Menneskelige Ressurser

Dress for Work Suksess: Et eksempel på en uformell kleskode for bedrifter

Finn en veiledning til riktig forretningsantrekk for en uformell arbeidsplass

Ansatte som har på seg forretningsantrekk deltar på et møte.

••• Heltebilder/Heltebilder/Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Er du interessert i å vite hva som er passende for ansatte å ha på seg i en arbeidshverdag? Hvis du er som mange ansatte, en verden av uformelle og business casual arbeidsantrekk er et sprang fra dagene når forretningsformelle var normen på de fleste arbeidsplasser. Å ha på seg dress og slips eller kjole eller dress med skjørt var en gang normen på arbeidsplasser.

Etter hvert har imidlertid normen blitt business casual på mange arbeidsplasser, spesielt i omgivelser hvor kunder og klienter ikke ofte er på besøk. Formelt regjerer fortsatt dagen i mange klientvendte, tillitsskapende bransjer som advokatfirmaer, bank og investeringsrådgivning. Men ansatte i kontorer, varehus, produksjon og detaljhandel kler seg i forretningsklær.

Ansatte ønsker å ha på seg forretningsantrekk

Når det kommer til kontorantrekk, ønsker ansatte å kle seg mer uformelt. I en undersøkelse utført av OfficeTeam, et datterselskap av Robert Half, sa 56 % av de spurte ansatte at de foretrekker mer avslappede kleskoder.

Fire av ti ansatte (41 %) innrømmet imidlertid også at de i det minste noen ganger er usikre på om et klesplagg er egnet for kontoret.

'Ettersom arbeidsantrekket blir mer uformelt, er ikke reglene for akseptabel kontorklær alltid entydige,' sa Brandi Britton, distriktspresident for OfficeTeam. I tillegg til å følge offisielle selskapets retningslinjer, bør ansatte være oppmerksomme på garderobene til ledere og kolleger. Hvis du er usikker på om det er greit å ha på seg noe på jobb, er det best å spille det trygt ved å hoppe over det.'

I en annen undersøkelse fant OfficeTeam i tillegg: «Å kle seg ut til jobb fortsetter å gå av moten. Halvparten (50 %) av topplederne som ble intervjuet sa at ansatte bruker mindre formelle klær enn de gjorde for fem år siden. I tillegg sa nesten en tredjedel (31 %) av kontoransatte at de ville foretrekke å være i et selskap med en forretningsmessig kleskode; 27 % foretrekker en uformell kleskode eller ingen kleskode i det hele tatt.

Senior ledere spurte sa de to hyppigste brudd på deres business casual kleskode retningslinjer er at ansatte kler seg for uformelt (47 %) eller at de viser for mye hud (32 %).

Hvis du ønsker å oppnå en forfremmelse til slutt og blir godt tenkt på i ditt selskap, gjør du klokt i å respektere den rådende kleskoden.

Hva ledere og ledende ansatte har på seg setter en standard som andre ansatte vil etterligne.

I tillegg har mange ansatte klær på jobben som vil heve profesjonaliteten til hverdagsklærne deres når det passer for kunder eller kunder. Et vanlig eksempel er å kle business casual, men ha en jakke hengende på baksiden av døren til bruk når det passer for arrangementer .

Business Casual antrekk for jobb

Her er et eksempel kleskode for et uformelt arbeidsmiljø. Bruk disse retningslinjene når du kler deg på jobb eller forbereder din egen kleskode på jobben . Ansatte setter pris på å kjenne til forventningene dine – hvis de eksisterer, ikke hold dem hemmelige.

Som nevnt i resultatene fra OfficeTeam-undersøkelsen, er ansatte genuint interessert i å bruke passende forretningsantrekk på jobb. Disse detaljerte retningslinjene i denne uformelle kleskoden vil hjelpe dem å ta disse avgjørelsene.

Har du implementert en kleskode tidligere som mislyktes? Dette skjer ofte når ansatte var ikke forlovet og involvert i å sette opp reglene . De mislykkes også når de administreres og brukes inkonsekvent.

Her er hva du kan gjøre for å få den nye kleskoden til å lykkes .

Et eksempel på Business Casual Dress Code

Ditt firmas mål med å etablere en uformelt kleskode for bedriften er å la våre ansatte jobbe komfortabelt På arbeidsplassen . Likevel trenger vi fortsatt at våre ansatte projiserer et profesjonelt image for våre kunder, potensielle ansatte og besøkende i samfunnet. Business casual kjole er standarden for denne kleskoden.

Fordi alle uformelle klær ikke er egnet for kontoret, vil disse retningslinjene hjelpe deg med å finne ut hva som er passende å ha på seg på jobb. Klær som fungerer bra for stranden, hagearbeid, danseklubber, treningsøkter og sportskonkurranser er kanskje ikke passende for et profesjonelt utseende på jobben.

Klær som avslører for mye cleavage, ryggen, brystet, føttene, magen eller undertøyet er ikke passende for et forretningssted, selv ikke i uformelle omgivelser.

