Karriereråd

Utdanningsnivåer og krav til ansettelse

Skolebøker på skrivebordet, utdanningskonsept

•••

Witthaya Prasongsin / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når du søker på en jobb, er det viktig å forstå de utdanningskravene som trengs for å lykkes i rollen. Mange yrker krever et visst utdanningsnivå for å være kvalifisert til å jobbe i det yrket. Arbeidsgivere inkluderer vanligvis utdanningskravene for en jobb i sin beskrivende skrive- eller stillingsannonse.

I noen tilfeller kan arbeidsgivere godta erfaring i stedet for noen eller alle utdanningskravene for en jobb. Dette er kjent som tilsvarende erfaring eller erfaring i stedet for utdanning.

Utdanningsnivåer

Her er en liste over utdanningsnivåene som arbeidsgivere ser etter hos kandidatene de ansetter.

Mindre enn videregående skole

Dette er fullføring av et hvilket som helst nivå av grunnskole eller videregående opplæring som ikke resulterte i tildeling av et videregående vitnemål eller et ekvivalensvitnemål.

Videregående vitnemål eller tilsvarende

Dette er fullføring av videregående skole, eller tilsvarende, som resulterer i tildeling av et vitnemål på videregående skole eller tilsvarende, for eksempel Generell utdanningsutvikling (ofte referert til som en GED)-pris . Andre ekvivalensvitnemål på videregående skole inkluderer High School Equivalency Test (HiSET) og Test Assessing Secondary Completion (TASC).

Noen høyskole, ingen grad

Dette er tildeling av et videregående vitnemål, eller tilsvarende, i tillegg til gjennomføring av ett eller flere videregående kurs som ikke resulterte i noen høyskolegrad eller pris.

Associate's Degree

En tilknyttet grad tildeles vanligvis for fullføring av minst to år med akademisk fulltidsstudie utover videregående skole, vanligvis på samfunnshøyskolenivå.

Bachelor grad

En bachelorgrad tildeles vanligvis for minst fire års akademiske studier på heltid utover videregående.

Læretid

An læretid er et formelt opplæringsprogram som kombinerer fulltidsjobb med opplæring.

Sertifisering

TIL sertifisering er en legitimasjon som gjenkjenner spesifikke ferdigheter eller kunnskaper. Sertifisering er vanligvis knyttet til et yrke, teknologi eller industri.

Tillatelse

Noen yrker krever lisens for å jobbe i feltet. Lisenser er vanligvis regulert av staten, og kravene til hver delstat kan variere.

Postsekundær Non-Degree Award

Dette er et sertifikat eller annen pris som vanligvis ikke er en grad. Sertifiseringer utstedt av profesjonelle (dvs. bransjeorganisasjoner) eller sertifiseringsorganisasjoner er vanligvis ikke inkludert i denne kategorien. Disse sertifiseringsprogrammene kan vare i bare noen få uker, eller så lenge som to år. Eksempler inkluderer sertifikater for helsehjelpere, paramedikere, EMT-er og frisører.

Mastergrad

En mastergrad tildeles vanligvis for ett eller to års akademiske studier på heltid utover en bachelorgrad.

Doktorgrad eller profesjonsgrad

En doktorgrad eller profesjonsgrad tildeles vanligvis for minst tre år med akademisk arbeid på heltid utover en mastergrad. Eksempler inkluderer grader for advokater (JD), leger (MD) og kirurger, forskere (Ph.D.) og tannleger.

Eksempler på utdanningskrav i stillingsannonser

Eksempler på nødvendig utdanningsnivå oppført i stillingsannonser:

 • Må ha en GED eller videregående vitnemål.
 • Må ha vitnemål fra videregående skole eller tilsvarende.
 • Videregående vitnemål eller GED, bachelor- eller tilknyttede grader foretrekkes.
 • Fullført sertifisert læreprogram foretrekkes.
 • Sertifisert for serveringssikker, eller en mattrygghetssertifisering foretrukket.
 • Besittelse av en gyldig registrering som autorisert sykepleier.
 • Det kreves en bachelorgrad.
 • En førsteamanuensis grad, eller tilsvarende, kreves. Dette koker vanligvis ned til minimum 34 studiepoeng pluss ett ekstra års relevant heltidserfaring.
 • En mastergrad og tre års erfaring eller Ph.D. grad uten tidligere erfaring er akseptable.

Erfaring i stedet for utdanning

I noen tilfeller kan arbeidsgiver ved søknad på jobber føre opp arbeidserfaring eller tilsvarende erfaring som kan erstatte utdanning. Organisasjonen kan tillate deg å øke noen utdanningskrav til en stilling med erfaring.

Utdanningsnivåer og jobbsøknader

En faktor man må huske på når man søker jobb, er at når arbeidsgivere lister opp pedagogiske ansettelseskriterier, er sjansene for å få et intervju lavere hvis man ikke har kravene, eller nærmer seg kravene.

I noen tilfeller, hvis CV-en din og ferdighetene og bakgrunnen som kreves for stillingen er ganske godt tilpasset, kan du ha en sjanse til å få et intervju.

For eksempel, hvis du har solid arbeidserfaring som samsvarer godt med stillingen og du bare er én eller to studiepoeng tilbake for den nødvendige bachelorgraden, bør du sende inn CV-en din. Men generelt er det bedre å fokusere på å søke på jobber der du har riktig utdanning og erfaringsmessige kvalifikasjoner .

Artikkelkilder

 1. CareerOneStop. ' Videregående ekvivalens .' Åpnet 11. mai 2021.

 2. CareerOneStop. ' Høyskole .' Åpnet 11. mai 2021.

 3. CareerOneStop. ' Læreplasser .' Åpnet 11. mai 2021.

 4. CareerOneStop. ' Sertifisering .' Åpnet 11. mai 2021.

 5. CareerOneStop. ' Trenger du en lisens ?' Åpnet 11. mai 2021.