å håndtere nedlastingskravene for albumet ditt.
  • Du trenger ikke dele så mye av kaken. Når du selger albumet ditt på nett, trenger du ikke dele fortjenesten med en fysisk distributør og en butikk. På det meste vil du måtte dele en liten prosentandel med en nettbasert musikkdistributør, hvis du ikke selger albumet via din egen nettside, men kuttet du må sende til dem vil nesten alltid være mindre enn å betale en fysisk distributør og en tegl- og mørtelbutikk.
  • Du kan holde prisene vennlige. En vanlig klage nevnt av musikkfans om CD-er er at prisene er skyhøye. Fordi du ikke trenger å dele så mye av inntektene og fordi du ikke trenger å rådføre deg med en distributør/butikk for å sette prisene, kan du gjøre albumpriskjøpervennlig.
  • Det er raskt og enkelt. Når du gir ut et fysisk album, må du forholde deg til designere (som alltid er forsinket), produsenter (som alltid er forsinket), distributører (som alltid ser ut til å ønske å skyve utgivelsesdatoen din av en eller annen grunn) og så videre . Du trenger lang leveringstid for å sørge for at alt faller på plass slik du vil ha det, og mye tålmodighet for å håndtere ting når de alltid ikke gjør det. Med et digitalt album kan det være så enkelt og raskt å gi ut sporene som pek og klikk.

Ulemper

Det er noen ulemper med online utgivelser:

  • Markedsføring er et mareritt. Noen av de større musikkpublikasjonene viser fortsatt en viss motstand mot å dekke online kun på nett eller en ny artist spesielt. Ja, et band som Radiohead kan tromme opp mye pressedekning når de gir ut et album på nett, men de har allerede mye cache i banken. Det kan være vanskelig å finne et godt selskap for nettpromotering, og det er hardt arbeid å markedsføre noe på nettet.
  • Konkurransen er hard. 'Konkurransen er hard' er klisjeen, men konkurransen er tøff er en bedre måte å beskrive hva som er der ute på internett. Hvordan nettet holder seg under belastningen av overfloden av dårlig musikk det inneholder er et mysterium, men selv om du har de beste sangene i verden, må du fortsatt få folk til å finne deg blant de hundretusenvis av nettstedene som er vert for folk hvis HTML er bedre enn låtskrivingen deres.
  • Det er færre som jobber for å selge musikken din. Når du har fysisk distribusjon, har du folk som aktivt jobber med å selge musikken din til butikker, som aktivt jobber med å selge musikken din til folk. Dette kommer i tillegg til all presse og radio du måtte ha på vei. På nettet flyr du blind.

Slik får du din digitale tilstedeværelse til å fungere for deg

Nå som advarslene er ute av veien, i balanse, kan digital, internettmusikkdistribusjon være en rimelig måte for band og labels å dyppe tærne i vannet. Hvis du vil prøve det, må du huske på disse ideene om markedsførings- og distribusjonsveier:

  • Skaff deg din egen nettside . Du trenger mer enn MySpace. Ja, MySpace kan være et verdifullt verktøy for band for å få musikken sin til verden uten å trenge en platekontrakt eller en dyr publisist. Ja, det er flotte band på MySpace. Men lykke til med å finne disse bandene mens du går gjennom stabelen til alle mennesker på jorden som noen gang har hatt en internettforbindelse, en gitar og en drøm. Jada, MySpace kan være en stor ting, og sikkert, det kan være nettopp det som utgjør forskjellen for deg. Å stole på det alene ville være dumhet. Selv verdens verste band ser ut til å få tusenvis av lyttinger på MySpace og samle tusenvis av 'venner' som sier mye om kvalitetskontrollen. Bare så vi er klare – ja, vær på MySpace hvis du vil. Bare ikke BARE være på MySpace (og nei, dette betyr ikke å diversifisere ved å legge til en Facebook-side eller komme på Twitter). Skaff deg din egen nettside og gjør et poeng av å prøve å få andre til å skrive om det på nettet – anmeldelser i nettmagasiner, blogging , og så videre.
  • Du trenger ikke en ny MySpace-side hver gang du bytter skjorte. Relatert til det første punktet, har MySpace syntes å fremme etableringen av 'sideprosjekter.' Her er tingen – hver gang du og trommeslageren din finner på en låt når resten av bandet er ute og lager en kopp te, er det ikke et sideprosjekt. Du trenger ikke starte en ny MySpace-side hver gang du snakker musikk med noen eller diskuterer planer om å starte et nytt band. Når du gjør dette, konkurrerer du bare med deg selv.
  • Kast nettet bredt (ingen ordspill ment). I tillegg til å bruke ditt eget nettsted, få albumet ditt på så mange distribusjonssider som mulig. De fleste av disse internettbaserte distributørene tilbyr ikke-eksklusive tilbud, så vær tilstede og regnskapsmessig for så mange du kan. eMusikk er en flott nettbasert distributør for indie, det samme er CD Baby.