Selv i et uformelt arbeidsmiljø bør klærne være presset og aldri krøllete. Revet, skitne eller frynsete klær er uakseptabelt. Alle sømmer skal være ferdige. Alle klær som har ord, termer eller bilder som kan være støtende for andre ansatte er uakseptabelt. Klær som har firmalogo oppfordres. Merkenavn på idrettslag, universiteter og mote på klær er generelt akseptable.

Enkelte dager kan deklareres kle ned dager, vanligvis fredager . På disse dagene er jeans og andre mer uformelle klær tillatt, men aldri klær som potensielt støtende for andre.

Veiledning til Business Casual Dressing for Work

Dette er en generell oversikt over passende forretningsantrekk. Elementer som ikke er passende for kontoret er også oppført. Ingen av listene er altomfattende, og begge er åpne for endring. Listene forteller deg hva som generelt er akseptabelt som business casual antrekk og hva som generelt ikke er akseptabelt som business casual antrekk.

Hugo Lin. Balansen 2018

Ingen kleskode kan dekke alle situasjoner, så ansatte må utvise en viss grad av dømmekraft i valg av klær de skal ha på jobb. Hvis du opplever en usikkerhet om akseptabelt, profesjonelt uformelt antrekk for jobben, vennligst spør din overordnede eller personalet på personalet.

Bukser, bukser og dressbukser

Slacks som ligner på Dockers og andre produsenter av bukser av bomull eller syntetisk materiale, ullbukser, flanellbukser, dressy capri og syntetiske bukser med pen kjole er akseptable. Upassende bukser eller bukser inkluderer jeans, joggebukser, treningsbukser, Bermuda-shorts, korte shorts, shorts, smekkedresser, leggings og alle spandex-bukser eller andre formsittende bukser som folk bruker når de sykler.

Skjørt, kjoler og dresser med skjørt

Uformelle kjoler og skjørt, og skjørt som er delt ved eller under kneet er akseptable. Kjole- og skjørtlengden bør være i en lengde som du kan sitte komfortabelt i offentligheten. Korte, stramme skjørt som går halvveis opp på låret er upassende for jobb. Miniskjørt, skjorter, solkjoler, strandkjoler og spaghetti-skjørt er upassende for kontoret.

Skjorter, topper, bluser og jakker

Uformelle skjorter, dressskjorter, gensere, topper, golfskjorter og turtlenecks er akseptable antrekk for jobb. De fleste dressjakker eller sportsjakker er også akseptable antrekk for kontoret hvis de ikke bryter med noen av de oppførte retningslinjene.

Upassende antrekk for arbeid inkluderer tank topper; midriff topper; skjorter med potensielt støtende ord, termer, logoer, bilder, tegneserier eller slagord; grime-topper; topper med bare skuldre; gensere og t-skjorter med mindre de brukes under en annen bluse, skjorte, jakke eller kjole.

Sko og fottøy

Konservative atletiske eller gåsko, loafers, tresko, joggesko, støvler , flater, kjolehæler og dekksko av skinn er akseptable for arbeid. Å ha på seg ingen strømper er akseptabelt i varmt vær. Prangende atletisk sko, thongs, flipflops, tøfler og sko med åpen tå er ikke akseptable på kontoret. Sko med lukkede tå og lukkede hæler er påkrevd i produksjonsområdet.

Smykker, sminke, parfyme og Köln

Bør være i god smak, med begrenset synlig kroppspiercing. Husk at noen ansatte er allergiske mot kjemikaliene i parfyme og sminke, så bruk disse stoffene med tilbakeholdenhet.

Luer og hodebelegg

Luer er ikke passende på kontoret. Hodetrekk som kreves for religiøse formål eller for å hedre kulturelle tradisjoner er tillatt.

For å konkludere

Hvis klær ikke oppfyller disse standardene, som bestemt av den ansattes overordnede og personalet, vil den ansatte bli bedt om ikke å bruke den upassende gjenstanden på jobb igjen. Hvis problemet vedvarer, kan den ansatte sendes hjem for å skifte klær og vil motta en muntlig advarsel for den første forseelsen. Alle andre retningslinjer om personlig tidsbruk vil gjelde. Progressiv disiplinær handling vil bli brukt hvis brudd på kleskoden fortsetter.

Ytterligere ressurser om kleskoder

Flere bilder av passende kjole for arbeid i ulike grader av formalitet.

Vær oppmerksom på at informasjonen som er gitt, selv om den er autoritativ, ikke er garantert for nøyaktighet og lovlighet. Nettstedet leses av et verdensomspennende publikum og arbeidslover og forskrifter varierer fra stat til stat og land til land. Vær så snill søke juridisk bistand , eller bistand fra statlige, føderale eller internasjonale myndighetsressurser, for å sikre at din juridiske tolkning og avgjørelser er korrekte for din plassering. Denne informasjonen er for veiledning, ideer og assistanse.

Artikkelkilder

  1. Office Team, et datterselskap av Robert Half. ' Er det du har på deg for å jobbe opp til [dress]-kode? ' Åpnet 27. juli 2020.

  2. Office Team, et datterselskap av Robert Half. ' Uformell kleskode i mote på jobb .' Åpnet 30. juli 2020.

  3. Office Team, et datterselskap av Robert Half. ' Uformell kleskode i mote på jobb .' Åpnet 30. juli 2020.