Menneskelige Ressurser

Kleskode for messer og kundeinteraksjon

Trenger du en kleskode for ansatte som samhandler med kunder?

To profesjonelt kledde kolleger på en leverandørkonferanse, stående ved standen sin.

•••

George Doyle / Getty Images

Selv om du jobber i en uformell kleskode miljø eller et uformelt arbeidsmiljø, kan reglene endres når du går på veien for din bedrift med et forretningsoppdrag.

Enten du stiller ut på en messe, deltar på en konferanse eller treningsøkt, eller besøker en kunde, kan kleskoden som gjelder på kontoret endres for reise- og møtekunder. Spesielt hvis bedriften din lar ansatte kle seg uformelt på jobb, er dette vanligvis et altfor uformelt utseende til å ta på veien.

Normen for forretningsantrekk

I det minste er business casual normen i forretningsantrekk for ansatte som jobber på messer, stiller ut på konferanser og besøker kunder der de befinner seg. (Dette har endret seg de siste årene fra den tidligere normen for formell antrekk. Sjekk med konferanseplanleggerne, messeutstillingens ansatte eller andre personer som er ansvarlige for arrangementer. Du vil at de ansatte skal passe inn i mengden.)

En annen tilnærming til å kle seg uformelt på arrangementer er å be hvert medlem av utstillingsteamet om å ha på seg samme firmalogo-skjorte og samme farge på bukser eller bukser. Dette har fordelen av å hjelpe kundene umiddelbart å vite hvem som er tilgjengelig for å hjelpe dem og presenterer en profesjonelt image og utseende til mengden.

Kleskode for messeinteraksjoner

Kontoret ditt kan være uformelt – jeans og t-skjorter – fordi kunder ikke kommer på besøk. Men når du reiser for å se kunder, stille ut på eller delta på messer og representere selskapet i næringslivet, er en annen antrekk nødvendig. I de fleste situasjoner må du bruke profesjonelle forretningsklær.

Business casual kjole er minimumsstandarden som må overholdes når du representerer selskapet eller samhandler med kunder eller potensielle kunder. Denne typen kleskode inkluderer forretningsdresser eller en kombinasjon av godt matchende bukser, skjorter med krage og blazer. Kvinner kan ha på seg en knelang kjole eller en kombinasjon av skjørt og topp. Noen religiøst baserte klienter kan også forby kvinner fra å bruke buksebukser eller kan kreve hodeplagg i enkelte situasjoner. Begge bør bruke moderat fottøy.

Husk at du på konferanser og messer kan stå på beina eller gå lange avstander. I noen situasjoner anbefales leiligheter. Mange bedrifter vil også være vertskap for en happy hour eller annen sammenkomst for deltakere. Hvis du deltar på disse kan det hende du trenger litt mer format antrekk som en cocktailkjole, og slips eller sløyfer for menn.

Husk å ha med deg en ryddig og brukbar veske av moderat størrelse. På denne måten har du et sted du kan plassere visittkort eller annen informasjon du mottar.

Kjole til kundens forretningssted

Før du besøker en kunde eller potensiell kunde, sjekk den aksepterte kleskoden i deres organisasjon og match den i antrekket ditt. Mens bedriftsarbeidsplassen din kan kle seg tilfeldig eller i hverdagsklær, varierer arbeidsplassene over hele landet og etter bransje.

For eksempel er normen innen finansielle tjenester, bank, advokatfirmaer og ledelsesrådgivning sannsynligvis forretningsformell. Du vil minimalt ønske å bruke en sportsfrakk, en fin kjole eller dress hvis du jobber i disse feltene.

Dressing for globale kunder

Dette er spesielt viktig når du reiser globalt og representerer selskapet, da skikker og påkledning i andre land kan avvike fra de som er observert i USA. Å kle seg på samme måte som kunden eller klienten du besøker, bidrar til å skape forholdet du ønsker å fremme med kunden for å møte dine forretningsbehov. Noen religiøst baserte klienter kan forby kvinner å bruke buksebukser eller kan kreve hodeplagg i enkelte situasjoner.

Representere selskapet på fellesskapsarrangementer

I tillegg kan enkelte fellesskapsarrangementer, når du representerer selskapet, kreve formell kjole . Disse arrangementene kan omfatte handelskammeret og andre samfunns- eller forretningsutviklingsmøter, lunsjer og middager. Ta signalet fra andre ansatte som har deltatt og vær observant på arrangementet. Absolutt, hvis du er en foredragsholder på et forretningsarrangement, bør du vurdere å bruke en formell kjole.

Til slutt, i anledninger når en kunde eller en forretningspartner besøker kontoret, bør ansattgruppene som den besøkende samhandler med, overholde forretningsmessige standarder.

Konklusjon

Ingen kleskode kan dekke alle situasjoner, så ansatte må utvise en viss grad av dømmekraft når de velger klær de skal bruke når de reiser og besøker kunder. Hvis du opplever usikkerhet om akseptabelt antrekk for jobb, vennligst spør din overordnede eller personalet. Kontaktene dine hos kunden er en annen kilde for informasjon om forretningsantrekk.

Hvis klær ikke oppfyller disse standardene, som bestemt av den ansattes overordnede og Menneskelige ressurser ansatte, vil den ansatte bli bedt om å ikke bruke den upassende varen til en messe eller kundested igjen. Ved andre lovbrudd kan det være lurt å be den ansatte om å forlate arrangementet.

Hvis problemet vedvarer, må du iverksette disiplinærtiltak. Dette bør starte med at den ansatte mottar en muntlig advarsel ved første lovbrudd. Alle andre retningslinjer om personlig tidsbruk vil gjelde.

Progressive disiplinærtiltak vil bli anvendt, til og med oppsigelse, dersom kleskodebruddene fortsetter etter at arbeidstakeren har fått råd.

Til slutt, hvis den ansattes kjernejobb krever at han eller hun besøker kunder og deltar og samhandler på messer, arbeidsoppsigelse kan bli ditt eneste alternativ. Du ønsker ikke å ansette en person som ikke representerer bedriften din på den måten du vil at bedriften skal representeres. Bildet ditt må ha betydning for deg – det gjør det for kundene dine.