Dyrekarrierer

Sertifiseringsprogrammer for hundetrener

En gruppe hunder med sine eiere på lydighetstime

•••

Apple Tree House / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Sertifisering er ikke et krav for hundetrenere , men det er mange treningsprogrammer og praksisplasser som tilbyr sertifiseringer for å forbedre en treners legitimasjon. Noen av de mest populære alternativene er verdt å vurdere for de som håper å jobbe i bransjen.

Sertifiseringsrådet for profesjonelle hundetrenere (CCPDT)

Sertifiseringsrådet for profesjonelle hundetrenere ( CCPDT ) er kanskje det mest kjente programmet for hundetrenere og tilbyr to sertifiseringsnivåer: CPDT-KA og CPDT-KSA. Eksamener administreres hver vår og høst for kvalifiserte søkere.

Kravene til CPDT-KA (Knowledge Assessed) inkluderer dokumentasjon av minst 300 timer med hundetrening i løpet av de siste tre årene, bestått en 250 spørsmåls flervalgseksamen, innsending av en attestasjon fra et CPDT-medlem eller veterinær og signering av en kode av etikk.

Kravene til CPDT-KSA (Knowledge and Skills Assessed) inkluderer å ha en gjeldende CPDT-KA-legitimasjon, laste opp et passbilde, sende inn en video av fire utpekte treningsøvelser (ved bruk av fire forskjellige og ukjente hunder), sende inn en video av kandidaten som trener tre klienter med forskjellige hunder, og opprettholde etterutdanningskrav.

International Association of Animal Behaviour Consultants (IAABC)

The International Association of Animal Behaviour Consultants ( IAABC ) tilbyr to hundefokuserte sertifiseringsnivåer: Associate Certified Dog Behavior Consultant (ACDBC) og Certified Dog Behavior Consultant (CDBC). Det kreves timer for etterutdanning for å holde en treners sertifisering oppdatert.

ACDBC-kravene inkluderer minst 300 fullførte timer med dyreadferdsrådgivning med klienter, 150 timers utdanning, to casestudier, artsspesifikk kunnskap, vurderingsferdigheter og anbefalingsbrev. CDBC-krav inkluderer tre år (500 timer) med dyreadferdsrådgivning med klienter, 400 timers utdanning, tre skriftlige case-studier, diskusjon av fire case-scenarier, spørsmål knyttet til artsspesifikk kunnskap og vurderingsferdigheter, og anbefalingsbrev.

Association of Animal Behaviour Professionals (AABP)

Association of Animal Behaviour Professionals ( AABP ) tilbyr et sertifisert hundetrenerprogram (AABP-CDT). Kravene inkluderer 300 timers profesjonell opplæring i løpet av de siste fem årene, 30 timers veiledet kompetanseutvikling, bevis på forsikring, en ferdighetseksamen og to referanser. En atferdskonsulentsertifiseringsbane er også tilgjengelig.

Sertifisert instruktør for atferdsjustering (CBATI)

Den sertifiserte instruktøren for atferdsjustering ( CBATI )-programmet tilbys i flere land rundt om i verden, inkludert USA, Europa og Australia. Den er designet for trenere som jobber med aggressive og redde hunder. Sertifiseringen er gyldig i tre år.

For å bli en sertifisert BAT-instruktør må en kandidat ha minst 200 timers treningserfaring, levere en praktisk ferdighetsvurdering på video og bestå en skriftlig eksamen med essaykomponenter. Trenere som fullfører et fem-dagers BAT-instruktørkurs trenger ikke betale eksamensavgiften på 300 USD.

International Association of Canine Professionals (IACP)

International Association of Canine Professionals ( IACP ) tilbyr en sertifisert hundetrener-sertifisering (IACP-CDT). Søkere til sertifisering må ha minst to års erfaring med hundetrening og minst seks måneders medlemskap med IACP. Etter å ha bestått CDT-eksamenen, blir en kandidat kvalifisert til å ta CDTA-eksamenen (Certified Dog Trainers Advanced) som inkluderer en videoevaluering av trenerens ferdigheter.

National Association of Dog Obedience Instructors (NADOI)

The National Association of Dog Lydighetsinstruktører ( NADOI ) ble etablert i 1965 og regnes som den eldste sertifiseringsorganisasjonen for hundetrenere. Sertifisert medlemskap innebærer minimum fem års erfaring i lydighetstrening (med minst to år som hovedinstruktør), erfaring med å jobbe med minst 100 hunder, dokumentere tid brukt på undervisning i grupper i minst 104 timer eller privattimer i minst 288 timer og bestått en skriftlig essayprøve. Ytterligere spesialitetssertifiseringsområder inkluderer Puppy, Novice, Open, Utility, Tracking og Basic Agility.

Karen Pryor Academy

Karen Pryor Academy ( boliglån ) tilbyr et seks måneders Dog Trainer Professional-program som fører til betegnelsen KPA-CTP (Certified Training Partner). Kurset inkluderer både nettbaserte kurs på omtrent 10 timer per uke og fire intensive helger med praktisk læring med en profesjonell trener.

Undervisningen er betydelig på $5 300, men noen stipendmidler er tilgjengelige. KPA-kurs teller for videreutdanning hos Sertifiseringsrådet for profesjonelle hundetrenere (CCPDT) og International Association of Animal Behavior Consultants (IAABC).