Jobbsøking

Eksempler på hilsen via e-post og skrivetips

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse E-post hilsen

Adrian Mangel / Balansen

De fleste fagfolk bruker en god del av dagen på å sende e-post. Det du skriver og hvordan du formaterer og sender meldingen kan utgjøre forskjellen mellom at e-posten din blir lest og svart på eller kastet. Mens noen mennesker trenger en børste på grunnleggende e-postetikette , andre gjør feil rett og slett fordi de er overveldet av det store volumet av kommunikasjon.

Under jobbsøket ditt vil du sannsynligvis sende mange e-poster, inkludert følgebrev, takkebrev og meldinger til jobbsøkerelaterte forbindelser.

Ta deg tid til å unngå å gjøre pinlige feil, for eksempel feilstaving av noens navn, og sørg for å skrive notater som får svar.

Se gjennom eksempler på hilsener du kan bruke for å starte e-postene dine, hvordan du starter meldingene dine og feil du bør unngå når du sender profesjonelle e-postmeldinger.

Bruk en klar emnelinje

Streb etter klarhet i emnefeltet. Velg noe direkte som identifiserer formålet med e-posten din, for eksempel 'møtetid endret' eller 'rask spørring om forslaget ditt.'

Unngå å dingle en gulrot med en teaser som 'Jeg må informere deg...' som prøver å lokke leseren til å åpne e-posten for å komme frem til intensjonen din. Folk bestemmer ofte om de vil åpne en e-post basert på emnelinjen, så velg en som tydelig angir formålet ditt.

Bruk en profesjonell hilsen

Inkluder en passende hilsen for omstendighetene og mottakeren. Enkelte hilsener fungerer i en e-post, men brukes ikke i et vanlig brev, mens noen hilsener fungerer for begge.

Velg en hilsen basert på hvor godt du kjenner personen du skriver til og hva slags melding du sender. Hvis du for eksempel skriver til noen du kjenner, er 'Hei Jim' passende. 'Kjære Mr./Ms. Smith' ville være passende når du søker på en jobb eller skriver et forretningsbrev.

Unngå å åpne en e-post med «hei», som høres veldig uformelt ut og vanligvis ikke brukes på arbeidsplassen. Vik også unna «Hei folkens» eller «Hei folkens», selv om e-posten din er tilfeldig.

Eksempler på hilsen via e-post

Her er noen eksempler på hilsen du kan bruke når du skriver profesjonelle e-poster.

 • Kjære Fornavn Etternavn (dette fungerer bra hvis du ikke vet kjønnet til personen du skriver til)
 • Kjære fornavn (når du sender e-post til noen du kjenner)
 • Hei Fornavn (Når du sender e-post til noen du kjenner)
 • Kjære Mr./Ms. Etternavn
 • Kjære Mr./Ms. Fornavn Etternavn
 • Kjære Dr. Etternavn
 • Kjære personalsjef
 • Kjære ansettelsessjef
 • Til den det måtte gjelde

Bruk riktig tegnsetting etter hilsenen. For mer formelle e-poster, bruk semikolon etter navnet. For personer du kjenner eller mer tilfeldig korrespondanse, bruk komma etter hilsennavnet.

Unngå vanlige feil

Når du skriver en e-post, oppstår følgende feil noen ganger når folk skynder seg å skyte av en melding raskt. Ta deg tid til å gjennomgå meldingen din og utfør følgende trinn før du klikker på send for å unngå feil som er enkle å gjøre.

 • Legg til e-postadressen sist. Hvis du ikke har muligheten til å oppheve sendingen av en e-post, legg til adressen sist hvis du pleier å ha en rask triggerfinger. Skriv inn mottakerens navn først når du er sikker på at e-posten din er klar til bruk.
 • Unngå 'svar alle'-feilen. Se på utløserfingeren når du trykker 'Svar alle'. Vurder om alle på listen virkelig trenger å lese det du har å si. Vær også oppmerksom på eldre e-poster i kjeden som du kanskje ikke vil at noen på Svar alle-listen skal se.
 • Gå lett på humoren. Humor kan være vanskelig å skjelne i en e-post, siden tonen din ikke nødvendigvis skinner gjennom. Uten kroppsspråk, ansiktsuttrykk eller kadens kan humor falle flat eller til og med utilsiktet fornærme en leser. Spill det trygt og la det være ute.
 • Korrekturlesing. Ikke gjør den feilen å tro at folk vil tilgi skrivefeil i uformelle e-poster eller at feil vil bli tolerert hvis du skriver på telefonen. Du kan bli dømt hardt av feil i e-posten din, spesielt hvis de er utbredt. Ikke stol på en stavekontroll som ofte kan velge feil ord for deg.

Korrekturles e-postene dine akkurat som du ville gjort med alle viktige dokumenter. Spesielt må du alltid sjekke og dobbeltsjekke at du har stavet folks navn riktig.

 • Ikke bruk emojier eller uttrykksikoner. Mer og mer har e-postmeldinger begynt å ligne tekstmeldinger. Meldinger på arbeidsplassen inkluderer nå noen ganger «tommel opp»-emojier eller smilefjes. Selv om de blir mer vanlige, unngå emojier og uttrykksikoner i formell korrespondanse. Hvis e-posthilsenen din inneholder en persons etternavn, er det et sikkert tegn på at du bør utelate emojier og uttrykksikoner.
 • Husk at e-post varer evig. Tenk deg om to ganger før du sender e-post til noe personlig eller konfidensielt, sparker noen via e-post, nedverdiger noen eller svarer med sinne. Selv slettede e-poster kan gjenoppstå fra sikkerhetskopiering av data. Slike interaksjoner kan bedre gjøres personlig. En god tommelfingerregel: Ikke skriv noe i en e-post som du ikke ville vært villig til å ha delt offentlig, for eksempel i en deponering, eller på sosiale medier, for eksempel.

Bruk 24-timersregelen. Hvis du ikke er sikker på om du bør sende meldingen, vent til neste dag med å bestemme deg.